17 Ekim 2014
Sayı: KB 2014/41

“Yeni Türkiye” halklara düşmanlık, işçi ve emekçilere katmerli kölelik ve baskıdır
Kürt halkı emperyalist kıskaç altında
Halkların birleşik devrimci direnişini büyütmeye!
Kobanê düşmedi,
direniyor!
Kobanê’nin sesi her yerde!
Polise misliyle katletme yetkisi
Hukukçular, AKP’nin ‘Vur emri’ni değerlendirdi
Kobane rüzgarında savrulanlar - K. Toprak
Aleviler Ankara mitinginde buluştu
Bingöl’de saldırı bahanesiyle kanlı infaz
Tekstil işçileri
Kobanê direnişinin yanında!
Kobanê için
dayanışma faaliyetleri
Almanya’da yaygın
Kobanê eylemleri
Ekim Devrimi neden güncel? - E. Eren
İşçi sınıfının mücadelesini büyütmek için devrimci sınıf sendikacılığı - B. Seyit
Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Girişimi’nin kuruluş deklarasyonu
MESS-Türk Metal’den toplu sözleşme oyununda son perde
Sermayenin yıkım ve
talanına geçit vermeyelim!
Türk-İş ağaları sermaye ve AKP’nin hizmetinde!
Patronlara küresel uyarı
Gençlik Kobanê için direnişte!
Gericiliğe karşı,
gençlik Denizler’in yolunda!
İzmir’de işgal davası ertelendi
Ölümünün 32. yılında büyük Kürt şairini saygı ile anıyoruz...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Kobanê’nin sesi her yerde!

 

Kobanê direnişiyle dayanışma amacıyla çeşitli illerde hafta boyunca dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Kadıköy ve Taksim’de yürüyüş

İstanbul Kobanê Dayanışması, Kobanê için yardım koridoru açılması talebiyle 11 Ekim’de Taksim ve Kadıköy’de yürüyüş gerçekleştirdi.

Kadıköy Bahariye Caddesi’nde toplanarak ellerindeki temsili cesetlerle oturma eylemi yapan kitle bir süre sonra Boğa Heykeli’ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganların atıldığı eylem bir süre Altıyol Boğa’da devam etti. Kitle daha sonra Rıhtım’a yürüyerek basın açıklaması yaptı. Temsili cesetler yere serilerek burada da IŞİD çetelerinin katliamlarına dikkat çekti.

Aralarında BDSP, EHP, ÖDP, HDP DİP ve KESK’in de yer aldığı İstanbul Kobanê Dayanışması’nın Taksim eylemi Tünel Meydanı’ndan yürüyüşle başladı. Kobanê direnişinin selamlandığı eylemde, emekçilerin Kürt halkının yanında olduğu vurgulandı. Kitle konuşmalar ve sloganlarla Galatasaray Meydanı’na ulaştığında Kobanê’de katledilenler için saygı duruşunda bulunuldu. Dayanışma adına basın açıklamasını Hıdır Doğan okudu.

Meclis önünde Kobanê eylemi

Ankara Kobanê ile Dayanışma İnisiyatifi, Kobanê direnişine destek çağrısını yükseltmek için 14 Ekim’de meclis önünde eylemdeydi.

TBMM Dikmen Kapısı’nda oturma eylemi için toplanan inisiyatifi meclis önünde çevik kuvvet ablukası karşıladı. HDP’den Erol Dora bir konuşma yaparak Kobanê’de AKP destekli IŞİD terörünü teşhir etti. Kobanê’ye desteğin her yerde daha kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Dora, Türkiye’nin her yerinde polis terörünün; destekçileri yıldırmak amaçlı devreye sokulduğunu belirterek hükümetin Kobanê’ye yönelik politikalarını eleştirdi. Devletin samimiyetsiz tutumunun “çözüm sürecini” yıprattığını ifade etti. 5 dakikalık sessiz duruş eylemi yapıldıktan sonra eylem sonlandırıldı.

Mersin’de Kobanê’yle dayanışma

Mersin Kobanê ile Dayanışma Platformu, 13 Ekim’de gerçekleştirdiği eylemle “Her yer Kobanê her yer direniş” dedi. Forum AVM önünde toplanan ve binanın arkasındaki alana yürüyen platform bileşenleri burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, Kobanê’nin katil IŞİD ve TC devletinin kuşatması altında olduğu vurgulanarak, Kobanê halkının direnişine sahip çıkma çağrısı yapıldı. Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bizler Kobanê ile Dayanışma Platformu olarak IŞİD’e her türlü yardımın kesilmesi, Kobanê için yardım koridorunun açılması, Rojava kantonlarının statüsünün tanınması, Kobanê’den Suruç’a getirilen halkın tutuklu muamelesine maruz kalmaması, güvenlik gerekçesiyle polis-asker kuşatmasının meşrulaştırılmasına dönük kanun çalışmalarının sonlandırılması taleplerimizle Kobanê için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

ÇHD’den Kobanê eylemi

ÇHD Adana Şubesi 13 Ekim’de gerçekleştirdiği eylemle Kobanê ile dayanışma çağrısı yaptı. Adliye önünde bir araya gelen ÇHD üyesi avukatlar İnönü Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi. ÇHD Adana Şube Başkanı Sefa Aydoğan açıklamayı okudu. Açıklamada, Kobanê halkıyla dayanışmanın bir turnusol işlevi gördüğüne dikkat çekilerek IŞİD çetelerinin yaptığı katliamlara değinildi. Kobanê halkıyla dayanışma eylemlerine yönelik polis saldırısının da teşhir edildiği basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı.

Çorlu’da kitlesel eylem

Kobanê direnişine destek olmak amacıyla 12 Ekim’de Çorlu Heykel Meydanı’ndan Belediye Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş BDSP, HDP, Ergene Halk İnisiyatifi, DİP, EMEP, HTKP, DİP’in yer aldığı Kobanê Dayanışma Platformu tarafından gerçekleştirildi. Kitlenin yürüyüşe geçmesiyle polis kitleyi kaldırımdan yürütmeye çalıştı. Fakat polisin engelleme çabalarına ve yaşanan arbedeye rağmen kararlı bir şekilde yol trafiğe kapatılarak Belediye Meydanı’na yüründü.

Ardından okunan ortak basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Böylesi bir dönemde cihatçı terörizme ve onu yaratan, besleyen tüm öznelere karşı direniş büyük önem kazanmıştır. Türkler, Kürtler, Araplar ve bölgedeki tüm emekçi halklar kendi işlerini kendileri görecektir. Tüm ilerici ve devrimci güçler gericiliğe karşı bağımsız bir mücadele hattını oluşturabilir, gerici çeteleri bölgeden defedebilirler. Bağımsızlık ve özgürlüğü kazanmanın yegâne yolu buradan geçmektedir. Bu noktada bir kere daha şu gerçeği hatırlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bölgede emperyalizm eliyle özgürlük ve barış gelmesi imkânsızdır.”

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde sloganlar susmadı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Ankara – Mersin –
Adana - Çorlu


 
§