23 Eylül 2011
Sayı: SİKB 2011/36

 Kızıl Bayrak'tan
Emperyalizmin savaş ve saldırganlık cephesine demir attılar!
Emperyalizme uşaklık için sınırları aştılar!…
“Radar İsrail’in güvenliği için!”
Kürt halkına yönelik baskı ve terör artarak sürüyor
“Kıdem tazminatı güvencemizdir!”
Ümraniye’de “Kıdem tazminatı
hakkı” forumu
19 Eylül ve TMMOB
Alaattin Karadağ davasında 5. duruşmaya giderken
“Cezaevlerinde işkence, saldırı, keyfi uygulamalara son verilmelidir”
Zor dönemin bilinçli,
inançlı ve soluklu
devrimcileri
Ulucanlar direnişi 12. yılında.
Ulucanlar’da katledilen Habip Gül ve Ümit Altıntaş’ın avukatı İbrahim Ergün’le konuştuk
Ulucanlar’da devrimci tutsak,
fabrikada direnişçi işçi!
Gizli zamma tepki!.
Devrimci mücadeleyi
yükseltelim!.
Yüzbinler bağımsız
Filistin için yürüdü
Atina çalkalanıyor
Şili’de sınıf mücadelesi
ve olanaklar
“Şili’nin en büyük yüreği” Neruda kavgamızda yaşıyor!
Şarlatan davasında 2. duruşma
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Şarlatan” davasında 2. duruşma

 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hakkında açtığı dava 15 Eylül günü Kocaeli Adliyesi’nde görüldü. Hamzaoğlu, Dilovası ve Kandıra halkının zehirlendiğini belirten araştırmasını açıklamasının ardından kendisine “şarlatan’’ diyen Karaosmanoğlu hakkında hakaret davası açmıştı.

Karaosmanoğlu kıvırdı

Karaosmanoğlu, savunmasında Onur Hamzaoğlu’na “şarlatan” demediğini, Hamzaoğlu’nun yaptığı işe “şarlatanlık” dediğini söyledi. Hamzaoğlu’nun şov amaçlı böyle bir açıklama yaptığı suçlamasıyla savunmasına devam eden Karaosmanoğlu, Hamzaoğlu’nun çalışma raporunu ilgili kurumlara vermediğini iddia etti.

Hamzaoğlu davaya konu olan 2005 yılından bu yana yaptığı çalışmaların tamamını ilgili kurumlara verdiğini ve yaşanan sağlık sorunlarının çözümü için harekete geçilmesini talep ettiğini söyledi. Çözüm önerilerinin hayata geçmediğine dikkat çekerek 2010 yılında bölgede kurulacak çelik fabrikası sebebiyle halkın kaygıları olduğunu ve bu sebeple bu zamana kadar yaptığı çalışmaları kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

Bir sonraki duruşma 24 Kasım’a erteledi.

Duruşmanın ardından Hamzaoğlu’na destek veren emek ve meslek örgütleri ile akademisyenler tarafından bir basın açıklaması yapıldı. 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cem Terzi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı ve TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık dava sonrasında açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Karadeniz’de yüksek gerilim var

Karadedeniz’de HES projelerinin bitmesiyle beraber vadi içlerine ve yerleşim yerlerine yakın mesafelere yüksek gerilim hatları birer birer dikilmeye başladı.

Karadeniz İsyandadır Platformu, rant uğruna, yaşama can veren suların borulara aktarılarak vadilerin ölüme terk edilmesi yetmiyormuş gibi bu defa yüksek gerilim hatlarının yaşam alanlarına konuşlandırılarak halkın kan kanseri, lenf kanseri ve beyin tümörü gibi hastalıklara yakalanmasında bir sakınca görmediğine dikkat çekerek bir eylem gerçekleştirdi.

Gerilim hatları ile ortaya çıkan kanser riskinin yüzde yetmiş olduğu bilgisini veren platform, gerilim hattı ile her 100 kişiden 70’inin kansere yakalanma riski altında olduğunu söyledi. “Bu asla ihmal edilmeyecek tüyler ürpertici bir rakamdır” dedi.

Rize’de protesto

Bu kapsamda Rize Çayeli İlçesi Senoz Vadisi’nde protesto gösterisi düzenleyen köylüler, yüksek gerilim hattı direğini halatla çekerek yıkmaya çalıştı. Enerji iletim hattı altında kalan arazileri için ücret ödeneceği gerekçesiyle gönderilen ‘Pazarlığa çağrı’ mektuplarını yaktı.

Santral binasına yürümek isteyen köylüler ile yolu kesen Jandarma ekipleri arasında tartışmalar oldu.

 

 

TTB Kocaeli’ye el attı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kocaeli bölgesindeki çevre kirliliği konusunda bir rapor hazırlayarak sempozyum düzenleyecek.

TTB Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada, İzmit’in Dilovası ilçesinde kanser ölümlerinin, Dünya ve Türkiye ortalamasından yaklaşık 3 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun bu bölgede 9 yıldır çalışma yürüttüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Hamzaoğlu, ne yazık ki baskı, soruşturma ve ceza tehdidiyle karşılanmaktadır. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Prof. Dr. Hamzaoğlu soruşturulmaktadır. Üstelik üniversite Etik Kurulu da bir soruşturma süreci yürütmektedir. TTB olarak Kocaeli bölgesindeki çevre kirliliğinin yol açtığı halk sağlığı sorunlarının ve ülkemizin bilim insanlarının akademik özgürlüğünün savunucusu olacağımızı bir kez daha kararlılıkla iletiriz.’’

 

 

 

Posco’ya kefenli tepki

 İzmit’te Alikahya Mahallesi’ne kurulacak olan demir çelik fabrikasına karşı emekçilerin tepkisi büyüyor. Posco isimli fabrikaya karşı kefenli protesto eylemi gerçekleştirildi.

Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan Güney Kore kökenli Posco demir çelik fabrikasını protesto etmek için Kandıra civar köylerinden otobüslerle katılım sağlandı. Eyleme MMO Kocaeli Şubesi, Halkevleri, EMEP, CHP, BES Kocaeli Şubesi destek verdi.

Çalışmaların sürdüğü fabrika alanının çevresindeki polis ablukası dikkat çekti.

Eylemde kadınlar ve çocuklar katılımın ağırlığını oluşturdu. Eylem programı BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman’ın konuşmasıyla başladı.

Traktör kasası üzerine kurulan halk kürsüsü ile emekçiler neden fabrikayı istemediklerini anlattılar. Kürsüde ilk sözü alan Alikahya Mahallesi’nden Ali Parlak mahallede zehir saçacak fabrika istemediklerini söyledi. Parlak, “Sadece POSCO’yu ve yetkililerini dinlerim ama mahallemi zehirleyecek fabrikayı inşa etmelerine izin veremem” dedi.