26 Kasım 2010
Sayı: SİKB 2010/45

 Kızıl Bayrak'tan
NATO’nun “yeni konsepti”yle
tescillenen uşaklık!
Sicilli işbirlikçilerin “eksen”i emperyalizme uşaklık!.
Metal cephesini
güçlendirme sorumluluğu
Mehmet Beşeli: Metal işçisinden
korku bu anlaşmaya sinmiştir
Tofaş işçisiyle Türk Metal’in satış anlaşması üzerine konuştuk.
Metal işçileri: Taslağımızın arkasındayız, greve kadar gideriz!
İnsanca yaşamaya yeterli
asgari ücret için mücadeleye!ı
“Ulusal istihdam stratejisi” saldırısına karşı mücadeleye!
TEKEL işçileri: Güvencesiz çalışmaya karşı birleşelim!
BETESAN’da baskılara
rağmen direniş
TKİP devrimin ve
komünizmin bayrağını yükseklerde tutacaktır!
Almanya’da coşkulu
12. yıl kutlaması!
Parti örgütlerinden gelen mesajlar.
Alaattin Karadağ yoldaş vurulduğu yerde anıldı!
Alaattin Karadağ
mezarı başında anıldı!
Alaattin Karadağ’ın yoldaşları ve dostları Taksim’deydi!.
Katliamın 10. yılında 39 er sanık sandalyesinde
Almanya’da sıcak sonbahar
ve görevler
ABD İsrail’i “barış” için silahlandıracak
Haiti’deki trajedi
emperyalistlerin eseri
Kadına yönelik şiddetin kaynağı kapitalizmdir!.
Eğitim emekçileri alanlardaydı!..
Aleviler İzmir’de oturma eyleminde
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Almanya’da coşkulu 12. yıl kutlaması!..

“Ya kapitalist barbarlık ya sosyalizm!”

Her yıl partimizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlediğimiz gecelerden birini daha, 13 Kasım 2010 tarihinde, Köln’de gerçekleştirdik. Bu yıl “Ya Kapitalist Barbarlık Ya Sosyalizm!” şiarı ile gerçekleştirdiğimiz gecemize, 800’ü aşkın emekçi ve genç katıldı. Katılımda gençlerin yoğunluğu ve yeni insanların olması dikkat çekti.

Hem içte ve hem de dışımızda belli bir merakla beklenen gecemiz belli bir disiplin içinde, zaman zaman oldukça coşkulu ve her zamanki gibi tümü ile devrimci bir atmosferde geçti. Gece boyunca devrime, partiye ve sosyalizme ait sloganlar atıldı.

Gece programı çerçevesinde sunulan her çalışma yoğun politik ve devrimci bir içeriğe sahipti. Gecenin konuşması başta olmak üzere tümü geleceğe dönük mesajlar içeriyordu. Belli bir akışkanlık içinde seyreden geceyi katılımcılar, ağırbaşlılık, merak ve sabır içinde izledi.

Gecenin sahnesi başta olmak üzere salonun her yanı oldukça iyi dizayn edilmişti. Sahnede boydan boya, üzerinde etkinliğin şiarının yer aldığı orak-çekiçli ana pankart asılmıştı. Sağlı-sollu asılı büyük boy kızıl bayraklar onu tamamlıyordu. Sahnenin ön tarafında ise kırmızı güllerle süslenen ve üzerinde Mustafa Suphi’nin “Dünya ihtilalinin gelecekteki seyrinde Türkiye proletaryası şerefli bir mevki işgal edecektir!” sözlerinin yazılı olduğu pankart vardı. Sahnenin sol cephesini, başta Marx, Engels ve Lenin’inki olmak üzere, Mustafa Suphi, Deniz, Mahir, İbrahim, Fatih ve Mazlum ile Habip, Ümit, Hatice, Alaattin ve Hüseyin yoldaşların posterleri süslüyordu. Sahnenin sağ tarafında ise, üzerinde “Komünist işçi Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür!” pankartı vardı. Salonun sol tarafında “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Kahrolsun sömürgecilik! Eşitlik, özgürlük, gönüllü birlik!” ve “Kadınlar olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadınlar kurtulmaz!” şiarlarının yazılı olduğu pankartlar asılmıştı. Sağ tarafında sırası ile, “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!”, Almanca olarak “Kapitalist sömürüye ve emperyalist savaşa karşı, bütün ülkelerin işçileri birleşin!” ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm !” şiarlı pankartlar asılıydı. Gecenin coşkulu bir atmosferde gerçekleştirilmesinde, bu kuşatıcı ve etkileyici tablonun da etkisi vardı.

