30 Kasım 2012
Sayı: SİKB 2012/14 (47)

 Kızıl Bayrak'tan
NATO sorunu devrimin geleceği sorunudur!
Gazze katliamı, AKP’nin tutumu
ve gerçekler
“Fişleme politikası” doksan yıllık
devlet geleneğidir!
Evren ve Şahinkaya darbeyi sahiplendi
Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu raporundan yansıyan karanlık tarih
RedHack davasında tahliye!
Asgari ücretin belirlenme sürecini örgütlenme seferberliğine dönüştürelim!
“Taleplerimiz karşılanana kadar
mücadelemize devam edeceğiz!”
Kapitalizm öldürüyor
İş cinayetleri yasa dinlemiyor
Çukurova’da 25. yıl coşkusu
Parti Okulu Alaattin Karadağ Devresi...
25. Yıl: Geçmişten geleceğe parti
Komünist hareketin 25. yılı kutlandı!
25. yıl etkinlikleri üzerine
Bangladeş’te katliam ve protestolar
2012 6 Kasımı’ndan yansıyanlar
Yeni YÖK Yasa Tasarısı Aralık ayında meclise sunulacak
Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye!
Zaman’ın kanlı elleri ‘kardeşliğe’ uzanırken tebessümle gelen zehir
Alevilere ellerini uzatanlar ayrımcılığı körüklemeye devam ediyor!
Cumartesi Anneleri katillerin
peşinde!
Göztepe Parkı’na cami yapım tartışmaları ve artan cami projeleri
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Komünist hareketin 25. yılı kutlandı!

25 yıllık birikimin ifadesi devrimci, kitlesel ve coşkulu bir etkinlik!

 

Bir ayı aşkın bir süredir hazırlıkları yapılan “Devrime hazırlanıyoruz” gecesi 24 Kasım günü Wuppertal’da gerçekleştirildi. Coşkulu geceye bin işçi, emekçi ve genç katıldı.

Gece öncesi yürütülen politik ve pratik tüm çalışmalara 25. yıl vurgusu ve “Devrime hazırlanıyoruz” şiarı damgasını vurdu. Bu, geceye de yansıdı. Salona, siyasal gericiliğin dünyaya egemen olduğu son derece elverişsiz koşullarda yoğun bir emek ve özveri ile yaratılan paha biçilmez devrimci bir birikimi anlatan, 25 yılı geride bırakmanın haklı gururu, sevinci ve coşkusu hakimdi.

Gecemize katılan emekçiler, gece programını başından sonuna dek merak ve ilgi ile izledi.

Gecede parti şehitleri selamlandı!

Gecemiz, kısa Kürtçe, Türkçe ve Almanca hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Ardından Türkçe, Almanca ve Fransızca olarak Enternasyonal marşı söylendi. Bunu, Alaattin Karadağ ve yakın dönemde Wuppertal’da yaşamını yitiren Zafer Aktan yoldaşlar için yapılan ve coşkuyla karşılanan anma izledi. Sonra, dünden bugüne dünyada ve Türkiye’de devrim ve sosyalizm kavgasında ölümsüzleşen devrimciler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İlk olarak Almanya’nın Bielefeld kentinden gelen dost folklor ekibi Koma Cesur sahneye çağrıldı. Koma Cesur’un Botan bölgesine ait oyunlardan oluşan gösterisi beğeniyle izlendi. Ardından Suriye-Qamislo’dan sanatçı dostumuz Delil Delios sahne aldı. Delil Delios, söylediği türkülerle salonu hareketlendirdi. Özellikle Kürtçe olarak okuduğu Avusturya İşçi Marşı salonda büyük bir heyecana yol açtı.

Devrim için devrimci parti ve devrimci sınıf

Etkinliğimiz partimiz adına konuşma yapması için bir yoldaşın kürsüye çağrılması ile devam etti. Konuşma gözle görülür bir ilgi ve dikkatle dinlendi. “Devrim için devrimci parti ve devrimci sınıf yaşamsaldır” vurguları içeren konuşma, kitle tarafından atılan “TKİP!” sloganı ile karşılandı.

Konuşmanın ardından Frankfurt’ta çalışmalarını sürdüren Güneş Tiyatrosu sahne aldı. Güneş Tiyatrosu’ndan dostların sergiledikleri “Almanya’ya göçün 50. yılı” temalı kısa oyun ilgi ve beğeni ile izlendi.

Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!

Gecemizin ilk bölümünün sonunda genç komünistlerin yaklaşık bir yıldır oluşturdukları Gençlik Korosu sahneye çağrıldı. Genç yoldaşlar ilk elden 25. yıl kutlamaları çerçevesinde, Almanca olarak partiyi selamlayan kısa bir konuşma yaptılar. Sonra, Gençlik Korosu, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve Türkçe olarak, dünya devrim şarkıları ve devrimci marşlarından oluşan bir dinleti sundu. Genç yoldaşlar heyecanları, coşkuları ve devrimci duruşları ile hayli başarılı bir program sundular ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” sloganı ile uğurlandılar.

