31 Ekim 2014
Sayı: KB 2014/43

Emperyalizmin kirli oyunlarına karşı Kürt halkıyla dayanışmayı büyütelim!
Kobanê ve “insan hakları emperyalizmi” - A. Eren
Kobanê’de direniş çetelere geçit vermiyor
Baskı ve terör yasaları genişliyor
Validebağ’da direniş, talanı frenledi!
Yağma ve talanın yeni adresi Validebağ Korusu
Ellerindeki kanı yalanla temizlemek istiyorlar
“İş cinayetlerinin hesabı sorulacak!”
İşçi sınıfı hareketi çıkış yolu arıyor
Sermaye topyekün saldırıya hazırlanıyor
“Üniversite Ar-Ge laboratuvarına dönüştürülüyor”
Ekim Devrimi üzerine - V. İ. Lenin
Ukrayna seçimleri ve “Demokrasi” oyunu - E. Eren
Toplu mezarlar ülkesinde öfke büyüyor!
Öfke büyüyor, emekçiler sokakta!
Meclisler kurula hazırlanıyor
DLB İstanbul Meclisi toplandı
Hangi cumhuriyet?
Binler Cumartesi Anneleri’nin yanında!
Vardık, varız, var olacağız!
Yaşamın yarısından kavganın yarısına...
Şer’i adaletin terazisinde kadın düşmanlığı ağır basıyor
Fotoğraf karesinden yansıyanlar, fotoğraf karesine sığmayanlar
Savaşsız, sınıfsız, sömürüsüz, yaşanabilir bir gelecek için 6 Kasım'da alanlara!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

DLB İstanbul Meclisi toplandı

 

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) İstanbul’da liselilere seslenerek “Sen de varsın!” dedi. 29 Ekim’de Elektrik Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen DLB’liler İstanbul’da ilk lise meclisini topladı. “Güneşe uğurladıklarımız ve madenlerde öldürülen işçiler için” yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşması ile meclis toplantısı başladı.

Konuşmanın ardından söz divana bırakıldı. Emperyalist saldırganlık ve savaş politikalarına karşı “sen de varsın” çağrısı yinelendi. Eğitimdeki gerici ve anti-bilimsel uygulamaların teşhir edildiği konuşmada DLB’yi güçlendirme çağrısı yapıldı. DLB’nin çalışma ve politikalarında lise meclislerinin önemine vurgu yapılan sunumda okul meclisleri ile DLB lise meclislerinde yer almanın önemi üzerine duruldu.

Meslek liselilerin katılımının dikkat çektiği meclis toplantısında yapılan konuşmaların büyük çoğunluğunda da meslek liselerinde örgütlenme vurgusu öne çıktı. Ardından serbest kürsüye geçildi. Birçok lise ve ortaokul öğrencisinin söz aldığı serbest kürsü canlı tartışmalara sahne oldu. Kartal ve Küçükçekmece DLB’nin çalışmalarının anlatımı ile açılan serbest kürsüde; cinsiyetçi eğitimden kantin eylemlerine, imza toplamadan yerel çalışma deneyimlerine kadar birçok başlık tartışıldı.

Oğuzhan’ın annesi meclisi selamladı

Filli Boya’daki staj sömürüsünde iş cinayetiyle katledilen Oğuzhan Çalışkan’ın annesinin gönderdiği mesaj Gebze’den bir DLB’li tarafından okundu. “Ortadoğu’nun parçası olan Hatay’dan nice Alaattinler doğacak ve Alaattinler’in partisi savaşacak” denilen konuşma coşku ile karşılandı.

Serbest kürsünün ardından, tartışmalarla birlikte alınan kararlar açıklandı. Ardından Küçükçekmece DLB’nin hazırladığı şiir-tiyatro sahnelendi.

Kapanış konuşmasında ise imza toplama çalışmasının sonlandırılması ve DGB Genel Kurulu’na bir yürüyüş ile gidilmesi kararı yinelenerek “Devrim yürüyüşümüz sürecek” denildi. Son olarak, Çav Bella marşı söylenerek lise meclisi sonlandırıldı. Coşkulu geçen lise meclisinden kararlılık ve devrimin tarafında olma iradesi yükseldi.

