02 Ağustos 2013
Sayı: KB 2013/31

 Kızıl Bayrak'tan
Kirli savaşa karşı Kürt halkıyla dayanışmaya!
AKP’nin Suriye’yi bölme planı
“Korkacaksınız, titreyeceksiniz, yıkılacaksınız!”
AKP iktidarının çok yönlü kabusu
Gençlikten korkmaya devam ediyorlar!
Gençlik uykudan uyandı!
Biber gazı inkar edilemedi!
Güzeltepe’de çeteci katiller serbest!
Gezi Direnişi tutsak ailelerinden eylem
Bir “vandal”ın hikayesi..
Dilan’ın vurulması kayıt altında
Yol-iş bürokratlarının tutumu ve görevler!
Sendikal örgütlülüğe saldırılarda yola devam!
Bir fotoğrafın anlattıkları...
Gençlik içinde devrim mayası tutacak!
“Düşlediğimiz yaşamı burada somutlaştırdık!”
“‘Özgürlük’ talebi ile emeğin mücadelesi buluşacak!”

Mısır’da devrim ve karşı devrim sarmalı... - Volkan Yaraşır

Tunus’ta dinci-gericiliğe karşı direniş yayılıyor!
“ABD barışı” Filistin direnişini bitirmeye endekslidir!
Kadına yönelik gerici saldırılar devam ediyor!
Toplumcu Eksen Gezi Özel Sayısı çıktı
İstanbul’a park, kapitalizmin yeni ortaoyunu
Cezaevinde bir ses var
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Güzeltepe’de çeteci katiller serbest!

 

Devrimcileri asılsız ve dayanaksız gerekçelerle gözaltına alıp cezaevlerine koyan sermaye devleti, besleyip büyüttüğü çeteleri korumaya ve mükafatlandırmaya devam ediyor. Bunun son örneği Çiğli Güzeltepe’de yaşandı. Güzeltepe’de 23 yaşındaki Turgay Tekin isimli bir genç, 26 Temmuz akşamı saat 23.00 sıralarında evinden götürülerek öldürüldü.

Turgay’ın katilleri gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Güzeltepe mahallesinde işçi ve emekçilerin kurtuluşu için mücadele yürüten sınıf devrimcisi Erol Özdemir ise Gezi Direnişi’nde yer aldığı için hedef gözetilerek gözaltına alınmış ve ardından tutuklanarak Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Devletin, çeteleri ve eli kanlı katilleri kollarken devrimci ve ilerici güçler üzerinde tutuklama terörü estirmesine mahalleli emekçiler tepki gösterdi.

Mahalleyi çetelerden temizlemeye çağırdı

Devrimcilerin evlerine ve derneklerine özel harekatlarla operasyon düzenlenirken kardeşinin katillerinin serbest bırakılmasına tepki gösteren Turgay Tekin’in ağabeyi Şefik Tekin kardeşinin katledilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi.

Kardeşim 26 Temmuz akşamı saat 23.00 sıralarında evdeyken kapı çalındı. Vedat Tike ve üç arkadaşı kardeşimi alarak götürdüler. Kardeşimi Çamlıkent’in oradaki dağlık alana götürmüşler ve orada Vedat Tike ile arkadaşları, ilk önce bacağına sonra da kafasına ateş ederek öldürmüşler. Bu çok açık şekilde göstermektedir ki kardeşim orada pusuya düşürülmüştür.

Yerel ve ulusal basında ‘bilinmeyen kişiler tarafından ve bilinmeyen nedenlerle’ yapıldığı yazılarak cinayet kapatılmaya çalışılıyor. Failleri belli olan bir cinayet söz konusu. Hatta polis tarafından yakalanmalarına rağmen savcılıkta ifadeleri alınarak serbest bırakılıyorlar. Mahallemizdeki devrimciler tutuklanırken katiller serbest bırakılıyor. Hatta basında kardeşimin fotoğrafı yerine hiç tanımadığım birinin resmi konularak basının işlenen cinayete önem vermediği ve sadece haber yaptığını görmek bizi üzüyor. Biz sorumluların yakalanıp ceza almasını bekliyoruz. Biz ailesi olarak da faillerin kim olduğunu biliyoruz; Vedat Tike ve arkadaşlarıdır! Katiller yakalanana kadar elimizden geleni yapacağız.

Tüm Güzeltepe halkına çağrımızdır; yanımızda olun. Bugün bizim başımıza gelen yarın sizlerin de başına gelebilir. Bu pislikleri mahallemizden temizleyelim ve bunun için mücadele edelim. Bu şahıslar mahallemizde organize bir şekilde ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. İstedikleri saatte istedikleri insanı ormana götürüp tehdit edebiliyorlar. Bunların önüne geçelim. Bizim yandı, kimsenin canı yanmasın.”

