11 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/40

AKP paketlerinden kölelik dayatmaları ve polis devleti uygulamaları çıktı
AKP’nin ‘demokrasi paketi’...
Haziranları Ekimler’e taşımak için...
Ekim Devrimi’nin 96., Yeni Ekimler’in Partisi’nin 15. yılında...
İşçi ve emekçi iktidarı için saflara!
Ferit’in katili çürümüş düzendir!
Kadın istihdam paketi, esnek çalışma paketinin parçasıdır!
10. Çalışma Meclisi toplantısı gerçekleşti…
Sendikal harekette neden ve nasıl tasfiye?
Feniş’te mücadele kararlılıkla sürüyor!
“Hakkımızı alana kadar...”
Penti’de direniş bitti!
“Eylemlerimiz devam edecek!”
Ortak olan soruna temelden farklı yaklaşımlar
“Altın Şafak” ve Alman burjuvazisinin ikiyüzlülüğü...
AKP’nin ikiyüzlü mülteci politikası

Gençlik direnişe, 6 Kasım’da alanlara!

Gençlik hakları için direnişte...
Çocuklar şehre geri döndü...
Gezi tutsaklarından BİR-KAR’a...
Burcu Koçlu için eylem!
Zindanda baskılar sürüyor…
BİR-KAR’dan Gezi tutsağına…
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İşçi ve emekçi iktidarı için saflara!

 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun birçok yerde gerçekleştireceği etkinlikler, hazırlıkları ile emekçilere duyurulmaya devam ederken aynı zamanda bir örgütlenme seferberliğine dönüştürülmeye çalışılıyor. Tarihleri belli olan etkinliklerin çalışmalarını okurlarımıza sunuyoruz.

Esenyurt: 30 Kasım

Esenyurt’ta gerçekleştirilecek gece için hazırlık toplantısı düzenlenerek devrim ve sosyalizm davasını yükseltme görevine vurgu yapıldı. Haziran Direnişi’nin kazanımlarına yaslanarak önümüzdeki mücadele dönemine hazırlanan sınıf devrimcileri 30 Kasım’da Esenyurt’ta “Özgürlük, Devrim, Sosyalizm” şiarıyla gerçekleştirecekleri etkinliğin hazırlıklarının startını verdi.

Gece hazırlıklarını omuzlayacak güçlerin katılımıyla 4 Ekim’de Esenyurt İşçi Kültür Evi’nde düzenlenen hazırlık toplantısında somut planlamalar yapılırken Türkiye ve dünyada yaşanan siyasal süreç ile Haziran Direnişi üzerine tartışmalar yürütüldü. Farklı sektörlerde çalışan işçilerin katılımıyla yapılan toplantıda, “Özgürlük, Devrim, Sosyalizm” şiarlarını işçi sınıfının gündemine taşınmasının imkan ve olanakları masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) temsilcisi, ilk olarak Haziran Direnişi’ni ortaya çıkaran koşullara değindi. BDSP temsilcisi, geçtiğimiz yılın Kasım ayında komünist hareketin 25. yılı vesilesiyle dile getirilen “Devrime hazırlanıyoruz” şiarının Haziran Direnişi’yle beraber daha da bir anlam kazandığını ifade etti.

Gecenin, sınıfı devrime kazanmanın bir basamağı olması gerektiğini vurgulayan temsilci, etkinlik sürecinin aynı zamanda bir örgütlenme seferberliğine dönüştürülmesi ve fabrika zeminine taşınması gerektiğini hatırlattı. BDSP adına yapılan konuşmanın ardından gece hazırlıkları üzerine somut planlamalar yapılarak toplantı bitirildi.

Esenyurt’ta etkinlik çalışmaları yapılan ilk toplantının ardından hızla başladı. Bir yandan afiş çalışması ile şiar Esenyurt’taki tüm işçi ve emekçilerin görebileceği noktalara yapılıyor, diğer yandan aynı şiarla örgütlenen gece hazırlıkları sürdürülüyor.

