13 Ağustos 2010
Sayı: SİKB 2010/32

 Kızıl Bayrak'tan
Temel gündem
devrimci sınıf mücadelesidir!
“Hayırcı” solcuların
mazeretlerine yanıtlar
Kürt halkı düzen içi
dayanaksız hayallerde değil,
devrim mücadelesinde ısrar etmelidir
BDSP işçi ve emekçileri referandum oyununu boykot etmeye çağırd
Şerzan Kurt davasında ‘
gizli duruşma’
Sermaye devletinin sözleşmeli öğretmenlere iki yüzlülüğü!
İşsizlik fonunu patronlar kadar sermaye devleti de yağmalıyor.
İnsanca yaşam ve
çalışma koşulları!.
Tersanede direniş çadırı kuruldu
İşçi ve emekçi hareketinden.
Rejim krizi ve Kürt sorunu
ÇEL-MER direnişi dersleri
“Yaşasın ÇEL-MER işgalimiz!”
“İki… Üç…
Daha fazla ÇEL-MER!”
BMİS Bursa Şube Başkanı’yla konuştuk
Birleşik Metal-İş üyesi Çimsetaş işçileriyle Metal TİS süreci üzerine konuştuk.
“Doğal afetler”in yıkıcı etkisini sınırlamanın yolu sistemi yıkmaktır!
Başbakan’a üç eşli danışman!
Referandum ve Kürtler - M. Can Yüce
Mamak 7. Kültür Sanat Festivali gerçekleştirildi.
Sömürüsüz bir yaşam için.
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP, işçi ve emekçileri referandum oyununu boykot etmeye çağırdı...

“Referandum sandığına değil
devrimci sınıf mücadelesine!”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), 8 Ağustos günü Taksim Meydanı’nda gerçekleştirdiği eylemle işçi ve emekçileri düzenin anayasa referandumu oyununu boykot etmeye çağırdı.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen sınıf devrimcileri, buradan sloganlar ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Eylemde “Referandum oyununa boykot! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde! / Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu” pankartı açıldı.

Sınıf devrimcileri yürüyüş boyunca gerçekleştirdikleri ajitasyon konuşmalarıyla da civardaki işçi ve emekçilere hak ve özgürlükler için referandum sandığına değil, devrimci sınıf mücadelesine katılma çağrısında bulundular. Referandumun düzen aktörlerinin gerici iç mücadelesinin bir sahnesi olduğuna sıklıkla değinen sınıf devrimcileri, referandum tuzağına alet olanların peşinden gitmeme çağrısı da yaparak gerçek ve kalıcı çözüm için sosyalizm mücadelesini yükseltmenin gerekliliğini vurguladılar.

Oldukça coşkulu bir atmosferde gerçekleşen yürüyüşe çevredeki bir çok işçi ve emekçi de yoğun ilgi gösterdi. Ajitasyon konuşmalarını ve sloganları alkışlarla destekleyen emekçilerin zaman zaman sloganlara katıldıkları da gözlemlendi.

Yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklama kapsamında BDSP’nin referandum üzerine yayınladığı “Düzen içi dalaşmayı boykot ediyoruz!..” başlıklı metin okundu.

Açıklamada, işçi ve emekçilere düzen içi dalaşmayı boykot etme, hak ve özgürlükler için referandum sandığına gitmeme ve sınıf mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı. Çözümün devrimde, kurtuluşun sosyalizmde olduğu vurgulandı. “Referandum gerici iç iktidar mücadelesinin sahnesidir” denilen açıklamada, düzenin efendilerinin bir kez daha seçim sandığını işçi ve emekçilerin önüne koyarak, bin türlü yalanla, demagojiyle, aldatmayla, istismarla emekçilerin desteğini almaya çalıştıkları söylendi. Yaşanan bu mücadelenin özünde düzen güçlerinin iktidar uğruna verdikleri gerici güç ve etkinlik mücadelesi olduğunun altının çizildiği açıklamada referandum aldatmacasının, yıllara yayılan gerici dalaşmanın yeni sahnesi olduğu ifade edildi.

