4 Mart 2011
Sayı: SİKB 2011/09

 Kızıl Bayrak'tan
Bahar dönemi, olanaklar,
tehlikeler ve görevler
Erbakan: ABD’nin “Yeşil Kuşak
Projesi”nin “mücahidi”!
Diktatörlüğe karşı ayaklananlar emperyalist işgale de direnecektir!
Aleviler İzmir mitinginde buluşuyor
Emekçi kadınlar
8 Mart’a yürüyor.
Deride toplu sözleşme
süreci başladı
Kapitalistler servetlerini katlıyor
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Mart Ayı
Toplantısı Sonuçları
Mehmet Beşeli: 30 yıllık bir düzen çatırdamaya başladı
D.S.C işçilerine polis terörü
“Metal işçisi kazanırsa
hepimiz kazanırız”
Yaşasın Ontex / Canbebe direnişimiz!
Ontex işçileri boykota çağırıyor
Eğitim Sen şubelerinde
genel kurullar
Tuzla’da yaygın faaliyet
Tunus ve Mısır’da emekçilerin mücadelesi devam ediyor.
“Ankara elini yakamızdan çek!”
Ortadoğu’da emekçiler ayakta!
Gazi direnişi 16. yılında.
Uluslararası yağma kurultayı
AÜ’de eylemler
Üniversitelerde soruşturma ve
ceza terörü
İsyan ruhu fabrikalara, havzalara taşınıyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Orhan İyiler aramızdan ayrıldı

Yaşamını sosyalizm mücadelesine adamış olan yazar Orhan İyiler aramızdan ayrıldı. Kanser hastalığına karşı verdiği savaşta 25 Şubat sabahı 07.55’te hayatını kaybeden Orhan İyiler, 76 yıllık yaşamı boyunca birçok esere imza attı. Sosyalist kimliğinden ödün vermedi.

Eserlerinde daha çok devrimleri, devrimci insanın boyun eğmezliğini anlatan Orhan İyiler, ilk baskısı Eksen Yayıncılık’ta yapılan “Birgün Bile Yaşamak” adlı kitabıyla birlikte, “Yeni Dünya Gerçeği”, “Öldükleriyle Kalmadılar” gibi pek çok esere imza atmıştı. Orhan İyiler’in son kitabı “Aklın Lirizmi” geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı.

Sosyalist aydın kimliğinden ödün vermeyen İyiler, son nefesine kadar üretmekten ve direnmekten vazgeçmedi. Orhan İyiler’in anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

İyiler son yolculuğuna uğurlandı

Orhan İyiler 26 Şubat günü Sultangazi’deki Yayla Mezarlığı’na defnedildi. Gazi Halk Cephesi, Mücadele Birliği Platformu, İdil Kültür Merkezi, Grup Yorum üyeleri, Simurg Tiyatro çalışanı Mehmet Esatoğlu, Şair Ruhan Mavruk, İnsancıl Atölyesi emekçileri; Berrin Taş, Cengiz Gündoğdu, Yazar Bilgesu Erenus, Şair Rahime Henden, Şair Niyazi Yaşar, Şair Selah Özakın’ın da aralarında bulunduğu kişi ve kurumlar İyiler’i son yolculuğuna uğurladı.

“Devrimci Aydın Orhan İyiler ölümsüzdür!”, “Devrimci aydınlar kavgamızda yaşıyor!” sloganlarıyla mezarlığa yürüyüş yapıldı. Mezarlıkta yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerle Orhan İyiler’in yaşamı anlatıldı. Orhan İyiler’in eşi Zeynep İyiler, törende Orhan İyiler’i anlattı, “Verdiğim sözler sözümdür, gözün arkanda kalmasın” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

“Devrimcilerin toplantıları Enternasyonal ile başlamalı ve Enternasyonal ile bitmeli” diyen İyiler’in bu söylemine uygun olarak mezarı başında Enternasyonal marşı söylendi.

 

 

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum...”

