21 Mart 2014
Sayi: KB 2014/12

Düzenin krizine devrimci yanıt
Greif işçileri saldırılara karşı saldırıyla yanıt verdi
DİSK’in seçim taktiği ve örgütlenme seferberliği üzerine
Düzenin korkusunu büyütmek için!
Düzenin seçim oyununu bozalım!
Sömürü ve kölelik düzenine oy ve onay vermiyoruz!
Devrimci sınıf çalışmalarından...
Gençlik 16 Mart’ı unutturmadı
Liseliler Berkin’in sapanını devraldı!
Halepçe katliamını
protesto eylemleri
İllerde KESK eylemleri
“Hakları kazanmanın yolu direniş!”
Bosch’un ikinci yılında çıkarılacak en büyük ders...
DİSK Greif’tir! DİSK’in fiili-meşru mücadele değerlerine işçiler sahip çıkmalıdır!
Greif işçileri göreve çağırıyor!
Ya Greif işçisi kazanacak her yer Greif olacak ya da...
İhanetin ve işbirlikçiliğin belgesi!
DİSK/Tekstil’de inisiyatif Greif işçilerinde!
Tekel’den Greif’e direniş sürüyor,
sendikal bürokrasi ise engelliyor!
Greif direniş günlüğü
Çanakkale, sosyal şovenizm ve enternasyonalizm - M. Yılmaz
Suriye krizi 4. yılında… - M. Dağlı
Batılı emperyalistlerde “Kırım hezeyanı”
Gezi’den Greif’e Greif’ten 1 Mayıs’a...
Çocuklar alacak dünyayı ellerimizden!*
30 Mart'ta seçiminiz Kızıldere olsun!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlik 16 Mart’ı unutturmadı

 

16 Mart katliamları üniversitelerde protesto edildi. Gençlik okullarda yaptıkları eylemlerle 16 Mart katliamlarını unutturmayacağını haykırdı.

İstanbul

İÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler açtıkları pankartların arkasında sloganlarla Beyazıt Meydanı’na yürüdüler. Merkez Kampüs’ten çıkan öğrenciler de sloganlarla meydana gelerek buradaki arkadaşlarıyla buluştular.

Kürtçe ve Türkçe olarak okunan açıklamada katliamlar hatırlatılırken, Beyazıt’ta gerçekleşen katliamın ardından dava dosyası kapatılarak ve katliamın sorumlularının terfi ettirilerek devletin katliamcıları ödüllendirdiği ifade edildi.

Halepçe’de yaşanan katliamın ise yıllardır Türkiye’de de devlet politikası olarak devam ettiği ifade edildi. Roboski, Gewer ve Paris’te katledilen Kürtler hatırlatılarak bugünkü iktidarın da bu katliam geleneğini devam ettirdiğine vurgu yapıldı.

AKP hükümetinin Haziran Direnişi sırasında polisler eliyle terör estirdiği ifade edilerek katledilenler anılırken Berkin Elvan da ayrıca anıldı.

Açıklamanın ardından hep birlikte Beyazıt Marşı söylendikten sonra Beyazıt Katliamı’nın yaşandığı Eczacılık Fakültesi önüne yüründü.

Burada ‘78’liler Girişimi adına katliamın yaşandığı anda orada olan Kamil Tekin Sürek bir konuşma yaparak yaşananları anlattı.

Katledilenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından, her yıl katliamın yaşandığı yere karanfil bırakıldığı hatırlatıldı. Bu sene ise Berkin Elvan için ekmek bırakıldı.

Ankara

Dem-Yöm, DPG, DÖB, Kaldıraç, Kurtuluş Yolunda Dev-Genç’in örgütlediği eylem Cebeci Kampüsü’nden yürüyüşle başladı.

“Beyazıt’da, Halepçe’de, Gazi’de, 13 Mart’ta katliam yapan devlet, Berkin’i katletti. Hesap soracağız!” parkartı açılan eylemde “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla trafik kapatılarak yürüyüşe geçildi. Kampüste toplanarak Güvenpark’a yürümek isteyen öğrencilerin önü Kurtuluş Metrosu’nda çevik kuvvet polisleri, akrep ve TOMA’larla kesildi.

Devrimci ve ilerici öğrenciler barikatın önünde bir süre slogan attıktan sonra kaldırıma geçerek burada kısa bir açıklama ve anma gerçekleştirdiler.

