14 Mayıs 2010
Sayı: SİKB 2010/19

 Kızıl Bayrak'tan
Sendikal bürokrasiyi
teşhir ve tecrit edelim!
Sınıfa karşı sınıf çizgisinde
bir duruş!
Reformizmin Taksim’i baltalama girişimleri fiyaskoyla sonuçlandı!
Sınıfın devrimci iktidar mücadelesini yükseltelim!
Kürt halkına yönelik
saldırılar yayılıyor
İsrail’in OECD üyeliğine
Türkiye’den destek!
4-10 Mayıs “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası”nda Türkiye gerçeği
Ankara’da KESK ve Türk-İş’ten
26 Mayıs açıklaması
UPS Kargo işçileri direnişte!
İşten atılan UPS işçileri ile konuştuk
İşçi ve emekçi hareketinden
Fiili-meşru mücadele ruhuyla
İstanbul Kamu Emekçileri Kurultayı’na!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu’nun Mayıs Ayı Toplantısı değerlendirme ve Sonuçları..
Binler Deniz, Yusuf ve
Hüseyin’i andı
Gençlik hareketini ileriye taşıma sorumluluğunu kuşanmalıyız!
24. Geleneksel İTÜ Öğrenci Şenliği gerçekleştirildi!
Yunanistan sokağa çağrıyor!
Yunanistan işçi ve emekçilerinin kitlesel/militan direnişi
“Seçimler Almanya’da krizin daha da derinleşeceğinin gösteriyor!”
Kayseri İşçi Kültür Evi’yle
dayanışma sürüyor..
Güler Zere ölümsüzdür!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Dink Davası’nda 13. duruşma

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 13. duruşması 10 Mayıs günü görüldü.

“Hrant Dink’in Arkadaşları”, duruşma öncesinde Beşiktaş Meydanı’nda bi raraya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. “Hrant için adalet için!” pankart ve dövizlerinin taşındığı eyleme, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Metin Göktepe’nin, Hasan Ocak’ın, Abdi İpekçi’nin, Doğan Öz’ün ve Uğur Mumcu’nun aileleri ile sanatçılar katıldı.

Basın açıklamasını Tülin Özen gerçekleştirdi. Özen yaptığı açıklamada, Hrant Dink davasının 3.5. yılını doldurduğunu söyleyerek davanın peşini bırakmamakta kararlı olduklarını belirtti. Hrant Dink’in katledildiği güne dair cinayet görüntülerinin tahrip edildiğini hatırlatan Özen, adaletin yerini bulması için yapılmayan soruşturmaların yapılmasını, sorgulanmayan resmi görevlilerin sorgulanmasını ve yargılanmayanların yargı önüne getirilmesini isteyerek Hrant Dink davası için özel bir savcı ekibinin görevlendirilmesini talep etti.

Özen, Hrant Dink suikastine ilişkin Başbakan Erdoğan’ın, “Bu bizim için namus davasıdır” sözlerini hatırlatarak, “Bu dava artık utanç müsameresine döndü. Bunu bir kenara yazdık unutmayın yine de devleti gecikemeli de olsa namusunu kurtarma operasyonuna çağırıyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Beşiktaş Adliyesi önüne gidildi. Rakel Dink ve siyasi cinayetlere kurban gidenlerin aileleri duruşmayı izlemek üzere adliye binasına girdiler.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 


YTÜ’de Denizler anıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 6 Mayıs günü İzinsiz Eylem Platformu tarafından Denizler anması gerçekleştirdi.

Anma programı, Tonoz Kantin önünde eyleme çağrı yapan ajitasyon konuşması ile başladı. “Bizler tüm baskılara karşı sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için Denizler’in yolunda, Denizler gibi yürümeye devam edeceğiz.” sözleriyle bitirilen çağrının ardından saygı duruşu yapılarak platformun açıklamasına geçildi.

Açıklamada, sermaye devletinin yıllardır süren katliam ve işkencelerine en güzel cevabı Denizler’in verdiği, milyonlarca işçi, emekçi ve öğrencinin onların açtığı yolda yürüdüğü vurgulandı. Açıklama şu sözlerle bitirildi:

“ Geçmişin hesabını sormak ve geleceğimize sahip çıkmak için Kızıldere anmasını soruşturanlara inat bizler bugünü yaratanları anıyoruz.”

Açıklamanın ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İzinsiz Eylem Platformu’nun anmasının ardından TKP’li Öğrenciler, A Blok’a “Gençlik 6 Mayıs’ta Denizler’in hesabını soracak” şiarıyla Dolmabahçe’de gerçekleştirecekleri yürüyüşün çağrısını yapan pankart astılar.

Ekim Gençliği / YTÜ



Denizler Halil Akkanat Lisesi’nde anıldı

Denizler, 7 Mayıs günü Halil Akkanat Lisesi öğrencileri tarafından anıldı.

DLB’liler, üçüncü teneffüs ve son derste okul bahçesine kuşlamalar yaptılar.

Okul çıkışında kapı önünde toplanan liseliler alkış ve ıslıklarla eylemlerini başlattılar. Denizler’in isimlerinin söylenmesinin ardından “Yaşıyor” diyen ve “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganını atan öğrenciler, daha sonra yürüyüşle birlikte Gündoğdu Marşı’nı söylediler.

DLB’lilerin çalışmalarının etkisiyle refleks olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 25 kişinin katıldığı eylem, alkışlarla ve atılan sloganlarla sona erdi.

Halil Akkanat Lisesi Öğrencileri



EÜ’den devrimci tutsaklara dayanışma kartı

Ege Üniversitesi Ekim Gençliği, 6 Mayıs 1972’de katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak amacıyla “Denizler’den Alaattinler’e devrim mücadelesi devam ediyor! / Denizler’den aldığı kavga bayrağını taşıyarak mücadele eden ve tutsak düşen devrimcilere sen de bir kart yaz!” şiarıyla çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, 31 Mart günü 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonrası tutsak düşen BDSP ve Ekim Gençliği çalışanlarına dayanışma kartları gönderildi.

4 Mayıs günü EÜ Öğrenci Çarşısı’nda, 5 Mayıs günü Edebiyat Fakültesi’nde, 6 Mayıs günü ise Hazırlık binası önünde Ekim Gençliği masaları açılarak faaliyet kampüs geneline taşındı. Ayrıca hazırlanan afişler de kampüs içerisinde yaygın bir biçimde kullanıldı.

Kartlar 7 Mayıs günü, Ankara’da tutuklu bulunan BDSP ve Ekim Gençliği çalışanlarına gönderildi.

Ege Üniversitesi / Ekim Gençliği