26 Kasım 2010
Sayı: SİKB 2010/45

 Kızıl Bayrak'tan
NATO’nun “yeni konsepti”yle
tescillenen uşaklık!
Sicilli işbirlikçilerin “eksen”i emperyalizme uşaklık!.
Metal cephesini
güçlendirme sorumluluğu
Mehmet Beşeli: Metal işçisinden
korku bu anlaşmaya sinmiştir
Tofaş işçisiyle Türk Metal’in satış anlaşması üzerine konuştuk.
Metal işçileri: Taslağımızın arkasındayız, greve kadar gideriz!
İnsanca yaşamaya yeterli
asgari ücret için mücadeleye!ı
“Ulusal istihdam stratejisi” saldırısına karşı mücadeleye!
TEKEL işçileri: Güvencesiz çalışmaya karşı birleşelim!
BETESAN’da baskılara
rağmen direniş
TKİP devrimin ve
komünizmin bayrağını yükseklerde tutacaktır!
Almanya’da coşkulu
12. yıl kutlaması!
Parti örgütlerinden gelen mesajlar.
Alaattin Karadağ yoldaş vurulduğu yerde anıldı!
Alaattin Karadağ
mezarı başında anıldı!
Alaattin Karadağ’ın yoldaşları ve dostları Taksim’deydi!.
Katliamın 10. yılında 39 er sanık sandalyesinde
Almanya’da sıcak sonbahar
ve görevler
ABD İsrail’i “barış” için silahlandıracak
Haiti’deki trajedi
emperyalistlerin eseri
Kadına yönelik şiddetin kaynağı kapitalizmdir!.
Eğitim emekçileri alanlardaydı!..
Aleviler İzmir’de oturma eyleminde
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Parti örgütlerinden gelen mesajlar...

TKİP Türkiye’nin devrimci geleceğine hazırlanıyor! 

(...) Kapitalizmi yıkmak ve sosyalizmi zafere ulaştırmak için öncelikle yeni Ekimler’in partisine ihtiyacımız var. Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri bugün böyle bir partiye sahiptir. Enternasyonal proletaryanın kızıl bayrağını Türkiye coğrafyasından yükselten TKİP, 12. mücadele yılını geride bıraktığı bu günlerde, işçi sınıfının tarihsel devrimci eylemini zafere ulaştırmak için güne yüklenerek geleceğe hazırlanmaya devam ediyor. Yeni bir toplumsal mücadeleler dönemine girdiğimizin açık bilincine dayanan bu hazırlıklar çerçevesinde bugün öne çıkan “sınıf eksenli partiye geçiş”tir.

Önümüzdeki mücadele dönemine işçi sınıfının damgasını vuracağı kesindir. Bir dizi çelişki ve çatışmanın bağrında düğümlendiği Türkiye topraklarında partimiz işçi sınıfının pratik ve siyasal önderliğini adım adım inşa etmektedir, tüm çabası ve enerjisi bu yöndedir. Devrimci sınıf, devrimci teori, devrimci örgüt bütünlüğüne yaptığı vurgu ile partimiz, sınıfı partiye kazanma, partiyle devrimi örgütleme eksenli çalışmasına büyük bir azim ve coşkuyla devam etmektedir. Türkiye işçi sınıfını devrimimizin kızıl bayrağı altında birleştirmek için var gücüyle çalışmaktadır. İnsanlığın yeni Ekimler’e ihtiyaç duyduğu bir tarihsel dönemde böyle bir partinin varlığı, Türkiye’nin devrimci geleceği açısından çok büyük bir olanaktır.(...)

TKİP İstanbul İl Komitesi

 

Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin partisi!

(...) Devrim ve sosyalizm hedefli tarihsel yürüyüşünde 13. kavga yılına girmekte olan partimiz TKİP’nin çizgisi, bu topraklardan yükselen militan bir savaş çağrısıdır. Geçmişin devrimci eleştirel bir zeminde aşılmasının ürünü olan partimiz, önceki devrimci kuşakların bıraktığı devrimci değerlerle birlikte onyılların emeği ve birikimi üzerinden şekillenmiştir. Geride kalan yol, kan ve can bedeli yürünmüş, sayısız sınav ve sınanmadan geçilmiş, bu uğurda bedeller ödenmiş, şehitler verilmiş ve bugünlere gelinmiştir. Deyim yerindeyse, çizgimiz ve parti örgütümüz, zor dönemlerin örsünde dövülmüş, çelikleşmiştir. (...)

