10 Mayıs 2013
Sayı: KB 2013/19

 Kızıl Bayrak'tan
İmralı sürecinde “ikinci aşama”
başlayacak mı?
Dinci-Amerikancı iktidarın saldırganlığı artıyor
Asıl marjinaller bir avuç sömürücünün
çıkarlarını koruyanlardır!
Dersim katliamı ve gerçekler!
Örtülü ödenek, aleni savaş!
DİHA muhabirleri
polis terörünü anlattı
Alevilere gerici kuşatma raporda
Sosyalist Kamu Emekçileri’nden
çağrı
İş güvencesine yeni bir darbe!
Sınıf hareketinden
Türk Metal’den
zoraki grev kararı
MİB MYK Mayıs Ayı Toplantısı
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile 1 Mayıs üzerine konuştuk
2013 1 Mayısı’ndan yansıyanlar ve
sınıf hareketine sunduğu imkânlar
Kırşehir’de 1 Mayıs’ta
yaşananlar üzerine
Her yer Taksim, her yer direniş
Taksim’de Deniz anmalarına polis terörü
Komünistler Denizler’i mezarları
başında andı
İzmir BDSP’den Denizler anması
Denizler mücadele sloganlarıyla anıldı!
İsrail saldırısının ardından
Lavrov-Kerry görüşmesi
Neo-nazileri “yargılama tiyatrosu” başladı
İstanbul’a 3. havalimanı ihalesi sonuçlandı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Denizler mücadele sloganlarıyla anıldı!

 

Denizler’in idam edilişlerinin yıldönümünde binlerce emekçi ve genç alanlara çıkarak onların mücadele mirasına sahip çıktıklarını haykırdılar.

Çanakkale

Çanakkale’de, darağaçlarında katledilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

6 Mayıs günü, Çanakkale Kordonboyu üzerinde bulunan Truva Atı önünde toplanan ilerici, devrimci örgütler anma programına basın açıklaması ile başladı. Basın açıklamasında Denizler’in mücadelesinin büyütüleceği ve devrim şehitlerinin ölümsüz olduğu vurgulandı.

Ardından ajitasyon konuşmaları ile 6 Mayıs ve Denizler’in katledilişi kordonda bulunan insanlara anlatıldı. O sırada alana beyaz bir pankart asıldı ve Çanakkale halkı, beyaz pankart üzerine siyah boya ile yazılar yazmaya çağrıldı. Pankarta ilk olarak destek sunan kişi Ulaş Bardakçı’nın arkadaşı oldu. Birçok kişi gelerek etkinliğe desteğini sundu.

Pankartın herkesin desteği ile boyanmasının ve çeşitli mesajlar yazılmasının ardından, üç kişi temsili olarak hazırlanmış darağacının önüne geçerek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın davaya olan inançlarını ve mücadele kararlılıklarını yansıtan son sözlerini coşkuyla okudu.

Anma etkinliği, temsili olarak hazırlanmış darağacının, “Kavgayı yükseltiyor, darağaçlarına meydan okuyarak kararlılığımızı haykırıyoruz!” şiarıyla kırılması ile sona erdi.

Adana’da 6 Mayıs anmaları

Adana’da 6 Mayıs anmalarından ilki Mücadele Birliği Platformu tarafından İnönü Parkı’nda yapıldı. Şiir dinletisiyle başlayan anma programı basın metninin okunmasıyla son buldu.

Emek Gençliği’nin gerçekleştirdiği anma programı da İnönü Parkı’nda yapıldı. Emek Gençliği toplandıktan sonra şiirler okundu. Program başladıktan sonra sırayla SDP, SYKP, Dev-Lis ve SGD parça parça parka geldiler. Eylemde şiirlerin okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Emek Gençliği tarafından hazırlanan basın metninin okunmasının ardından kısa bir müzik dinletisi yapılarak eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak / Çanakkale-Adana

 

 

 

 

Ekim Gençliği Denizler’i andı...

 

Adana

Adana Ekim Gençliği, 5 Mayıs günü Sanayi İşçileri Derneği’nde yaptığı bir etkinlikle, 41 yıl önce sermaye devleti tarafından katledilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

Anma, Denizler şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Ekim Gençliği ve DLB’nin hazırlamış olduğu ve devrimci gençlik hareketini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının mektupları ile idama giderken söylemiş oldukları son sözler okundu. Devamında da bir şiir okundu.

Etkinlikte yapılan söyleşide, ‘60’lı yıllardan başlayarak dünyadaki ve Türkiye’deki devrimci dalga ve anti-emperyalist mücadele anlatıldı. ‘68 gençlik hareketi, ‘71 devrimci çıkışı, bıraktıkları miras ve komünistlerin görevleri üzerine anlatım yapılarak akşam saatlerine dek verimli tartışmalar yürütüldü. Ayrıca günümüz gençlik hareketi anlatılarak Denizler’in reformizme değil devrime ait olduğu ve verilecek mücadelenin de sınıf mücadelesinden bağımsız olmadığı/olmayacağı vurgulandı.

Anma devralınan devrimci mirasın işçi sınıfıyla birlikte ileriye taşınarak devrimci mücadelenin büyütülmesi ve örgütlenme çağrısıyla sonlandırıldı.

Ankara

Ankara Ekim Gençliği, Denizler’in katledilişinin 41. yılında söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, Denizler’in sermaye devleti tarafından idam edilişleri, ‘68 gençlik hareketi, ‘71 devrimci çıkışı ve bıraktıkları miras üzerine tartışma yürütüldü.

Devrimci inanç ve davaya adanmışlık yönünden örnek alınması gereken Denizler’in, ideolojik olarak aşılması gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca ‘71 devrimcilerinin o dönemde ortaya koydukları düşünceleri bugünün Türkiyesi’ne uyarlamaya çalışan devrimci-demokrat ve halkçı akımlar eleştirildi. Bunun yanısıra Denizler’in devrimci mirasına ihanet ederek, onların yolunun parlamentoya çıktığını söyleyenler mahkum edildi. Denizler’in mirasını gerçek anlamda yaşatmanın, o mirası daha ileriye taşımakla mümkün olacağı söylenerek, gençlik hareketi içinde bu mirasın temsilcisi olmanın sorumlulukları üzerinde duruldu. Söyleşinin ardından 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek mezar anmasına çağrı yapıldı.

Kızılay ve Dikmen’e Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in resimlerinin olduğu “Sosyalizm kavgamızda yaşıyorlar!” şiarlı afişler yapıldı. Ayrıca Dikmen’e “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” şiarlı yazılamalar yapıldı. Faaliyetin ardından Bakanlık bölgesinde sivil polislerce durdurulan devrimcilere ayrıntılı GBT sorgusu dayatıldı.

Kızıl Bayrak / Adana-Ankara