28 Aralık 2012
Sayı: SİKB 2012/18
(51)

 Kızıl Bayrak'tan
Yeni bir yıla girerken
2012 AKP’nin “sokak” korkusunu tırmandırdı
2012’de dizginlerinden boşalan faşist baskı, terör ve gericilik!
2012’de Alevilere
yönelik saldırılar arttı
Erdoğan pervasız açıklamalar yapmaya devam ediyor
2013 işçi sınıfı için
kritik bir mücadele yılı olacak!
2012 yılı sendikal hareket açısından kayıpların yaşandığı bir yıl oldu
Şükrü Günseli: Tarihsel bir sorumlulukla yüzyüzeyiz!
2012 yılında emekçi kadınlar
Kadın kurultayı üzerine
Kavgaya adanmış bir yaşam
TKİP IV. Kongresi sunumları...
Sınıf çalışmasının sorunları
İşçiler dört bir yanda grevde
Kıbrıs’ta krizin acı faturası
emekçilerin omuzlarına yükleniyor
Dinci gerici basının yalanları
direnişi karartmaya yetmedi
“Üniversite AŞ’ye, YÖK’e ve
yasasına geçit yok!”
Üniversitelerde komünist gençlik
faaliyetleri
“Her yer ODTÜ her yer direniş!”
Sessiz çığlık: Charlie Chaplin
Hrant Dink davasına O’nu katleden
yargıtay üyeleri bakacak!
Maraş Katliamı alanlarda lanetlendi
21 Aralık; kimine kıyamet
kimine umuttur!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

 

 

 

 

Üniversitelerde
komünist gençlik faaliyetleri

Ekim Gençliği, üniversitelerde yürüttüğü komünist gençlik çalışması ile gençliği mücadeleyi büyütmeye, geleceğine sahip çıkmaya çağırıyor. Ekim Gençliği’nin merkezi olarak çıkarttığı, Yeni YÖK Yasa Tasarısı’nı teşhir eden materyaller gençliğe ulaştırılıyor. ODTÜ’de kendini dışa vuran ruhun tüm üniversitelerde vücud bulması için, çalışmalarını gençliğin bulunduğu alanlarda sürdürüyor.
 
ODTÜ
Ekim Gençliği okurları ODTÜ’de çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyorlar. Hafta boyunca ODTÜ direnişini öne çıkartan ve sermaye-AKP işbirliğini teşhir eden duvar gazeteleri okul içerisinde yaygın bir şekilde kullanıldı.

YÖK Yasa Tasarısı’nın teşhiri de yaygın bir şekilde yapılıyor. Bu kapsamda okul içerisinde “YÖK Yasa Tasarısı’na geçit yok! / Ekim Gençliği” yazılamaları yapıldı. Açılan imza standlarıyla da yasanın teşhiri sürdürüldü. Ekim Gençliği’nin merkezi afişleri ve bildirileri de yaygın bir şekilde kullanıldı.

Çanakkale
Çanakkale Ekim Gençliği, Yeni YÖK Yasası karşıtı faaliyetini sürdürüyor.

“Yeni YÖK Yasa Tasarısı meclise sunuluyor... Sokakta parçalayalım!” şiarlı bildiriler ve yasaya yönelik Ekim Gençliği’nin hazırladığı broşür öğrencilere ulaştırılıyor. Broşür aracılığıyla öğrencilerle YÖK, YÖK düzeni ve Yeni YÖK Yasa Tasarısı üzerine sohbetler ediliyor.

Ayrıca “Yeni YÖK Yasası’nı alanlarda yırtacağız” şiarlı stickerlar da kentin muhtelif yerlerinde ve üniversite içerisinde, Terzioğlu ve Anafartalar yerleşkelerinde kullanılıyor. Bunun dışında “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm” şiarlı stickerların da kullanımı sürüyor.

Ege Üniversitesi
Serkan Eroğlu anma hazırlıkları ve Yeni YÖK Yasası karşıtı faaliyetler sürdürüldü.

Serkan Eroğlu 24 Aralık 1997’de Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tuvaletinde asılı bulunmuştu. Önce intihar süsü verilmek istenen olayın polis cinayeti olduğu kısa süre sonra ortaya çıkmış ve Eroğlu’nun kanında bulunan kloroform önce bayıltılıp sonra asıldığını ortaya çıkarmıştı. Polis önce ajanlık teklif ettiği Serkan’ı teklifi kabul edilmeyince asarak katletmişti. Anma için hafta boyunca   standlar açıldı, afişler kullanıldı, bildiri dağıtımını yapılarak çalışmalar sürdürüldü. Ayrıca açılan standlarda polis-ÖGB-idare işbirliği teşhir edilerek ODTÜ’de yaşanan direniş selamlandı.

Ekim Gençliği’nin hafta başından bu yana “Yeni YÖK Yasa Tasarısı’na karşı bir imza da sen at!” şiarıyla yürüttüğü kampanya çalışmaları kampüsün farklı noktalarında sürüyor.
Açılan standlarda bir yandan imza toplanılırken, bir yandan da bildiri dağıtımı yapılıyor.

Kocaeli
Kocaeli Üniversite'sinde Yeni YÖK Yasa Tasarısı’na karşı çalışma gerçekleştirildi.

26 Aralık günü öğlen saatinde yemekhane önünde stand açılarak ''Yeni YÖK Yasa Tasarısı meclise sunuluyor... Sokakta Parçalayalım!'' şiarlı bildirilerin dağıtımı yapıldı. İmza föyü de kullanılarak öğrencilerle Yeni YÖK Yasa Tasarısı üzerine sohbetler edildi.

Ekim Gençliği sticker ve afişlerinin de yaygın bir şekilde kullanıldığı çalışmada Ekim Gençliği dergisi de öğrencilere ulaştırıldı.

Ekim Gençliği / Ankara-İzmir-Çanakkale-Kocaeli