26 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/30

 Kızıl Bayrak'tan
AKP’nin kanlı politikaları ve tasfiyeci çözüm süreci
Dış politikada iflasın bedeli halklara ödetiliyor!
Faşist devlet terörüne direnmek meşrudur!
Devrim için örgütlenmeyen
geleceği kazanamaz!
“Sokakta, kavgada ve mücadelede olacağız!” - Av. Zeycan Balcı Şimşek
“Baskıya karşı direnmek haktır!”
Gezi tutsaklarıyla dayanışma eylemleri
Gençlikten korkuyorlar!
İşçi grevleri dalgası büyüyor...
Kazanımın yolu sokakta, mücadelede!
İşçi eylem ve direnişleri
İSDEMİR’de grev sürüyor!
Metalde grev dalgası
Gezi Direnişi’nin deneyimleri ışığında
emekçi kadın çalışmamızı güçlendirelim!
Çözüm sandıkta değil devrimde! - M. Yılmaz
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 3 - Volkan Yaraşır

Akkapı: Gezi Direnişi’nin
öne çıkardığı bir mevzii...

Forumlarda mücadele kararlılığı
Mücadele birleştiriyor!
Suriye’de yıkıcı savaş ve emperyalist tehditler
Ekim Gençliği Yaz Kampı’ndan...
Devrimin gençleri...
Gezi tutsağı öğrencilerden mektup...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...



Büyük Haziran Direnişi açtığı yoldan ileriye doğru yürüyüşünü sürdürüyor. Her ne kadar direniş belli bakımlardan “geriye” çekilmiş olsa bile eylemli hattaki ilerleme kesintisiz olarak devam ediyor. Bugün ülkenin dört bir yanına yayılan forumlarla, Gezi tutsaklarıyla dayanışma etkinlikleriyle, faşist baskı, gözaltı ve tutuklama terörüne karşı yükseltilen mücadele ile direniş giderek hayatın her alanında kendini büyütüyor ve güçlendiriyor

Aynı zamanda bir dizi yerelde gerçekleştirilen forumlarda işçi ve emekçiler, gençler ve kadınlar kendi gerçek sorunlarını gündemleştirerek ve bu sorunlara çözüm bulma arayışına girerek yeni bir dönemin kapısını aralıyorlar. Genel sorunlarla yerel sorunlar arasında köprü kurmaya başlıyorlar. İşte bu adımlar geleceğe dair umutlu bir sürecin de başlangıcıdır aynı zamanda. Bu çabayı daha hedefli ve amaca uygun bir temelde geliştirmek ve büyütmek öncelikli sorumluluklardan biri olarak önümüzde duruyor.

Direniş cephesinde bunlar yaşanırken sermaye iktidarı direnişin politik-moral-maddi tüm kazanımlarına pervasızca saldırmayı öncelikli bir hedef haline getirmiş bulunuyor. Her türlü kirli silah ve yöntem kullanarak direniş itibarsızlaştırılmaya ve etkisizleştirilmeye çalışılıyor. Kitlelerin mücadele kararlılığını ve direnme iradesini ezmek için tam bir seferber içindeler. Polis, yargı ve medya aygıtları harekete geçirilerek korku imparatorluğu yaratılmak isteniyor. Başta Tayyip Erdoğan ve avanesi olmak üzere tüm düzen güçleri gece-gündüz demeden her vesileyle direnişe, işte bu yüzden saldırıyorlar. Ancak bu mümkün değil artık. Zira direnme ruhu ve bilinci tüm ülke sathına yayılmış bulunuyor. Şimdi işçilere, emekçilere, gençliğe ve kadınlara yönelik en küçük saldırı bile anında direnme ruhunun yarattığı kararlılık kuşanarak yanıtlanıyor.

Bugün mücadelenin bir başka cephesi ise işçi sınıfının grev, direniş ve eylemlerle haklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için inatla, kararlılıkla mücadelenin yolunu tutmalarıdır. Farklı sektörlerde yaşanan bir dizi grev, direniş ve eylemler bunu gösteriyor. Önümüzdeki dönem işçi sınıfının direnişin açtığı yoldan ilerleyerek sınıf mücadelesinin geleceğinde tayin edici bir rol oynayacağı bir döneme de işaret ediyor. Sınıf devrimcileri tüm güçleriyle bu alana yüklenmeyi esas almalıdırlar.

* * *

Ekim Gençliği Yaz Kampı çalışmalarına 22 Temmuz günü başladı. Kamp programı belirlenen çerçevede başarı ile sürmekte, kampa katılan gençlik güçleri yeni dönemin görevlerine hazırlanmanın bilinci ve sorumluluğu ile kamp etkinliklerine etkin bir tarzda katılmakta ve kendi katkılarını sunmaktadırlar. Kuşkusuz sınırlı bir zamana sığdırılan bu çok yönlü çaba etkisini ve sonuçlarını yeni dönem gençlik faaliyetinde gösterecektir. Bundan hiçbir kuşku duymuyoruz.

 
§