07 Şubat 2014
Sayi: KB 2014/06

Düzenin seçim oyununa karşı
devrimci sınıf kavgasına!
Yerel seçimler ve HDP
Mansur Yavaş: Denizler’in “olgunlaşmış” düşmanı
Çözüm düzen ‘sol’unda değil,
devrimci mücadelededir!
Telefon dinlemelerinden rahatsız(mış)!
Ali İsmail Korkmaz davası
Faşist çete Ali İsmail’i istismar peşinde!
Baskı ve asimilasyona son vermek için ileri
AYM kılıfı hak ihlallerinin üstünü örttü
Buzdağının görün(mey)en yüzü... -
D. Umut
“Direndik, kazandık!”
Esenyurt’ta işçiler forumda buluştu
Gebze’de coşkulu açılış
GM’de işten atmalara karşı enternasyonal dayanışma
Devrimci bir DİSK için...
“KESK tabanın sesine kulak vermelidir!”
“Sendikal eylemler böyle yasaklanamaz!”
“Amaç sermayeye hizmeti özgür kılmak!”
Cenevre-2 Konferansı bitti,
pazarlık devam edecek!
NATO’dan medet umanlar
Soçi 2014: “Soykırım” vatanı,
sömürü cenneti! -M. Ak
Devrim Okulu: Aslolan değiştirmektir!
Yeni döneme girerken liseli gençlik hareketi üzerine…
Kanser tedavisinde umut sosyalizmde!
Kürtaj yasağı aynasında kapitalizmin gerici yüzü
“Medya ve Kadın” paneli
İzmir’de Gezi tutsaklarıyla dayanışma etkinliği
Kapitalist bataklıkta büyüyen istismardan kurtuluş sosyalizmle mümkündür!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İzmir’de Gezi tutsaklarıyla
dayanışma etkinliği

 

İzmir Dayanışması ve Gezi Tutsak Aileleri’nin örgütlediği “dayanışma etkinliği” 2 Şubat’ta İzmir Sanat Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Gezi şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlik, Kamera Sokak’ın Haziran Direnişi ile ilgili hazırladığı sinevizyonun gösterimi ile sürdü. Gösteriminin ardından etkinliğin örgütleyicilerinden İzmir Dayanışması adına yapılan konuşmada, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ortalığa saçtığı pislik teşhir edildi. Tüm bunlar yaşanırken, direniş tutsaklarının hiçbir delil ortada yokken Haziran Direnişi’ni yargılamak amacıyla zindanlarda tutulduğuna dikkat çekildi.

Tutsak ailelerinden Serdar Gür’ün annesi Nesrin Gür ise Bakan çocuklarının nasıl da korunup kollandığını vurgulayarak, “Çocuklarımızla onur duyuyoruz” dedi. Nesrin Gür’ün ardından Ulaş Arslan’ın babası Musa Arslan konuştu. Arslan da dayanışmayı yükseltme çağrısı yaparak sözlerine son verirken ailelerin konuşmaları “Gezi tutsakları onurumuzdur!” sloganlarıyla karşılandı.

Konuşmaların ardından sahnede yerini alan Müzisyenler Derneği’nden Serdar Türkmen, mücadele tarihinden bugünlere gelen şarkı ve marşları seslendirdi.

Etkinliğin ikinci bölümünde söz alan Burcu Koçlu, “Bugün ama sadece bugün, bedenlerimizi tutsak almaya güçleri yetmiş olabilir. Ancak ne düşüncelerimize ne de devrime olan inancımıza zincir vurabildiler. İşte buna güçleri yetmedi” sözleriyle mücadelenin sürdüğünü ifade ederek tüm devrimci tutsaklara selam yolladı. Burcu Koçlu’nun ardından konuşan Akgün Irgat ise Kırıklar’daki saldırılara değinerek hücredeki üç insandan dahi korkulduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği Müzik Topluluğu ve Sokak Orkestrası müzik dinletisi sundu.

Dayanışma etkinliği 7 ve 13 Şubat tarihlerinde Bayraklı Adliyesi’nde görülşecek davalara katılım çağrısı ile bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Maksut’u aramaktan
vazgeçmeyeceğiz!”

 

Cumartesi Anneleri, 462. hafta eyleminde Maksut Tepeli’nin dosyasını işledi.

Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen oturma eyleminde ilk olarak İğneada’da kaybedilen Tolga Bilge Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan bir konuşma yaptı. Ceylan, oğlunun kayığa binerek kaçtığı yönünde bir mizansenle olayın üstünün örtülmek istendiğini belirtti.

Basın açıklamasını Hatice Altınışık okudu. Açıklamada, 25 yaşında bir öğretmen olan Maksut Tepeli’nin 2 Şubat 1984 yılında İstanbul Küçükbakkalköy’deki arkadaşının evine gittiği, evde karakol kuran polisler tarafından silahla vurularak yaralandığı, yoğun kan kaybına rağmen Gayrettepe Siyasi Şube’ye götürüldüğü anlatıldı. 5 Şubat 1984’te ise gördüğü yoğun işkence sonucu koma halinde Haydarpaşa Askeri Hastanesi’ne kaldırıldığı ve burada ölen Tepeli’nin cesedinin kaybedildiği belirtildi. Yapılan araştırmalar sonucunda Tepeli’nin 6 Şubat 1984 tarihinde Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde öldüğüne dair muayene ve zabıt varakasına ulaşıldığı söylendi.

Ortada olan bütün bu delillere rağmen yapılan şikayetlere takipsizlik kararı verilerek olayın üstünün örtülmek istendiği ifade edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Gezi tutsak aileleri
eylemlerini sürdürüyor

 

İstanbul’da 32. eylemlerini yapan Gezi Tutsak Aileleri ve tutsak yakınlarına Çarşı grubu da destek verdi.

Eylemde Gezi tutsağı Hasan Tunç ve Ümit Yetik’in mektupları okundu. Basın açıklamasını okuyan Beren Atıcı, “228 gündür çocuklarımız, yakınlarımız tutsak. Hırsızlar, katiller serbest bırakılırken Gezi direnişçileri rehin. Tüm Gezi tutsakları ve hasta tutsaklar derhal serbest bırakılsın. Sadece Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılması yetmez, halkın üzerinde kılıç gibi sallanan Terörle Mücadele Kanunu tüm sonuçlarıyla birlikte kaldırılsın!” şeklinde konuştu.

İzmir’de eylemlerini sürdüren aileler ise Gezi tutsaklarının bu hafta görülecek davalarına çağrı yaptılar.

Erol Özdemir’in görüşçüsü E. Burcu Eker, altı aydır Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne görüşe gittiğini, iki hafta önce gardiyanın taciz eder şekildeki araması sonucunda yaşanan tartışma nedeniyle bir ay görüş cezası aldığını söyleyerek cezaevlerindeki keyfi uygulamaları aktardı.

Basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

Bizim çocuklarımızın adları, direnişlerle, onurlarıyla anılırken, sizlerin çocuklarının adları hırsızlıklarla, yağmalarla ve onursuzluklarıyla anılacak. Çocuklarımız, arkadaşlarımız, yoldaşlarımız serbest kalana kadar mücadelemiz devam edecek.”

Kızıl Bayrak / İzmir - İstanbul

 
§