26 Mart 2010
Sayı: SİKB 2010/13

 Kızıl Bayrak'tan
Mücadele yolunda güçlü ve örgütlü yürümek için 1 Nisan’ı kazanmalıyız!
AKP hükümeti stand-by anlaşması yerine OVP ile yola devam edecek
Erdoğan’dan kaçak Ermenilere sınırdışı etme tehdidi
MİB: “Bizden çaldıklarınızı
geri alacağız!’’
Türk-İş’ten 78 günlük
ihanetin savunusu
İşçi ve emekçi hareketinden
TÜBİTAK direnişçisi Aynur Çamalan’la direniş süreci üzerine konuştuk
TARİŞ’te tek çare
direniş ve mücadele
Direnişçi TEKEL işçileriyle
1 Nisan Ankara buluşması
üzerine konuştuk
Sınıfsal öfke ve
kin birikiyor - Volkan Yaraşır
TEKEL Direnişi’nin geleceği
işçi sınıfının geleceğidir!
İşçi-öğrenci TEK-EL, tek yumruk!
Yerel işçi bültenleri genel grev-
genel direnişi örgütlemeye çağırıyor!
Gençliğin Newroz eylemlerinden
DLB faaliyetlerinden..
Emperyalistler dolaylı görüşmeleri başlatma çabalarını sürdürüyor
Sermayenin yoğunlaşması,
silahlanma ve sefalet
Avrupa’da Newroz kutlamaları
Türkiye’de demokratikleşme
sorunu hakkında kısa notlar…- 5 -
M. Can Yüce
Sermaye devleti cüceleşirken...
Devrimci ve Demokratik Yapılar
Arasi Diyalog ve Çözüm
Platformu’ndan açıklama
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DLB faaliyetlerinden...

İstanbul’da kurultay çağrısı

Devrimci Liseliler Birliği’nin Nisan ayında gerçekleştireceği kurultaya yönelik çalışmalar Kartal ve Kadıköy’de sürdü.

Bu çerçevede DLB’liler, 20 ve 24 Mart tarihleri arasında “Özel dershaneler yönetmeliğindeki dönüşüm ve parasız eğitim” konulu imza kampanyası için Kadıköy ve Kartal’da stant açtı.

Açılan stantta hem liselilerden hem de çevredeki işçi ve emekçilerden imza toplanırken Liselilerin Sesi satışı da gerçekleştirildi.

Bu çerçevede DLB’liler, 20 Mart Cuma günü Kartal Bankalar Caddesi’nde stant açarak hafta boyunca Kartal’da sürdüreceği faaliyetine başladı. 22 Mart Pazartesi günü Kartal’da sürdürülen çalışma oldukça canlı geçti. 23 Mart Salı günü Kartal’ın yanısıra Kadıköy’de, kilise önünde de stant açıldı. Kartal’da hafta başından beri düzenli olarak açılan imza standı 24 Mart günü Kartal Citibank önünde kuruldu.

Kartal DLB


Ankara DLB’den Mehmetçik Lisesi öğrencilerine destek

Ankara Devrimci Liseliler Birliği 20 Mart Cumartesi günü Tuzluçayır Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla, TEKEL işçileri ile dayanışma eylemi düzenledikleri için okuldan atılan Mehmetçik Lisesi öğrencilerine destek oldu.

“TEKEL işçileri ile dayanışmayı büyüten Mehmetçik Lisesi öğrencileri yalnız değidir! Baskılar bizi yıldıramaz! / Devrimci Liseliler Birliği” ozalitinin açıldığı açıklamada gençliğin mücadelesinin artarak devam ettiği ifade edildi. Sermaye devletinin dikensiz gül bahçeleri yaratma çabalarının ve bu amaçla uyguladığı baskı ve zulmün karşısında gençliğin devrimci dinamiğinin daha da yükseldiği vurgulandı.

Gerçek kurtuluşun devrim ve sosyalizmde olduğunun vurgulandığı eylem liselilerin DLB’de örgütlenmeye çağrılmasıyla sonlandırıldı. Çevredeki emekçiler de açıklamaya alkışlarıyla destek verdiler.


Ankara’da Liselilerin Sesi satışı

Ankara DLB 19 Mart günü liselilerin yoğun olarak geçtiği Yüksel Caddesi’nde Liselilerin Sesi satışı gerçekleştirdi.

DLB’liler, dershanelerine giden liselilere ajitasyon konuşmaları eşliğinde Liselilerin Sesi’ni ulaştırdılar. Birçok liseli ile tanışma ve sohbet etme şansı yakalanan faaliyet sonrası hasta tutsakların serbest bırakılması için yapılan basın açıklamasına katılım sağlandı. DLB’nin faaliyetleri bundan sonra da devam edecek.

Mamak’ta yazılamalar

Ankara’da DLB’liler, Mamak’taki liselileri mücadeleye çağırmak amacıyla bölgenin çeşitli yerlerine yazılamalar yaparak duvarları mücadele çağrılarıyla süslediler.

DLB’liler Tuzluçayır, Şahintepe ve Şirintepe semtlerine ve Ege Lisesi’nin etrafına “Yaşasın Newroz”, “Liseliler Birliğe, DLB’ye”, “Devrimci Liseliler Birliği” yazılamaları yaptılar.

