04 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/39

Gerçek çözüm ve kalıcı barış için devrimci mücadele!
‘Demokratikleşme paketi’ ucuz bir manevradır
Türk sermaye devleti Rojava’da katlediyor!
Gururu olmayanlar sözlerle oynuyor
Hasan Ferit’le horona duranlara... - T. Kor
Gülsuyu çetesi katletti, polis aklıyor!
Emekçilerden savaş tezkeresine hayır!
Kapsamlı yıkım saldırıları kapıda!
“Haklarımızı sokakta kazanacağız!”
Bursa Emek Forumu’nda direniş ruhu
Feniş işçileri kazanacak!
Feniş işçileri için kampanya
MİB MYK Ekim Ayı Toplantısı…
Başörtüsü, dinsel gericilik ve sosyalist tutum - Alper Suat
Devrimci, kitlesel ve coşkulu bir merkezi gece için ileri!
Suriye’yle ilgili BM kararı onaylandı

“İsrail olmasaydı biz icat ederdik…”

Tunus’ta dinci Nahda yönetimi yolun sonuna geldi
44 yıl önce Dev-Genç’i yaratan koşullar…
Sol içi yasakçı zihniyet ve şiddet hiçbir koşulda kabul edilemez!
Üniversitelerden haberler...
Gericilik kıskacında kadın!
Kanla yazılan tarih silinmez!
“Ulucanlar’dan Gezi’ye direniş sürüyor!”
Bahçelievler Katliamı 35. yılında...
“Çocuklarımız neden yargılanıyor?”
Komutan Che kavgamızda yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Feniş işçileri için kampanya

 

Gebze Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Feniş direnişinin sesini işçi ve emekçilere taşımak, dayanışmayı güçlendirmek için imza kampanyası başlattı. Emekçilerin yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyası ve direnişle dayanışma çalışmaları çeşitli araçlarla sürecek.

Feniş direnişiyle dayanışmaya

28 Eylül’de Eski Çeşme önüne dayanışma standı kuruldu. Standda Feniş işçilerinin yaşadıkları süreci anlatan ve dayanışmaya çağıran bildiriler dağıtıldı.

29 Eylül’de de yaklaşık iki saat açılan masa, “Kıdem hakkımız gasp edilemez... Feniş işçileriyle dayanışmaya!” başlıklı bildiriler bittikten kısa bir süre sonra kaldırıldı.

Sınıf devrimcileri ayrıca aynı gün Mudurnutepe, Erişler, Yavuz Selim ve Beylikbağı’nda yaptıkları afiş çalışmasıyla emekçileri Feniş direnişiyle dayanışmaya çağırdı. “Feniş işçileri hakları için direniyor! Direnen işçilerle dayanışmaya! / BDSP” ozalitleri ve “Kıdem tazminatının gaspına izin verme! Kıdem tazminatı hakkı için direnen Feniş işçileriyle dayanışmaya!” başlıklı duvar gazetesinin asıldığı yerlerde emekçilerle sohbet edildi. Direnişten birçok kişinin haberinin olduğu gözlemlenirken, mahallelilerden fabrikayı ziyaret ederek destek olmaları istendi.

Feniş işçileri için imza kampanyasına yoğun ilgi

Öte yandan Feniş işçilerinin haklarının karşılanması, kıdem tazminatının fona devredilmesinin durdurulması ve kıdem tazminatını gasp eden patronların cezalandırılması için BDSP’nin düzenlediği imza kampanyası da devam ediyor.

Eski Çeşme önünde iki gün açılan imza masasında yüzlerce imza toplandı. BDSP’liler bir taraftan Feniş direnişine destek olma çağrısı yaparken, diğer taraftan da kıdem tazminatı hakkının gasp edilmemesi için Feniş direnişiyle birlikte mücadeleye çağırdı. Kıdem tazminatı hakkının kazanılması ve korunması ile ilgili ajitasyon konuşmaları yapılan standda Emekçi Kadın Bülteni ve Kızıl Bayrak tanıtımı da yapıldı.