TKİP Ankara İl Komitesi


Gelecek her yerde sosyalizmindir!

(...) “Ya barbarlık içinde çöküş ya sosyalizm!” İnsanlığın önündeki bu ikilem er ya da geç çözülecektir. Bugün kapitalizmi sorgulayan milyonlar giderek yüzünü sosyalizme dönecektir. İnsanlık, devrimci proletaryanın yol gösterici önderliği altında, kapitalist barbarlıktan kurtulmayı olanaklı kılan tek gerçek çözüme, sosyalizme yürüyecektir. Sarsılmaz bir inançla bilmekte ve görmekteyiz ki, gelecek her yerde sosyalizmindir!

TKİP İzmir İl Komitesi

 

İşçi sınıfı partisiyle artık çok daha güçlü!

(...) Bizler de, sınıfı devrimci hedef ve amaçlar doğrultusunda kazanmak için üzerimize düşen sorumlulukla mücadele bayrağını Çukurova’dan dalgalandırıyoruz. Partimizin 12. yılını karşılıyor olmanın onurunu yaşıyoruz.

Mustafa Suphiler’den, Denizler’den, Mahirler’den, İbrahimler’den bugüne yaratılan devrimci gelenek partimiz tarafından güvenceye alınmıştır. Devrimci önderlerin ektiği ihtilal tohumları filizlenmeye devam etmektedir. Artık hiçbir gücün bu filizleri budamaya gücü yetmeyecektir. Çünkü bu filizler parti parti büyümektedir. Devrim davamızın mayası tutmuştur. Habibler’ce, Ümitler’ce, Haticeler’ce, Hüseyinler’ce, Alaattinler’ce büyümektedir işçi sınıfının devrim davası.(...)

Adana’dan Komünistler


TKİP Yeni Ekimler yaratma iddiasının adıdır!

(...) İşçi sınıfının devrimci bir program etrafında birleşerek sömürü çarklarını kırdığı Büyük Sosyalist Ekim Devrimi, aynı zamanda proletarya ile et ve tırnak gibi kaynaşan sınıf partisinin de adıdır. Burjuva sınıf egemenliğine karşı örülecek pratik mücadeleyi devrimle taçlandıracak partinin bu topraklardaki adı ise, çok açıktır ki TKİP’dir. (...)

Komünist Basın Çalışanları

 

Haramilerin saltanatını yıkacağız!

Büyük Ekim Devrimi’nin 93., yeni Ekimler’in partisinin 12. yılını kutlamanın coşkusuyla devrimci selamlarımızı gönderiyoruz. (...)

Ekim Devrimi yolumuza ışık tutuyor. Ekim Devrimi’nden öğrenen ve onun ışığında yürüyen bir Parti’ye sahibiz. Bunun için Parti’yi gözümüz gibi koruyacak, onun bayrağını işçi sınıfının ellerinde dalgalandıracağız. Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız.

BDSP


Gençlik, devrime, partiye, sosyalizme!

(...) Genç komünistler, sınıfın partisini güçlendirmek için yetersizlik ve zaafları ile hesaplaşacaklardır. Sınıfın partisini güçlendirmek için partinin çağrısına yanıt üretmeye çalışacaklardır. Sınıfın partisini güçlendirmek için iddialarını büyütecek, hedeflerini ileriye taşıyacaklardır.

Genç Komünistler


Partiyi kazandık, geleceği de kazanacağız!

(...) Gücümüzü ve coşkumuzu; “esnemektense kırılmayı” tercih eden, yaşamlarıyla olduğu kadar ölümleriyle de bizlere yol gösteren Habip, Ümit ve Hatice yoldaştan alıyoruz.

Gücümüzü ve coşkumuzu; Esenyurt’un dört bir yanını partimizin afişleriyle donatan, duvarlarını TKİP şiarlarıyla kızıla boyayan ve en son kanıyla sokaklara devrimin kızıllığını yayarak şehitler kervanına katılan Alaattin yoldaştan alıyoruz.

