19 Ekim 2012
Sayı: SİKB 2012/09 (42)

 Kızıl Bayrak'tan
Operasyonal mekanizma,
savaş tezkeresi ve ötesi
Türkiye savaş kışkırtıcılığını elden bırakmıyor!
Diktatör sevicileri
diktatörlere karşı!
Direnişçi işçilerle emperyalist savaş üzerine konuştuk!
İZBAN işçileri iş bıraktı, İBB bildik senaryoyu tekrarladı...
AKP saldırıyor, Kürt hareketi mücadeleyi sürdürüyor!
Gazete manşetlerinde
kin ve düşmanlık
Sermayenin saldırılarına karşı
tek yol fiili-meşru mücadele!
Senkromeç direnişi
sona erdi
2012-2014 MESS Grup TİS
sürecine dair
Sendikal Güç Birliği Platformu’ndan iş bırakma!
Cansel Malatyalı direnişi, İMO ve sol siyasal güçlerin tutumu
İzmir ve Ankara Etkinlik Hazırlık Komiteleri Sözcüleriyle konuştuk
“BDSP’nin omuzladığı bu etkinliklerin sınıf dayanışmasını artıracağını biliyorum!”
Etkinlikeri saldırganlığa, savaşa ve sömürüye karşı mücadele
mevzilerine dönüştürelim!
Devrimci sınıf faaliyetlerinden
Direnişlerin birleştirilmesi ve ortak mücadele perspektifi üzerine
Kapitalist sistemin derinleşen bunalımı ve
keskinleşen rekabet savaşları
Hugo Chavez seçimlerden
bir kez daha zaferle çıktı
AB’nin beş zayıf halkası-Volkan Yaraşır
Gençlik hareketinden
Savaşın tozu dumanı arasında yalanlar büyüyor
Sokağa, eyleme, mücadeleye!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci sınıf faaliyetlerinden...

 

Sınıf devrimcileri, sermaye devletinin yükselttiği savaş çığırtkanlığına karşı bulundukları her alanda mücadele çağrısını yükseltiyorlar. Sermaye hükümeti AKP’nin yalan ve çarpıtmalara dayalı propagandasıyla içerde ve dışarda saldırganlığı yükseltiği bir dönemde sınıf devrimcileri işçi ve emekçilere gerçeği aktarıp emperyalist işgallere karşı taraf olma çağrısı yapıyorlar. Fabrika önlerinde, işçi havzalarında işçilerin birliği halkların kardeşliği çağrıları yapılıyor.

İstanbul

Küçükçekmece’de sınıf devrimcileri, Şirinevler ve Sefaköy’de gerçekleştirdikleri afiş çalışması ile merkezi noktalara 25. yıl çağrısını taşıdı.

16 Ekim akşamı iş çıkışı saatinde Şirinevler Meydanı’nda, 17 Ekim sabahı da Sefaköy metrobüs çıkışında “İşçilerin birliği halkların kardeşliği etkinliği”ne çağrı yapan bildirgelerin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım boyunca gerçekleştirilen ajitasyon konuşmalarıyla etkinliğe katılım çağrısında bulunuldu.

Şirinevler’deki dağıtımda Kızıl Bayrak gazetesinin son sayısı da işçi ve emekçilere ulaştırıldı. Şahintepesi semt pazarına bildirgelerin dağıtımını yapan sınıf devrimcileri emekçileri mücadeleye çağırdı. Ayrıca Kızıl Bayrak gazetesinin satışı da gerçekleştirildi. Afiş ve bildiri kullanımları Sefaköy ve Zeytinburnu’nda sürdü.

15 Ekim sabah işe gidiş saatinde Zeytinburnu metrobüs çıkışı ve akşamüzeri İnönü Pazartesi Pazarı’nda gerçekleştirilen bildirge dağıtımları ile işçi ve emekçilere 25. yıl çağrısı ulaştırıldı. Dağıtımlar boyunca Kızıl Bayrak gazetesinin son sayısı da işçi ve emekçilere ulaştırıldı. 

Kartal’da 18 Kasım etkinliğinin afişleri Kartal merkez, minibüs yolu ve Karlıktepe Mahallesi’ne asılırken, merkezde açılan standta da etkinliğin çağrıları dağıtıldı.

