17 Nisan 2015
Sayı: KB 2015/15

TKİP 1 Mayıs'ta mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor!
Emekçi Kadın Komisyonları’nın mücadele çağrısı
Kamu emekçilerine çağrımızdır
“Yaşasın 1 Mayıs!”
Tarih ışığında Taksim 1 Mayısı
‘Yeni Türkiye’de eski kontrgerilla!
Ağrı’da AKP provokasyonu
Seçimler yaklaşırken vaatlerden vaat beğen!
Erdoğan’dan Ermenilere tehdit
Soma Katliamı’nın failleri yargılanıyor
Yasakçı kararlar ve dedikodularla gerçekleri karartamazsınız!
Bosch’ta sözleşme imzalandı
İşçilerin Birliği Derneği kapatma davası görüldü
Grevin adı var kendi yok!
7 Haziran seçimleri ve siyasal tablo
Küba: Ya sosyalizm ya ölüm!
Ukrayna savaşı: Emperyalist yalan, iftira ve barbarlığın itirafı
Almanya'da sınıf devrimcileri 1 Mayıs'a hazırlanıyor!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırıyor
Ankara'da 1 Mayıs hazırlıkları
Ankara'da DLB'lilere polis tacizi!
1 Mayıs'ın çağrısı
Düzene karşı devrim!
İşçi direnişleri ve Türk-İş'in ihanetçi tutumu!
"Kapitalizmle mücadele bu işin temel çözümüdür!"
Fabrikada ve beyaz perdede "grev" - K. Ehram
Kadın cinayetlerini durduracak tek güç devrimci sınıf hareketidir!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ukrayna savaşı: Emperyalist yalan, iftira ve barbarlığın itirafı

 

Dünya halklarının gözleri önünde, sessiz sedasız bir şekilde emperyalist militarizmin çizmeleri altında Ukrayna bölünüp parçalandı. Ülke yangın alanına dönüştürüldü. Ukrayna halkı emperyalist haydutların rekabet savaşlarının bedelini yoksulluk ve açlığa mahkum edilerek kanıyla ödedi, ödemeye devam ediyor. Ülke parçalandı, ekonomisi iflasa sürüklendi, sokaklar neo-Nazi artıklarına terk edildi, paramiliter faşist çetelerden oluşturulan özel timler hiçbir yasaya bağlı kalmadan (Kürdistan’da Jitem, Türkiye’de MİT-faşist katiller işbirliğiyle yakından tanık olduğumuz gibi) estirdikleri beyaz terör dalgasıyla halka boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Bütün bu faşist terör ve vahşetler emperyalist batının ve onun kiralık kalemlerinin “modernize edilmek” adına doğuda sürdürdükleri kirli savaşlarda yaşanmıyor. Avrupalı ve elbette ABD emperyalizminin denetimi, gözetimi ve yönlendirmesiyle Avrupa Ukrayna’sında yaşanıyor. İngiltere Başbakanı David Cameron, Ukrayna’ya, ‘savaşan askerleri eğitmek üzere birlik’ gönderdiklerini açıklıyor. Deutsche Wirtschafts Nachrichten, siyasi ve ekonomik kriz nedeniyle Ukrayna bütçesinin, askerlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyeceğini belirterek, bu durumda resmi yönetiminin yardım için Avrupa Birliği ülkelerine ve ABD’ye başvurduğunu yazdı.

Ukrayna’da süren savaşa ve bu savaşın yol açtığı vahşete neresinden bakarsanız bakınız kelimenin yalın anlamıyla, emperyalist haydutların sürdürdüğü emperyalist bir savaştır. Neo-Nazi çetelerin ‘bağımsızlık’ savaşçıları olarak vaftiz edilerek, başka zamanlarda daha başka yerlerde kullanılmaları için kamuoyunu alıştırma savaşıdır. Modern kapitalist barbarlığın kendisini dolaysız olarak, yaşlı kıtada yeniden ortaya koyarak, kapitalizmle faşizm arasındaki kopmaz bağların ifşasını sağlayan bir savaştır.