Ankara DLB


 

 

Kocaeli Genç-Sen'den oturma eylemi

Kocaeli Üniversitesi’nde öğrencilere İş Bankası kartı kullanımı dayatılıyor. Öğrencileri müşteri yerine koyan bu uygulamaya tepki göstererek İş Bankası akıllı kartlarını aktif hale getirmeyen öğrenciler ise son süreçte devreye sokulan uygulamalarla cezalandırılmak isteniyor. Öğrenciler yemekhaneden ancak 4 TL vererek yararlanabiliyor. Kocaeli Genç-Sen de 24 Mart günü akıllı kart uygulamasını ve yemekhane zammını Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirdiği oturma eylemi ve basın açıklaması ile protesto etti.

Yemekhanenin önünde başlayan ve bir saat süren oturma eyleminde ajitasyon konuşmaları gerçekleştirildi, Genç-Sen tanıtım broşürleri dağıtıldı.

Açıklamada sermaye ile üniversite yönetiminin ele ele vererek öğrencileri sömürdüğü ifade edildi, akıllı kart uygulaması teşhir edildi.

TEKEL işçilerinin mücadelesine atıfta bulunularak, TEKEL işçilerinin mücadele ile bir takım saldırıları püskürttüğü Genç-Sen’in de mücadele ederek sermayenin saldırılarına cevap vereceği ifade edildi.

“Öğrenciler aç, mezunlar işsiz, işte sizin sisteminiz!” sloganının atılmasının ardından okul içerisinde yürüyüş gerçekleştirildi. Oturma eylemine 40 öğrenci katıldı.

KOÜ Ekim Gençliği



Eskişehir’de gençlik faaliyetlerinden...

AÜ’de baskı ve yasaklar devrimci faaliyeti boğamayacak!

Getirdiği yasaklar ve açtığı soruşturmaların yanısıra öğrencilerin ailelerini tehdit ederek devrimci faaliyeti bitirmeyi amaçlayan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nün baskılarına karşı Ekim Gençliği 18 Mart günü okul içerisinde güçlü bir faaliyet örgütledi.

Öğrencilerin en yoğun olduğu öğle saatlerinde okul içerisine giren Ekim Gençliği okurları üzerinde çeşitli şiarların yazılı olduğu önlükler giyerek rektörlük binası önünden “Soruşturma ceza kampları değil, özerk demokratik üniversite istiyoruz!” şiarlı bildirilerin dağıtımını yaparak geçtiler.

Yemekhanede ajitasyonlar eşliğinde Ekim Gençliği dergisinin son sayısının satışını gerçekleştiren Ekim Gençliği okurları, son dönemde üniversitelerde artan baskılara dikkat çektiler.


Genç Sen’e saldırı protesto edildi

“Geleceksizlik ve işsizlik” konulu panel düzenlemeye hazırlanan Genç-Sen üyesi öğrencilerin 17 Mart günü Osmangazi Üniversitesi’nde faşist saldırıya uğraması Eskişehir Genç-Sen tarafından protesto edildi.

18 Mart günü İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Genç-Sen’liler, “Soruşturmalar, faşist saldırılar, baskılar bizi yıldıramaz!” pankartı açarak sloganlar ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde Adalar Migros önüne yürüdüler.


AÜ’de sermayeye geçit yok!

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü 19 Mart günü Bologna süreci ile ilgili panel düzenledi. İlerici ve devrimci öğrencilerin panele geleceğini öğrenen rektörlük, panelin yapılacağı binaya öğrenci girişini yasakladı. Genç-Sen’in panele girme isteği ise reddedildi.

Panelin yapılacağı binanın önünde toplanan Genç-Sen, TKP, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti gerçekleştirdikleri eylemle düzenlenen paneli teşhir ettiler.

Açıklamanın ardından sloganlar ve devrimci marşlar eşliğinde bir süre bina girişinde beklenildi. Panelistlerin yemekhaneye gitmesi sırasında ise yemekhaneye doğru yürüyüşe geçildi. Bu sırada özel güvenlikler tarafından kurulan barikat, öğrencilerin yüklenmesi sonucu yarıldı ve yemekhanenin önüne geçildi. Bunun üzerine okul içerisine çevik kuvvet çağrıldı.

Yemekhanenin önünde de etkinliği teşhir eden ajitasyon konuşmaları yapıldı. Newroz kutlamalarının saatinin yaklaşması üzerine Genç-Sen’liler eylemi sonlandırdı. Kalan kitle ise barikata yüklendi ve ÖGB’lerle bir arbede daha yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti oturma eylemi yaparak eylemi sonlandırdı.


Anadolu Üniversitesi’nde özel güvenlik terörü

Anadolu Üniversitesi’nde devrimci faaliyeti engellemeye dönük saldırılar 24 Mart günü de devam etti.

Ekim Gençliği okurlarının yemekhaneye astığı, Bologna Süreci’ni teşhir eden afişler ÖGB’ler tarafından söküldü. Bu duruma ilerici ve devrimci öğrenciler tarafından tepki gösterilmesinin ardından ÖGB’ler önce “Bir daha Anadolu Üniversitesi’nde afiş asılmayacak” tehditleri savurdular, ardından öğrencilere coplarla saldırdılar.

Saldırısı sonrasında toplanan ilerici, devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler, ÖGB’lerin yığınak yaptığı yere giderek saldırıyı teşhir ettiler.

Ekim Gençliği / Anadolu Üniversitesi