<

18 Haziran 2010
Sayı: SİKB 2010/24

 Kızıl Bayrak'tan
“Eksen kayması” tartışmaları safsatadan ibarettir
Zorlu mücadele gündemleri ve
görevler
Kürt halkına yönelik çok yönlü saldırılar sürüyor
Sivas’ın hesabını soracağızi
Madenlerde ölümlerin
sorumlusu kapitalizmdir!
30 madencinin kanı kurumadan bir madenci daha katledildi
15-16 Haziran Direnişi selamlandı.
ÜNSA Çuval’da sendikal ihanet ve sınırsız sömürü.
HABAŞ Demir-Çelik’te iş bırakma eylemi
Birleşik Metal-İş Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül ile MESS Grup TİS süreci üzerine konuştuk
KESK üyeleri tasarıya
karşı eylemdeydi.
İşçi ve emekçi hareketinden..
Karadağ cinayeti davası avukatlarıyla dava üzerine konuştuk!
Karadağ cinayeti davasının ilk duruşması yapıldı 
Karadağ davası duruşması eylemlerle karşılandı
Gençlik işçi sınıfının çelik disiplini ile kavga alanlarında,
fabrika havzalarında sınanmalıdır!
Gençlik eleme sınavlarına karşı alanlardaydı
BM Güvenlik Konseyi, İran’a yeni yaptırım tasarısını kabul etti...
Çin’den Avrupa’ya kölece çalışma
can alıyor!..
Dünya’dan işçi ve emekçi eylemleri
Kırgızistan’da çatışmalar sürüyor!
Kadına yönelik cinsel taciz ve
tecavüz gün geçtikçe artıyor!
Yeni-Osmanlıcılık ve Kürdistan sorunu…
- M.Can Yüce
Kayıp yakınlarının
Ankara yürüyüşü başladı..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


Mücadele Postası

Sağlık taşeronlaştırmaya kurban edildi

SES Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün, aşılama hizmetini ihale yolu ile taşeron firmalara vermesi nedeniyle aşı hizmetinde yaşanan aksamalara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Güvencesiz çalışmaya işaret eden sağlık emekçileri Şanlıurfa’da bu yılın sonunda uygulanmaya başlanacak olan aile hekimliği uygulamasına zemin hazırlandığının altını çizdiler.

SES Şanlıurfa Şube Sekreteri Hikmet Evin tarafından yapılan açıklamada, aşılama hizmetinin sağlık müdürlüğünün yanlış uygulamaları ve önemsemezliği nedeniyle dört aydan fazla süredir aksadığını ifade etti. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün, aşılama hizmetini ihale yolu ile firmalarla anlaşarak yaptığını ancak ilk yaptığı ihalede taşeronun aşı araçlarının sahiplerine ödemeleri düzenli yapmaması, sigorta ödemelerinin bir kısmını bu kişilerden kesmesi ve Sağlık Müdürlüğü’nün biz ihaleyi yaptık karışmayız deyip duyarsız kalması nedeni ile araç sahiplerinin defalarca iş bırakması ile ihalenin iptal edildiği bilgisini verdi.

Dört aydan fazla süredir aşılamaların yüzde elli civarında düştüğünü söyleyen Evin, son iki aydır da geçici anlaşma sağlanan taşeron aşı araçları ile günlük yevmiye usulü ve sigortasız çalıştırıldığını sözlerine ekledi. Aşı araçlarının olmamasının ayrıca bebek, gebe ve lohusa takiplerini de aynı oranda düşürdüğünün belirtildiği açıklamada son günlerde bakanlıktan gelen genelgede de aşıların önemine tekrar vurgu yapıldığı söylendi.

SES’in açıklamasının son bölümünde ise, sağlık çalışanlarının güvencesizleştirilmesi anlamına gelen ve bu yılın sonuna doğru Şanlıurfa’da uygulanmaya başlanacak aile hekimliğine geçiş için alt yapı oluşturulmak istendiği ifade edildi. Açıklamada, Sağlık Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa’da bu ay içerisinde 5 yaşın altındaki çocukları kapsayan aşı kampanyasını hangi araçla ve hangi ekipmanla tamamlamayı düşündüğü sorusu yöneltildi.


Adana ve Mersin’de gözaltı terörü

Adana ve Mersin’de Devrimci Proletarya okurları, İnsan Hakları Derneği, Genç-Sen ve Eğitim Emekçileri Derneği üyeleri bu sabah erken saatlerde Terörle Mücadele polisleri tarafından yapılan ev baskınları ile gözaltı terörüne maruz kaldılar.

