1 Haziran 2012
Sayı: SYKB 2012/22

 Kızıl Bayrak'tan
15-16 Haziran’ın direniş kararlığıyla
sermaye saldırılarını püskürtmeye!
Gerici-faşist rejimin son icraati
grev yasağı
Dizginsiz polis terörü sürüyor!
Roboski için inkar ve baskı sürüyor
19 Aralık’taki organize katliam mahkemelerde aklanıyor!
23 Mayıs grevi üzerine
Toplu sözleşme oyunundan
sefalet zammı çıktı
"İşyerlerine dönmeliyiz!”
Güngör Otomotiv’de
patron-Türk Metali işbirliği
TOGO’da direniş
dayanışmayla sürüyor
Kıdem hakkı için direniş!
3. ART direnişi başladı
Alkış ve tezahüratlar eşliğinde tırmanan gericilik!
Dinci-gerici AKP’nin saldırıları bitmiyor...
Sömürü, eşitsizlik, şiddet, tecavüz...
Tahrir’in direniş geleneği sürüyor!
Almanya’da metal işkolunda TİS sonuçlandı
“Kore işçi sınıfıyla omuz omuzayız!”
Suriye kıskacı daraltılıyor
Gençlik sokakları terketmiyor!
“Anti-kapitalist Müslüman Gençler” üzerine
DLB Mayıs şehitlerini andı
HES karşıtlığı ‘terör suçu!’
“Taşeronlaştırma durdurulsun!”
15-16 Haziran ruhunu yaratan
bir mevzi: Alpagut işgali
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mayıs şehitleri Kayseri’de anıldı

27 Mayıs günü Kayseri İşçi Kültür Evi’nde yapılan anma programı saygı duruşu ile başladı. Ardından BDSP temsilcisi ortak metni okudu. 1 Mayıs şehitlerinden Denizler’e, İbrahim Kaypakkaya’dan Nurhak’a tüm Mayıs şehitlerine değinilerek şehitlerin anılarının devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşatılacağı sözü verildi.

Anma etkinliği şehitler anısına okunan şiirlerle devam etti. Şiirlerden sonra Mayıs ayı şehitleri anısına hazırlanan oratoryo sahnelendi. Ardından Kayseri İKE Müzik grubu Mayıs şehitleri ile ilgili hazırladığı dinletiyi sundu. Anmanın son bölümünde katılan işçi ve emekçiler serbest kürsüden görüşlerini dile getirdiler.

Coşkulu geçen anmayı BDSP, DHF ve SDP örgütledi.

Kızıl Bayrak / Kayseri


 

 

‘F’ oturmalarında İmralı işlendi

İnsan Hakları Derneği Cezaevi Komisyonu, 26 Mayıs günü 20.’sini yaptığı ‘F’ eyleminde İmralı’da Öcalan’a uygulanan keyfiyetin boyutuna dikkat çekerek, tutukluların temel haklarının uygulanmasını istedi.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen İHD’liler ‘F’ harfi oluşacak şekilde yere oturdular. “Tecrit öldürüyor F tipi hapishaneler kapatılsın!”, “Devlet İmralı’da illegal... İmralı’da özel uygulamalara ve tecrite son!” pankartlarının açıldığı eylemde açıklamayı Burhan Öztürk okudu. Devletin İmralı’da temel hakları kullandırmayarak, hukuk dışı uygulamlarla illegal bir tutum sergilediğine vurgu yaptı.

Abdullah Öcalan ve diğer İmralı mahpuslarının 1 yıldır “kosterin bozuk olması” ya da “hava muhalefeti” gibi nedenlerle görüş hakkının kullandırılmamasının illegalliğe bir örnek olduğunu belirtti. Öztürk açıklamada şunları söyledi:

Hukuksuzluğu iyice yol ettiniz. Uğruna adlisi, siyasisi yüzbinleri, milyonları cezaevlerine koydunuz, cezalar verdiğiniz yasalarınız sizin tarafınızdan İmralı’da ayaklar altında”


Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

Analar kaybedenlerin peşinde

Cumartesi Anneleri 374. buluşmasında Mehmet Ağar’a verilen cezayı ve Hüseyin Taşkaya dosyasını gündeme getirdi. Analar kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini açıklarken, Mehmet Ağar’a da seslenerek ; “Hesap vereceksin. Bizden kurtuluşun yok. Peşindeyiz!” dedi.

Eylemde Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya söz alarak konuştu. Taşkaya, eşinin evden gözaltına alınarak götürüldüğünü ve bir daha haber alınamadığını belirtti. Taşkaya, eşinin bir işadamı olduğunu, gözaltına alınması ve kaybedilmesine dair halen bir açıklama yapılmadığını söyledi. Taşkaya konuşmasında şunları söyledi: “Kardeşi Faik, abisini sormaya gitti, onu da tutukladılar. Ağabeyi de mi sormak suç? Biz Kürdüz, insanız. Bu mu suçumuz? Çoçukları kabullendi, ya torunlarına ne diyeceğiz?”

Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak, yakınlarının akıbetini aramaya başladıklarında baskılarla karşılaştıklarını ifade etti.

374. haftanın açıklamasını İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe okudu. Efe, yakınlarının göz göre göre gözaltına alındığına, kaybedildiğine değinerek, bu yolla topluma gözdağı verip, korku imparatorluğu kurmaya çalışıldığına vurgu yaptı. Efe, siyasetin, yargının, basının elele bu insanlık dışı uygulamayı hayata geçirdiğine işaret etti.

Efe, Mehmet Ağar’a da seslenerek şunları söyledi: “Korkusuz kahraman pozunun altında yatan gerçeği biliyoruz, kabusun olduğumuzu biliyoruz. Hiçbir cezasızlık zırhı seni koruyamayacak, katlettiğin, kaybettiğin evlatlarımızın hesabını vereceksin. Bizden kurtuluşun yok, peşindeyiz!”

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

 

Odak dergisi davasında tahliye

Yaklaşık 6 ay önce “yasadışı örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan 7 Odak Dergisi okurunun davası 29 Mayıs günü başladı.

Duruşma öncesinde Odak, İHD ve Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi basın açıklaması yaptılar. Odak adına okunan basın açıklamasında sömürü düzenine karşı ezilenlerin haklarının savunulduğu, bunun açık, haklı ve meşru bir şekilde yapıldığı belirtildi. Yaşanan devlet terörünün amacının, ezilenlerin dayanışması faaliyetini engellemeye yönelik olduğu ifade edilerek buna boyun eğilmeyeceği ve operasyonlara kararlılıkla karşı durulacağı vurgulandı.

Odak okurlarının ardından İHD ve Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi adına da bir basın açıklaması okundu. Açıklamada, sermaye devletinin, ilerici ve devrimcilere yönelik saldırılarına değinilerek iddianamelerdeki düzmece iddialar teşhir edildi.

Eyleme BDSP, Halkevleri, ESP, HDK, YDG, EMEP ile BDP ve CHP’li milletvekilleri de destek verdi.

12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti tutuklu olan 7 kişinin tahliyesine karar verdi.

Sincan Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Odak Dergisi okurları Barış Onay, Umut Halit Nuray, Sedat Yıldırım, Hüseyin Arlıer, Emrah Irmak, Meltem Tuna ve Reyhan Akkıvılcım tahliye edildiler.

Kızıl Bayrak / Ankara