Liselilerin Sesi / İstanbul

 

 

 

 

 

DLB liseli meclislerine çağırıyor


Devrimci Liseliler Birliği (DLB), liseli gençliği devrimci mücadeleye çağırmaya devam ediyor. Faaliyetlerini sürdüren DLB’liler, liseli gençliği liseli meclislerinde bir araya gelmeye çağırdılar.

Kocaeli Gebze’de DLB’liler lise meclisinin duyurusunu yapmaya okul toplantıları, dergi satışları ve bildiri-broşür dağıtımlarıyla devam ediyor.

Hafta başında Sarkuysan Lisesi’nde Liselilerin Sesi dergisinin satışını gerçekleştiren DLB’liler 24 Ekim’de “DENİZLER seni çağırıyor!” başlıklı broşürleri dağıtarak lise meclisine çağrı yaptılar. Broşür dağıtımı esnasında Liselilerin Sesi dergisini alıp okuyan gençlerle dergide yer alan yazılar üzerine konuşuldu.

Gebze DLB, 25 Ekim’de yaptıkları afişlerle lise öğrencilerinin kullandıkları güzergahları donattılar. Gebze Çarşı içinde ve Fatma Hanım Parkı’nda “Denizler seni çağırıyor!” ve “Oğuzhan Çalışkan seni çağırıyor: Staj sömürüsüne karşı mücadeleye!” başlıklı afişler kullanıldı.

Liselilerin Sesi / Gebze



DLB’li Tekay’a okulda gözaltı girişimi

 

Ankara’da Lezgin Tekay isimli DLB’li, 27 Ekim günü öğle saatlerinde sermayenin kolluk güçleri polisler tarafından okuduğu liseden gözaltına alınmak istendi.

Bir süredir Tekay’ı hedef alan okul polisinin, DLB’li Tekay’ın de aralarında bulunduğu devrimci liselilere saldırmasının ardından devrimci liseliler kendilerini savundu. Gerginliğin ardından öğrenciler bir süre müdür odasında bekletildi.

Kendilerine saldırıldığı iddiasıyla liselileri suçlamaya çalışan polisler, Tekay ve diğer devrimci liseliler hakkında tutanak tutulacağını ve cezaevine gönderilecekleri tehditleriyle ifade almak isteyince bu dayatma reddedildi. Liselilerin aileleri aranarak aileler okula çağrıldı ve okul yönetimi, öğrencileri “okuldan atma” tehdidiyle gözdağı vererek aileleri kışkırtmaya çalıştı.

Ankara DLB, yaşanan olayın ardından “Polis devleti uygulamalarının liselere kadar sıçradığı bu süreçte hiçbir baskı ve tehdit bizleri yıldıramayacaktır” diyerek çalışmaları daha da büyüteceğini belirtti.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

 

Ankara'da liseli meclisi toplandı

 

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) Ankara Meclisi toplandı. Toplantıda “Emperyalist savaşta, staj sömürüsünde katledilen biziz, geleceğimiz için buluşuyoruz” şiarıyla yapılacak etkinlik için güçlü bir ön hazırlık yapmanın önemi vurgulanarak, bütün yerellerin bu yolda yoğun bir faaliyet yürütmesi gerektiği söylendi. Etkinliğin afişlerinin tüm yerellerde, liselilerin yoğun olarak bulunduğu hatlarda kullanılması gerektiği ifade edilerek planlamalar yapıldı.

Ankara DLB’nin yerel bülteni olan “Anka”nın eksikliklerinin giderilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. DLB’nin ilişki kurduğu bütün liselilerin de faaliyetin bir parçası haline getirilmesinin ve kısa okur yazıları yazdırılmasının önemi vurgulandı.

Meclis toplantısı, 30 Kasım’da İstanbul’da yapılacak Devrimci Gençlik Birliği (DGB) Genel Kurulu’una katılım çağrısının yinelenmesiyle sona erdi.

Faaliyetler sürüyor

Ankara DLB Filli Boya fabrikasında staj yaparken iş cinayetine kurban giden Oğuzhan Çalışkan’ın ismini verdikleri liseli buluşmasına çağrıda bulundu.

28 Ekim’de Kızılay’da stand açıp, birçok liseliyle staj sömürüsü üzerine sohbetler gerçekleştiren DLB’liler, liselileri buluşmaya davet etti. Stand faaliyetinin yanı sıra birçok noktaya, etkinliğe çağrı yapan afişler yapıştırıldı.

Liselilerin Sesi /Ankara

 
§