17 Nisan 2015
Sayı: KB 2015/15

TKİP 1 Mayıs'ta mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor!
Emekçi Kadın Komisyonları’nın mücadele çağrısı
Kamu emekçilerine çağrımızdır
“Yaşasın 1 Mayıs!”
Tarih ışığında Taksim 1 Mayısı
‘Yeni Türkiye’de eski kontrgerilla!
Ağrı’da AKP provokasyonu
Seçimler yaklaşırken vaatlerden vaat beğen!
Erdoğan’dan Ermenilere tehdit
Soma Katliamı’nın failleri yargılanıyor
Yasakçı kararlar ve dedikodularla gerçekleri karartamazsınız!
Bosch’ta sözleşme imzalandı
İşçilerin Birliği Derneği kapatma davası görüldü
Grevin adı var kendi yok!
7 Haziran seçimleri ve siyasal tablo
Küba: Ya sosyalizm ya ölüm!
Ukrayna savaşı: Emperyalist yalan, iftira ve barbarlığın itirafı
Almanya'da sınıf devrimcileri 1 Mayıs'a hazırlanıyor!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırıyor
Ankara'da 1 Mayıs hazırlıkları
Ankara'da DLB'lilere polis tacizi!
1 Mayıs'ın çağrısı
Düzene karşı devrim!
İşçi direnişleri ve Türk-İş'in ihanetçi tutumu!
"Kapitalizmle mücadele bu işin temel çözümüdür!"
Fabrikada ve beyaz perdede "grev" - K. Ehram
Kadın cinayetlerini durduracak tek güç devrimci sınıf hareketidir!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sınıf devrimcileri
1 Mayıs'ta Taksim'e çağırıyor

 

Sınıf devrimcileri İstanbul’da çok yönlü olarak yürüttükleri faaliyetle işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırdı.

Kadıköy

Kadıköy’de 11-12 Nisan günlerinde gerçekleştirilen faaliyetlerde Yeldeğirmeni, Ayrılıkçeşmesi ve Halitağa’da BDSP’nin 1 Mayıs afişleri kullanıldı. Ayrıca yapılan yazılamalarla da 1 Mayıs’ta Taksim’de olma çağrısı yapıldı.

Kartal

1 Mayıs çalışmaları doğrultusunda 10 Nisan Cuma günü Bankalar Caddesi’nde Kızıl Bayrak gazetesinin satışı gerçekleştirildi. Ajitasyonlar eşliğinde gerçekleştirilen gazete satışında “Haklarımız ve geleceğimiz için tüm yasak, baskı ve teröre karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olma” şiarı yükseltildi.

Kartal merkeze ise “İşçi sınıfının kızıl bayrağı altında 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı afişler asıldı.

11 Nisan Cumartesi günü Bankalar Caddesi’nde açılan standla “Emperyalist köleliğe, kapitalist sömürüye, faşist teröre ve gericiliğe karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e” şiarlı bildirilerin dağıtımı gerçekleştirildi. Bildiri dağıtımı akşam saatlerinde Kordonboyu Mahallesi’ndeki evler tek tek dolaşılarak, emekçilerle birebir sohbet edilerek sürdürüldü. Ayrıca Kartal merkezde 1 Mayıs gündemli yazılamalar yapıldı.

13 Nisan’da Kartallı Kazım Meydanı, Yukarı Mahalle ve Kızılay Caddesi boyunca BDSP’nin 1 Mayıs afişleri yapıldı. Akşam saatlerinde ise 1 Mayıs bildirileri kapı kapı işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

14 Nisan Salı günü ise ABB fabrikasının 08.00-16.00 ve 16.00-24.00 vardiyalarındaki işçilere Metal İşçileri Bülteni'nin dağıtımı gerçekleştirildi. Saldırılara karşı örgütlü mücadeleyi yükseltme ve 1 Mayıs’ta alanlara çıkarak hesap sorma çağrısı yapıldı. Dağıtıma yoğun ilgi gösteren ABB işçileri kazanmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını ve fabrikalardan araçlar kaldıracaklarını ifade ettiler. ABB işçileri “sendikalı-sendikasız bütün işçiler 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkarak saldırılara karşı cevap vermeli, ancak sesimizi bu şekilde duyurabiliriz” diyerek Taksim çağrısı yaptılar. Sınıf devrimcileri Kızıl Bayrak gazetesi ve Metal İşçilerinin Devrimci Mücadele Programı’nı da ABB işçilerine ulaştırdılar.

