19 Ekim 2012
Sayı: SİKB 2012/09 (42)

 Kızıl Bayrak'tan
Operasyonal mekanizma,
savaş tezkeresi ve ötesi
Türkiye savaş kışkırtıcılığını elden bırakmıyor!
Diktatör sevicileri
diktatörlere karşı!
Direnişçi işçilerle emperyalist savaş üzerine konuştuk!
İZBAN işçileri iş bıraktı, İBB bildik senaryoyu tekrarladı...
AKP saldırıyor, Kürt hareketi mücadeleyi sürdürüyor!
Gazete manşetlerinde
kin ve düşmanlık
Sermayenin saldırılarına karşı
tek yol fiili-meşru mücadele!
Senkromeç direnişi
sona erdi
2012-2014 MESS Grup TİS
sürecine dair
Sendikal Güç Birliği Platformu’ndan iş bırakma!
Cansel Malatyalı direnişi, İMO ve sol siyasal güçlerin tutumu
İzmir ve Ankara Etkinlik Hazırlık Komiteleri Sözcüleriyle konuştuk
“BDSP’nin omuzladığı bu etkinliklerin sınıf dayanışmasını artıracağını biliyorum!”
Etkinlikeri saldırganlığa, savaşa ve sömürüye karşı mücadele
mevzilerine dönüştürelim!
Devrimci sınıf faaliyetlerinden
Direnişlerin birleştirilmesi ve ortak mücadele perspektifi üzerine
Kapitalist sistemin derinleşen bunalımı ve
keskinleşen rekabet savaşları
Hugo Chavez seçimlerden
bir kez daha zaferle çıktı
AB’nin beş zayıf halkası-Volkan Yaraşır
Gençlik hareketinden
Savaşın tozu dumanı arasında yalanlar büyüyor
Sokağa, eyleme, mücadeleye!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...



Sermaye devletinin savaş kışkırtıcılığı, çıkarılan tezkerenin ardından hız kesmeden devam ediyor. Suriye’ye dönük provokatif girişimler eşliğinde devam eden bu süreç içerisinde işi şova dönüştüren sermaye devleti, Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağını jetler eşliğinde indirerek uçaklarda “silah” araması yapmıştı.

Elbette sermaye devletinin bu provokatif girişimlerinin şovdan öteye bir kapsamı ve politik arka planı bulunmaktadır. Bütün bu olup biteni ABD emperyalizminin denetiminde Suriye’ye dönük kurulan “operasyonel mekanizmanın” bir parçası olarak ele almak, emperyalizmin bölge politikalarının bir devamı olarak değerlendirmek gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde emperyalist saldırganlığa ve bunun ortaya çıkaracağı her türlü savaş kışkırtıcılığına ve provokatif girişimlere karşı işçi ve emekçileri uyarmak, bu doğrultuda emperyalist savaş karşısında verilen mücadeleyi büyütmek büyük bir önem taşıyor.

Sermaye devletinin savaş ve saldırganlık üzerine kurulu dış politikasını içeride işçi ve emekçilere yönelen kapsamlı yıkım saldırıları tamamlıyor. Yoksulluğu her geçen gün derinleştiren zam yağmurları ve artan vergi yükleri hız kesmeden devam ederken öte yandan işçi sınıfının kazanılmış haklarını ortadan kaldıran kölelik yasaları bir bir meclisten geçiriliyor. Son olarak, ihanetçi sendika bürokratlarının da gayretiyle “Sendikalar Yasası ve Yeni İş İlişkileri Kanunu” mecliste onaylanarak yasalaştı. Sınıfın örgütlenmesinin önüne yeni engeller çıkaran bu yasa karşısında sınıf cephesinden henüz etkili bir mücadele pratiği ortaya koyulabilmiş değil. Dolayısıyla önümüzdeki dönem içerisinde sınıfa dönük saldırılar karşısında mücadeleyi büyütmek bir başka temel sorumluluk alanı olarak önümüzde durmaktadır.

***

Sınıf devrimcilerinin komünist hareketin 25. yılı vesilesiyle gerçekleştireceği kitle etkinliklerine sayılı günler kaldı. İlki 3 Kasım’da İzmir’de yapılacak olan ve peşi sıra Ankara, İstanbul ve Adana’da gerçekleştirilecek olan etkinliklerin her açıdan güçlü geçmesi büyük bir önem taşıyor. Deneyimlerin ortaklaştırılması açısından işlevsel olacağı düşüncesiyle sürece dair değerlendirme ve röportajlara gazetemizin bu sayısında geniş bir yer ayırmış bulunuyoruz. Önümüzdeki sayılarda da etkinlik hazırlıklarını farklı yönleri üzerinden yansıtmaya devam edeceğiz. Bunun için etkinlik hazırlık sürecinde yer alan bütün okurlarımızın katkılarını bekliyoruz.

***

Özgür Bir Gelecek için Liselilerin Sesi dergisinin 46. sayısı çıktı. Okurlarımız derginin son sayısına Eksen Yayıncılık bürolarından ve kitapçılardan ulaşabilir.

***

6 Kasım eylem ve etkinlik programları gazetemizin yayına hazırlandığı günlerde netleşmediği için bu sayımızda yer veremiyoruz. Okurlarımız önümüzdeki günlerde netleşecek olan eylem ve etkinlik takvimini www.ekimgencligi.net ve www.kizilbayrak.net sitelerinden takip edebilir.

***

Hatırlatma: Önümüzdeki hafta resmi tatilden kaynaklı gazetemizin dağıtım ve kargo işleri yapılamamaktadır. Bu nedenle gazetemizin 43. sayısı bir sonraki hafta, 2 Kasım 2012 tarihinde çıkacaktır.