6 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/14

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci 1 Mayıs’a hazırlık...
“Suriye’nin dostları” savaş kışkırtıcılığına devam ediyor
“12 Eylül davası” adlı orta oyunu
Onbinler Kadıköy’de hesap sordu
Zamlar durmak bilmiyor...
Taşeron İşçileri Kurultayı’na doğru
Maltepe işçileri boyun eğmiyor!
RMK direnişinde kazanıma doğru
İşçiler 1 Mayıs sürecini planladı...
İşçiler onar onar ölüyor
Billur Tuz direnişçisi Eray Aykut’la direniş üzerine konuştuk
Yasa mecliste, KESK eylemde!
Gaye Yılmaz ile UİS, taşeronluk
ve güvencesizlik üzerine...
MİB MYK Nisan ayı toplantısı...
28-29 Mart eyleminin
ardından.... - SKE
Sınıf mücadelesinin yeni odağı
İberya Yarımadası: İspanya ve
Portekiz - V. Yaraşır
Ücret kaybına devam
Geleceğine sahip çıkmak için
1 Mayıs'ta alanlara! - Ekim Gençliği...
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından...
DLB YGS’ye karşı alanlara çıktı
10. BİR-KAR Gençlik Kampı başladı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençliğe “geleceğine sahip çık” çağrısı...

Ekim Gençliği, “Geleceğine sahip çık!” şiarı ile örgütlediği kampanya çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ekim Gençliği okurları bildiriler, afişler, imza stantları ve söyleşilerle gençliği mücadeleye çağırıyor.


İstanbul

İstanbul Ekim Gençliği 30 Mart günü Kadıköy çarşıda masa açarak Ekim Gençliği, Liselilerin Sesi ve Kızıl Bayrak gazetesi dağıtımı yapıldı.

Ekim Gençliği’nin “GSS seni nasıl etkiliyor?” başlıklı bildirisinin dağıtımı eşliğinde GSS’nin iptal edilmesi için imza toplandı. Ayrıca 31 Mart’ta Sivas katliamı davasında zamanaşımı kararı ile ilgili olarak gerçekleşen mitinge el ilanlarıyla çağrı yapıldı.

31 Mart günü yapılan kampanya değerlendirme toplantısında kitle çalışması örme noktasındaki eksikliklere işaret edildi. Bundan sonraki süreçte kampanya çalışmalarının 1 Mayıs’a ve kampanyanın final etkinliğinin gerçekleşeceği 6 Mayıs’a yoğunlaşması gerektiği vurgulandı. Tartışmalarda bahar mevsimine girilmesiyle okullardaki çalışmaların yanında kampanyanın dışarı ayağının güçlü bir şekilde örülmesi öne çıktı. Bu kapsamda merkezi yerlerde masa açılması ve afiş çalışmalarının yaygın hale getirilmesi kararlaştırıldı. Bu çalışmaların daha sistematik bir şekilde ilerlemesi için 1 Mayıs ve 6 Mayıs hazırlık komitesi oluşturuldu.

Toplantıda 1 Mayıs öncesinde bir piknik gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yine 31 Mart günü Kadıköy’de “Geleceğine sahip çık!” şiarlı kampanya afişleri yapıldı. Sivas katliamı davasının zamanaşımına uğratılması ile ilgili yapılan miting öncesinde gerçekleştirilen afişleme çalışmasıyla kampanya mitinge katılan pek çok işçi, emekçi ve öğrenciye duyurulmuş oldu.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde ise kampanya afişleri ile beraber GSS saldırısını teşhir eden duvar gazeteleri ve panele çağrı afişleri kullanıldı. Ayrıca 3 Nisan günü yemekhane çıkışında açılan Ekim Gençliği masasında dergi dağıtımı ile birlikte panele çağrı yapan bildiriler öğrencilere ulaştırılırken GSS’nin iptal edilmesi için de imza toplandı.

Aynı gün Kadıköy çarşıda masa açıldı. Üniversite ve lise öğrencileri ile işçi ve emekçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan iki saatlik çalışmada 200’ü aşkın imza toplandı. Ekim Gençliği, Liselilerin Sesi ve Kızıl Bayrak gazetesi de öğrencilere, işçilere ve emekçilere ulaştırıldı. Özellikle Liselilerin Sesi ve Kızıl Bayrak gazetesi ilgiyle karşılandı.


Ankara

ODTÜ’de, 3 Nisan günü “Geleceğine sahip çık!” şiarlı kampanya afişleri okulun bütün bölümlerine yaygın bir şekilde yapıldı. Ayrıca “Geleceğine sahip çık!”, “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!” ve “1 Mayıs’ta alanlara! 6 Mayıs’ta İstanbul’a!” şiarlı Ekim Gençliği yazılamaları yapıldı. Birçok bölgeye Ekim Gençliği imzaları atıldı.

Öğle saatinde de yemekhanede stant açılarak “Geleceğine sahip çık!” başlıklı bildiriler gençliğe ulaştırıldı. Yaklaşık bir saat açık duran stantta 300 adet bildiri dağıtıldı.