Tuzla’da TİS süreci faaliyetleri kapsamında Türk Metal Sendikası’nda örgütlü Baymak fabrikasında “Zamlara karşı TİS komitelerinde birleşelim” şiarlı Metal işçileri Birliği bildirilerinin dağıtımı yapıldı. İşçilerle gerçekleştirilen sohbetlerde TİS komiteleri oluşturularak mücadele edilmesinin önemi anlatıldı.

Faaliyetler tersanelerde de sürdü. Tersane işçilerine “Zamlara, iş cinayetlerine ve savaşa karşı mücadeleye” şiarlı Tersane İşçileri Birliği imzalı bildiriler dağıtıldı. Tersane işçilerinin geçiş güzergahlarında dağıtılan bildirilerde, son dönemde yaşanan zamlara, Çiçek Tersanesi’nde yaşanan iş cinayetine ve emperyalist savaşa karşı mücadele etme çağrısı yapıldı.

Hafta boyunca emekçi mahallelerinde ve fabrika çıkış noktalarında Kızıl Bayrak gazetesi satışı yapıldı.

Esenyurt’ta ‘İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği’ etkinliği çalışmaları toplantılar, afiş çalışmaları, bildirge ve davetiye dağıtımları ile sürüyor.

Etkinlik hazırlıkları kapsamında, Esenyurt İşçi Kültür Evi’nde işçi ve emekçilerle kahvaltıda bir araya gelindi. Ardından kahvaltıya katılanlarla birlikte etkinliğe hazırlık toplantısı yapıldı.

Yeşilkent, Yenikent, Talatpaşa, Fatih ve Merkez mahalleleri etkinlik afişleriyle donatıldı. Çalışma, aynı mahallelerde yapılan Kızıl Bayrak satışı, etkinliğe çağrı bildirgeleri ve davetiye dağıtımları ile güçlendirildi.

Avcılar’da ve İncirtepe Mahallesi’nde kafeler, dernekler gezilerek etkinlik davetiyeleri ulaştırıldı.

İzmir

Etkinliğin yaygın çağrısı kapsamında bir yandan sendikalarla ve kitle örgütleriyle görüşülürken bir yandan da radyo programları ve yerel gazetelerle irtibata geçiliyor. Geceyi destekleyen mesajlar da şimdiden, internet üzerinden yayınlanıyor.

Sınıf devrimcileri tarafından 10 Ekim Çarşamba günü Çiğli, Bostanlı, Soğukkuyu, Bayraklı, Bornova, Ege Üniversitesi kampüs girişi, Manisa kavşağı, Alsancak, Basmane, Balçova, Narlıdere, İkiçeşmelik hatları boyunca yaygın afişleme yapıldı.

Çıkarılan el ilanları da İzmir’de gerçekleştirilen etkinlik ve eylemlerin yanısıra merkezi noktalarda kurulan standlarda bire bir çağrılarla dağıtılıyor.

Buca’da sınıf devrimcileri Şirinyer TANSAŞ önünde haftanın iki günü açılan imza masası ile Bucalı işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. Ayrıca emperyalist savaşlardan karelerin yer aldığı “utanç sergisi” de çalışmaya görsel açıdan güç katarak ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kolluk güçleri de standın etkisini kırmak için kimi tacizlerde bulunuyor.

Gece çalışmaları çerçevesinde 13 Ekim Cumartesi günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde “gece ve sis” başlıklı belgesel gösterimi ve söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Ortadoğu’da süren savaşın “emperyalist” bir savaş olduğu, barış ve savaş kavramlarının tek başına süreci açıklamadığı belirtildi.

Kapitalist sömürüye karşı yükseltilecek sınıf savaşı çağrısı da söyleşinin bir diğer öne çıkan başlığı oldu. Sınıf savaşımı odaklı mücadele hattıyla beraber gece çalışmalarına geçilerek BDSP’nin örgütlediği gece çalışmalarına omuz verilmesi çağrısıyla söyleşi son buldu.

Sınıf devrimcileri gece davetiyelerini ve otobüs kalkış noktalarını da içeren el ilanlarını emekçi mahallelere ulaştırmaya devam ediyorlar. Bu çerçevede kapılar tek tek çalınarak işçi ve emekçiler geceye davet ediliyor. Yapılan çalışmalar sırasında emekçilerin geceyi ilgiyle karşıladığı görülüyor.