Adana’da sabah 06.00 sularında yapılan ev baskınları sonucunda Devrimci Proletarya okurları Mine Kaynak, Ahmet Veli Kök ve Merkan Aksoydan’ın yanısıra İnsan Hakları Derneği üyelerinden Ecevit Uğur gözaltına alındı.Devrimci Proletarya okurlarından Merkan Aksoydan’ın evinde bulunan 1 adet bilgisayar kasası ve dizüstü bilgisayara el konuldu.

Mersin’de sabaha karşı yapılan ev baskınlarında Mersin Eğitim Emekçileri Derneği temsilcisi öğretmen Nuray Koç, Üreti-yorum Mersin çalışanlarından Selçuk Arslan, Genç Sen yöneticisi ve Mersin Üniversitesi öğrencisi Lütfü Uçal ve Genç Sen üyesi gözaltına alındı.



Halk Cephesi’ne operasyon

15 Haziran günü Ankara, İzmir ve İstanbul’da Halk Cephesi’ne dönük operasyon kapsamında yapılan ev ve kurum baskınlarıyla Halk Cephesi çalışanları, Gençlik Derneği üyeleri, TAYAD’lılar ve KESK’li yöneticiler gözaltına alındı.

Ankara’daki ev baskını sabah saat 05.00 sularında gerçekleşirken evlerin yanısıra çeşitli kurumlar da basıldı. Ankara Haklar Derneği ve Çankaya Kültür Derneği’nde yaklaşık 7 saat boyunca aramalar yapıldı.

Kızıldere’de yapılan Mahir Çayan anması ve Güler Zere için yapılan eylemlerin gerekçe olarak gösterildiği baskınlarda 30 kişi gözaltına alınırken gözaltına alınanlar arasında KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, SES Kadın Sekreteri Meryem Özsöğüt ve BES Ankara Şubesi yöneticisi Ahmet Dananoğlu da bulunuyor.

Ayrıca İstanbul’da yapılan ev baskını sonucu gözaltına alınan TAYAD’lı Ahmet Kulaksız ve İzmir’de gözaltına alınan 3 kişi Ankara’ya götürüldü.



Samsun’da tutuklama terörü sürüyor...

Samsun’da 1 Haziran günü sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla 4’ü Halkevi üyesi, 7’si Öğrenci Kolektifleri üyesi toplam 11 kişi gözaltına alınmış, operasyonun ardından da 3 Haziran günü Liseli Genç Umut’tan Doğan Barış Erol isimli lise öğrencisi “Yasadışı örgüt üyesi oldukları” gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Mahkeme sonrası serbest bırakılanlardan Öğrenci Kolektifleri üyesi Ezgi Özdemir, Ferhat Kaya ve Eren Söylemez 10 Haziran günü savcılığın itirazı üzerine çağrılarak mahkemeye çıkarıldılar. Mahkemeye çıkarılan üç üniversite öğrencisi hakkında tutuklama kararı çıktı.

Son tutuklamalarla birlikte Samsun’da 2’si Samsun Halkevi, 5’i Öğrenci Kolektifleri üyesi olmak üzere toplam 7 kişi tutuklanmış oldu.



Samsun'da tutuklama protestosuna polis saldırısı

Liseli Genç Umut, Dev-Lis ve Liseli Arkadaş'dan oluşan Samsun Muhalif Öğrenci Birliği, 1 Haziran'daki polis operasyonunun ardından tutuklanan Liseli Genç Umut üyesi Doğan Barışcan Erol için 13 Haziran günü eylem gerçekleştirdi. Süleymaniye Geçidi'nde basın açıklaması yapmak için İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen eylemciler, yürüyüşün bitimine kısa bir mesafe kala polis tarafından 'yolu kapattıkları' gerekçesiyle durduruldular. Yaşanan tartışmanın ardından polis, eylemcilere biber gazlarıyla saldırdı.

Polis saldırısının ardından tekrar toparlanan eylemciler, kaldırım üzerinden yürüyüşlerini tamamlayarak basın açıklamasını gerçekleştirdiler.

“Özgürlük için 'barış', 'barış' için özgürlük / Muhalif Öğrenci Birliği” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını gerçekleştiren Turgut Türkpençe, polis tarafından gerçekleştirilen operasyon ve ardından yaşanan tutuklama terörüne değinerek demokratik lise mücadelesi vermenin, parasız eğitim istemenin teröristlik olmadığını vurguladı.