22 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/04

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi,
yeni olanaklar ve görevler
“İşçinin kürsüye çıkma zamanı”dır.
İsrail ile yaşanan “koltuk krizi” geride kaldı.
İstanbul’da kamu emekçileri kurultayına doğru
Danıştay şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararını iptal etti
Faşizme inat, kardeşimsin Hrant!
On binlerce işçi ve emekçi Ankara’da
TEKEL direniş günlüğü
Metal İşçileri Birliği
Merkez Yürütme Toplantısı Sonuçları.
Entes’te direniş güncesinden..
Sınıf hareketinden.
İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen saldırılar üzerine konuştuk...
Her şey TEKEL için: Tek yumruk, tek vücut, tek barikat! - Volkan Yaşarış!
Miting.izlenimleri.
TEKEL işçilerinin mücadelesi sansürü parçalayacak!
TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günsili ile TEKEL direnişi üzerine konuştuk..
Polis terörü ve cinayetlerini
protesto eylemlerinden
Polis terörü karşıtı
kampanyaya saldırı
Kapitalizmin çürümüş ruhu: Emperyalist tekellerin Davos Zirvesi
Depremin yerle bir ettiği Haiti’nin tablosu.
“Harç zamlarına karşı
mücadelemiz engellenemez!.
İstanbul: Kimin başkenti?
Bir katil, bir cinayet ve “demokratik açılım”
Emekçi kadının ‘güneşi’ ancak sosyalizmde doğacaktır!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Polis terörü ve cinayetlerini
protesto eylemlerinden...

“Karadağ cinayeti aydınlatılsın!”Alaattin Karadağ’ın 19 Kasım 2009 akşamı Esenyurt-Avcılar bölgesinde cinayet şebekesi gibi çalışan polislerce katledilmesinin ardından çeşitli illerde polis terörüne ve cinayetlerine karşı eylemler yapılıyor. Çok yönlü olarak uygulanan devlet terörü teşhir ediliyor.

15 Ocak Cuma günü Eskişehir’de yapılan eylemin yanısıra 16 Ocak günü de İzmir, İstanbul, Bursa, Adana ve Kocaeli’de polis terörü protesto edildi, Alaattin Karadağ cinayetinin aydınlatılması istendi.

Eylemlerle PSVK ve TMY’nin kaldırılması, Karadağ cinayetinin sorumlularının hesap vermesi talep edildi.


İzmir:

BDSP ve EHP tarafından eski Sümerbank önünde gerçekleştirilen eylemde ölüm yıldönümü vesilesiyle Hrant Dink anıldı, Dink’i katleden karanlığın kapitalizmin karanlığı olduğu vurgulandı.

“PVSK ve TMY kaldırılsın! Polis terörüne ve cinayetlerine son! Alaattin Karadağ’ın katilleri yargılansın! / BDSP-EHP” pankartının taşındığı eylemde Alaattin Karadağ ve Hrant Dink’in yanısıra Festus Okey, Baran Tursun, Engin Çeber gibi devlet terörü kurbanlarının da fotoğrafları taşındı.

Sloganlar eşliğinde biraraya gelen kitleye yönelik yapılan konuşmada devlet terörüne karşı eylemlerin 3. haftasında da sürdüğü belirtdi.

Konuşmanın ardından katılımcılar Hrant Dink ve Alaattin Karadağ şahsında mücadele içinde şehit düşen tüm onurlu insanlar adına saygı duruşuna çağrıldı. Saygı duruşunun ardından oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi sırasında Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’ndan bir kişi Nazım şiirlerinden hazırladığı bir şiir-dramatize gösterisi sundu. Coşkulu bir biçimde gerçekleştirilen etkinlik hem katılımcılar hem de çevrede toplananlar tarafından ilgiyle izlendi.

Duvara Karşı Topluluğu’nun ardından Hrant’ın “Güvercin tedirginliği”nden bahsettiği ve katledildiği gün AGOS gazetesinde yayınlanan son yazısından bir bölüm okundu ve oturma eylemi “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganı ile son buldu. Oturma eylemini basın metninin okunması izledi. “Hrant’ı da Alaattin’i de katleden aynı karanlıktır, kapitalizmin karanlığıdır!” başlıklı metinde Hrant Dink’in halkların kardeşliğini savunmasının bu topraklarda katledilmesi için yeterli bir sebep olarak görüldüğü ifade edildi.

Basın açıklamasının ardından destekçi kurumlardan Buca Emekli Sen adına da bir konuşma yapıldı. Konuşmada kapitalizmin krizinden ve emekçilere dayatılan yıkımdan bahsedilerek 2010’un emeğin yılı olacağı belirtildi. Hrant Dink’in ve Alaattin Karadağ’ın katledilişinden bahsedilerek katliamlara karşı verilen mücadelenin herkesin mücadelesi olması gerektiği, Emekli Sen’in bu mücadeleyi desteklediği vurgulandı.

Eyleme DHF, Ege 78’liler, Buca Emekli-Sen ve TÜMTİS destek verdi.

 

İstanbul:

Eylemlerin 4. haftasında Tramvay Durağı’nda bir araya gelen BDSP, EHP ve PDD dövizler ve flamalar eşliğinde “Karadağ cinayeti aydınlatılsın! Katiller yargılansın!” pankartı arkasında yerlerini aldılar.

Yürüyüş, eylemin üç yıl önce katledilen Hrant Dink’e atfedildiğinin duyurulmasıyla sloganlar eşliğinde başladı.

Eylemde Alaattin Karadağ’ın resimlerinin yanında Hrant Dink’in resimleri de taşındı.

