28 Mart 2014
Sayi: KB 2014/13

Direnişin kalesi kuşatılmaya çalışılıyor
Türk ordusu cihatçı çeteleri korumak için saldırdı
Newroz aynasında
“çözüm süreci”nin akıbeti
Yanıtımız “Yeni Greif’ler örgütlemek,
yeni Ekimler yaratmak” olacak!
Batıkent’te sınıf devrimcilerine
faşist saldırı!
AKP: “Ustalık döneminde” bir çöküşün hikayesi
“Tweet miweet anlamaz o!”
“İlk hedef biber gazının yasaklanması!”
Düzen solunun seçim rezaleti sürüyor
Feniş işçilerinden Ankara’daki görüşmelere dair açıklama
Türk Metal Erdemir’de AKP’ye çalışıyor
Sendikalı olmak işten çıkarılma nedeni
Dünden bugüne kadın işçiler direniyor
Gençliğin devrimci birliğini yaratmanın
politik-örgütsel koşulları
Budak ve ortaklarının ihanet dosyası-2
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu Budak!
“Birileri gidecekse, o da Amerikan sermayedarıdır!”
Greif işçileri: “İşten atma kararı yok hükmünde”
Ankara’da coşkulu
“İşgal, grev, direniş!” forumu!
“Direnişimizin ruhunu Ankara’ya taşıdık”
Greif İşçileriyle Dayanışma Komiteleri yayılıyor
Greif’le dayanışma ve devrimci seçim faaliyetleri
Greif direniş günlüğü
Arap Birliği Zirvesi sona erdi
Dünyada milyonlar sokaklarda, yollarda, meydanlarda…
Berkin’e sözümüz var
“Başı öne eğilmedi!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Greif İşçileriyle Dayanışma Komiteleri yayılıyor

 

İstanbul Greif İşçileriyle Dayanışma Komitesi, Greif işçilerinin de katıldığı ilk toplantısını yaparak direnişle dayanışmanın önemine dikkat çekti. Yıllardır düşük ücretlere, taşerona mahkum edilen işçilerin kölelik koşullarını kabul etmeyerek mücadelelerini kararlılıkla devam etmelerine vurgu yapan komite adına yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Yaşam alanlarımızı ve özgürlüklerimizi savunmak için nasıl Taksim’i hep birlikte işgal ettiysek, hakları için fabrikalarını işgal eden Greif işçileriyle de beraber olmalı, direnişlerine güç katmalıyız.”

Greif Direnişiyle Dayanışma Komitesi’nde Devrimci İşçi Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Kaldıraç, Mücadele Birliği, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu yer alıyor.

Kadıköy’de stand

DİSK yönetimine direnişi sahiplenme çağrısı yapan Dayanışmalar Greif Çalışma Grubu ve mahalle dayanışmalarından çalışanlar 19 Mart’ta Kadıköy’de Eminönü-Karaköy İskele Meydanı’nda stand açtılar. Greif İşçilerinin Sesi’nin son sayısı ve 600’e yakın bildiriyi Kadıköylüler’e ulaştıran emek dostları ilgiyle karşılandılar.

Ankara’da biraraya gelen sendikalar, ilerici ve devrimciler kurumlar, Ankara Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun kuruluşunu ilan ettiler. Platformun kuruluşunu ilan eden kurumlar, direnişe verilen desteği büyüteceklerini belirttiler. İşçilerin haklı ve meşru talepleri için sürdürdükleri direnişin taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini ifade eden platform, diğer sendika, oda ve kurumlara direnişçilerle dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Platform; KESK Ankara Şubeler Platformu, ESM Ankara 1 No’lu Şube, Eğitim-Sen Ankara 5 No’lu Şube, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Emekçi Hareket Partisi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Devrimci İşçi Partisi, Kaldıraç, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’ndan oluşuyor.

Antalya’da kurulan dayanışma komitesini oluşturan işçi ve emekçiler 22 Mart akşamında yaptıkları eylemle direnişin sesini Antalya’ya taşıdılar.

Kapalıyol Halk Bank önünde toplanan kitle Attalos Heykeli’ne yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasıyla Greif işçileriyle tüm sınıf dostlarını dayanışmaya çağırdılar. “Greif işçileri yalnız değildir!” ozaliti açılan eylemle dayanışmanın yükseltileceği ifade edildi.

Antakya Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu da düzenlediği basın toplantısıyla kuruluşunu deklare etti. “Greif işçi sınıfının direnişidir” diyen platform bileşenleri, işçilerin haklı ve meşru direnişine destek olma çağrısını yükseltti.

 

 

 

 

BEN ÖZÜMÜ BULDUM

 

Ben dost ararken BDSP'yi buldum.

Ezilenlere yandaş ararken komünizmi buldum.

Bulmasına buldum ama biraz geç oldu.

Zararın neresinden dönülürse kârdır.

Ben dönmüşsem kârdayım.

Ben düştüm elimden tutup kaldıracak birini aradım.

O eli BDSP’de buldum.

Güneşin karanlığında tam hayata küsmüşken

bir ses geldi kulağıma

kalk yürü bir ışık var

Greif'e giden yolda

ışığın BDSP yoldaşlarında

TEŞEKKÜRLER dostlarım

TEŞEKKÜRLER yoldaşlarım

TEŞEKKÜRLER yandaşlarım

bu size borcum karşlığı değil

TEŞEKKÜRLER arkadaşlarım

TEŞEKKÜRLER kardeşlerim

anamız ve babamız ayrı olsa da

gönüllerimiz, fikirlerimiz bir oldu

mücadelemiz bir oldu tek hedefte

spas dı kem bıray eziz

spas dı kem heval e delal

spas dı kem

spas dı kem

Ahmet Mekin Demir

 

 

 

 

Greif işçisi başardı, biz de başarabiliriz”

 

Gebze TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Has Çelik fabrikasından bir işçi fabrikadaki işçi arkadaşlarına sesleniyor.

Bir dokunduğum işçi arkadaştan bin ah işitirim. Hepimiz aynı kaderi yaşıyoruz. Sendika yönetimi satar, patron işten atar, işçiler birbirine güvenmez. Fakat herkes ilacının birlik olmaktan geçtiğini bilir.

İstanbul, Esenyurt’ta Greif (Sunjüt) fabrikasındaki işçiler birlik olup sendikalaştılar. Toplu sözleşme görüşmelerinde patron taleplerini kabul etmediği için fabrikayı işgal ederek taleplerinin karşılanmasını istiyorlar. Greif işçileri bizim istediklerimizi istiyorlar. Taşeronluk kalksın, insanca yaşanacak bir ücret, sosyal haklar... Biz de istiyoruz bu hakları, fakat onlar direniyor mücadele ediyor.

Birçok fabrikada işçiler birbirlerine hiçbir şey olmaz gözüyle bakıyor. Fakat isteyince oluyor. 1500 işçinin çalıştığı fabrikada nasıl birlik olunuyorsa her yerde olunur. Şimdi herkes elini taşın altına koysun taşeronluğun kalkması, insanca yaşanacak ücret, sosyal haklar için çalıştığımız fabrikalarda Greif işçilerinin mücadelesine ortak olalım. Taşeronluk, hak gaspları, ücret adaletsizliği, işçileri aşağılama çalıştığım fabrika Has Çelik’te de var. Bizim de yapmamız gereken Greif işçilerinin mücadelesine ortak olmaktır.”

TAYSAD OSB Has Çelik’ten bir işçi

 
§