13 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/15

 Kızıl Bayrak'tan
Siyasal gelişmeler ve 1 Mayıs’ın artan önemi
Saldırganlık ve savaş planlarını bozma kararlılığıyla devrimci 1 Mayıs’a!
TKİP; işçileri ve emekçileri devrim mücadelesini büyütmeye çağırıyor
Uludere katliamı sahiplenildi
Patronlar daha fazla sömürüye “teşvik” ediliyor!
Polis terörüne öfke!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a çağırıyor!
Tuzla’da 1 Mayıs toplantısı
“1 Mayıs mücadele günüdür!”
Direniş masaya getirdi
Tersane önünde iş cinayeti protestosu
Bursa’da eğitim semineri
MEPA direnişi sona erdi
1 Mayıs V.I.Lenin
1 Mayıs düşüncesi ilerliyor Rosa Luxemburg
Hugo Boss direnişinin ardından
Enerji işçileri 1 Mayıs’a çağırıyor!
Mali’de siyasi kriz ve çatışmalar derinleşiyor!
Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlık kızışıyor
Mısır’da değişim yok!
Özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz!
Denizler’in yolunda düzene başkaldırıyoruz!
Ekim Gençliği’nin
çalışmalarından
DTCF’de Sokak Üniversitesi
Liseli gençlik
işçi sınıfının saflarına!
Hoşçakal Özge yoldaş
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a çağırıyor!

BDSP’li sınıf devrimcileri sanayi havzaları ve emekçi semtlerinde 1 Mayıs’a yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Menemen

İzmir’de 1 Mayıs çağrıları demir çelik işçilerine ulaştırıldı.

BDSP bildirileri Menemen’de sesli ajitasyonlar eşliğinde dağıtıldı.

Menemen’de İDÇ, Habaş, Sider, Petkim, Tüpraş, Özkanlar, Ege Çelik fabrikalarının yanısıra deri fabrikalarına ait işçilerin servis bekleme noktası olan Menemen Üstgeçit ayağında, son hafta içerisinde yaşanan iş kazaları da teşhir edilerek, 1 Mayıs çağrısı gerçekleştirildi.

Bildiriler, 9 Nisan sabahı saat 07.00-07.45 Menemen üst geçitte, ardından da aynı noktada akşam saat 20.00’de işbaşı yapacak demir çelik işçilerine ulaştırıldı. Menemen’deki son dağıtım ise 10 Nisan sabahı saat 07.00-07.30 arasında Asarlık Durağı’na yapıldı. Yağmur altında gerçekleştirilen dağıtımda işçiler hakları ve gelecekleri için, iş cinayetlerine sessiz kalmamak için 1 Mayıs’ta alanlara çağrıldı.

Kartal BDSP 1 Mayıs’a yürüyor!

Karlıktepe ve Petrol-İş mahallelerine kurultay afişlerini yaygın biçimde yapan sınıf devrimcileri, Esentepe’de de Kartal Belediyesi Temizlik İşçileri Müdürlüğü ve kurultayın yapılacağı alanın çevresini afişlerle donattılar.

Kartal BDSP Taşeron İşçileri Kurultayı’nın çağrı bildirileri, kurultayın yapılacağı Esentepe Mahallesi’nde kapı kapı gezilerek emekçilere ulaştırıldı.

Afişler ise Kartal-Cevizli ve Kartal-Yakacık otobüs güzargahlarına yaygın bir şekilde yapıldı.

Ayrıca, 1 Mayıs gündemlerini tartışmak ve çalışmalarını planlamak için 8 Nisan günü toplantı düzenlendi.

Metal, belediye, iletişim başta olmak üzere farklı sektörlerden işçi ve emekçilerin katılım gösterdiği toplantıda, 2012 1 Mayısı’nın hangi koşullarda karşılandığı ve sınıfa dönük saldırıların neler olduğu üzerinde kapsamlı bir tartışma yapıldı. Sınıf devrimcilerinin üzerine düşen görevlere dikkat çekilerek, Taşeron İşçileri Kurultayı, 1 Mayıs pikniği ve 1 Mayıs’a güçlü bir katılım için herkesin üzerine düşeni yapması için çağrısı yapıldı.

Esenyurt

Esenyurt’ta sınıf devrimcileri birçok emekçi semtinde ve farklı iş kollarında “hazırlık komiteleri” oluşturarak 1 Mayıs’ı işçi sınıfının kolektif gücüyle örgütlüyor.

Semtlerde farklı sektörlerden işçi ve emekçilerin biraraya geldiği “1 Mayıs hazırlık toplantıları” düzenlenerek 1 Mayıs üzerine tartışmalar yürütüldü ve “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Pikniği” hazırlıkları planlandı.

Bölgedeki emekçi kadınları biraraya getiren kahvaltıda, emekçi kadınlara sistemin dayattığı saldırılar ve bu saldırılara karşı yürütülecek mücadele üzerine de sohbetler edildi.

Toplantıların ve ev ziyaretlerinin yanı sıra BDSP’nin 1 Mayıs bildirileri de bölge genelinde yaygın bir dağıtıma konu edildi. Önlükler giyilerek Örnek Mahallesi ve Örnek Pazarı’nda gerçekleştirilen dağıtımlarda, ajitasyon konuşmaları eşliğinde işçi ve emekçiler 1 Mayıs’a çağrıldı.