Coşkulu geçen yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi’ne varıldı ve 50. Yıl Anıtı önünde oturma eylemine başlandı.

Açıklamada Hrant Dink’in katledildiği koşullar hatırlatılarak, aradan geçen üç yılın ise “mahkeme salonlarının adalet skeçleri sahnelenen birer gösteri merkezi, karakolların ölüm evi, meclisin ise demokrasi soytarılarını ağırlayan bir binadan ibaret olduğunu gösterdiği söylendi.

Dink cinayetiyle ayrı düşünülemeyecek olan şoven atmosferin de bu üç yıl içerisinde büyütüldüğü, linçlerin sürekli hale eldiği ifade edildi. Bir yandan da PVSK ile yetkileri genişletilen polislerin uyguladığı terörde gözle görülür bir artış olduğu hatırlatılırken, bu baskı ve terör uygulamalarının hatta cinayetlerin ardından açılan davaların ise Dink davasına benzer bir biçimde sürüncemede bırakıldığı ifade edilerek mahkeme mahkeme dolaştırılan Alaattin Karadağ cinayeti ile ilgili savcılık soruşturması örnek gösterildi.

 

Bursa:

Osmangazi Metro İstasyonu’nda biraraya gelen BDSP, DBH, DHF, EHP, ESP-G, SDP, SODAP, Partizan “PVSK ve TMY kaldırılsın! Polis terörüne ve cinayetlerine son! Karadağ ve tüm siyasi cinayetler aydınlatılsın!” pankartı arkasında toplanıp döviz ve flamalarını açarak sloganlarla Kent Meydanı’na yürüdüler. Coşkulu ve canlı bir atmosferde gerçekleşen yürüyüş boyunca Alaattin Karadağ fotoğraflarının yanısıra Aydın Erdem, Ceylan Önkol, Çağdaş Gemik, Engin Çeber ve Festus Okey’in fotoğrafları da taşındı.

Açıklamada, koyu bir polis rejiminde yaşandığı vurgulanarak, elindeki silahı keyfice kullanan polisin, cinayetlerine her geçen gün yeni cinayetler eklediği hatırlatıldı.

Eyleme yaklaşık 60 kişi katıldı. Halk Cephesi de eyleme temsilci düzeyinde destek verdi.

 

Adana:

İnönü Parkı’nda biraraya gelen BDSP, ÇHKM, Devrimci Proletarya, DHF, ESP-G, İHD tarafından gerçekleştirilen eylemde Alaattin Karadağ cinayetinin aydınlatılması ve polis terörüne son verilmesi istendi.

Açıklamada, Karadağ cinayeti hatırlatılarak, Karadağ’ın kanı kurumadan Aydın Erdem’in sokak ortasında katledildiği söylendi.

Açıklamada, burjuvazinin mahkemelerinin de devlet terörünün bir parçası olduğu belirtilerek yaşanan çeşitli olaylar üzerinden örnekler gösterildi.

Cinayetlerin aydınlatılması, sorumluların hesap vermesi için mücadele çağrısı yapılarak açıklama sonlandırıldı.

50 kişinin katıldığı açıklama yapılan oturma eyleminin ardından sona erdi.

Eyleme TÖP ve Halkevleri de destek verdi.

 

Kocaeli:

Devrimci ve ilerici kurumlar Belediye İşhanı önünde toplanarak burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Alkış ve sloganlar eşliğinde “Polis terörüne son! TMY ve PVSK geri çekilsin!” pankartının açıldığı eylemde, Aydın Erdem, Uğur Kaymaz ve Alaattin Karadağ’ın fotoğrafları taşındı.

Polis devleti uygulamalarının da toplumsal muhalefeti sindirmek için yaygınlaştırıldığı belirtilirken çeşitli örneklerle polis terörü teşhir edildi. Ankara’da özlük hakları için direnişe geçen TEKEL işçilerine yapılan saldırının hatırlatıldığı açıklamada, İstanbul’da devrimci bir işçi olan Alaattin Karadağ’ın Esenyurt-Avcılar polisi tarafından infaz edildiği söylendi.

Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesinin desteklemenin de bu ülkede ölüm nedeni olduğu söylenirken, 6 Aralık günü Diyarbakır’da Aydın Erdem isimli yurtsever gencin sırtından vurularak katledildiği ifade edildi.

BDSP, DHF, ESP-G, SDP, EHP ve Halkevleri’nin örgütlediği basın açıklamasına 35 kişi katıldı.

 

Eskişehir

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan kitle “Devletin katliamları ve baskıları artıyor! / Unutturmayacağiz hesap soracağız!” pankartını açarak Adalar Migros önüne meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Yapılan ajitasyon konuşmalarında ayrıca son dönemde artan linçlere dikkat çekilerek polis ve devlet terörüne karşı mücadele etmenin yanısıra sivil faşist çetelerin terörüne karşı da mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Adalar Migros önüne gelen kitle oturma eylemine geçti. Oturma eylemine geçildikten sonra kısa süreli tiyatro gösterimi gerçekleşti. Yapılan ajitasyonlar konuşmaları ve söylenen marşlardan sonra basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında son dönemde artan polis ve sivil faşist terörüne karşı örgütlü mücadeleyi yükseltmenin önemi belirtilerek derhal polis terörünü, cinayetlerini gerçekleştirenlerin yargılanmasının ve PVSK’nın kaldırılmasının gerektiği belirtildi.

Eylemi BDSP, DHF, EHP, ESP-G ve TÖP örgütledi. 

Kızıl Bayrak / İzmir - İstanbul - Bursa - Adana -
Kocaeli - Eskişehir