23 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/12

 Kızıl Bayrak'tan
Newroz’un isyan ateşiyle
devrimci baharı kazanmaya!
Newroz provokatörü
“polis” çıktı!
İstanbul’da Newroz’a
devlet terörü
İstanbul’da Newroz coşkusu
Newroz coşkuyla kutlandı
Kürt halkı Newroz alanlarını doldurdu
Sivas katliamı davasında
zamanaşımına öfke
Elta işçileri hakları için direniyor
Bosch işçisi kazandı,
buz kırıldı yol açıldı!
Bosch işçileri yuvaya döndü
MEPA direnişi
patronlara korku salacak!
Tarihsel çağ ve yeni tarihsel dönem
H. Fırat
Suriye’ye emperyalist saldırı için
zemin düzleniyor!
NATO’nun Libya saldırısı
birinci yılında
Dünyada grev ve
eylemlerden
8 Mart eylemlerinin
ardından
4+4+4’e karşı grev uyarısı
Ekim Gençliği’nin
çalışmalarından
16 Mart’ın yıldönümünde
katliamlar lanetlendi
16 Mart eylemleri üzerine
HEY Tekstil penceresinden
kadın sorununa bir bakış
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sivas katliamı davasında zamanaşımına öfke...

Sivas katliamı davasında zamanaşımı kararına karşı çeşitli illerde gerçekleştirilen eylemlerde düzen yargısı protesto edildi. Binlerce kişi zamanaşımı kararını tanımadıklarını haykırdı.

Çanakkale’de zamanaşımı protestosu

14 Mart günü Çanakkale’de gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şube Başkanı Metin Mutlu okudu.

Ekim Gençliği’nin de aralarında bulunduğu ilerici ve devrimci kurumların destek verdiği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Gazi’de kitlesel protesto

15 Mart akşamı Gazi Mahallesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşle Sivas katliamı davasının zamanaşımına uğratılması protesto edildi.

Gazi Mahallesi’ndeki devrimci ve ilerici kurumların çağrısıyla saat 20.00’de Dörtyol’da biraraya gelen emekçiler Gazi Cemevi’ne yürüdü. Yürüyüşte “Bu dava divana kalmayacak… Hesabını soracağız!“ şiarlı Gazi Emekçi Halkı imzalı pankart taşındı.

Cemevine gelinmesi ile burada bir açıklama gerçekleştirildi. 500’e yakın emekçinin katıldığı yürüyüşe BDSP de destek verdi.

Taksim’de kitlesel tepki

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri’nin çağrısıyla 17 Mart günü Taksim’de gerçekleştirilen yürüyüşe ilerici ve devrimci güçler de katılım sağladı.

Tünel Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı uzun bir pankart taşındı.

Taksim Tramvay Durağı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan PSAKD Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, “Madımak katliamı insanlığa karşı işlenmiş suçtur. İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz” diyerek mahkemenin zamanaşımı kararını tanımadıklarını açıkladı.

Avcılar’da zamanaşımı protestosu

18 Mart akşamı Avcılar Marmara Caddesi’nde ilerici-devrimci güçler tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. “İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz!” yazılı ve Sivas şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı pankartın taşındığı yürüyüşün ardından Marmara Caddesi’nin sonunda açıklama yapıldı. Eylem boyunca öfke hiç dinmedi, sloganlar coşkuyla atıldı.

Okunan basın açıklamasında “Biliyoruz ki Sivas’ta aydınları, 19 Aralık’ta tutsakları, Esenyurt’ta işçileri yakan el aynı eldir. İnsanlık suçunun zamanaşımı olmaz!” ifadelerine yer verildi. Ve devletin “karar milletimize hayırlı olsun” söylemi teşhir edildi.

Söylenen ağıt, türkü ve deyişlere hep bir ağızdan eşlik edildi. Basın açıklaması sonrasında marş ve sloganlarla otobüs duraklarına geçildi. BDSP’liler eyleme kızıl bayraklar ve dövizlerle katıldı.

Adana’da protesto

Adana’da Alevi örgütleri 18 Mart günü eylem gerçekleştirdi. İnönü Parkı’nda başlayan eylemde basın metnini kurumlar adına PSAKD Şube Başkanı Mikdat Öztürk okudu.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eyleme aralarında BDSP’nin de olduğu devrimci ve ilerici örgütler destek verdi.