Ve söz veriyoruz; şehit yoldaşlarımızın bizlere devrettiği kızıl bayrağımız er ya da geç sermayenin kalelerinde dalgalanacak. 12. mücadele yılını geride bırakan partimiz bunun en büyük kanıtı ve teminatıdır. (...)

Esenyurt’tan Komünistler


Devrim ve sosyalizm için TKİP saflarına!

(...) Emperyalist-kapitalist sistemin saldırıları karşısında çaresiz değiliz. Bizlere açlıktan, sefaletten ve sömürüden başka bir şey vermeyen bu sisteme karşı tek kurtuluşumuz sosyalizmdedir. Şu günlerde 93. yılını kutladığımız şanlı Ekim Devrimi işçi sınıfı ve emekçi halklara örnek olmaya devam ediyor. Partisiyle bütünleşmiş işçi sınıfının neleri başarabileceğinin en dolaysız örneği olarak önümüzde duruyor.

“Yeni Ekimler için ileri!” şiarıyla yola çıkan biz komünistler de Ekim Devrimi’nin ışığında, önder kurmayımız partimiz TKİP’nin kılavuzluğunda, sosyalizm güneşinin bu topraklarda da doğması için varımız ve yoğumuzla çalışıyoruz. Eminiz ki bu bereketli topraklar bağrından daha nice Habipler, Ümitler, Haticeler ve Alaattinler çıkaracaktır.

Bir kez daha gecemizde emeği geçen tüm yoldaşlarımızı ve katılan tüm değerli dostlarımızı en devrimci duygularımızla selamlıyor, ortak mücadelemizde başarılar diliyoruz..

Sefaköy’den Komünistler


Ekim Devrimi’nin yolundan ileri!

(...)12 yıllık parti tarihi onurlu bir geçmiş olarak ellerimizde dalgalanıyor. Habipler’den, Ümitler’den devranılan bayrak Haticeler’le, Alaattinler’le taşınmaya devam ediliyor.

Gün hedeflerimize yüklenme günüdür! İşçi sınıfının partisi kazanılmış, sınıfın partisinin sınıfla bütünleşme zamanı gelmiştir. 13. mücadele yılımız belirgin farklılıkların altının çizilebildiği bir dönemeçtir. Devrimci demokratlar ideolojik zaaflarıyla erirken, işçi sınıfını nihai zaferine taşıyacak olan partimiz bu topraklarda kendisini var etmiştir ve kararlılıkla yolunu yürümektedir. Devrimci örgütün yaşamsal olduğunu döne döne vurgulamakta, pratiğiyle de bunun yılmaz bir savunucusu olduğunu göstermektedir.(...)

Kartal’dan Komünistler

 

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

(...) Tek alternatif olan devrim ve sosyalizm için de yeni olanaklar birikmektedir. Krizin yıkıcı etkilerine karşı işçi direnişleri yaygınlaşmakta, sendikal örgütlenme girişimleri artmaktadır. Partimiz tüm enerjisini bu olanakları daha ileriden örgütlemeye harcamaktadır. Bu işçilerden bir şey çıkmaz gevezeliklerinin yapıldığı bir dönemde Ümraniye’de, fabrika işgaline kadar varan birçok işçi direnişi gerçekleşmiş, partimiz her birine müdahale çabası içinde olmuş, sınıfla bağlarını daha da geliştirmiştir. Türkiye’de gerçekleşen birçok direnişte yine partimiz misyonunu oynamaya devam etmektedir. Siz dışarıdaki yoldaşlara ve dostlara, bu direnişlere sunduğunuz anlamlı destekten dolayı burada teşekkür etmek istiyoruz. (...)

Ümraniye’den Komünistler

 

İşçi ve emekçi kadınlar parti saflarına!

(...) Proletaryanın kurtuluşu bütün bir insanlığın, demek oluyor ki, kadının da kurtuluşudur. Bu bilimsel gerçek, kadın davasının işçi sınıfı davasıyla sıkı sıkıya olan bağına işaret eder.

Bu gerçeği göz önünde bulunduran TKİP, kadın-erkek tüm işçileri ve emekçileri sömürüden ve zincirden kurtulma hedefiyle omuz omuza mücadele etmeye çağırıyor.

Biz komünist kadınlar olarak, gerçek ve kalıcı kurtuluşumuzun sosyalist devrimle mümkün olduğunun bilincindeyiz. (...)

BİR-KAR Kadın Komisyonu