Mamak

Ankara Mamak’ta her çarşamba gerçekleştirilen “BDSP 1 Mayıs Hazırlık Komitesi” toplantılarında bölgenin farklı yerlerinde yapılacak çalışmalar planlandı. Bu çerçevede, 22 Nisan günü gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs etkinliği için davetiye dağıtımları ve ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Etkinlik afişleri de Tuzluçayır Mahallesi’nde birçok noktada kullanıldı.

Ayrıca Mamak İşçi Birliği Girişimi çalışanları da sabah saatlerinde işçi servislerine 1 Mayıs bildirilerinin dağıtımını yaptı.

Küçükçekmece’de 1 Mayıs hazırlıkları

Taşeron İşçileri Kurultayı afişleri ile birlikte 1 Mayıs afişleri asılırken, Sefaköy’de yapılacak eylemin çağrı afişleri de kullanıldı.

7 Nisan akşam 16.30’da Sefaköy metrobüs durağında elektrik, doğalgaz zamlarına ve iş cinayetlerine karşı basın açıklaması gerçekleştirildi. Ajitasyon konuşmalarıyla başlayan açıklama 1 Mayıs’a çağrı yapılarak devam etti. Açıklamanın ardından 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı ve Kızıl Bayrak satışı gerçekleşti. Ayrıca Şahintepe Mahallesi Cumartesi pazarında bildiri dağıtımı ve gazete satışı gerçekleştirildi.

Emekçi kadınlar 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Gebze’de emekçi kadınlar 1 Mayıs’a yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. 6 Nisan günü gerçekleştirilen toplantıda öncelikle sorunlarını tartıştılar. Geçen toplantıda kararını aldıkları 1 Mayıs’a emekçi kadınları mücadeleye çağıran broşürün yazıları üzerinde tartışmalar gerçekleştirdiler.

22 Nisan’da Gebze BDSP’nin gerçekleştireceği 1 Mayıs piknik programına katkı planlandı. Bu kapsamda komünist bir kadın olan Hatice Yürekli yoldaşın yaşamından yer yer kesitler sunacak ve şiirlerle süslenecek bir dinleti sunma kararı alındı.

Sağlık hakkı için mücadele çağrısı

Adana BDSP, 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında yürüttüğü çalışmaların bir ayağı olarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) gündemli bir çalışma başlattı. Çalışmanın ilk adımı olarak 8 Nisan günü Adana Sanayi İşçileri Derneği’nde bir panel gerçekleştirildi.

Panele ağırlıklı olarak Meydan Mahallesi’nde oturan emekçiler katılım gösterdi. Panel, TTB temsilcisi Dr. İsmail Bulca ve SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel’in konuşmalarıyla örgütlendi. Panelin ön çalışması, emekçi semtlerinde sorunu direkt yaşayan emekçilerle birebir konuşarak yaygın bir şekilde duyuru yapıldı. Yapılan çalışmalarda emekçilerin oldukça tepkili oldukları gözlendi.

Panelde, sağlık sistemini soygun sistemi haline getiren Genel Sağlık Sigortası hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Katılımcılar, “katılım payı”, “ilave ücret”, “reçete bedeli”, “eş değer ilaç farkı”, “yatak ücreti” vb. kılıflarla alınan paralarla hastanelerde karşı karşıya kaldıkları için paneli ilgiyle takip ettiler. Gerek TTB adına konuşan Bulca, gerekte SES şube başkanı Yüksel tarafından emekçiler için artık neredeyse ulaşılamaz hale gelmiş olan nitelikli sağlık hakkının gasp edilmemesi için mücadele edilmesi ve örgütlenilmesi gerektiği söylendi. Yapılan eylemlerden ve oluşturulmak istenen “sağlık hakkı meclislerinden” bahsedildi. Emekçilerin sordukları sorularla da somut sorunlar ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Çözüm önerilerinin de tartışıldığı panelde, emekçiler örgütlenmeye çağrıldı.

Panelin bitiminde BDSP adına yapılan konuşmada ise işçi ve emekçiler için yaşamsal bir hak olan sağlık hakkının gasp edilmesinin karşı karşıya kalınan diğer saldırılardan bağımsız olmadığı ifade edildi. Emeğin gasp edilmesinden yoksulluğa, özelleştirmelerden yoğun sömürü koşullarına her şeyin faturasını işçi ve emekçilerin ödediği, hatta bu faturayı son zamanlarda sıklıkla yaşandığı gibi önlenebilir iş kazaları, tedbirsizlik sonucu gerçekleşen toplu cinayetlerle hayatıyla ödediği anlatıldı. Haklarımıza yönelik saldırıyı püskürtmek için çalıştığımız fabrikalardan mahallelere kadar örgütlenmek, oluşturulan komitelerde yan yana gelmek gerektiği dile getirildi.

Kızıl Bayrak / Adana-Ankara-Gebze-Küçükçekmece-Kartal-Esenyurt-İzmir