Merhaba,

Göğün yarısı, yaşamın yarısı, insanlığın esas öğreteni olan emekçi kadınlarımızın, alınteri, emek ve onurlu mücadeleleri ile yaşama sahip çıktıkları, tarihsel kazanımların bu gününde, sosyalist devrimci kadınlarımızın (kadın yoldaşlarımızın) yaşam karşısındaki emekçi ve direngen kişiliğinden duyduğum onurla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten devrimci sosyalist duygularımla, en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm emekçi kadınların yaşamında ve mücadelesinde başarılar diliyorum.

Yaşasın 8 Mart!
Bjı 8 Mart!
Jin u Jiyane!

Sevgilerimle

Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü
Alaattin Öğet
1 No’lu FTipi Hapishanesi C-Tek-54
Tekirdağ

 

 

Tutsaklar ölüme yollanıyor

Adana’da sürekli hale gelen hasta tutsaklarla dayanışma eylemlerinin sonuncusu 26 Şubat günü İnönü Parkı’nda yapıldı. Eylemde Diyarbakır Hapishanesi’nde yatan çölyak hastası Nesimi Kalkan ve Bolu F Tipi’nde diyabet hastası Ufuk Keskin’in durumuna dikkat çekildi.

Açıklamada, 6 yıldır çölyak hastası olan Kalkan’ın 1993 yılından beri hapiste olduğu ve 4 dakikayı geçmeyen bir tedavinin ardından Adli Tıp Kurumu’nun ceza ertelemesi vermediği dile getirildi. Diyabet hastası olan Umut Keskin’in ise düzenli olarak insülin tedavisi altında olması gerekirken bir süredir ilaçlarının verilmediği vurgulandı.

Ayrıca Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’nden 4 Şubat 2011 tarihinde Kandıra F Tipi’ne sürgünle sevk edilen 11 tutsağın, sürgün sırasında ve götürüldükleri hapishanede gardiyanlar tarafından sürekli darp edildikleri ve ince aramaya tabi tutuldukları dile getirildi.

Kırıklar Hapishanesi’nde bulunan Talat Şanlı isimli tutsağın da diş tedavisine giderken kelepçelerinin açılmadığı, Osmaniye T Tipi Hapishanesi’ndeki tutsakların ise 13 Şubat 2011 tarihinden beri, çıplak kalacak şekilde soyunmalarının istendiği, uygulamayı kabul etmeyen tutsaklara ise işkence yapıldığı anlatıldı.

Hasta tutsaklar için yapılan bu eylem “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun” denilerek sona erdi. Eylem BDSP, Devrimci Proletarya, Halk Cephesi, İHD, BDP, Tuhay-der, Emek ve Özgürlük Cephesi, ESP ve Odak tarafından örgütlendi.

Kızıl Bayrak / Adana

 

 

“Baskılar altında kısılan sesimizi yükseltelim!”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşıyor, mücadele günümüz kutlu olsun!

Bizler tarlada, çapada, tekstilde, fabrikada, evde, mutfakta çalışan kadınlarız. Evin bütün işini omuzlayan, çocuk doğuran, büyüten anneleriz. Her yerde, çalışır, çalışır, çalışırız. Ama emeğimizin karşılığını hiçbir yerde alamayız, sömürülürüz, eziliriz.

Töre cinayetleri ezer bizi, koca dayağı ezer bizi, sokakta kör kurşun yok eder bizi!

Patronun kazanç hırsı sömürür bizi, işsizlik, yoksulluk ezer bizi!

Dünyanın her yerinde çekilen acılar üzer bizi. Çünkü emekçi kadınlarız biz; fedakârız, duygusalız. Ama güçlüyüz aynı zamanda… Tarlada çalışır, çapa sallarız. Fabrikada çalışır, üretiriz. Çocuklar doğurur, zorluklara göğüs gererek büyütürüz. Üretmek ve büyütmektir bizim işimiz, emeğimiz bu yüzden kutsaldır.

Üreten, çalışan ve emeğinin karşılığını alamayan kardeşlerimiz! Doğuran, büyüten, her yükü omuzlayan annelerimiz! Sömürülen, ezilen, hor görülen emekçi kadınlar! Gelin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hep birlikte alanlara çıkalım! Baskılar altında kısılan sesimizi yükseltelim, haklarımızı, taleplerimizi hep birlikte haykıralım! Omuz omuza alanlara yürüyelim, birleşelim ve güçlenelim!

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!                             

Ev işçisi kadınlar