11 Şubat 2011
Sayı: SİKB 2011/06

 Kızıl Bayrak'tan
Mücadeleyi kazanmak için örgütlü taban inisiyatifleri!.
Kazanmak için sendika bürokrasiyi aşmak şarttır!
Ulusal İstihdam Stratejisi:
Sermayenin saldırı stratejisi
Torba yasaya karşı
meşalelerle yürüdüler!
İş cinayetlerine son vermek için mücadeleye!
İşçi katliamı lanetlendi..
KDS Pres Döküm’de
direniş ve gözaltı terörü
Metal'de greve doğru.
UPS işçilerinden zafer kutlaması
Küçükçekmece KHK sözcüleriyle konuştuk
İzmir’de işçiler
kurultaya yürüyor..
Gebze İşçi Kurultayı’na!.
Mısır: Ayaklanma çıkış
yolu arıyor
İhtilalin ruhu Arap coğrafyasını
sarıyor / 2 - V. Yaraşı
47. Münih Güvenlik Konferansı
Halk ayaklanmalarının
gösterdikleri- S. Eren.
Dünyadan
Kıbrıs’ta AKP’ye tepki büyüyor
“Dink için kardeşlik nöbeti
Yaygın devrimci çalışma.
8 Mart’ta mücadele alanlarına
Çürüyen düzenin sahte “ahlak” tartışmaları
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Yaygın devrimci çalışma...

BDSP’nin “Haklarımız ve geleceğimiz için...” şiarı ile yürüttüğü kampanya kapsamında oldukça yaygın ve tempolu bir çalışma yürütülüyor. Yaygın afiş çalışmasının yanısıra Kızıl Bayrak gazetesinin satışlarıyla çalışmalar sürüyor.


Yaygın afiş çalışması

Sınıf devrimcileri BDSP imzalı “Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlü mücadeleye! İşyeri komitelerine, sendikalara!” ve “Haklarımız ve geleceğimiz için... ‘Torba Yasa’ya geçit yok!” afişleri ile örgütlenme ve mücadele çağrısı yapıyorlar.

Ümraniye’de afişler Dudulu Sanayi Bölgesi olmak üzere birçok yere yaygın bir şekilde yapıldı. Direnen PTT işçileriyle dayanışmayı büyütmek için de “PTT işçileri hakları ve gelecekleri için direniyor! Sınıf dayanışmasını yükseltelim! / BDSP” afişleri kullanıldı.

Küçükçekmece’de ise İkitelli Parseller, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ve Mahmutbey’de afişler yaygın olarak kullanıldı. Faaliyet esnasında işçi ve emekçilerle torba yasa üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Sefaköy, İnönü Mahallesi, Çınaryolu, Yenibosna, Güneşli hattında ve işçi servislerinin ve fabrikaların bulunduğu alanlarda yapılan afişler emekçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Tuzla’da da emekçi mahalleleri ve sanayi merkezleri boydan boya afişlerle donatıldı. Afişler Aydınlı, Konaşlı ve Orhanlı mahalleleri ile sanayi girişlerinde yapıldı. Faaliyet sırasında PTT direnişiyle dayanışma afişleri de kullanıldı. Çalışmalar sırasında emekçilere torba yasa ve PTT direnişi konusunda bilgiler verildi. Sermaye devleti ise gözaltı saldırısıyla ve afişleri sökerek faaliyeti engellemeye çalıştı.

İzmir’de Bayraklı-Karşıyaka güzergahı, Çiğli Merkez ve Demirçelik işçilerinin servis güzergahı olan Menemen-Çiğli hattına kampanya afişleri yaygın biçimde vuruldu.

BDSP afişleri Adana’da şehrin çeşitli merkezi noktalarında ve Şakirpaşa Mahallesi’nde yaygın bir şekilde kullanıldı.


Mısır halkıyla dayanışma çağrısı

İzmir’den sınıf devrimcileri Mısır’daki isyanı sahiplenmek ve işçi-emekçileri dayanışmaya çağırmak amacıyla toplu bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler. 3 Şubat günü Karşıyaka Çarşı’da biraraya gelen BDSP’liler, “Emekçi halklar ayaklanıyor, sömürücü zorba iktidarlar yıkılıyor!” başlıklı bildiri dağıttılar. Bildiri dağıtımı ile birlikte Kızıl Bayrak gazetesinin de satışı yapıldı.

Dağıtım süresince direnen halklar ile mücadeleyi yükseltmeye çağıran ajitasyonlar ve sınıfa yönelik saldırılara karşı bir araya gelme, işyeri komiteleri kurarak sendikalarda örgütlenme çağrıları gerçekleştirildi.


