12 Ağustos 2016
Sayı: KB 2016/30

Rejim krizi, gelişmeler, görevler
ABD bir kez daha AKP iktidarını hizaya çekiyor
Darbe sonrası gelişmeler ve bağımsız devrimci sınıf tutumu
Düzen gemisine Erdoğan kaptan, CHP miço
Bu düzende yasalar sadece sermayeye hizmet eder!
Sınıf savaşımı hapishanelerde keskinleşirken kurtuluş topyekûn mücadelede!
Sermaye iktidarı 12 Eylül’ler, faşist tek adam rejimleri üretir!
Hurşit Külter’den hala haber alınamıyor
15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası
Sermayenin krizi emekçilere fatura ediliyor!
TEDİ’de direnen işçilerle konuştuk
İşçiler OHAL’e rağmen, hak gasplarına karşı direniyor
Kendi sınıf davamızın meşruluğuyla sokaklara
Gençlik işçi sınıfının yolunda
Sermayenin yeni projesi: “İhtisaslaşmış meslek liseleri”
AKP’nin kirli planları ve Alman devletinin ikiyüzlülüğü
Yemenli güçler arasındaki barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı
Bugünün ve geleceğin ustası adına
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hurşit Külter’den hala haber alınamıyor

 

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbeti 27 Mayıs’tan bu yana belirsizliğini koruyor.

Türk sermaye devletinin katliam timleri, Külter’i gözaltına aldıklarını sosyal medya hesaplarından duyursalar da, devletin kurumları ve temsilcileri Külter’in kaybedilmesinde rolü olanları gizliyor, bir de üstüne Külter’in gözaltına alındığını inkar ediyor.

Ailesi ise Külter’in akıbetinin açığa çıkarılmasını istiyor. Abi Kamil Külter, en son yaptığı açıklamada kardeşinin gözaltına alınmasından sorumlu darbeci askerlere kardeşinin akıbetinin sorulmasını istedi.

Kamil Külter şöyle dedi: “15 Temmuz darbesinden sonra savaşı yürüten komutanlarla beraber 309 asker gözaltına alındı. Kardeşim o darbecilerin yürüttüğü savaş esnasında gözaltına alındı. Onlar gözaltına alındı ama hükümet Hurşit ile ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil. Devletin, gözaltına aldığı darbecilerden Hurşit’in akıbetini sorması gerekiyor.”

Anne Külter ise, en son yaptığı açıklamada “Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu. Gece gündüz aynı şeyi düşünüyorum; ‘Acaba Hurşit nerede, ne yapıyor? Neler yaptılar oğluma, hangi acıları yaşattılar ona?’ diye düşünüyorum” şeklinde konuşmuştu.

75 gündür kendisinden haber alınamayan Hurşit Külter, en son mesajında etrafının sarıldığını söylemiş ve ailesine “Hakkınızı helal edin” diye mesaj atmıştı. Ardından ise devletin katliam timlerine ait “BÖF” adlı Twitter hesabından, Hurşit Külter’in gözaltındaki fotoğrafları paylaşılmıştı. Fakat daha sonra bu paylaşım silinmiş ve hesap bir süreliğine askıya alınmıştı.

Tanık ifadelerinde ise özel harekatçıların Külter’i gözaltına aldığı doğrulanmıştı. Bir korucu, kontrol noktasında karşılaştığı özel harekatçıların gözaltına aldığı kişiyi gördüğünü ve bu kişinin Külter olduğunu daha sonradan fark ettiğini ifade etmişti.

 

 

 

 

Kürt illerindeki yasaklar devam ediyor

 

Türk sermaye devleti Kürt halkına yönelik kirli savaşı kapsamında yasak ilanlarını sürdürüyor. Son olarak Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bazı alanlar 10-15 Ağustos tarihleri arasında “özel güvenlik bölgesi“ ilan edildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada “terör” demagojisi ile “özel güvenlik bölgesi” ilanı gerekçelendirildi.

Kekli Çeşmesi-Harman Yeri Bölgesi’nin (1501 Rakımlı Tepe Kuzey Doğusu, Keklik Çeşmesi Kuzeyi, Kelketi Dağı Güneyi, Zorgeçit Mahallesi Kuzey Batısı, Harman Yeri Mevkii Güneyi arasında kalan bölge) girişlere kapatıldığı açıklandı. Yasağın 10-15 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacağı duyuruldu.

Diyarbakır Valiliği ise, kentin 4 ilçesine bağlı 13 köyde 9 Ağustos sabahı itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Valiliğin internet sitesinden duyurulan karara göre, Silvan ilçesine bağlı Dolaplıdere ve Dağcılar köylerinde, Lice ilçesine bağlı Çıralı, Kıyıköy, Dallıca, Türeli ve Kutlu köylerinde, Kulp ilçesine bağlı Demirli, Kamışlı, Çukurca, Bayırköy, Temren ve Taşköprü köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hazro ilçesindeki yasağın kesin sınırları ise açıklanmadı.


 



Bayburt’ta ırkçı saldırı

 

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun yetenek sınavları için ilçeye gelen Kürt öğrenciler ırkçı saldırıyla karşılaştı.

Irkçı gruplar, “PKK propagandası yaptıkları” iddiasıyla yetenek sınavı için gelen ve öğrenci yurdunda kalan öğrencilere yönelik linç girişiminde bulundu.

7 Ağustos gecesi yaşanan bu saldırıda ırkçı gruplar öğrencileri getirdiği belirtilen aracı ateşe verdi.

Polis ise ancak araç ateşe verildikten sonra biber gazıyla ırkçı gruba müdahale etti.

 

 

 

 

Kürt basınına baskılar devam ediyor

 

Türk sermaye devletinin Kürt basınına yönelik saldırıları, sansür, gözaltı-tutuklama, tehditler vb. birçok boyutta devam ederken, darbe girişimi sonrası özellikle internet erişimi engelleri yoğunlaşmış durumda.

Son olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Jin Haber Ajansı’na Türkiye’den erişimi engelledi. Bu erişim engeli, bir hafta içerisinde ajansa yönelik 3., genel olarak da 8. sansür girişimi oldu. Erişim engelinin “idari tedbir kararı” doğrultusunda hayata geçirildiği duyuruldu.

Twitter’da Kürt basınına sansür

Basına yönelik saldırıların ilk hedefi olan Kürt basınına sosyal medyada da sansür uygulanıyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA), Özgür Gündem ve Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) resmi Twitter hesaplarına Türkiye’den erişimi engelledi.

Engellenen hesaplara VPN ve Zenmate gibi uygulamalarla erişilebilirken, yurtdışındaki sosyal medya kullanıcıları için bir engel söz konusu değil.

 
§