27 Temmuz 2012
Sayı: SYKB 2012/30

 Kızıl Bayrak'tan
Sendikal bürokrasi sermayenin saldırılarını izlemekle yetiniyor
Suriye’de Kürt çıkmazına düştüler!.
CHP kurultayı üzerine...
Erdoğan orucunu çığırtkanlıkla açtı!.
“Saldırı sokakta çözülür!”..
Eleştiriler karşısında hazımsızlık ve saldırganlık sendikal bürokrasinin
tipik özelliğidir
Sermayenin saldırıları ve çıkış yolları
“Grev komiteleri kurulmalı”
Sanayi havzalarında
mücadele çağrısı
“Birleş, örgütlen, sendikalı ol!”
Mahle Mopisan’da grev kararı
“Yetkiler beklenmeden fabrikalarda çalışmalar yürütülmeli!”
Gerici/emperyalist savaşa karşı halkların birleşik direnişi yükseltilmelidir!
Batı Kürdistan’da
“özgürlüğe” doğru
Suriye için işgal senaryoları
Dortmund’da anti-faşist eylem
İş cinayetlerine karşı
örgütlü mücadeleye!
Dönüştürseniz de bu sokaklar emekçilerindir! - TMMŞP
Düzenin yeni yalanı: “Harçlar kalkıyor!”
“Meydanı onlara bırakmayacağız!”
Meclis komisyonu
Roboski’yi aklıyor
Hedef gösterilen devrimci katledildi!
Katledilen bir devrimcinin ardından
Kemal Türkler mezarı başında anıldı
“Son ölen bu düzen olduğunda
katliam kelimesi tarihten silinecek!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hedef gösterilen devrimci katledildi!

Sermaye devletinin eli kanlı cellatları polisler tarafından 20 Temmuz günü Gazi Mahallesi girişinde bir taksi içindeyken kurşunlanan Hasan Selim Gönen isimli devrimci, kaldırıldığı Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nde şehit düştü.

Polis katletmek için taradı

16 Haziran günü Gaziosmanpaşa’da DHKC militanları tarafından işkenceci bir polisin infaz edildiği eylemin ardından İstanbul Valiliği ve polis teşkilatı tarafından fotoğrafları basına dağıtılan ve katledilmeleri için açık biçimde hedef gösterilen Hasan Selim Gönen ve Sultan Işıklı isimli devrimciler, Gazi Mahallesi girişinde bir taksinin içinde polisle karşılaşınca çatışma çıktı. Çatışma sonucunda Hasan Selim Gönen yanındaki Sultan Işıklı’yı bölgeden uzaklaştırmaya çalışırken yaralandı. Çatışmada katil polislerden ikisi de devrimciler tarafından vuruldu.

Polisin saldırısı sonrası Hasan Selim Gönen ve Sultan Işıklı yaralı olarak gözaltına alındı. Sivil polis ekiplerince gerçekleştirilen infaz amaçlı saldırının ardından resmi polis ekiplerine haber verilirken, yoldan geçen bir kişi de “şüpheli” denilerek gözaltına alındı.

Karnına isabet eden kurşunlar sonucu ağır yaralanan Hasan Selim Gönen, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirerek ölümsüzleşti.

Açıkça hedef gösterilmişlerdi

19 Haziran günü Hasan Selim Gönen ve Sultan Işıklı’nın çeşitli fotoğraflarını basına dağıtan polis, “Gaziosmanpaşa’da öldürülen polislerin failleri bunlar” diyerek iki devrimcinin katledilmesi için adeta ferman vermişti.

Katliamcı devletin her türlü tezgahına maşalık eden burjuva medya ise bir kez daha uğursuz rolünü oynayarak devrimcileri hedef gösterme yarışına girişti. Türlü demagojilerle yalan haberler yapan sermaye düzeni borazanı basın kuruluşları, ağızlarından salyalar akıtarak devrimcileri hedef gösteren sayısız haber yaptı.

Aileler katliam olabileceğine dikkat çekmişti

Polis ve burjuva medya eliyle gerçekleştirilen komplolar üzerine açıklama yapan TAYAD’lı Aileler, hedef gösterilen iki devrimcinin her an katledilebileceğine dikkat çekmişlerdi.

İstanbul polisinin kirli oyunlarına ve burjuva medyanın düzmece haberlerine tepki gösteren TAYAD’lı Aileler, 22 Haziran günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, “Biz doğurduk, size öldürtmeyeceğiz!” demişlerdi.

Basına katliam da yetmedi, şimdi aileler hedef alınıyor

Sultan Işıklı’nın kurşunlanması ve Hasan Selim Gönen’in katledilmesiyle de yetinmeyen düzen medyasının aktörleri, olayın ardından devrimcilerin ailelerini hedef almaya başladı.