İşçi ve emekçilere, demokratikleşme aldatmacasına kanmamaya çağrısı yapılan açıklamada, “evetçi” düzen güçlerinin demokrasi havarisi olarak işçi ve emekçilerin karşısına çıktığı belirtildi. Açıklamada, “hayırcı” cephenin ise benzer bir riyakarlıkla emekçilerin talep ve özlemlerini istismar ettiği söylenirken, “hayırcı” cephenin bir kesiminin ise, “açılım” fiyaskosunu kullanarak şovenizmi, böylece Kürt halkına yönelik düşmanlığı körüklediği, yeni bir kirli savaşın bayraktarlığını yaptığı dile getirdi.

Açıklamanın devamında, “hak ve özgürlükleri söke söke almaktan başka yolumuz yoktur” denilerek gerici düzen partilerinin sunduğu kırıntıları bir yana iterek temel hak ve özgürlükler için örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda şunlar söylendi:

“Bugün işçi sınıfı, emekçi kitleler ve Kürt halkının ihtiyacı sözde ‘demokratik anayasa’ hayalleri ile oyalanmak değil, burjuvazinin azgın sömürü ve zora dayalı egemenliğini yıkacak bir mücadeleye yönelmektir. Bu devrimci çözümdür ve gerçek kurtuluş için biricik olanaklı yoldur. İşçi sınıfı ve emekçiler birleşik devrimci mücadeleyle sermaye sınıfını ezecek, onun hizmetindeki kurulu devlet düzenini yıkacak, kendi iktidarlarını kuracaklardır. Bu emekçiler ve ezilenler üzerindeki sömürü, baskı ve köleliğin son bulmasıdır. Bu, tüm zenginliklerin halka devredilmesi, halkın hizmetine sunulmasıdır. Bu, sosyalizmdir! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde! İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!”

Basın açıklaması atılan sloganlarla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul



Düzen içi dalaşmayı boykot ediyoruz!

İzmir’de boykot çağrısı!

Düzen cephesi, anayasa referandumu tartışmaları kapsamında türlü yalan ve demagoji ile işçi ve emekçi kesimleri kendilerine yedeklemeye çalışıyorlar. Bu referandum oyununa ve anayasal hayallere karşı komünistler de faaliyetlerine başlamış bulunmaktalar.

İzmir BDSP, 8 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen seminer ile referanduma dair boykot kampanyasını başlatmış oldu. “Referandum ve devrimci tutum” başlığı ile gerçekleştirilen seminer kapsamında referandumu oluşturan koşullar, anayasa tanımı ve anlamı, anayasanın sınıfsal konumu gibi pek çok konudan bahsedildi.

Anayasa ekseninde yürütülecek mücadelenin anayasal hayalleri beslediği belirtilerek komünistlerin boykot taktiği gerekçelendirildi. Referanduma dair düzen cephesinin yanısıra reformist sol, geleneksel devrimci akımlar ve ulusal hareketin tutumları tartışıldı.

Gerçekleştirilen sunum ve yapılan tartışmaların ardından önümüzdeki referandum sürecinin işçi ve emekçileri mücadeleye çağırmak, anayasal hayallere karşı devrim ve sosyalizm çağrısını yükseltmek için kullanılması gerektiği vurgulandı.

Referandum çalışması kapsamında İzmir’in dört bir yanında boykot afişleri ve bildirgeleri kullanılıyor. 9 Ağustos Pazartesi ve 10 Ağustos salı günleri Menemen, Çiğli, Bayraklı, Alsancak, Basmane ve Buca’nın merkezi geçiş güzergahlarına BDSP imzalı, “Referandum oyununa boykot! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı afişler yapıldı.

10 Ağustos Salı sabahı ise referandum bildirgelerinin Çiğli’de dağıtımı gerçekleştirildi. Bildirgeler sesli ajitasyonlar eşliğinde Çiğli Organize Sanayi girişinde işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

İzmir’de boykot çağrısı ilerleyen günlerde dağıtım ve afişlemelerin yanısıra, ev toplantıları, eylem ve etkinliklerle de sürecek.


Kocaeli boykot çalışması

Kocaeli’den sınıf devrimcileri de çalışmalarının startını verdiler. Sınıf devrimcileri “Referandum oyununa boykot! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı afişleri İzmit Merkez’e yaygın bir biçimde astılar. Çalışma, propoganda materyallerinin sanayi havzalarına ve emekçi mahallelerine taşınmasıyla devam edecek.

Kızıl Bayrak / İzmir - Kocaeli