10 Haziran 2011
Sayı: SİKB 2011/22

 Kızıl Bayrak'tan
Seçim sonrasının kapsamlı
mücadele gündemleri
Seçim oyununa gelme, safları sıklaştır
Yeni katliamlar İzmir’den
yönetilecek!
Hopa protestolarında polis terörü
Herkes için CHP(!): Kimin için demokrasi?
Kürt haraketine ‘seçim ablukası’
İstanbul’da “Seçimler, siyasal gelişmeler ve sol hareket” paneli...
Bursa’da “Seçimler ve sol hareket” paneli
llerde yaygın ve çok
yönlü çalışma.
Devrimci seçim kampanyası
etkinliklerle büyüdü!
Ontex’teki sendikal ihanet
gerçeğine tanıklık
Kampanya dönemi ışığında sınıf çalışmamız
Burger King Çağrı Merkezi
çalışanlarıyla konuştuk
Emekli-Sen üyesi Yalçın Vural ile sendikada yaşanan son gelişmeler üzerine konuştuk.
Kamu TİS’lerinde eylemler
Yunanistan’da iki dünya
karşı karşıya!
Yemen’de halk isyanı
yeni bir evrede!
Ortadoğu’daki isyan ruhu siyonistleri zorluyor
Stuttgart’ta antifaşist öfke
Kurs dayatmasına eylemli yanıt
Eğitim-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nun ardından.
Haziranda ölmek zor!
‘84 ölüm orucu şehitleri
kavgamızda yaşıyor!
Coca Cola cinayet
işlemeye devam ediyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kürt hareketine seçim ablukası

Seçim bürolarına saldırı

5 Haziran günü Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Kağıthane’de gerçekleştirdiği miting sırasında İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder’in Gazi Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosu basıldı.

Büronun kapısı kırılarak maskeli polislerce büro talan edildi. Ayrıca büroda kullanıma hazır molotof kokteyli bulunduğu iddia edildi. Görgü tanıkları ise seçim bürosuna molotofların polis tarafından yerleştirildiğini belirttiler.

Önder’in Sarıyer İlçesi Maden Mahallesi’nde bulunan seçim bürosuna da saldırı düzenlendi. 6 Haziran gecesi 3 kişi tarafından soda şişeleriyle büronun camları kırıldı.


Gözaltı ve tutuklama terörü

Denizli’de yapılan ev baskınları sonucu gözaltına alınan 25 öğrenciden 13’ü 7 Haziran günü “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt adına eylem yapmak” iddiasıyla tutuklanarak Denizli Kocabaş D Tipi Cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerce sabah saatlerinde Sultanbeyli’de bulunan birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlar sonucu 7 kişi gözaltına alındı.


AKP’lilerden saldırı

Tutuklu milletvekili adayı Gülser Yıldırım için Midyat’ta 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen şölenin ardından AKP’liler, provokasyon çıkarmaya çalıştı. Blok için anons yapan araçların camları AKP’liler tarafından polislerin gözü önünde kırılırken, polis saldırıya seyrederek destek verdi.


Ödemiş’te engelleme girişimi

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Erdal Avcı’nın Ödemiş’teki seçim çalışması 5 Haziran günü ülkücü faşistlerin hedefi oldu.

Ödemiş’te gerçekleştirilecek miting için alanda toplananlara faşistler saldırırken, polis ise bu saldırıyı gerekçe göstererek Avcı ve beraberindekilerin ilçeye girişine izin vermek istemedi. Kitlenin kararlılığını koruması üzerine seçim konvoyu ilçeye girdi. Mitingin ardından ise faşistler seçim otobüsüne saldırdılar. Otobüsün camlarını kırıp, posterlerini yırttılar.


Denizli faşist-polis saldırısı

Denizli’de 3 Haziran günü 28 kişinin evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmasını protesto eden yaklaşık 150 BDP’li, il binasına doğru yürürken faşist saldırıya maruz kaldı. Faşist güruh polisin gözü önünde kitleye hakaret ederek taşlarla saldırdı. BDP’lilerin saldırıya karşılık vermesi üzerine polisler BDP’lilere gaz bombası ve coplarla müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada birçok kişi yaralanırken 10 BDP’li de gözaltına alındı.

Saldırının ardından BDP binası önüne geçen kitle, burada oturma eylemi yaptı. Saldırı burada da devam etti. BDP’lilere taşlarla saldırılırken polis saldırıyı bir müddet izledikten sonra BDP’lileri binanın içerisine aldı.


Bursa-Yenişehir’de ırkçı saldırı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 6 Haziran gecesi HEPAR üyesi faşistler BDP’li gençlere saldırdı.

İlçe merkezinde gerçekleşen saldırı sonucu gerekli cevabı alan HEPAR’lı faşistlerden 2 tanesi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrası Yenişehir ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde toplanan faşist güruh BDP ilçe binasının bulunduğu ve Kürt halkının yoğun olarak yaşadığı Yılmaz Mahallesi’ne yürümek istedi. Polisin izin vermediği faşist güruh adliye önündeki bekleyişinin ardından dağıldı.

 

 

Alevilerin Ankara yürüyüşü sona erdi

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Aleviler 7 Haziran günü Ankara’da buluştu. Sivas katliamının 18. yıl dönümünde “Madımak utanç müzesi olsun!” şiarıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin örgütlediği yürüyüş Kültür Bakanlığı’nda yapılan basın açıklaması ile bitirildi.

Sabah saatlerinde Kurtuluş Parkı’nda buluşan kitle buradan Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti. Polisin kaldırımdan yürüme dayatması nedeniyle kısa bir süre gerginlik yaşandı. Ancak kitlenin kararlı tutumu sayesinde geri adım atan polis yürüyüşü engelleyemedi. Yürüyüş boyunca sloganlar hiç susmadı. En önde bulunan “Madımak utanç müzesi olacak - Unutmadık Unutturmayacağız” pankartının arkasında Madımak’ta katledilenlerin aileleri ve yakınları yürüdü. Hemen arkasından ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneği pankartıyla yürüyen Aleviler, 70 metre uzunluğunda Sivas’ta katledilen aydın ve sanatçıların resimlerinin bulunduğu bir şerit pankart taşıdılar. Ankara’dan birçok sendika, meslek odası ile ilerici ve devrimci kurumun da destek verdiği yürüyüş Ulus’ta bulunan Kültür Bakanlığı’na kadar kitleselleşerek devam etti.

Yürüyüşün ardından Kültür Bakanlığı önüne gelinerek basın açıklaması gerçekleştirildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül konuşmasında yıllardır Madımak’ın müze yapılması için mücadele ettiklerini ancak tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi. Bunun yanında Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasının Alevilerin verdiği mücadelenin bir sonucu olduğunu da söyleyen Güzelgül, devletin sadece Alevilerden değil tüm insanlıktan özür dilemesi gerektiğini, bu özrün nişanesinin de Madımak Oteli’nin “utanç müzesi” yapılması olduğunu konuşmasına ekledi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

Miting meydanlarında
demokratik özerklik talebi!

Şırnak

Şırnak’da 7 Haziran günü Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu için düzenlenen mitingde biraraya gelen on binler, 1992’de kitleye ateş açılmasıyla yüze yakın kişinin katledildiği Cumhuriyet Meydanı’nı özgürlük meydanına çevirdi.

Merkezde düzenlenecek olan mitinge katılmak üzere sayıları binleri bulan araç konvoyu yol güzergahında alkış ve zafer işaretleriyle selamlandı. Şırnak’a izdiham içerisinde giren konvoy, ilerlemekte güçlük çekerken, halk Cumhuriyet Meydanı’nı saatler öncesinde doldurdu.


Hakkari

Hakkari’deki miting 7 Haziran günü onbinlerin katılımıyla gerçekleşti. Miting için şehir boşalırken, miting alanında ise sarı, kırmızı ve yeşil renkler hakimdi.

Öcalan’ın posterlerinin, çeşitli dönemlerde katledilen HPG gerillalarının posterlerinin bulunduğu miting alanında “Deccal Erdoğan kahrolacağına ıslah ol”, “Demokratik Özerklik 3, statükocu Erdoğan 0” yazılı pankartlar yer aldı.

Milletvekili adayları ve BDP’li yöneteciler yüzlerce araçlık konvoyla sloganlar eşliğinde alana geldi.

Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetleriyle katıldığı miting Koma Azad’ın solisti Farqîn’in seslendirdiği parçalarla başladı. Ardından konuşmalar yapıldı.


İstanbul

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun İstanbul mitingi Kağıthane Hasbahçe’de 5 Haziran günü yapıldı. Onbinlerin katıldığı miting için alana sabah saatlerinden itibaren gelişler başladı. Mitinge blok bileşenlerinin yanısıra aydınlar, sanatçılar ve sendikalar da katılım sağladı.

Miting alanında ‘Dağlarda, ovalarda, şehirlerde her yerde serhıldan”, “Düzen partilerine oy yok!” pankartları ile şehitlerin posterleri asıldı.

Miting öncesinde Hopa protestolarında gözaltına alınanlar için sloganlar atılırken AKP hükümeti de protesto edildi.

Blok adına hazırlanan metnin Türkçe ve Kürtçe okunmasıyla başlayan mitingde BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ve Blok’un adayları konuşmalar yaptı. Konuşmalarda Hopa’da yaşanan polis terörü protesto edilirken halkların kardeşliğine vurgu yapıldı.


Siirt

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Siirt’de düzenlediği miting için onbinlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Alanda Öcalan posterleri ve PKK bayrakları dikkat çekti. Yine PKK’nin öncü kadroları olan kadınların fotoğrafları ve “Botan Demokratik Özerkliği selamlıyor” pankartları yer aldı.

Koma Hivron’un müzik dinletisinin ardından miting konuşmalarla devam etti.