8 Temmuz 2006 Sayı: 2006/26
  Kızıl Bayrak'tan
   Kurultay çalışmasının hedefleri ve başarı ölçütleri
  Köhne düzeninizi yeni “terör” yasanız da kurtaramayacak!
  Yeni TMY CHP’nin tam desteğiyle çıktı
  Demokratik hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltelim!
  Tersane İşçileri Birliği’nden işçi cinayetini protesto eylemi
  Sivas katliamını unutmayacağız, utturmayacağız!
2 Temmuz eylemlerinden...
DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Sekreteri Kemal İkisivri...
Sendikal ihaneti aşmanın yolu
Ludist hareketten ‘’mevzuatiçi’’ sendikacılığa: Y. Akkaya
Reformist solda “Zeytin Dalı” heyecanı
  Gençlik kampında buluşalım!
  Siyonistlerden Filistin halkına toplu cezalandırma...
  Savaş kundakçıları terörist İsrail devletinin kalkanı
  ABD emperyalizmi Nepal halkının iradesini kırmaya çalışıyor
  General Motors işçileri Portekiz’deki sınıf kardeşleriyle dayanışma içinde
  Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde 2 Temmuz etkinliği...
  TUYAB Ulucanlar’daki kadın tutsaklara saldırıyı protesto etti...
  Mamak’ta 2 Temmuz mitingine çağrı yürüyüşü...
  Partizan ile sınıfın mücadele ve örgütlenmesinin önündeki engeller üzerine konuştuk...
  Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için...
  Ortadoğu’da çirkin pazarlıklar dönüyor
  Filistin, Afganistan, Irak... Sırada İran var...
  Bir-Kar: Filistin halkıyla dayanışmaya!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Mamak’ta 2 Temmuz mitingine çağrı yürüyüşü...

Katil devlet hesap verecek!

1 Temmuz Cumartesi günü Mamak’ta “13. yılında Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” şiarıyla bir yürüyüş ve anma etkinliği düzenledi. Mamak İşçi Kültür Evleri, PSAKD Mamak Şube, AKA-DER, Emekli-Sen Mamak Şube, Emep Mamak İlçe Örgütü, Gökçe Harman Köy Derneği, İdilcan Kültür Merkezi, Kaldıraç, Mamak ESP, Mamak Halkevleri ve ÖDP’nin katılımcı olduğu yürüyüş saat 18:15’te Tek- Mezar Hacı-Bektaş’ı Veli Parkı’nda kortejlerin oluşturulmasıyla başladı. Ortak pankartın arkasında PSAKD, AKA-DER-Kaldıraç, EMEP, İdilcan Kültür Merkezi, ESP, Halkevleri, Mamak İşçi Kültür Evleri, ÖDP pankartları ve flamalarıyla yer aldılar. Eyleme HKP ve DTP Mamak ilçe örgütü de destek verdi.
Sermaye devletinin kolluk güçleri, yürüyüşün başından itibaren provokatif ve saldırgan bir tutum sergiledi. Kolluk kuvvetleri yürüyüşün başlayacağı parkın etrafında müdahale etme amaçlı konumlandığı sırada, Nato Yolu Caddesi trafiğe kapatılarak yürüyüş başladı. Bunun üzerine devlet, eyleme Mamaklı işçi ve emekçilerin katılımını engellemek amacıyla yürüyüş kolunun ön tarafına çevik kuvveti yürütmeye başlattı. Buna karşı sergilenen kararlı tutumla çevik kuvvet yürüyüş güzergahının çevresinden uzaklaştırıldı.
Yaklaşık 400 kişilik kitle yürüyüş boyunca slogan attı.
“Pir Sultan’dan Madımak’a asan da yakan da devlettir!/Mamak İşçi Kültür Evleri” pankartı arkasında çoğunluğunu emekçilerin oluşturduğu kortejleriyle komünistler eylemin en kitlesel ve coşkulu kortejlerden birine sahiptiler. İşçi Kültür Evleri kortejinde devletin katliamcı kimliğini teşhir eden konuşmaların ve sloganların yanısıra sık sık devrim ve sosyalizm sloganları atıldı.
Kitle Tuzluçayır Mahallesi’ne geldiğinde yürüyüşe katılan emekçilerle birlikte sayı 500’ün üzerine çıkmıştı. Öncesinde ses düzeninin kurulduğu Tuzluçayır Mahallesi’nin göbeğinde bekleyen emekçiler alkış ve sloganlarla yürüyüş kolunu karşıladı. Eylem alanına girilmesiyle birlikte ortak sloganlar atılmaya başlandı. Mahallenin merkezi üç koldan trafiğe kesildi. Burada da devletin yoğun ablukası devam etti.
Anma eylemi açılış konuşması ve saygı duruşuyla başlatıldı. Ardından Sivas’ta katledilenlerin isimleri okunarak “yaşıyor” sloganı atıldı. Saygı duruşundan sonra PSAKD Mamak Şube Başkanı Mustafa Karabudak ortak metni okudu. Ardından yine PSAKD Mamak Şubesi’nin gençlerinden oluşan semah ekibi programda yerini aldı. Kitle tarafından ilgiyle izlenen semah gösterisi sırasında polis olduğu tahmin edilen birisi sözlü saldırıda bulundu. Olay üzerine kısa bir arbede yaşandı. Gerek eyleme katılan emekçilerin gerekse eylem komitesinin müdahalesi ile saldırıya gereken yanıt verildi. Bu sırada kürsüden yapılan konuşma kitlede toparlayıcı bir etki yarattı.
Konuşmanın ardından kitle coşkulu bir şekilde “Katil devlet hesap verecek!” sloganını attı. Program kaldığı yerden kesintisiz bir şekilde devam etti. Yapılan semah gösteriminin ardından sahneye İdilcan Kültür Merkezi Müzik topluluğu çıktı. Kitle devrimci ezgiler eşliğinde halaya durdu. Müzik grubu dinletisini gerçekleştirdikten sonra Zeynep Karababa Türküleri ile programdaki yerini aldı.
2 Temmuz mitingine yapılan çağrının ardından kitle kortejler oluşturarak mahalle içine doğru yürüyüşe geçti. Mahalle muhtarlığının önüne gelindiğinde eylem bitirildi.
Eylemden notlar;
* Mamak’ta öncesinde ortak park etkinliği olarak gerçekleştirilen anma etkinliği bu sene eylemli bir şekilde örgütlendi. Anma etkinliği fiili meşru miting olarak gerçekleştirildi.
* Eylemin ön hazırlığında 1000 afiş, 3000 el ilanı ve ses aracı kullanıldı. Anlamlı bir kitle çalışması gerçekleştirildi.
* Eyleme mahalle halkının ilgisi oldukça yoğundu. Yürüyüş güzergahında yol boyunca yüzlerce Mamaklı alkış ve sloganlarla destek sundu. Bir bölümü kortejlere katıldı. Polisin provokatif tutumu nispeten emekçilerin üzerinde bir gerilim yaratsa da eyleme katılımda belirleyici olmadı.
* Öncesinde yapılan eylemlere nazaran emekçi katılımı yüksek oldu.
* Nitelik açısından politik özü güçlü bir eylemdi.
Mamak İşçi Kültür Evleri