Ümraniye

1 Mayıs gündemiyle çıkan İşçi Bülteni’nin Nisan sayısı fabrikalara dağıtıldı. Greif fabrikasında gündemde olan delege ve temsilci seçimlerine dair “Söz, yetki, karar işçilerin olmalı!” başlıklı bir yazının da bulunduğu bülten Greif Ünsa fabrikasına dağıtıldı. Bülten ABB, UNO ve Entes fabrikalarının çıkışlarında da işçilere ulaştırıldı.

BDSP’nin 1 Mayıs afişleri Sultanbeyli Yolu, Yenidoğan Yolu, Uysal Caddesi, Sarıgazi Meclis ve İnönü mahallelerine yaygın bir şekilde yapıldı.

Afiş çalışması sırasında okul duvarına afişleri yapan sınıf devrimcilerine okul yönetimi ve özel güvenliği müdahale etmeye çalıştı. Dik duran sınıf devrimcilerine çevrede bulunan emekçilerin destek vermesi ve “okul duvarı bu afişlerle daha güzelleşti” sözleriyle sahip çıkması üzerine okul yönetimi ve özel güvenlik geri adım atmak zorunda kaldı.

Sınıf devrimcileri Akpınar Mahallesi’ne “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı! / BDSP”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm! / BDSP”, “Özgürlük, devrim, sosyalizm! / BDSP”, “İşçi sınıfı savaşacak sosyalizm kazanacak! / BDSP” ve “Yaşasın 1 Mayıs! BDSP” şiarlı yazılamalar yaptılar.

Ayrıca 1 Mayıs gündemli çıkan Kızıl Bayrak gazetesi de kapı kapı dolaşılarak bölgedeki işçi ve emekçilere ulaştırıldı. Yine Demokrasi Caddesi girişinde de gazete satışı gerçekleştirildi.

12 Nisan’da da Sarıgazi ve Baraj Yolu'na 1 Mayıs afişleri yaygın bir şekilde yapıldı.

Küçükçekmece-Bakırköy

10 Nisan’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’na 1 Mayıs’ta alanlara çağıran BDSP imzalı afişleri yapan sınıf devrimcileri, “Çözüm ne seçim ne meclis, çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” yazılamaları da yaptılar.

11 Nisan’da Şahintepe Cumartesi Pazarı’nda işçi ve emekçilere 1 Mayıs’ta Taksim’de olma çağrısı yapan sınıf devrimcileri, 12 Nisan’da da Sefaköy Taşkasap önünde stand açtılar. Marşlar eşliğinde gerçekleştirilen dağıtım boyunca işçi, emekçi ve gençlere “Emperyalist köleliğe, kapitalist sömürüye, faşist teröre ve gericiliğe karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e!” şiarıyla seslendiler. Ayrıca 26 Nisan’da gerçekleştirilecek “Birlik ve Dayanışma Pikniği”nin çağrısını yapan sınıf devrimcileri faaliyet boyunca Kızıl Bayrak’ı işçi ve emekçilere ulaştırdı.

15 Nisan’da Yenibosna ve çevresinde işçi ve emekçilerin yoğun olarak kullandığı güzergahlara afiş yapıldı. Aynı zamanda düzenlenen ziyaretlerde Taksim 1 Mayısı’nın önemi üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

GOP

Gaziosmanpaşa’da yürütülen 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde Gazi Mahallesi, Gaziosmanpaşa Merkez ile Rami, Topçular mahallelerinde bulunan tekstil fabrikalarının çevrelerine BDSP’nin 1 Mayıs afişleri ile 26 Nisan’da gerçekleştirilecek olan BDSP pikniğinin çağrı afişleri yaygın olarak yapıldı.

Elmabahçesi’nde kurulu Ejot Tezmak fabrikasında çalışan işçilere Metal İşçilerinin Devrimci Mücadele Programı ulaştırıldı. Ejot işçileri pikniğe davet edildi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece-Kartal-Ümraniye-GOP

 
§