Özgürlük, Devrim, Sosyalizm Gecesi’nin hazırlıkları kapsamında mahallelerde komiteler oluşturuldu. Komiteler toplantılarda biraraya geliyor. İlk olarak Depo Hazırlık Komitesi bir toplantı düzenledi. Toplantıda etkinlik hazırlıkları yapılan planlamalarla belirlendi. Yanısıra toplantıda Özgürlük, Devrim, Sosyalizm Gecesi’ne davet edilecek işçi ve emekçiler belirlenerek iş bölümü yapıldı.

Komite haftalık periyotlarda biraraya gelerek hazırlıklarını gözden geçirecek. Önümüzdeki günlerde etkinliğin gündemlerinin ve içerisinden geçtiğimiz sürecin tartışılacağı ev toplantıları yapılacak. Ev toplantılarının yanısıra ev ev gezilerek çağrı broşürleri emekçilere ulaştırılacak. Afişlerle ve duvar gazeteleriyle de gecenin duyurusu güçlendirilecek. Yapılan planlamaların ardından bir sonraki buluşma günü belirlenerek toplantı sonlandırıldı.

Sarıgazi:16 Kasım

Kapitalist krizlerin sarsıcı etkilerinin ve buna bağlı olarak emperyalist savaş ve saldırganlığın had safhaya ulaştığı bir dönemden geçilirken hem krizin hem de ezilen halklara yönelik yıkıcı savaşın ağırlığı altında işçi sınıfı ve emekçilerin kurtuluşunun “sosyalizm” kavgasında olduğu gerçeğine ışık tutmak amacıyla Ümraniye BDSP 16 Kasım Cumartesi saat 19.00’da Sarıgazi Demokrasi Caddesi’ndeki Yıldırımlar Düğün Salonu’nda bir etkinlik gerçekleştirecek.

Çeşitli sektörlerden işçilerin ve emekçilerin katılımıyla etkinliğin içeriğine ve önemine değinen toplantıyla başlayan etkinlik hazırlıkları devam ediyor. Bu hazırlıklar çerçevesinde bir yandan da Sarıgazi’de bulunan kitap evi, kahve ve cafelere afişler asıldı, etkinlik biletleri bırakıldı.

İşçi ve emekçilerin kapıları da tek tek çalınarak Haziran Direnişi’nin birikimlerine yaslanılarak, gerçek alternatif olan sosyalizm kavgasını büyütme üzerine konuşmalar yapılıyor ve etkinlik biletleri ulaştırılıyor.

Kartal: 7 Kasım

Sınıf devrimcileri Kartal’da “Haziran Direnişi ve özgürlük, devrim, sosyalizm” semineri düzenledi. İlk olarak toplantının kapsamı anlatılarak başlandı. Ardından sözü alan BDSP temsilcisi bir sunum gerçekleştirdi. Sunum dünyadaki gelişmeler ve kapitalizmin işçi sınıfına ve emekçilere karşı gerçekleştirdiği pervasızca saldırıları ele aldı. Ve bu eksende ortaya çıkan ayaklanmalar, direnişler ile birlikte savaşlar, bunalımlar ve devrimler dönemi işlendi. Emekçilere yoksulluğun, açlığın ve sefaletin tek kaynağının kapitalizmin olduğu da teşhir edilerek sosyalizm alternatifini büyütme çağrısı yapıldı.

7 Kasım’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılacak “Özgürlük, devrim ve sosyalizm” etkinliğinin bu çerçevede ele alınması gerektiği vurgulandı. Ardından etkinliğe dair planlamalar konuşuldu. Söz alan katılımcılar kitlelerde sosyalizm alternatifinin güçlendirilmesi, bu eksende insanların kendilerini ifade edebilecekleri örgütlülük zeminlerinin oluşturulması ve 15. yıl etkinliğinin bunun vesilesi olması gerektiği üzerinde duruldu.

Yapılan tartışmaların ekseninde etkinliğe kadar pratik işlerin planlanacağı bir toplantı ve 26 Ekim’de ise Ekim Devrimi’nin kazanımları üzerinden sosyalizmin güncelliğini konu alan bir seminer planlandı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt – Sarıgazi - Kartal

 
§