Direnişin Sesi yükseliyor

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), direnişteki Feniş işçilerine “Sömürüye karşı Direnişin Sesi”nin 4. sayısı ile de seslendi. Sermayenin örgütlü saldırısına karşı işçilerin birliğini güçlendirmeye çağıran, Tariş deneyimine yer veren, Polisan direnişçisi gözüyle Feniş direnişine mesaj ileten, devam eden diğer direnişlere, direnişteki Feniş işçilerinin eylemlerine ve BDSP’nin yürüttüğü dayanışma çalışmalarına yer veren yazılardan oluşan 4. sayı işçilere ulaştırıldı.

Gebze BDSP, işçi ve emekçilere seslenmeye devam edecek.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Kayseri’de sempozyum hazırlıkları...

 

“Taşeron İşçiliğe Karşı Mücadele Sempozyumu” öncesi temsilciler biraraya geldi. Kayseri’de farklı iş kollarından 24 temsilcinin katılımıyla düzenlenen sempozyum hazırlık toplantısı, sempozyum temsilcisinin açıklamasıyla başladı.

Taşeron işçiliğinin konuşulduğu toplantıda, Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de taşeron firmaların çoğaldığı, taşeron işçi sayısının hızla arttığı ifade edildi. Toplantıda Suriye’ye yönelik savaş tehditlerinin arttığı bir dönemde gerçekleştirileceğine değinilerek sempozyumun, aynı zamanda emperyalist savaş karşıtı duruşun, işçilerin birliği halkların kardeşliği haykırışının da kürsüsü olacağı belirtildi. Toplantıda sempozyum çağrısının işçi sınıfına taşınmasının önemi üzerinde duruldu. İşyeri toplantıları planlandı.

Bülten dağıtımı

Ağırlıklı olarak “Taşeron İşçiliğine Karşı Mücadele Sempozyumu”na ilişkin yazıların yer aldığı Kayseri İşçi Bülteni Eylül sayısı, önemli işçi servis güzergahları içinde yer alan Belsin, Eskişehir Bağları, Argıncık, Karamete’de ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıtıldı.1000 adet bültenin kullanıldığı dağıtım sırasında işçilerle sempozyumla ilgili bilgi veren konuşmalar gerçekleştirildi.

Ayrıca, Karayolu işçileri Bülteni, karayolu işçileriyle buluştu. Karayolu İşçileri Bülteni Eylül sayısının dağıtımı tamamlandı. “Taşeron İşçiliğe Karşı Mücadele Sempozyumu” çağrısı Karayolları 6. bölge işçilerine ulaştı. Yaklaşık 400 taşeron işçinin bulunduğu karayolları şubelerinde bülten ilgiyle karşılandı.

Kızıl Bayrak / Kayseri

 

 

 

 

Trakya Döküm’de Türk Metal çetesinden itiraf...

 

Trakya Metal İşçileri Birliği (MİB), Lüleburgaz yolu üzerinde kurulu bulunan Trakya Döküm fabrikasında bildiri dağıtımı yaparken, Türk Metal’e üye işçi temsilcilerinin saldırısına uğradı.

Trakya MİB, tarafından 30 Eylül’de Trakya Döküm işçisine bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Bu sırada Türk Metal çetesinin temsilcileri birbirlerinden güç alarak bu dağıtımı engellemeye çalıştı. Bu arada arbede yaşandı. İşçiler araya girdi ve bu hainlerin saldırısını boşa düşürmeye çalıştı. Arbede sırasında temsilciye sarfedilen “patronun köpeğisiniz, işçi düşmanısınız!” sözlerine temsilcinin cevabı ise çok samimiydi; “evet patronun köpeğiyim, işçi düşmanıyım!”

Trakya MİB, şunu ifade etti: “İşyerlerimizde söz, yetki ve karar hakkının biz işçilerde olduğu komitelerimizde birleşelim. Türk Metal çetesine ve uşaklık ettiği sermayeye karşı hak ve özgürlüklerimizi koruyalım. Çocuklarımıza insanca yaşanabilir bir dünya kuralım.”

Trakya Metal İşçileri Birliği

 
§