24 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/08

 Kızıl Bayrak'tan
Sermaye iktidarı
kıdem tazminatına el atmaya hazırlanıyor
Faşist baskı ve zorbalıkla toplumsal mücadelenin önü alınamayacak!
Dinci-gerici güçler arasında uzlaşma
Dinci-Amerikancı rejim ırkçı-inkarcı politikada ısrarlı
Roboski’nin sorumluluğundan kurtulamazsınız!
Kürt halkı ‘anadil’ talebiyle
sokaklara çıktı
“Örgütlenmeli ve sonuna kadar
mücadele etmeliyiz!”
“Katil NATO, işbirlikçi-uşak TC!”
Maliye emekçilerinden
1 günlük grev
“Kadınlar evde,
işyerinde direnişte”
“Örgütlenmeyi Çiğli Organize’ye yaymalıyız”
İMO’da direniş başladı!
Taşeron işçileri hakları için
Ankara yolunda
Bahar süreci ve
kitle çalışması üzerine
BDSP’nin 8 Mart
etkinlikleri programı..
Emekçi kadınlara
devrimci 8 Mart çağrısı...
BDSP’nin devrimci bahar çalışmalarından.
TC ve kriz süreci - Volkan Yaraşır
Sokak eylemleri
Romanya’da hükümeti devirdi
Dünya çapında grevler
Cumhurbaşkanı Wulff’un istifası ve sonrası
Almanya’da metal işkolu toplu iş sözleşmeleri başladı
Kavganın baharında gençliği
devrime kazanalım!.
İstanbul Eğitim-Sen 6 Nol Şube
Başkanı İsmet Akça ile konuştuk
Devrimci müzik çalışması üzerine
Bir yağma, talan ve rant projesi: Haydarpaşa
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sınıf devrimcilerinden
devrimci 8 Mart çağrısı...

İzmir

8 Mart sürecinde İzmir BDSP, “Gericiliğe, sömürüye, eşitsizliğe ve şiddete karşı emekçi kadınlar buluşuyor!” şiarlı etkinlik düzenleiyor.

Etkinlik çağrısı emekçi semtlerde

İzmir’in çeşitli semtlerinde emekçi kadınlar bire bir davetiyeler aracılığı ile etkinliğe çağrıldı. Çıkarılan salon içi afişler de sendikalara ve ilerici devrimci kurumlara dağıtıldı.

Etkinlik hazırlıkları kapsamında ilk olarak geçtiğimiz hafta Çiğli İşçi Kütür Sanat Evi’nde bir emekçi kadın çayı gerçekleştirildi. Toplantıda 8 Mart ve kadına yönelik şiddet üzerine sohbetler yapıldı.

Yine etkinlik çağrıları kapsamında 19 Şubat Pazar günü Buca Forbes girişinde ve Şirinyer TANSAŞ önünde dağıtım gerçekleştirildi. BDSP imzalı 8 Mart bildirileri ile birlikte etkinlik çağrıları dağıtılırken son yıllarda artan kadın cinayetlerine, emekçi kadınların yaşadığı sömürüye ve AKP hükümeti zamanında yapılan uygulamalara değinen ajitasyon konuşmaları yapıldı. Burada 600 el ilanı ve 600 bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Menemen Hıdırtepe’de de Kızıl Bayrak satışı ile birlikte BDSP’nin 8 Mart bildirileri ve etkinlik davetiyeleri dağıtıldı. Kapı kapı yürütülen çalışmada emekçi kadınlarla sohbetler edilerek etkinliğe çağrıldı.

Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde Kızıl Bayrak satışı ile birlikte 8 Mart bildirileri dağıtıldı. Gazete satışı sırasında etkinlik davetiyeleri de kullanılarak emekçi kadınlar etkinliğe çağrıldı. Etkinlik çağrısı ve 8 Mart afişleri Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka, Soğukkuyu, Naldöken,Yamanlar girişi, Bayraklı, Bornova, Buca, Basmane, Alsancak ve Menemen’de yoğun olarak kullanılarak İzmir’in dört bir yanı donatıldı.


Ankara

Ankara BDSP, 26 Şubat günü gerçekleştireceği etkinliğin çalışmalarına yaygın bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’nın merkezi yerlerine etkinlik afişleri yapılıyor. Sakarya Caddesi, Konur Sokak, Kurtuluş Parkı ve Sıhhiye’ye afişler yaygın bir şekilde yapılırken kolluk güçlerinin afişlere karşı tahammülsüzlükleri ve saldırıları da görülüyor. Afişler bir gün içinde sökülerek veya kazınarak saldırıya uğruyor.

Mamak

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, Mamak Emekçi Kadın Komisyonu, İşçi Kültür Evi’nde bir seminer gerçekleştirdi. Kadın sorununun tarihsel gelişiminin anlatımı ile başlayan sunum “neden emekçi kadın sorunu” denildiğine dair yapılan canlı tartışmalarla devam etti. Program çerçevesinde kadın sorununun çözümü için neler yapılabileceği tartışıldı. Sorunun özünde sınıf çelişkileri olduğu ve sınıf mücadelesinin güçlenmesiyle gerçek çözüme ulaşılabileceği vurgulandı.

Günümüzde kadın sorunu ve 8 Mart birliktelikleri üzerinden 2 ayrı tutumun ortaya çıktığı anlatıldı. Sınıfsal ve tarihsel özünden ayrı kutlanmaya çalışılan 8 Mart’ların eleştirisi yapılırken, kadın sorununun çözümünde kadın-erkek birlikte mücadele edilmesi gerekliliğinin altı çizildi. ­


Küçükçekmece

İşçi ve emekçiler, sınıf devrimcilerinin Küçükçekmece’de yürüttükleri devrimci bahar çalışması ile 8 Mart’ta mücadele alanlarına çağrılıyor.

“Sömürüye, eşitsizliğe, şiddete, gericiliğe karşı mücadeleye!” şiarıyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anmak ve 129 kadın işçinin mücadelesine sahip çıkmak için 25 Şubat günü saat 18.30’da düzenlenecek etkinliğin hazırlıkları devam ediyor.

Etkinliğin afiş ve bildirileri Maslakçeşme Caddesi ve İnönü Mahallesi’nde yaygın bir şekilde kullanıldı. Çeşitli fabrikalara ve direnişte olan Hey Tekstil işçilerine hazırlanan bildiri ve davetiyeler dağıtıldı.


Tuzla

Tersane İşçileri Birliği 8 Mart’a yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıklar kapsamında “Kadınlarımızın yüzleri” adlı sinevizyonun gösterimi yapıldı. 19 Şubat günü Tuzla’daki dernek binasında yapılan gösterimde 8 Mart’ın tarihçesi anlatıldı. Gösterimden sonra yapılan sohbetlerde emekçi kadınların yaşadıkları sıkıntılardan ve genel olarak işçilerin yaşadığı sorunlardan bahsedildi. Emekçi kadınların yaşadıkları sömürünün ancak, kadın erkek birlikte mücadele ederek aşılacağı belirtildi.