Afişler de Buca’nın merkezi noktalarında kullanılıyor.

Ankara

Etkinliğin afişleri Kızılay’ın merkezi yerlerine ve Sakarya Caddesi’ne yapılırken, Dikmen’de de Sokullu bölgesinde ve pazarın etrafında yaygın bir şekilde kullanıldı. Afişleri yaparken emekçilerden de olumlu tepkiler alındı.

Ayrıca Konur Sokak’ta stand açılarak emekçiler etkinliğe çağrılıyor. Tüm bunların yanı sıra sendikalar ve odalar da dolaşılarak etkinliğin duyurusu yaygın bir şekilde yapılıyor.

Etkinlik çağrısı Mamak’ta da yükseltiliyor. Ege, Şirintepe, Nato Yolu ve Tuzluçayır Mahallesi’ne afişlemeler yapıldı. Ayrıca emperyalist savaşı teşhir eden ve gerçek barışın sosyalizmde olduğunu belirten yazılamalar yapıldı. Bir yandan afişlerle etkinliğin duyurusu gerçekleştirilirken bir yandan da emekçiler hazırlanan broşür ve davetiyelerle etkinliğe çağrılıyor.

Etkinlik çağrıları üniversitelerde de yaygın bir şekilde devam ediyor. ODTÜ, DTCF, Cebeci ve Beytepe’de etkinlik duyuruları yaygın bir şekilde kullanılıyor. Etkinlik afişinin kullanımının yanı sıra öğrencilere yapılan çağrı dışında, ilerici öğretin üyeleri de dolaşılarak etkinliğe çağrılıyor. Üniversitelerde çalışmalar stand, yazılama gibi çeşitli materyallerin kullanımı ile devam ediyor.

Sincan’da Sınıf devrimcileri, sermaye iktidarının tüm baskılarına rağmen sınıf çalışmasını sürdürüyor.

İşçiden İşçiye’nin (Ankara İşçi Bülteni) Ekim sayısının dağıtımları devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Cimşit, 12. Cadde, Pazar Pazarı ve Sincan Lisesi civarındaki işçilerin yoğun olarak bulunduğu servis noktalarına bülten ulaştırıldı. Dağıtım esnasında işçilerle kıdem tazminatı, örgütsüzlük gibi kimi sorunlar üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Ayrıca iş çıkış saatlerinde işçi ilişkilerine de bülten ulaştırıldı.

Sincan’da sınıf devrimcileri, 11 Kasım’da yapılacak etkinliğin çağrı afişlerini yapmaya başladılar. Cimşit ve 12. Cadde üzerinde yapılmaya başlanan afişler ilk elden devletin saldırılarına maruz kaldı.

Gözaltı terörüne rağmen afişleme çalışması Sincan 12. Cadde ve Sincan Merkez’de devam etti. Aynı zamanda davetiyeler etkin bir şekilde kullanılırken, Sincan’da bulunan kurum ve kitle örgütlerine davetiyeler ulaştırıldı, etkinliğin içeriği anlatıldı ve etkinliğe davet edildi.

Bursa

Bursa İşçi Bülteni’nin Ekim sayısının yaygın dağıtımı devam ediyor. Mesken, Yeşilyayla, Santral Garaj ve Merinos hatlarına gerçekleşen dağıtımlarda yüzlerce bülten işçilere ulaştırıldı.

Adana

Savaş politikalarından vazgeçilmesi ve savaş tezkeresinin derhal geri çekilmesi talebiyle sınıf devrimcileri, Adana’da imza kampanyası başlattı.

Sınıf devrimcileri İnönü Parkı’nda stand açarak imza toplayıp, konu ile ilgili el ilanlarının dağıtımını yaptı. Ajitasyonlarla emekçilere Suriye’ye yönelik saldırganlığa karşı çıkma çağrıları yapıldı.

Suriye’ye yönelik müdahale karşıtı çağrılar Adana İşçi Bülteni dağıtımlarıyla devam etti. Bülten, MARSA gıda fabrikası ile Arap Alevisi işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Saydam Caddesi’nde dağıtıldı. Dağıtım sırasında yapılan kısa sohbetlerde bültenin ilgiyle karşılandığı gözlendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Adana-Bursa-İzmir-Ankara