Etkinliğimize TKP/ML, MKP, MLKP ve TİKB-B gibi devrimci partilerin yanısıra Yek-Kom katıldı. Katılımcı örgüt ve kurumlar stant açtılar ve mesajları ile gecemizi selamladılar. Yurtdışından ise MLPD ve KPD/ML gibi devrimci partiler gecemize katılıp stant açtılar. Geceye ayrıca BİR-KAR Kadın Komisyonu da bir mesaj sundu.

Gecemize, başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana il komitelerininki olmak üzere, ülkedeki parti örgütlerimizden mesajlar geldi. Yoldaş sıcaklığının ifadesi bu mesajlar kitlemizi heyecanlandırdı ve coşkusunu arttırdı. Mesajlar “Yaşasın Partimiz TKİP!” sloganı ile selamlandı.

Planlı, hedefli ve gerçekten yoğun emek ifadesi bir ön çalışma

Yurtdışında neredeyse her şey devrimci güçlerin ve çalışmanın aleyhineydi. Devrimci örgütlerle kitleler arasındaki mesafe gitgide büyüyordu. Örgütlerin düne kadar saflarında olan insanları dahi, gitgide devrimci çalışmanın dışına kaçıyorlardı. Devrimci etkinlikler bir yana, popüler sanatçıların çağrılı olduğu etkinliklere dahi katılmamaya başlamışlardı. Tam da bu nedenledir ki, işimizi ciddiye aldık ve gece çalışmasına bu yıl çok erken bir tarihte başladık.

Coşkulu, kitlesel ve devrimci bir gece gerçekleştirmek istiyorduk. Her şeyin bu amaca uygun olması gerekiyordu. İlk elden bu amaca uygun bir program hazırladık. Üzerinde devrim ve sosyalizme ait sembollerin bulunduğu görsel malzemeler hazırladık. Gecenin şiarını da “Ya Kapitalist Barbarlık ya Sosyalizm!” olarak belirledik. Yazılı ve görsel materyalleri zamanında çalışma bölgelerine ileterek çalışmaya başladık. Materyallerimizin ulaştığı tüm bölgelerde, fakat özellikle ve esas olarak gecenin ev sahipliğini yapan Köln ve çevre illerde yoğun ve yaygın bir politik ve pratik faaliyet yürüttük. Bu çerçevede binlerce el ilanı dağıttık, tüm işlek cadde ve meydanlarda yoğun bir afişleme çalışması yaptık. Yurtdışında devrimci ve politik çalışmanın dibe vurduğu bugünkü koşullarla, üzerinde devrim ve sosyalizm şiarları ve sembollerinin bulunduğu materyallerimiz doğal olarak dikkat çekiyordu.

Bu arada geçmişe göre daha yaygın biçimde emekçi evlerini ziyaret ettik. Bu ziyaretler sırasında emekçilerle temel ve güncel sorunlar üzerinde sohbetler ve tartışmalar yaptık. Sık sık toplantılar gerçekleştirdik, çalışmanın seyri ve sonuçlarından hareketle yeni planlamalar yaptık, yeni hedefler belirledik. Söz konusu bu bölgede gerçekten de iyi bir iç koordinasyon gerçekleştirdik.

Gece çalışması sırasında her türlü imkandan yararlandık. Örneğin tüm toplantı, etkinlik, düğün, yürüyüş ve benzeri imkanları değerlendirdik, buralarda etkinliğe çağrı niteliği taşıyan el ilanlarımızı dağıttık, gece biletleri sattık.

Partimize yaraşır devrimci bir etkinlik gerçekleştirdik

Etkinliğimiz Pablo Neruda’dan okunan bir şiirin ardından yapılan kısa bir açılış konuşması, devrim ve sosyalizm davasında ölümsüzleşenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Bunu Salkımsöğüt grubunun şiir dinletisi izledi.

Ardından Partimiz adına gecenin konuşmasını yapması için bir yoldaş kürsüye çağrıldı. Ekim Devrimi’nin 93. yıldönümü selamlanarak bir kez daha Yeni Ekimler’in zorunluluğuna da değinen konuşma kitle tarafından belli bir merakla dinlendi. Konuşmayı, gecenin temel şiarına uygun olarak hazırlanan ve kapitalizm eleştirisini yapıp bu barbarlık rejimi karşısında bir kez daha insanlığın yegane alternatifinin sosyalizm olduğunu vurgulayan sinevizyon gösterimi izledi. Sinevizyon, yeni yüzyılın sosyalizmin yüzyılı, yeni bin yılın da komünizmin bin yılı olacağına inancın vurgusuyla bitirildi. Etkinliğin ilk bölümünün finalinde Grup Su sahne aldı. Devrimci marş ve türkülerden oluşan bir dinleti sundu.