Dün Gazi’de, Halepçe’de, Beyazıt’ta katleden devletin Haziran’da da katlettiğine değinilen açıklamada devletin bu kez 15 yaşındaki Berkin’i hedef aldığı belirtildi. Devletin katliamcı yüzünün teşhirinin ardından meydanlarda hesap sorulacağı vurgulandı. Saygı duruşunun ardından öğrenciler “Berkin’in katili polis, sokaktan çekilene kadar biz de kampüsten çıkmayacağız” diyerek Cebeci Kampüsü’ne çekildi ve eylem burada bitirildi.

İzmir

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, yürüyüşün ardından 1. No’lu yemekhane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Katliamlarda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından yapılan basın açıklamasında Mart ayının insanlık dışı katliamlar nedeniyle toplumun hafızasında “Acılar, katliamlar ayı” olarak kazındığı söylendi “Tüm insanlığın barış içerisinde yaşayacağı bir dünya mücadelesi veren halkların ve emekçilerin örgütlü gücü, yeni katliamların yaşanmasını engelleyebilecek tek güçtür.” denildi.

Antalya

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Evi’nin önünde toplanan kitle, “Unutmadık, unutturmayacağız!” pankartıyla kampus içerisindeki Olbia Çarşısı’na yürüdü. Katliamların hesabının sorulacağı yönünde sık sık slogan atan grup Olbia Çarşısı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Bilecik

Bilecik Üniversitesi öğrencileri Halepçe katliamını yürüyüşle andılar. Öğrenciler “Halepçe Katliamı’nı kınıyoruz” pankartıyla eylemdeydi. Eylemde katliama ilişkin fotoğraflar taşındı. Eylemde katledilenler anılırken katliamın sorumluları lanetlendi.

Eskişehir

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’de Halepçe, Gazi, Beyazıt ve Gezi’de katleden devlet lanetlendi. Yunus Emre Kampüsü yemekhane önünde toplanan devrimci, ilerici ve yurtsever öğrenciler bir yürüyüş düzenledi. Ana giriş kapısına yapılan yürüyüşün ardından, burada bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Mart ayı şehitleri anıldı

 

Ankara Ekim Gençliği ve Devrimci Liseliler Birliği ortak düzenlediği etkinlik ve eylemle Mart ayı katliamlarını lanetlerken aynı zamanda bu ayda şehit düşenleri andı.

Ölenler kavganın ortasında öldü!”

Etkinlikte, Mart ayının katliamlarla olduğu kadar direnişlerle ve yiğitlik örnekleriyle dolu olduğu belirtilerek, bir süre önce yaşamını yitiren Berkin Elvan şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yitirilenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Ekim Gençliği ve DLB adına yapılan konuşmalarda, tarihteki katliamlar üzerinden iki sınıfın, iki iradenin karşı karşıya geldiği mücadeleler, direnişler anlatıldı. Sermaye devletinin kanlı yüzünü yüzlerce kez gösterdiği, ancak bunun karşısında da yüzlerce kez direniş destanları yazıldığı vurgulandı.

Konuşmaların ardından serbest kürsü açıldı, bu bölümde daha genel tartışmalar yürütüldü.

Tartışmaların sonrasında müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ezgiler ve marşlar devrim şehitlerine atfedildi.

Ayakta kalabilmek için kanımızı döküyorlar!”

Anma etkinliğinin ardından Sakarya Caddesi’nden Yüksel Caddesi’ne bir yürüyüş gerçekleştirildi ve burada basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Mart ayının katliamlar ayı olduğu belirtilirken sömürü düzenin koruyucuları çeşitli şekillerde düzeni korumaya devam ettiği ifade edildi.

Kızıldere’den Halepçe’ye, Beyazıt’tan Gazi’ye, sermaye devletinin korkusunu açığa çıkardığı ve bu yüzden katliamlara başvurduğu söylendi. En son Haziran’da ayağa kalkan milyonların katliamlar üzerine kurulu sistemi tarihin çöplüğüne göndermek için bir yol açtığı ve mücadelenin kazanana dek süreceği vurgusu yapıldı.

Açıklama katillerden hesap sorma çağrısı ve gençliğin üzerine düşeni yapacağı sözüyle bitirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 
§