16 Nisan 2010
Sayı: SİKB 2010/16

 Kızıl Bayrak'tan
Taksim kararlılığı kazandı
Liberal reformistler sendika ağalarının gerisine düştüler!
Erdoğan savaş baronlarının
huzuruna çıktı!
Metal İşçileri Birliği MYK’sının
Nisan Ayı Toplantısı Sonuçları
Akkardan’da uzlaşmacı-icazetçi
çizginin iflası
Baskı ve teröre rağmen
Ankara’da yaygın çalışma
Ahmet Türk’e saldırı yaygın protestolarla karşılandı 
BDSP’nin 1 Mayıs faaliyetlerinden.
İşçi ve emekçi hareketinden
TKİP 1 Mayıs’a çağırıyor!.
1 Mayıs ve 26 Mayıs
üzerine konuştuk
İzmir Emek ve
Mücadele Platformu kuruldu
EKK, işçi ve emekçi kadınları
mücadeleye çağırıyor..
Eğitim sisteminin gurur(!) tablosu
YTÜ’de direniş sürüyor!
İnsanca yaşanabilir kentler için sosyalizm!
MMO’da seçim süreci tamamlandı..
Sosyal-İş’ e üye olduğu için işten atılan Avukat Cem Gök ile konuştuk
Kırgızistan’da halk ayaklanması
ABD destekli yönetimi yerle bir etti!
9. BİR-KAR Gençlik Kampı gerçekleştirildi
Her kıtada grev var!
Kuzey Kürtleri’nin traji-komik paradoksları… - M. Can Yüce
kizilbayrak.net 1 Mayıs 2010 özel sayfası yayında
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kırıklar Hapishanesi’ndeki baskılar protesto edildi

Sincan Hapishanesi müdürü Ayhan Çapacı Kırıklar Hapishanesi’ne atandıktan sonra baskı ve keyfi uygulamalar daha da yoğunlaştı.

Haftada 10 saat 10 kişinin görüşme hakkı, şimdilik 6 saate indirilmiş durumda. Telefon görüşmelerinde ise bir tür tekmil vermeyi andıran, tutsağın kendisinin ve görüşeceği kişinin kimlik bilgilerini vermesi dayatıldığı için uzun süredir tutsaklar telefon görüşmesi de yapamıyor. Aramalar robocop askerlerle baskın biçiminde yapılıyor ve hücreler talan ediliyor. Hasta tutsakların tedavisi yapılmıyor.

Kırıklar Hapishanesi’ndeki bu baskı ve keyfi uygulamalar ilerici ve devrimci kurumlar tarafından gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

BDP İzmir İl Örgütü önünde toplanan kitle otobüslerle Kırıklar Hapishanesi’ne geçti. Kırıklar hapishanesi önünde yapılan eylemde İHD yönetiminden Nezahat Paşabayraktar bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmada Kırıklar F Tipi’nde gördüğü ağır işkence sonucu hastaneye kaldırılan Mehmet Kılıç’ın durumuna ilişkin bilgi verildi. Paşabayraktar’ın konuşmasının ardından basın açıklamasınına geçildi. Kırıklar Hapishanesi’nde yaşanan baskı ve keyfi uygulamaların anlatıldığı basın metninde cezaevleri politikalarına ve F tipi cezaevlerine değinilerek Kırıklar’daki uygulamalar ve işkenceler anlatıldı.

Açıklama, Kırıklar F tipi cezaevinde yaşanan sorunlara derhal çözüm bulunması ve başta işkence ve kötü muamele olmak üzere tüm hak ihlallerinin sorumlularının bir an önce tespit edilerek yasal işlemlerin başlatılması talepleriyle son buldu

Eylemi İHD, ÇHD, TAY DER, TİHV, BDSP, BDP, ESP, SDP, ÖDP, EGE 78’liler ve EMEP örgütlerken Partizan da eyleme destek verdi.

Kızıl Bayrak / İzmir



8 ESP’liye hapis cezası

Farklı illerde ESP’ye yönelik 10 Mart 2009 günü gerçekleştirilen operasyonların Ankara ayağında ESP ve SGD üyeleri gözaltına alınmış ve tutuklu yargılanmalarına karar verilmişti.

8 ESP ve SGD’linin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaları sonuçlandı. Mahkeme 8 devrimciye toplam 60 yıla varan hapis cezası verdi.

Yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunan devrimciler “Devrim şehitleri ölümsüzdür” pankartı açtıkları, üzerinde Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkkaya’nın fotoğraflarının bulunduğu “İbo- Mahir-Deniz, zafere kadar izindeyiz” yazılı pankart taşıdıkları, ESP ve SGD üyesi oldukları ve bayrağını taşıdıkları, orak çekiçli yazılama yaptıkları, 1 Mayıs ve Newroz’a katıldıkları ve krizi protesto ettikleri için 7 ile 8 yıl arasında değişen cezalar aldı.

Verilen cezaların ardından tutuksuz yargılanan Şerife Erbay, Birgül Mızrak ve Muharrem Demirkıran hakkında mahkeme heyetince tutuklama kararı çıkarıldı.



SDP tutuklamaları protesto etti

Ankara’da 11 Nisan Pazar günü Dev-Lis ve SDP/Dev Genç “Sınavlar kaldırılsın dershaneler kapatılsın’’ başlığıyla eylem gerçekleştirmiş, polis eyleme müdahale ederek gözaltı terörünü devreye sokmuştu. Ardından, gözaltına alınan 6’sı SDP üyesi 10 kişi 12 Nisan günü tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Tutuklama terörü 13 Nisan günü Ankara Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi. “Sınavsız üniversite istediler şimdi tutuklandılar - Yoldaşlarımızı serbest bırakın / SDP’’ ozalitinin açıldığı basın açıklamasında tutuklananların serbest bırakılması talep edildi. Tutuklananların serbest bırakılmaması durumunda Yüksel Caddesi’nde cuma gününden itibaren oturma eylemine başlanılacağı söylendi.

DLB’lilerin de destek verdiği basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara



Adana’da tutuklama terörü

Adana’da 30 Mart günü ilerici ve devrimci güçler tarafından gerçekleştirilen Kızıldere anması bahane edilerek 13 Nisan sabahı düzenlenen eşzamanlı ev baskınlarıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Adana’daki gözaltı terörü ve ev baskınlarını protesto etmek için İnönü Parkı’nda Emek ve Özgürlük Cephesi, Halkevleri, Devrimci Proletarya, ESP, Eğitim-Sen, Türkiye Gerçeği, TÖP ve DHF’nin örgütlediği BDSP, İHD, EMEP, Halk Cephesi ve KESK MYK üyesi Songül Morsümbül’ün destek verdiği bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında Adana’da yapılan eylemlere kesilen para cezalarına ve polis terörüne dikkat çekildi.

Gözaltı terörü tutuklamalar şeklinde 14 Nisan günü devam etti. Halkevi ve Emek ve Özgürlük Cephesi çalışanı 3 kişi tutuklandı.

Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut gözaltıları protesto etmek için 14 Nisan günü İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada bu saldırıların katledilen devrimcilerden ve onları sahiplenenlerden duyulan korkunun ifadesi olduğu söylendi.

Açıklama “Şimdi sizlere hak veriyoruz işte: Korkmakta çok haklısınız çünkü toparlandı geliyor bu çocuklar ve inceden bir melodi yayılıyor ortalığa: Bak işte yaklaşıyor fırtına!” sözleriyle sona erdi.

Eyleme Ekim Gençliği, ESP, ÖEP ve ÖDP destek verdi.

Kızıl Bayrak / Adana




Benim güzel anam

Bir bahar mevsimiydi

Güller, menekşeler ve de

leylaklar...

Selama durmuşlar

Uğurlarken seni son yolculuğuna

Mahsun ve tiz bir sesle

Güle güle “Alatalı”

Ve toprak

ve güneş

ve evren

kucakladı seni engin mavilikler

sen ki:

Arkamızda duran

Polislere karşı koyan

Bize kol kanat geren

Güzel Anam

Vakitsiz ayrıldın

Şu yalan dünyadan

Yıldız düştü saçlarına

Benim güzel anam

İşte geldik gidiyoruz

Görmekteyim yolun sonunu

Şakıyan türkülerimizle halaylarımızla

Seni hep sevdik seveceğiz

Bir gün ama bir gün

Kırılacak şu yalan dünyanın çarkı.

Çocukların torunların

Hiç bitmeyen bir şarkının nağmelerinde

Seni anacağız

Gün gelir devran döner

Kırılır bu düzenin çarkı

Leylaklar çiçek açar

Bülbüller kanat çırpar

Yüce dağlar sıralanır

Bekle bizi

Aşka dolacak yeryüzü

İnancımızı tazeleyerek

12 Nisan 2010

Orhan Saygınar

(DİSK/Emekli-Sen 3 No’lu İzmir Buca Şubesi Örgütlenme Sekreteri)