Aleviyol’dan zamanaşımı protestosu

İzmir’de Aleviyol Kültür Dernekleri Güzeltepe, Asarlık ve Ulukent şubeleri Karşıyaka’da yürüyüş gerçekleştirdi. 18 Mart Pazar günü saat 17.00’de tüm şubelerin ve destekçi güçlerin toplanmasıyla Karşıyaka İzban çıkışında başlayan yürüyüşün en önünde Hz. Ali’nin büyük boy resminin arkasında pankart taşındı. Eyleme, HDK ve İzmir İmranlılar Dayanışma Derneği destek verirken aralarında ESP, Kaldıraç, Partizan’ın da bulunduğu kurumlar flamalarıyla katıldı. PSAKD Karşıyaka Şubesi de eylemde yer aldı.

Karşıyaka İş Bankası önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Aleviyol Kültür Dernekleri yöneticisi okudu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

Çiğli’de zamanaşımı protestosu

Çiğli’de 17 Mart Cumartesi akşamı Çiğli Eski Belediye Binası önünde toplanılmasıyla başlayan eyleme Çiğli Vartolular Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çiğli Şubesi, CHP, Aleviyol Kültür Derneği, Çiğli Belediyesi Kafesan işçileri ve işyeri temsilcileri de katıldı.

Eylem eski belediyenin etrafından dolaşılarak Kasaplar Meydanı’ndan yürünmesiyle devam etti. Burada eylemi gören birçok insan eyleme katıldı. Çiğli Kavşağı’nda kaldırımdan yürüyüş devam etti. Burada kitle kaldırıma sığmayınca fiili olarak yolu keserek yürüdü. Yürüyüşü engellemek isteyen kolluk güçleriyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Kitlenin önüne geçen polis bu beklenmedik tepki karşısında çaresiz kaldı ve kitleyi engelleyemedi. Sonrasında EMEP’liler kitlenin önüne geçerek kitleyi durdurmaya çalıştılar. Ajitasyon çekerek “Buraya Sivas’ın hesabını sormaya geldik olay çıkarmaya değil” diyerek kitleyi durdurmak istediler. Kitle tarafından tamamen kesilen yolun bir şeridi trafiğe açıldı. Kitle henüz sakinleşmemişken apar topar basın açıklamasına geçildi. Bu sırada çevik kuvvet de barikat oluşturmuştu.

150 kişiyle başlayan yürüyüş AKP önüne gelindiğinde 400’ü buldu.

ABF’den “zamanaşımı” protestosu

19 Mart akşamı İzmir’de Alevi Bektaşi Federasyonu eylem gerçekleştirdi. Karşıyaka minibüs duraklarında buluşan kitle öfkeli sloganlar eşliğinde Karşıyaka İş Bankası önüne yürüdü. PSAKD Ulukent, Karşıyaka, Çiğli, Menemen şubelerinin yanı sıra Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi’nin katılım gösterdiği yürüyüş kolunun en önünde Sivas şehitlerinin fotoğrafları ve meşaleler taşındı.

Karşıyaka İş Bankası önüne gelindiğinde ilk olarak saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri adına basın metni okundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Çiğli Harmandalı’nda Alevi emekçilerinin yaşadığı evlerin kapılarına İslami söylemlerle dolu mektuplar bırakıldığı söylenerek, “Demokratik direnme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız!” denildi. 500’ü aşkın kişinin katıldığı eylemde BDSP de flamalarıyla yer aldı.

Hacıbektaş’ta kitlesel tepki

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eylem öncesinde ilçede yoğun bir çağrı faaliyeti yürütüldü. El ilanları, eyleme çağrı metni yaygın biçimde dağıtıldı. Kararın “Katilimi koruyorum, yeni katliamlar yaptırabilirim” anlamına geldiği anlatılırken “Yeni katliamlar yaşamak istemiyorsak unutmayacağız, unutturmayacağız” denildi.

17 Mart günü Hacıbektaş Platformu tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe 500’ü aşkın kişi katılım sağladı. Coşkulu geçen yürüyüşte zamanaşımı kararına ve AKP’ye öfke vardı. Basın açıklamasında Sivas’ın öncesinde ve sonrasındaki bütün katliamların “devlet katliamı” olduğu, katillerin de korunup kollandığı ifade edildi.

Tokat’ta protesto

Tokat’ta ÖDP, Gençlik Muhalefeti, Tokat Halk İnisiyatifi, Sosyalist Kamu Emekçileri ve SGDF tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir – Tokat – Adana – Hacıbektaş – İstanbul - Çanakkale

 

 

 

 

Aleviler 31 Mart’ta Kadıköy’de buluşuyor

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sivas katliamı davasında verdiği zamanaşımı kararını tanımadıklarını ortak bir açıklamayla duyuran Alevi örgütleri 31 Mart’ta İstanbul Kadıköy’de miting gerçekleştirecek.

31 Mart 2012 Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilecek miting, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenliyor.