24 Mayıs 2013
Sayı: KB 2013/21

 Kızıl Bayrak'tan
Metal işçileri grev kapısında, satış an meselesi
Washington’da sınırları çizilen AKP savaş çığırtkanlığına devam ediyor
ABD-İsrail ikilisi tedirgin
Polisin hedefi basın!
Reyhanlı’da bir hafta daha geçerken
Emekçiler Reyhanlı için sokakta!
“Bizi savaştıkları bir
düşman olarak görüyorlar!”
İş güvencesi, insanca bir ücret, insanca yaşam için
İşçiler direniyor!
İşçi grevleri artıyor
THY grevinde her gün mücadele!
MESS’i yenmek, ihanete geçit vermemek için
Metal işçisi
tarih istiyor!
Anti-emperyalist mücadelenin kapsamı ve niteliği
H.Fırat
“Anti-tekel demokratik devrim stratejisi”:
Portekiz deneyimi
H. Fırat
Kolombiya: Gerilla hareketlerinde
bir dönemin sonu
S. Eren
“Özgür” Suriye Ordusu
16.Pfingstjugendtreffen sona erdi
Üniversite kampüslerine ÖGB yerine polis

Hiçbir gerçek karanlıkta kalmayacak!

Gençlik Reyhanlı’nın hesabını soruyor!
Kaypakkaya anıldı!
Nurhak şehitlerini
mücadelemizde yaşatıyoruz!
B. Bahar
Kaçırılan ama yitmeyip kalanlara...
H. Eylül
Düzenin ÇED aldatmacası
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlik Reyhanlı’nın hesabını soruyor!

 

İstanbul

Reyhanlı patlamaları sonrası pek çok ilde gençlik savaş politikalarından sorumlu tuttuğu Dışışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu protesto etmek istemiş ancak polis hedef alarak gaz bombası atarak kitleye saldırmıştı.

16 Mayıs’ta da İstanbul’un bir dizi üniversitesinden toplu çıkışlar yapan gençler Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne yürüdüler. İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’ten sloganlarla çıkan ve “Reyhanlı’nın sorumlusu AKP’den hesap soruyoruz!” pankartını açan kitle Tramvay yolundan Dolmabahçe’ye kadar yürüdü.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi önüne gelindiğinde okuldan dövizlerle öğrenciler toplu çıkış yapıp kitleye katıldı. Biraz ilerden de Marmara Üniversitesi öğrencileri pankartlarıyla eyleme dahil oldu. Yürüyüş devam ederken Gümüşsuyu önünde toplanan kol da eyleme katıldı.

Kitle İnönü Stadı’nın önüne yaklaştığında polis barikatıyla karşılaştı. Eyleme izin vermeyeceğini açıklayan polis öğrencilerin yürüme kararlılığı karşısında plastik mermi, biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Polis saldırısı karşısında direnen öğrenciler saldırının yoğunlaşması üzerine Fındıklı’ya kadar geri çekildi. Polis gaz bombaları ve plastik mermiyle uzaktan saldırısını sürdürürken TOMA’lardan da gazlı su sıkıldı. Üniversiteliler son olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne çekildiğinde okul bahçesine gazlı su ve plastik mermili saldırı devam etti. Eylem polis terörü sonunda kitlenin dağılmasıyla sona erdi.

Eskişehir

18 Mayıs’ta Porsuk Bulvarı’nda bir araya gelen ve AKP İl Başkanlığı’na yürüyen üniversite öğrencilerine polis Hamamyolu Caddesi üzerinde biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı.

Saldırı sonrasında üniversiteliler bir süre tramvay yolunu trafiğe kapandı. Üniversiteliler Adalar Migros önünde toplandıktan sonra burada bir basın açıklaması yaptı.

AKP’nin katliamdaki sorumluluğunun belirtildiği açıklamada, katliamın hesabını soracaklarını belirten üniversiteliler polis saldırısını da protesto etti. Açıklamanın ardından öğrenciler eylemi sonlandırdı.

DLB’den bildiri dağıtımı

Devrimci Liseliler Birliği Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan katliamın sorumlularını teşhir eden bildiri dağıtımlarını Çekmeköy TOKİ Lisesi ve Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi.

DLB’liler akşam saatlerinde Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde Samandıra ve Sarıgazi Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin okul çıkış saatlerinde dağıtıma devam etti.

DLB’nin kaleme aldığı bildiride Reyhanlı’daki patlamanın ABD emperyalizmi ve taşeronlarının Ortadoğu’da tırmandırdığı savaş ve saldırganlığının bir sonucu olduğu belirtildi.

Ayrıca gençlik cephesinden son günlerde yaşanan protestolara da değinildi, gençlik hesap sormaya çağrıldı.

 

 

 

 

Üniversitelerde Kaypakkaya anmaları…

 

KOÜ

DGH, Ekim, Gençliği, SGDF, Genç-Sen, SGD ve YDG’nin örgütlediği eylemde “İbrahim Kaypakkaya onurumuzdur!” şiarlı dövizler taşınarak yürüyüşe başlandı. Sloganlarla sosyal tesislerin önüne gelinerek saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından okunan basın metninde egemenlerin Kaypakkaya korkusunun dün olduğu gibi bugün de sürdüğüne değinildi. Kaypakkaya şahsında Mayıs ayı şehitleri ve tüm devrim şehitleri birkez daha anılarak mücadeleyi büyütmeye çağrı yapıldı.

Basın metninin ardından devrimci marş ve türkülerden oluşan müzik dinletisi gerçekleştirilerek eylem sonlandırıldı.

İÜ

Aralarında Ekim Gençliği’nin de bulunduğu devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler tarafından yapılan eylemde İbrahim Kaypakkaya ile Mayıs ayında şehit düşen Dörtler ve Haki Karer selamlandı.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nden pankart ve bayraklarla çıkan üniversiteliler yolu trafiğe kapatarak Beyazıt Meydanı’ndaki ana kapıya yürüdüler. Yürüyüşte “Katledilişinin 40. yılında İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür!” ve “Bu çelik aldığı suyu unutmayacak! İ. Kaypakkaya” pankartları ile “Onu anıyor ve sahipleniyoruz!” şiarlı İbrahim Kaypakkaya fotoğrafları taşındı.

Basın açıklamasında Kaypakkaya’nın mücadelesi anlatıldı. Kaypakkaya’nın ardından Amed zindanında şehit düşen Haki Karer ve Dörtler’in direnişine dikkat çekildi. Açıklamada İbrahim Kaypakkaya anmalarından kaynaklı açılan davalara değinildi.

Eyleme destek veren sanatçı Pınar Aydınlar basın açıklamasının ardından söz alarak konuşma gerçekleştirdi. Anma, konservatuar bölümü öğrencileri ve Pınar Aydınlar’ın birlikte söylediği marşlarla bitti.

Kızıl Bayrak / Kocaeli-İstanbul