Ukrayna bütçesi Neo-Naziler'in hizmetinde

Ekonomik olarak iflas eden Ukrayna, ABD ve Avrupa emperyalistlerinden aldığı kredileri efendilerinin emperyalist amaçları için savaşan ordunun ve para-militer çetelerin hizmetine sunuyor. Militarizmin arpalığı haline getirilen Ukrayna bütçesi emperyalist efendilerinin sağladığı kredilere rağmen, ölüm makinesinin giderlerini karşılamaya yetmiyor. Ukrayna’da, ayrıcalıklı ‘lüks’ sefil bir hayat sürdürmenin tek seçeneği orduya, paramiliter güçlere katılmaktan geçiyor. Militarizmi ve paramiliter Neo-Nazizm’i daha da çekici kılmak için emperyalist haydutlar da hiçbir fedakârlıktan çekinmiyorlar, kirli ve kanlı para kasalarını cömertçe savaşın hizmetine açıyorlar.

Tarih çarpıtılarak bellekleri silme savaşında Ukrayna laboratuvarı

Ukrayna’da sürdürülen, emekçi halkları döktüğü kan ve estirdiği terör deryasında teslim almaya çalışan emperyalist savaş; tarihi çarpıtarak bellekleri silerek faşist ideolojiyi, tarihin tanık olduğu faşizmin en vahşi biçimi olan Nazizm’i aklamanın da laboratuvarı yapılıyor. Zira Nazizm’e ve onun değişik biçimlerine emperyalist tekeller giderek çok daha muhtaç olmaya başlıyorlar.

Alman emperyalizmine uşaklıkta sınır tanımayan Ukrayna hükümetinin başı, uşaklığını uşaklığın sınırlarını zorlayacak kerteye kadar vardırdı. Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, on milyonlarca insanı katleden Hitler Almanya’sının Sovyetler Birliği’nin saldırısına uğradığını iddia edecek kadar zıvanadan çıktı. Yatsenyuk’un bu aşağılık yalan ve iftirası başta efendisi Almanya olmak üzere, emperyalist dünyada bile ciddiye alınmadı, daha doğrusu alınamadı...

Nazilerle işbirliği yapan paramiliter katillere sosyal yardım

Emperyalist efendileri; uşakları Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk’a söylettikleri "SSCB, Hitler Almanya’sına saldırarak savaşı başlattı" gibi ipe sapa gelmez yalan ve iftirasına sahip çıkmakta gönülsüz davranmaları, onların gerçeğe bağlı kalarak, gerçeğin hakkını teslim ettikleri anlamına gelmiyor. Onlar, mayınlı bölgeye uşaklarını önden sürdüler.

Ukrayna Rada’sı yaptığı yeni bir yasayla, Ukrayna’nın işgali sırasında Nazilerle işbirliği yapan Ukraynalı milliyetçileri “özgürlük savaşçıları” olarak tanırken, 1917’den 1991’e kadar Ukrayna’nın ‘bağımsızlığı’ için savaştığını iddia ettiği Ukraynalı Milliyetçiler Örgütü (OUN) ve Ukrayna İsyan Ordusu (UPA), dahil olmak üzere birçok yeraltı faşist ve paramiliter grup üyelerine sosyal yardım hakkı verdi. Emperyalist devletler haydutlar topluluğu, uşaklarının tarihi çarpıtarak gösterdiği köpekçe bağlılığa zamanı gelmediği için açıkça sahip çıkmayarak onu saray soytarısı gibi ortada bırakmalarını, Rada’nın çıkardığı anti-komünist, Hitleri ve onun işbirlikçilerini aklayarak diyet borcu olarak da faşist çeteleri aylığa bağlamasına mali destek vererek dengelediler. Emperyalist merkezlerin, Hitler faşizmini ve onun suç ortaklarını aklayan yasaya sessiz kalmanın ötesinde, mali destekte bulunmaları emperyalist tekellerin militarist amaçları için hiçbir kanlı ve kirli aracı kullanmaktan geri kalmayacaklarının göstergesidir. Emperyalist rekabet, silahlanma ve savaşların evrileceği yolu göstermesi bakımından da oldukça öğreticidir.

 
§