Yüzüncüyıl, Çukurambar ve Eskişehir yolu da “Geleceğine sahip çık” şiarlı afişler ile donatıldı. Ayrıca yine aynı bölgeye “Geleceğine sahip çık!/Ekim Gençliği” yazılamaları yapıldı.


Eskişehir

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde faşist beslemeler, 30 Mart günü Ekim Gençliği imzalı duvar gazetesine saldırdılar. Üniversitede şimdiye kadar etkili olamayan fakat Tarih Kulübü üzerinden toplanmaya çalıştıkları bilinen faşistler, fakültede Ekim Gençliği’nin duvar gazetesine üç hilal çizip “Ölümüne MHP” yazdılar.

Sabah saatlerinde duvar gazetelerini yenilemek için fakülteye giden Ekim Gençliği okurları, durumu gördükten sonra fakültede diğer gençlik örgütleri tarafından yapılan afişleri kontrol ettiler. Diğer afişlerde herhangi bir şey olmadığı görülürken, Ekim Gençliği okurları duvar gazetesini yenileyerek çalışmalarına devam ettiler.

4 Nisan günü, “Geleceğine sahip çık!” şiarlı afişlerin yanı sıra “ÖYM-TMY kaldırılsın! Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın!/Özgürlüğüne sahip çık!” yazılı afişler de yaygın bir şekilde kullanıldı. Öğlen saatlerinde yemekhane önünde tutuklu öğrencilerle dayanışmak için açılan stantta, hapishanelere gönderilmek üzere hazırlanan kartlara üniversite öğrencileri dayanışma mesajlarını yazdılar. ÖYM ve TMY’nın teşhirinin de yapıldığı stant öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Öğleden sonra stant kütüphane önüne taşındı.


Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Kandıra MYO’da Ekim Gençliği okurları 4 Nisan günü “Geleceğine sahip çık!” kampanyası üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşiye Ekim Gençliği’nin kampanya deklarasyonu okunarak başlandı. Saldırıların arttığı bir dönemde etkin bir sınıf hareketinin ve bunu tamamlayan güçlü bir toplumsal muhalefetin örgütlenemediği belirtilerek, bu durumun üniversite gençliğine yansıyan olumsuz etkisi değerlendirildi. Sermayenin kapsamlı saldırılarına gençlik cephesinden güçlü bir yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı.

Söyleşide GSS saldırısına değinildi ve üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bu saldırı canlı bir tartışmaya konu edildi. GSS’nin iptal edilmesi ve herkesin sağlık hakkından parasız olarak yararlanabilmesi gerektiği belirtildi.

“4+4+4” adıyla meclisten geçirilen yeni eğitim sistemi ve meslek yüksek okullarının sorunları üzerine de tartışmalar yapıldı. Ardından söyleşilerin her hafta düzenli olarak yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdirildi.

Ekim Gençliği / Kocaeli-İstanbul-Ankara-Eskişehir

 

 

 

Kurultay hazırlıkları sürüyor

İzmir Öğrenci Kurultayı’nın hazırlıklarını sürdüren Kurultay Hazırlık Komiteleri Mühendislik Komitesi, 3 Nisan günü sabah erken saatlerden itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ege Kampüsü, Kimya, Tekstil, Gıda, Elektrik-Elektronik, Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümleri ile Mühendislik Kafe, Kampüs Kafe ve Gıda Kafe gibi, mühendislik öğrencilerinin bulunduğu alanlarda yoğun bir şekilde “Yetkin’ değil, toplumcu mühendis olacağız!” şiarlı afişlemeler yaptı.

Afişleme sırasında sivil polisler ve ÖGB tarafından yoğun bir şekilde takip edilen kurultay çalışanları kararlı bir şekilde afişlemelere devam etti ve bu taciz girişimlerini boşa düşürdü. Afişleme çalışmalarının ardından, faaliyete ilgi gösteren öğrencilere kurultay fanzini dağıtıldı.

Ege Üniversitesi Kurultay Hazırlık Komiteleri 29 Mart günü E-Cafe’de “Aklın unutuşa karşı savaşı, insanlığın iktidara karşı savaşıdır” şiarlı resim sergisi açtı. Resim sergisinde eşi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı, Van depremi, Hiroşima, Ege Üniversitesi’nde öldürülen devrimci öğrenci Ali Serkan Eroğlu, Hrant Dink, Irak işgali ve 17 Ağustos Marmara depremi ile ilgili resimler yer aldı.

Öğrencilerin ilgisini çeken serginin yanında fanzin dağıtımı ve sohbetler gerçekleştirildi. Standın bulunduğu alana Fen ve Mühendislik Fakülteleri’nin sorunlarını irdeleyen afişler yapıldı. Sohbet edilen insanlar 21 Nisan’da gerçekleştirilecek İzmir Öğrenci Kurultayı’na çağrıldı. Uluslararası devrimci şarkı ve marşların yayını yapılarak faaliyet sonlandırıldı.

İzmir Öğrenci Kurultayı Hazırlık Komitesi