10 Haziran 2011
Sayı: SİKB 2011/22

 Kızıl Bayrak'tan
Seçim sonrasının kapsamlı
mücadele gündemleri
Seçim oyununa gelme, safları sıklaştır
Yeni katliamlar İzmir’den
yönetilecek!
Hopa protestolarında polis terörü
Herkes için CHP(!): Kimin için demokrasi?
Kürt haraketine ‘seçim ablukası’
İstanbul’da “Seçimler, siyasal gelişmeler ve sol hareket” paneli...
Bursa’da “Seçimler ve sol hareket” paneli
llerde yaygın ve çok
yönlü çalışma.
Devrimci seçim kampanyası
etkinliklerle büyüdü!
Ontex’teki sendikal ihanet
gerçeğine tanıklık
Kampanya dönemi ışığında sınıf çalışmamız
Burger King Çağrı Merkezi
çalışanlarıyla konuştuk
Emekli-Sen üyesi Yalçın Vural ile sendikada yaşanan son gelişmeler üzerine konuştuk.
Kamu TİS’lerinde eylemler
Yunanistan’da iki dünya
karşı karşıya!
Yemen’de halk isyanı
yeni bir evrede!
Ortadoğu’daki isyan ruhu siyonistleri zorluyor
Stuttgart’ta antifaşist öfke
Kurs dayatmasına eylemli yanıt
Eğitim-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nun ardından.
Haziranda ölmek zor!
‘84 ölüm orucu şehitleri
kavgamızda yaşıyor!
Coca Cola cinayet
işlemeye devam ediyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İllerde yaygın ve çok yönlü çalışma

Adana

Dervişler Mahallesi’nde işçi ve emekçilerin geçiş güzergahı olan Ovalar Caddesi’nde bildirgeler emekçilere ulaştırıldı. Ayrıca Fevzipaşa, Yamaçlı mahalleleri ile Şakirpaşa sanayi girişinde sabah saatlerinde bildirgelerin dağıtımı yapıldı. Seçim boyunca dağıtımı yapılan bildirgelerin sayısı 25 bini buldu.

Seçim afişleri de Yurt Mahallesi, Baraj yolu, Şakirpaşa, Barkal yolu, E 5, Meydan, Havuzlubahçe, Saydam ve Obalar girişleri ile Yamaçlı ve Anadolu mahalelerinde yaygın olarak kullanıldı.

Devrimci seçim çalışmaları esnasında Ontex ürünlerini boykot kampanyası çerçevesinde çıkartılan pullar da yapıldı.

İlde ayrıca Sanayi İşçileri Derneği tarafından çıkartılan yerel bildiriler de kullanılıyor. Hak-iş’e bağlı Öz İplik-İş’in örgütlü olduğu Marsan fabrikasında bildiriler işçilere ulaştırıldı.


Antakya

Seçim bildirgeleri Armutlu ve Elektrik mahallerinde dağıtıldı. Burada da Ontex’e boykot pulları yaygın bir şekilde kullanıldı.


Mersin

Mersin’de ise Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımı Birleşik Metal’in örgütlü olduğu Çimsataş fabrikasına yapıldı. Ontex işçileriyle dayanışma amaçlı “Ontex’e boykot” çağrılı pullar yaygın bir şekilde yapıldı.


Kayseri

Tunceli, Mimsin, Toki, Beyazşehir ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde yüzlerce seçim bildirgesi kullanan Kayseri BDSP, dağıtımlarına işçi semtleri olan Belsin, Osmanlı, Eskişehir bağları ve Battalgazi’de devam etti. Yaklaşık 2500 seçim bildirgesi kullanıldı.


İzmir

İzmir 1. bölgede Limontepe, Gültepe, Adatepe, Evka 1 ve Gediz semtlerinde binlerce bildirge dağıtıldı. Gültepe’nin bir bölümünde ise bildirgeler kapı kapı çalınarak ve emekçilerle sohbet edilerek dağıtıldı.

İzmir 2. bölgede ise Çiğli Köyiçi, Harmandalı, Güzeltepe ve Çiğli Koop’ta bildirge dağıtımları gerçekleştirildi. Küçük Çiğli, Güzeltepe ve Yamanlar semt pazarlarında da bildirgeler dağıtıldı.

Demir-çelik işçilerinin yoğun olarak bulunduğu Asarlık ve Menemen güzergahında, Alsancak, İkiçeşmelik, Buca ve Gaziemir’e afişler yaygın bir şekilde yapılırken, Çiğli merkezde de kapatılan seçim afişleri sık sık yenilendi.

Buca’daki afiş faaliyeti sırasında sivil ekipler tarafından durudurulan BDSP’liler gözaltına alındı ve BDSP’lilere 154’er lira para cezası kesildi.

Tekstil işçilerine çağrı

Tekstil İşçileri Bülteni de seçim gündemli çıkardığı özel sayı ile tekstil işçilerine seslendi. “Tekstil işçilerinin düzen partilerine verecek oyu yok!” şiarıyla çıkan iki sayfalık özel sayıda gelmiş geçmiş tüm iktidarların tekstil işçilerine daha kötü şartlar dayattığı belirtilerek boş oy verme çağrısı yapıldı. Hazırlanan özel sayı Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) 2. bölgede dağıtıldı.