Ümraniye’de Kızıl Bayrak satışı

İMES A Kapısı’nda sabah işe giriş saatlerinde yapılan militan Kızıl Bayrak satışları sürüyor. Çalışma sırasında gerçekleştirilen ajitasyon konuşmalarında Mısır halkıyla dayanışmayı büyütme vurgusu yapılırken, Mısır halkının yolunda torba yasaya geçit vermeme çağrısı yapıldı.



Nemtrans işçilerine BDSP’den ziyaret

BDSP, direnişlerini sürdüren Nemtrans işçilerine 5 Şubat günü dayanışma ziyaretinde bulundu.

Levent otobüs durağından “Nemtrans işçisi yalnız değildir, işçilerin birliği sermayeyi yenecek / BDSP” pankartıyla direniş alanına yürüyen BDSP’liler, direnişçi işçiler tarafından sloganlarla karşılandı.

Daha sonra BDSP temsilcisi direnişçi Nemtrans işçilerine seslenen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada, sermayenin saldırılarını artırdığı bir dönemden geçildiği ve sosyal yıkım saldırılarına karşı birleşik mücadelenin örülmesinin gerektiği ifade edildi.

Nakliyat-İş yöneticisi ise direnişin kazanıma yakın olduğunu ve sendika içeri girene kadar direnişe devam edeceklerini ifade etti. Direnen işçilerle yapılan sohbetlerin ardından BDSP’liler sloganlarla direniş alanından ayrıldılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul



Ankara’da Devrim okulu

1. Gün:

Devrim okullarının Ankara’daki birinci ders günü Eğitim Sen’de başarı ile gerçekleşti. İlk gün 14.00-17.00 arasında dersler verildi.

Okulun açılışında OSTİM’de hayatını kaybeden işçiler adına saygı duruşu yapıldı. Ardından devrim okullarının neden gerçekleştirildiğine dair kısa bir konuşma yapıldı.

Devrim okulları Sincan, Dikmen ve Mamak’tan gelen liselilerin sunumları ile devam etti.

Mamak’tan bir liseli YÖK ve YÖK düzeni üzerine bir sunum gerçekleştirdi. YÖK’ün ne için kurulduğu ve hangi amaca hizmet ettiği üzerine yapılan ve Bologna sürecine de değinen sunumu canlı tartışmalar takip etti.

Ardından Dikmen’den bir liseli paralı eğitim üzerine sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcılar okullarında yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Tartışmada liselilere üniversitelerin bir gelecek olarak dayatıldığı, bunun için milyonlarca kişinin dershanelere gittiği ancak üniversitelerden mezun olan gençliğin diplomalı işsizler kervanına katıldığı vurgulandı. Kurtuluşun üniversitelerde değil örgütlü mücadelede olduğu, üniversitelere gidilecekse de bu bilinçle gidilmesi gerektiği vurgulandı.

Paralı eğitim sunumunu sırası ile, İncirli, Sincan ve Mamak’tan gelen liselilerin gerçekleştirdiği ‘eleme sınavları, bilimsel eğitim, laik eğitim, anadilde eğitim ve disiplin cezaları’ sunumları izledi. Bu sunumlar çerçevesinde oldukça canlı ve verimli tartışmalar yürütüldü.

Son olarak yayın değerlendirmesi yapıldı ve yayına daha fazla katkı sunup, olabildiğince fazla liseliye ulaştırma kararı alındı. Yaklaşık 3 saat süren devrim okulunun ardından OSTİM’de katledilen 20 işçi için düzenlenen basın açıklamasına katılım sağlandı.

2. Gün:

Devrim okulunda 2. gün sunumu Türkiye devrimci hareketinin tarihi ve komünist hareket üzerine oldu.

Sunum Türkiye’de devrimci hareketin ilk şekillenişinin anlatımı ile başladı. Mustafa Suphi ile yoldaşlarının mücadelesi ve TKP’nin kuruluşu anlatıldı. Daha sonra 60’lara hakim sosyalist hareket ve 70’li yıllarda bunun içinden devrimci hareketin şekillenme süreci anlatıldı. ‘70’li yılların devrimci hareketinin kendini sosyalist olarak tanımlasa da işçi sınıfından ve iktidar bilincinden uzak olduğu belirtildi. Bu sorunun ‘87 yılından sonra sınıf devrimcileri ile aşıldığı ve yeni bir dönemin başladığı belirtildi.

Bu sunumun ardından ise “devrimci ve örgütlü kimlik” sunumu gerçekleştirildi. Sunum Habib Gül ve Ümit Altıntaş yoldaşların hayatından örnekler üzerine kurulmuştu. Parti şehitleri, devrimci örgüte sarsılmaz bağlılık, eleştirel-özeleştirel tutum, tasfiyecilik karşısındaki net tutum gibi çeşitli özellikleriyle kapsamlı bir sunuma konu edildi.

Devrimci Liseliler Birliği/Ankara