Verilen aradan sonra, gecemizin ikinci bölümü, gençliğin tümü ile kendi özgüven, inisiyatif, yaratıcılık ve emeğinin ürünü olan programı ile başladı. Kendilerinin hazırladığı bir konuşma ile devam etti. Kalabalık bir genç grubu tarafından dalgalandırılan kızıl bayraklar altında söyledikleri, kapitalist barbarlığı teşhir eden, buna karşın sosyalizm propagandası yapan rap türü şarkıları salona gözle görülür bir hareket getirdi. Gençler, İspanya İç Savaşı ile ilgili okudukları şiir ve ardından topluca iki dilde söyledikleri Avusturya İşçi Marşı ile programlarını sonlandırdılar.

Gençlik programının ardından Volkan Yaraşır konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi. Volkan Yaraşır kendisine özgü kavram ve anlatımı ile her zamanki gibi başarılı bir konuşma yaptı. Volkan Yaraşır konuşmasını, Türkiye’de ve dünyadaki güncel gelişmelerden hareketle sınıfa, sınıf mücadelesine, kapitalizmin barbarlığına değinip, “Ya sosyalizm, ya sosyalizm!” diyerek bitirdi.

Ardından Nazım Hikmet’in Tanya adlı şiiri eşliğinde gerçekleştirilen kısa bir tiyatro gösterisi sunuldu. Gösteri kitle tarafından beğeni ile izlendi.

Gecenin sonunda Kürt sanatçı dostumuz Delil Dilanar ve Per Sound sahneye çıktı. Delil Dilanar’ın kendine özgü duygulu ve dokunaklı sesi ile söylediği, Kürt halkının acılarını, sevinçlerini, kavgalarını ve özgürlüğe susamışlığın ifadesi çığlıklarını dile getiren türküleri, tüm kitle tarafından beğeni ile dinlendi. Etkinliğimiz Delil Dilanar’ın söylediği halay parçaları ve çekilen halaylarla son buldu. 

Son söz yerine

Devrimci politik çalışmadan ve örgütlü mücadeleden kaçışın yaşandığı, dünün solcuları da dahil, sınıfa, sınıf mücadelesine, partiye, devrime ve sosyalizme inançsızlığın propagandasının yapıldığı günümüzde, inadına zoru seçtik, inadına “Parti, devrim ve sosyalizm” dedik. Yurtdışında tümüyle politik ve devrimci etkinlikler yapan tek parti olma ısrarımızı koruyoruz ve korumaya devam edeceğiz. Partimizin çizgisi ve duruşu gereği, inadına devrimci ve politik etkinlik politikamızdan taviz vermedik, emekçilerin karşısına tüm bu konulardaki temel şiarlarımız ve görüşlerimizle çıktık, popülizme başvurmadan lafı dolandırmadan, onları bu temaların damgasını vuracağı etkinliğimize çağırdık. Coşkulu, kitlesel ve devrimci bir kutlama sözü vermiştik. Belki beklediğimiz kitleselliği yakalayamadık, fakat diğer tüm hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebiliriz.

Yurtdışından Komünistler




İlerici-devrimci örgütlerin mesajları

Sosyalizm insanlığın en büyük ihtiyacıdır!

Değerli Dostlar...

Düzenlemiş olduğunuz “Ya kapitalist barbarlık, ya sosyalizm” gecenizi en içten devrimci duygularımızla selamlıyoruz.

Değerli Arkadaşlar...

Emperyalizm kriz demektir. Bunu, son yıllarda yaşanan krizle birlikte bir kez daha gördük. Renkli tüyleri dökülen emperyalist sistem, krizle birlikte saldırganlığını alabildiğince arttırdı. İşsizlik, açlık ve yoksulluk, bu köhnemiş düzenin sonucudur. Emekçiler bunu hak etmemiştir.

Bu köhnemiş emperyalist düzenden kurtulmanın tek yolu demokratik halk devrimi, oradan sosyalizme ve nihai kurtuluşumuz olan komünizme varmaktır. Sosyalizm bugün insanlığın en büyük ihtiyaçlarından biridir. Proletarya, 1917’de Rusya’da, 1949’da Çin’de ve ikinci emperyalist paylaşım savaşı sonrasında yaratılan bir dizi demokratik cumhuriyette olduğu gibi bu tarihi görevini bir kez daha mutlaka yerine getirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

TKP/ML-YDK


“Kurtuluş sosyalizmdedir!”

