30 Eylül 2011
Sayı: SİKB 2011/37

 Kızıl Bayrak'tan
Çok yönlü saldırılar ve 8 Ekim mitingine hazırlık
ABD’ye hizmette kusur etmeyenler bölge halklarına kabadayılık taslıyor
Hiçbir silah direnen bir halkı teslim alamaz!
8 Ekim’de Ankara’ya!
“Kıdem tazminatımızı vermeyeceğiz!”
Pazarlık değil mücadele!
Grev silahı Kor-Metal
işçilerinin elinde!
KMO İstanbul Şube YK üyesi Onur Gökulu ile işçi sağlığı ve iş güvenliği üzerine
Karadağ cinayeti davasında
5. duruşma
Duruşmaya damgasını vuran alaycı bir tebessümdür!
Çeber davasında karar bozuldu
“Emperyalizme ve siyonizme
kalkan olmayacağız!”
Yazar ve akademisyenlerle “Füze Kalkanı” üzerine.
Filistin devleti için tek yol direniştir!
Yemen’de isyan sürüyor
Yunanistan’da grevler sürüyo
"Sadece üniformalar değişecek”
Ulucanlar’ın on kızıl karanfili anıldı!.
BDSP etkinliklerinde
mücadele sözü!
Hopa’dan 7 kişiye beraat
“Har(a)çlara da zamma
da hayır!”
Ekim Gençliği’nden
mücadele çağrısı”
Kadın emeğinin sömürüsünde sınır yok!.
Mao Zedung: Çin Halkı ayağa kalktı!.
Rize sele teslim
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Emperyalizme ve siyonizme
kalkan olmayacağız!”

Dolmabahçe’ye kitlesel yürüyüş... 

NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik bileşenleri ile devrimci güçler, 24 Eylül günü kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

AKP’nin “füze kalkanı” projesine imza atarak ülke topraklarını emperyalizmin ve siyonizmin ön cephesi haline getirdiğine dikkat çekilen yürüyüş ve basın açıklamasına bini aşkın kişi katıldı. Eylemde emperyalistlerle işbirlikçilerine dönük öfke dikkat çekerken işbirlikçi TC devleti de hedefteydi. Yürüyüş coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan kitle “Emperyalizme ve siyonizme kalkan olmayacağız!” pankartı arkasında Dolmabahçe’ye yürüdü. Gümüşsuyu’ndan Dolmabahçe’ye inen yol trafiğe kapatılırken, yürüyüş boyunca marşlar okundu.

Dolmabahçe’de gerçekleştirilen basın açıklamasında AKP’nin füze kalkanı projesine imza atarak emperyalistlerin Ortadoğu’da yürüttüğü kirli politikalara ve savaşlara taşeronluk yapacağını, onlarla birlikte bölge halklarına saldıracağını, yani emperyalist-siyonist güçlere “kalkan” olmayı kabul ettiği dile getirildi.

Tayyip Erdoğan ile Obama arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen görüşmenin de hatırlatıldığı açıklamada, TC devletinin Afganistan ve Libya işgallerindeki rollerinden kaynaklı övgü aldığı söylendi. Bu övgünün bedelinin direnen halkların kanı olduğu dile getirilerek, AKP’nin saldırganlığının Suriye üzerine yapılan savaş çığırtkanlığıyla devam ettiği ifade edildi.

Kürt halkına yönelik saldırganlığın füze kalkanı projesinden ayrı düşünülemeyeceği söylenerek, bundan kaynaklı TC devletinin emperyalistlerin tam desteğini aldığı belirtildi.

Açıklamada emperyalistlerin ve TC devletinin planlarını bozmak için birleşik ve örgütlü bir mücadale hattının geliştirilmesinin önemli olduğunun altı çizildi.

Eylemi, NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik bileşenleri (Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu, Devrimci Hareket, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emekçi Hareket Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Halk Cephesi, Kaldıraç, Odak, Proleterce Devrimci Duruş, Sosyalist Demokrasi Partisi, Toplumsal Özgürlük Platformu), Partizan, Öğrenci Muhalefeti ve Ürün Sosyalist Dergi gerçekleştirdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Kürecik’te ilk eylem 

24 Eylül günü Eğitim Sen Malatya Şubesi önünde toplanan Malatya Füze Kalkanı Karşıtı Platform, “NATO’dan çıkılsın. NATO’dan emperyalizme kalkan olmayacağız” pankartı ile Soykan Parkı’na yürüdü.

Basın açıklamasını okuyan ESP Malatya İl Başkanı Ayhan Yener Kürecik’e kurulması planlanan füze kalkanıyla, ABD’nin Ortadoğu’daki çıkarları ve İsrail’in korunmaya çalışıldığını dile getirdi. AKP’nin halk düşmanı bu projeye ülke topraklarını açmasına tepki göstererek AKP’nin füze kalkanını Kürt halkına yönelik saldırıları arttırmak için pazarlık aracı olarak kullandığını söyledi. İsrail’e yaptırım uyguladığını söyleyen Erdoğan’ın, bu projeyle siyonizme kalkan olduğunu sözlerine ekleyen Yener “Bizler emperyalizme ve siyonizme kalkan olmayacağız” dedi.

Atmalılar Derneği, BDP, EMEP, ESP, Halk Cephesi, İHD, KESK Malatya Şubeler Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ÖDP, TKP bileşenlerinden oluşan Malatya Füze Kalkanı Karşıtı Platform, Kürecik’te 2 Ekim Pazar günü düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.


“Kalkan kurma boşuna, yıkacağız başına!” 

İsanbul’da yaşayan Kürecikliler 25 Eylül günü eylemdeydi. Taksim’de yapılan basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi’nde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi.

“Füze kalkanına hayır”, “Kürecik’te füze kalkanı istemiyoruz” pankartlarının açıldığı eylemde basın açıklamasını Kürecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Duman gerçekleştirdi.

İsrail’e karşı olduğunu söyleyen hükümetin İsrail’in korumalığına soyunduğuna dikkat çeken Duman, bunun için ülke topraklarını kullanıma açtığını söyledi. “ABD’ye ve NATO’ya bu denli bağımlı olan bir devletin İsrail’e kafa tutuyor görünmesi, halklarımızı aldatmaya yönelik bir yalandan ibarettir” dedi.

Füze kalkanının “ulusal çıkarlar” yalanıyla aklanmaya çalışıldığını dile getirerek bu çıkarların halkların çıkarları olmadığını ve halkların savaşı, savaş aletlerini topraklarına yerleştirmeye çalışanlara karşı inatla barışı savunmakta olduğunu söyledi.

Eyleme EHP, ESP, Halkevi, TKP ve 78’liler Derneği destek verdi.


Ankara

Ankara Nato ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik, 23 Eylül günü Yüksel Caddesi’nde biraraya gelerek mücadele çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar söylendi: “Emperyalizmin bugüne kadar Ortadoğu’da yaptıklarından anlaşılacağı gibi elbette ki bizi korumayacaktır. Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de, Lübnan’da eli kanlı dolaşan kapitalist emperyalizm kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi korumayacak, aksine bu çıkarları uğruna halklar mozaiği bu toprakları kana bulamaktan başka bir icraatı olmayacaktır.”

Açıklamada Kürecik halkının yanında olunacağı söylendi.

Kızıl Bayrak / Ankara