Mahalledeki emekçiler de tepkili

Cinayetin ardından görüştüğümüz Güzeltepeli emekçiler de durumdan şikayetçiler. Tariş Direnişi’ni yaşayan mahallelerinin bu şekilde anılmaya başlamasından rahatsız olduklarını, çetelerin mahalle dışından yönetildiğini söylüyorlar. Dışarıdan polisin de bildiği kirli güçler mahalleye yerleştiriliyor. Mahalle halkı çetecilerin Güzeltepe’ye ilk geldiğinde ekmek alacak paralarının dahi olmadığını, şimdi ise son model arabalarla gezdiklerini dile getiriyorlar.

Mahalledeki kadın emekçiler de korktuklarını, çocuklarını evden dışarıya çıkarmakta tereddüt ettiklerini, hatta işten gelirken bile rahatsız olduklarını ve gece uyuyamadıklarını söylüyorlar.

Kızıl Bayrak / Çiğli

 

 

 

Güzeltepe’de çetelere karşı eylem

 

26 Temmuz akşamı Güzeltepe’de Turgay Tekin isimli bir genç çetelerin hedefi olmuş ve vurularak öldürülmüştü. Sınıf devrimcileri de aile ile görüşerek mahallede katillerin yakalanması ve çeteleşmeye karşı bir eylem yapılmasını kararlaştırdı.

Eylem 31 Temmuz günü saat 19.30’da Güzeltepe Sağlık Ocağı’nda bir araya gelen Turgay Tekin’in ailesi ve emekçiler konuşma ve alkışlarla saat 20.00’a kadar beklediler. Kitlenin toparlanmasıyla birlikte buradan alkış ve sloganlarla en önde ailesi olmak üzere, ellerinde “Çeteci katiller serbest, Gezi direnişçileri tutuklu!”, “Katiller bulunsun!”, “Güzeltepe’de çete-mafya istemiyoruz!”, “Turgay Tekin’in katilleri bulunsun!” dövizleri ve Turgay’ın resimleriyle yürüyüşe geçtiler. Her sokakta evlerin balkonlarından emekçiler tencere-tava ve alkışlarıyla çeteleşmeye karşı olduklarını gösterdiler.

Yürüyüş Güzeltepe Polis Karakolu önünde 15 dakikalık oturma eylemiyle devam etti. Oturma eyleminde kitlenin öfkesi daha da arttı. Emniyet müdürü bunun üzerine Turgay’ın ağabeyi ile görüşmek durumunda kaldı. Ancak kitle sloganları ile eylemine devam etti. Sık sık “Güzeltepe burada katiller nerede!”, “Çetelerden hesabı emekçiler soracak!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!”, “Katiller bulunsun hesap sorulsun!”, “Güzeltepe uyuma evladına sahip çık!” sloganlarını karakolun önünde öfke ile haykırdılar. Karakolun önündeki eylemden sonra tekrar yürüyüşe geçildi. Yürüyüş esnasında konuşmalarla emekçiler çetelere karşı mücadeleye çağrıldı.

Aynı zamanda Gezi Direnişi ile birlikte Güzeltepe’de gözaltına alınıp tutuklanan Erol Özdemir şahsında tüm devrimciler sahiplenilerek, devletin devrimcileri uydurma gerekçelerle tutuklayıp çeteci katilleri serbest bıraktığına dikkat çekildi. Bunun üzerine kitle hep bir ağızdan “Devrimciler içerde katiller dışarda!” sloganıyla tutsaklara selam gönderdi. AKP ilçe binasının önünden Çanakkale yolunu trafiğe kapatarak yürüyen kitlenin üzerine bir kişinin aracını sürmesi üzerine ortam gerildi. Araç sahibi aracını bırakarak AKP ilçe binasına sivil ekiplerin yanına gitmeye çalıştı.

Çanakkale yolu üzerinden Güzeltepe girişi Taksi durağına kadar yüründü. Burada tekrar sloganlar atılmaya devam edildi. Sloganların ardından bir sınıf devrimcisi söz alarak çeteleşmeye karşı sessiz kalındıkça bu ölümlerin devam edeceğini, devrimciler tutuklanırken katillerin ise ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaştığını belirtti.

Ardından Turgay’ın ağabeyi söz alarak bu yürüyüşün Turgay’a yakışır bir şekilde bitirilmesi gerektiğini, şiddeti hak edenlere karşı kullanıp kitlenin öfkesine hakim olmasını istedi. Acılarının büyük olduğunu ve bu işin peşini bırakmayacaklarını herkesin de yanlarında olmasını isteyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra Güzeltepe muhtarı söz alarak çetelerden herkesin şikayetçi olduğunu mahalle olarak bundan sonra hep beraber davranılması ve mahallenin bu pisliklerden temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Eylem alkışlarla saat 21.00’de bitirildi.

Kızı Bayrak / Çiğli

 

 

 

 


 
§