Eskişehir

Gültepe ile Yıldıztepe mahallelerinde ve Gültepe pazarında yaygın bildirge dağıtımı gerçekleştirildi. Kent merkezinde de önlüklerle dağıtım yapıldı.


Sivas

Şarkışla Meslek Yüksek Okulu çevresine ve emekçilerin de yoğun olarak yaşadığı Belkent sitesine afişler yapıldı. Öğrencilerle yapılan sohbetlerde seçim pusulalarına “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” yazılması istendi.


Gebze

Kocaeli’nin Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçe merkezlerinde, işçi servis güzergâhlarda ve emekçi semtlerinde 10 bini aşkın seçim bildirgesi kullanıldı.

Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçelerinde hedeflenen yer ve güzergâhlarında afiş çalışmasını sürdüren sınıf devrimcileri, Çayırova ilçesinin Emek Mahallesi, İnönü Mahallesi ile Osmangazi Tren İstasyonu, E-5 üzerindeki Feniş Köprüsü ve Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kroman Çelik ve Sarkuysan fabrikalarının civarlarına afiş yaptılar.

Afişlere yönelik tahammülsüzlük gösteren polis afiş avına çıkarak yapıştırılan afişleri kameraya çektikten sonra tek tek parçaladı.

8 Haziran günü ise Erişler Can Emlak ve Mahsuni Şerif Parkı civarına afiş yapılırken BDSP’liler önce siviller tarafından engellenmeye çalışıldı. Ardından da darp edilerek gözaltına alındılar.

 

 

Kampanya İstanbul’un
dört bir yanında!

Kartal

Kartal Merkez, Kartal-Cevizli dolmuş caddesi, Karlıktepe ve Gülsuyu mahallelerinde yüzlerce afiş kullanıldı.


Kadıköy

2 Haziran günü Beşiktaş ve Eminönü vapur iskelelerinin önünde dağıtım yapıldıktan sonra dağıtım sürdürülerek Bahariye Caddesi girişine gelindi. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yapılan dağıtımlar burada da devam etti.


Esenyurt

Kuruçeşme ve Yeni Mahalle seçim afişlerliye donatıldı. Yine aynı bölgelere yazılamalar yapıldı.

Köyiçi merkezde ve Balıkyolu’nda işçi servislerinin kalkış noktalarında dağıtımlar düzenlendi.


Tuzla

Aydos, Kaynarca, Esenler, Güllübağlar, Kavakpınar, Ramazanoğlu, Sanayi, Aydınlı mahallelerine dağıtımlar gerçekleştirildi. Ayrıca sabah Esenyalı köprüsü gibi işçi geçiş noktalarına da ajitasyon konuşmalarıyla dağıtımlar yapıldı.

TİB-DER’liler seçim döneminde çıkardıkları bildirgeleri tersane işçilerine ulaştırdı. Bildiri dağıtımları tersane işçilerinin geçiş güzergahları olan Aydıntepe Tren İstasyonu ve Tuzla Gemi önünde yapıldı.

8 Haziran günü E-5 güzergahında iki ayrı noktada afişleme yapan sınıf devrimcileri kolluk güçlerinin engellemeleriyle karşılaştılar. Tuzla İçmeler Merkez Köprüsü ile Pendik Köprüsü ayaklarına afişleme faaliyeti sırasında gözaltına alınan sınıf devrimcileri para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldılar.


Ümraniye

Başta sanayi havzaları ve emekçi mahalleleri olmak üzere, bölge genelinde 2 bin adet afiş kullanıldı.

Emekçi mahalleleri ve fabrikalar dışında Altunizade metrobüs durağında da 7 Haziran günü bildirge dağıtımı yapıldı. Aynı gün saat 18.00-20.30 arası Sarıgazi Meydanı’nda ise stant açıldı. Stantta hem Kızıl Bayrak satışı hem de bildirge dağıtımı yapıldı. İşçi ve emekçiler stantta yer alan “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde” şiarlı oy pusulalarından da aldılar.

Haftalık militan gazete satışlarıyla da düzen partilerini teşhir eden BDSP’liler, belli fabrikalara ise özgün sorunların ve taleplerin yer aldığı bildirilerle gittiler.


Küçükçekmece

Yenibosna, İkitelli, İnönü, Şahintepe, Bayramtepe, Atatürk, Kanarya, Söğütlüçeşme mahallelerinde bildirge dağıtımları gerçekleştirildi.

Yirminin üzerinde fabrika ve sanayi sitesine dağıtımı gerçekleştirildi. Tüm bu faaliyetler içerisinde onlarca işçiyle tanışıldı, onlarca işçinin evine girildi. Yayınlar ulaştırıldı.

Dağıtımların diğer bir noktası da metrobüs çıkışları oldu. Şu ana kadar bölgede 20 bine yakın bildirge kullanıldı.

Bölgenin birçok noktasında yaygın bir afiş çalışması da gerçekleştirildi.