25 yılın devrimci birikimi

Etkinliğimiz verilen aranın ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti. Partimizin zor bir dönemde ve büyük zorluklarla boğuşarak yarattığı 25 yıllık devrimci birikimini anlatan sinevizyon da dikkatle izlendi. Sinevizyonun bitimindeki partimizle ilgili görüntüler salonda coşkuyla karşılandı.

Sinevizyon gösterimini Grup Su’nun ezgileri izledi. Grup Su, 14 yıldır geleneksel biçimde partinin kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz tüm gecelerde sahne aldı. Fakat bu yılki etkinliğimiz çok daha özel bir nitelik taşıyordu. Bu nedenle grup gecenin anlamına uygun biçimde yoğun bir hazırlıkla sahneye çıktı ve beğeni ile dinlenen bir program gerçekleştirdi.

Gecenin finalinde Kürt sanatçı dostumuz Delil Delios yeniden sahneye çağrıldı. İki genç yoldaşla birlikte Kürtçe “Kine Em?” türküsünü seslendirdiler. Delil ve genç yoldaşların son derece canlı ve coşkulu biçimde söyledikleri türkü salondaki tüm kitleyi de hareketlendirdi.

Gecemiz, Grup Su’nun Kürtçe ve Zazaca türküleri eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Türkiyeli yoldaşlar ve devrimci partiler geceyi selamladı

Yurtdışından ve Türkiye’den bazı devrimci partiler de 25. yıl vesilesiyle yaşadığımız sevinci ve coşkuyu bizimle paylaştılar. Filipin Komünist Partisi (FKP), Almanya Marksist-Leninist Partisi (MLPD), Rote Morgen-Hollanda ve İsviçre’den Devrimci İnşa Örgütü gönderdikleri mesajlarla gecemizi selamladılar. Türkiye’den ise TKP/ML ve MKP gecemize mesaj gönderdi.

Türkiye’deki yoldaşlarımız da gecede bizleri yalnız bırakmadı. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Manisa, Gaziosmanpaşa, Kartal, basın alanındaki komünistler ve genç komünistlerden heyecan, coşku ve kararlılık yüklü mesajlar geldi.

Etkinliğimize davetli olan, fakat vize engeli nedeniyle aramıza katılamayan Mamak İKE Müzik Topluluğu da geceye mesaj gönderdi.

Ayrıca gecede DKP, MLPD, TKP/ML, MKP, Anadolu Federasyonu, Bolşevik Partizan ve Güney dergisi stand açtılar.

İlkelerimizi kararlılıkla savunmakta ısrar ediyor ve devrimci tutarlılığımızı koruyoruz

Hazırda imkanlarımız yoktu. Kendi güç ve imkanlarımıza yaslanmayı tercih ettik. Sayısız engelle ve güçlükle boğuşacaktık, bunu göze aldık. Kolayı değil, yine zoru seçtik. Yani yıllardır savunup hayata geçirdiğimiz politikanın devrimciliğine inandık ve güvendik.

Bir kez daha, ucuz popülizme hiç heveslenmedik. Her zamanki gibi kendi güçlerimizle yetindik, kendi çalışmalarımızın ürünlerinden oluşan sade ama devrimci bir gece programı hazırladık ve tam bir başarıyla da sunduk.

Bir ayı aşkın bir süreyi kaplayan, gerçekten yoğun emek dolu devrimci bir politik ve pratik çalışma yürüttük. Tok olduk, her yerde ve her vesileyle iddiamıza uygun bir duruş sergiledik. Lafımızı dosdoğru söyledik, iddialı sloganımız hakkında duyulan kuşkulara gerekli cevapları vermekten imtina etmedik. Kısacası, çalışma süresince partimizin temel karakteristik nitelikleri olan ilkeli ve tutarlı bir duruş sergiledik.

Geçen yıl ve yıllarda elde ettiğimiz deneyimlerden hareketle, şuradan ya da buradan gelecek gereksiz beklentilere kapılmadık. Sadece ve sadece kendimize yaslandık, kendimize güvendik. Ama aslolarak da emekçilere güvendik. Özellikle gecenin yapılacağı kentte hep emekçilere gittik. Onlara katılım çağrısı yaptık.

Bu kez başaracağız dedik ve başardık. Şimdi geleceğe bakıyoruz. Başarmanın bize sağladığı moral ve motivasyonla şimdiden partimizin gelecek yıl gerçekleştireceği 15. yıl kutlamasına hazırlanacağız.

Yurtdışından komünistler