Kızı Sultan Işıklı’nın fotoğraflarının basına dağıtılmasının ardından “Kızımın resimlerini yayınlayanların çoluğu çocuğu olanlara söylüyorum. Benim kızım devrimcilik yapıyordu ve işte bu yüzden polis onların resimlerini kullandı” ifadelerini kullanan anne Cennet Güneş, burjuva medya tarafından kirli haberlerin hedefi oldu.

Birçok gazete ve televizyon, “‘Kızım yapmaz’ demişti ama kızı polis katili çıktı” türünden kirli haberler yaparak, aileleri de dolaysızca hedef aldı.

Vali ağzından irin akıttı, katliamı savundu

Devrimcileri hedef alan infaz girişiminin ardından basına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu adeta ağzından irin akıttı.

Teröristler yeni bir eylem hazırlığındaydı” diyerek devrimcilerin kurşunlanmasını meşrulaştırmak isteyen Mutlu, düzen güçlerinin bilindik kirli ağzıyla konuşmayı ve demagoji yapmayı da ihmal etmedi. Kurdukları çok yönlü komployu “Emniyet teşkilatımız ve devletimizin bütün güvenlik güçleri, istihbarat birimleri el ele verdi” şeklinde tanımlayan Mutlu, arsızlıkta bununla da yetinmeyip şu ifadeleri kullandı:

Bugün o çalışmaların sonucunu almaktan ve ebediyete intikal etmiş şehidimizin ailesinin, milletimizin, ülkemizin gönlünü ferahlatmaktan memnun ve mutluyuz”

Sultan Işıklı tutuklandı

Polis saldırısında iki kolundan kurşunlanan ve yaralanan Sultan Işıklı isimli devrimci için tutuklama terörü devreye sokuldu.

Kaldırıldığı Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nden 23 Temmuz günü öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Işıklı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Işıklı, savcılık sorgusunun ardından sevkedildiği nöbetçi mahkemede de susma hakkını kullandı. Işıklı, tutuklanmasının ardından cezaevine gönderildi.

 

 

 

Hasan Selim Gönen
sonsuzluğa uğurlandı

Sermaye devletinin polis teşkilatı tarafından katledilen Hasan Selim Gönen isimli devrimcinin cenazesi, polis tehditleri ve baskısı sonucunda ailesi tarafından 22 Temmuz günü İzmit’te erken saatlerde toprağa verildi.

İzmit Bahtiyar Mezarlığı’nda düzenlenecek törenle sonsuzluğa uğurlanması beklenen Gönen, polisin yoğun baskısı sonucunda ailesi tarafından erken saatlerde Kent Mezarlığı’nda defnedildi.

Anma töreni için İstanbul’dan gelen otobüsler İzmit’e ulaştığında Gönen’in cenaze toprağa verilmişti ve mezarlık polis ablukası altına alınmıştı.

TAYAD’lı Aileler ise mezarlıkta bir anma töreni gerçekleştirdiler. Hasan Selim Gönen’in fotoğraflarının taşındığı anmada “Hasan Selim Gönen ölümsüzdür” pankartı açıldı.

Saygı duruşunun ardından TAYAD’lı Aileler adına konuşan Ahmet Kulaksız, Gönen’in polis tarafından katledildiğini söyleyerek basının da başından beri bu katliama zemin hazırladığını dile getirdi. Bedel ödediklerini fakat aynı şekilde bedel ödeteceklerini vurgulayan Kulaksız, medyanın da gerçekleri yazmadığına dikkat çekerek “Bir gün tüm bunların hesabını soracağız” dedi.

Açıklamaların ardından Gönen’in mezarı başında devrimci marşlar okunarak anma sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Kocaeli

 

 

 

Ali Çelik sonsuzluğa uğurlandı

22 Haziran günü Erzincan’a götürülürken yaralı halde gözaltına alınıp cezaevine konulan Ali Çelik, 20 Temmuz Cuma günü hastanede şehit düştü.

Sermaye devletinin bilinçli politikası sonucu tedavisi engellenerek katledilen Ali Çelik 21 Temmuz günü Dersim Hozat'ta düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze teslim alındıktan sonra sloganlarla Belediye Mezarlığı’na yürüyüş başladı.

Mezarlıkta Ali Çelik şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşundan sonra Yeni Demokrasi Aileleri Birliği tarafından açıklama okundu. Yaşamın bütün alanlarında işçilerin, köylülerin ve gençlerin saldırılara maruz kaldığı bir dönemde bulunulduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Ali yoldaş ne ilktir ne de son olacaktır” denildi.

22 Haziran'da tutsak düşen ve haziran ayının son haftasından itibaren Erzincan Mengücek Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde komada bulunan Ali Çelik'in ailesi ve avukatları Çelik'in İstanbul'da daha iyi bir hastaneye sevkini istemiş, Adalet Bakanlığı izin vermeyerek ölümünü hazırlamıştı.