Değerli dostlar,

Kapitalist-emperyalist sistem, tarihinin en derin, en yaygın, en köklü ekonomik bunalımlarından birini yaşıyor.

2008 ekonomik krizi gösterdi ki, kapitalizmin çözüm üretme kabiliyeti artık iyice daralmış durumdadır. Kendisiyle birlikte bütün insanlığı yok oluşa götürüyor. Zenginlik ve sefalet, şatafat ile açlık iki ayrı kutupta birikmeye derinleşerek devam ediyor.

Ekonomik kriz, işsizlik, açlık, savaşlar, çevre felaketleri ve benzeri ile kapitalizm insanlığa yok oluşu dayatmaktadır.

Kurtuluş sosyalizmdedir.

Ekim Devrimi’nin açtığı yolda, sosyalizmle kurtuluş, yaşanılacak bir dünyada insanlığı özgürleştirecektir.

MLKP Almanya Örgütü

 

“Yaşasın Kürt ve Türk halklarının devrimci mücadelesi!” 

Gece Tertip Komitesi’ne...

Davetinize candan teşekkür ediyor, emekten özgürlükten, dünya halklarının barışından yana olan siz ve tüm enternasyonal dayanışmacı kurum, parti ve sivil toplum örgütlerini devrimci coşku ile selamlarız. Bu uğurda şehit düşenlerin yüce anılarının önünde saygıyla eğiliyor, anılarına bağlılığımızı tazeleriz. Sömürülen emekçi sınıfı için, dünyadaki haksız savaşlara dur demek için, ırkçılığa faşizme, tutuklamalara, lince, işkenceye ve Kürt halkına karşı yürütülen inkar ve imhaya karşı dur demek, tüm devrimci, demokrat kurum ve partilerin dayanışmasından geçmektedir. Bu ertelenmez tarihi bir momenttir, yarın bile geç olabilir, tüm dostlarımızı birlikte mücadeleye ve aktif desteğe çağırıyoruz.

YEK-KOM


“Devrimci dayanışma ve siper yoldaşlığı!”

Değerli dostlar;

Öncelikle etkinliği gerçekleştiren TKİP’li siper yoldaşlarımız başta olmak üzere etkinliğe emekleriyle güç katan siz emekçi halkımızı devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Emperyalist-kapitalist dünya gericiliğinin halklarımıza ve öncü dinamikleri olan devrimci ve komünist güçlere ideolojik, politik, örgütsel ve kültürel olarak saldırılarının hat safhaya çıktığı bir süreçten geçmekteyiz. Özellikle devrimci ve komünist dinamiklerin devrimci sınıf perspektifinden ve iktidar hedefinden yalıtılarak düzen içi bir rotaya sokulmaya çalışıldığı ve kısmen de olsa bunda başarılı olunduğu bu önemli tarihsel süreçte iktidar hedefli sınıf perspektifinde ve devrimci savaşta ısrar etmek her zamankinden daha önem arz etmektedir.

Emperyalist-kapitalist dünya gericiliğinin yarattığı keskin çelişkilerin çözümünün yegane yolu iktidar hedefli devrimci savaşlardır.

Bu bilinçle sizleri eleştirel bir perspektifle devrimci ve komünist örgütler tarafından zorluklar içerisinde yürütülen devrimci savaşları sahiplenmeye ve katılmaya çağırıyoruz.

Maoist Komünist Partisi NRW Bölge Komitesi

 

Yeni Ekim Devrimleri için! 

Gece Tertip Komitesi’ne

“Ya kapitalist barbarlık, ya sosyalizm” başlığı altında düzenlediğiniz gecenizi tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz.

Devrime giden yolda mütevazi ve kendine güvenle, Ekim Devrimi’nin değerlerini bayrak edinerek yürümek, kuracağımız dünyanın değerlerini bugünden yaşatmak anlamına gelir. Bu bağlamda her yıl düzenlediğiniz gecelerinizin mütevaziliğini selamlamak istiyoruz.

Bizler için bugün devrimci dayanışmanın önemli bir anlamı da, ortaklaşa bu değerlere sımsıkı bağlı kalmaktır.

Ekim Devrimi, kapitalist dünyayı yaran bir ilkti. Yeni Ekim Devrimleri’ni yaratmamız için deneyimlerini bizlerin hizmetine sundu. Devrimci ve komünistlerin görevi, bu deneyimler ışığında sosyalizme giden yolu aydınlatmaktır.

TİKB (Bolşevik) YÖK