30 Ocak 2015
Sayı: KB 2015/04

Metal işçileri tüm işçi ve emekçilerin geleceği için grevde!
Soykırımın 100. yılında Türkiye-Ermenistan ilişkileri
Türk-İş ağaları düzen siyasetine su taşıyor!
Grev ve mücadelede yeni evre!
Metal işçileri MESS'e meydan okudu
MİB grev çadırlarını birlikte kurdu
Prysmian işçileri: Sonuna kadar grev!
Avrupa Yakası'nda metal grevi
Grevin rüzgarı Ankara'da!
“Metal grevi DİSK’in grevidir!”
Sınıf devrimcileri metal greviyle dayanışmaya çağırıyor
8 Şubat çağrısı: Direnişçi işçilerle omuz omuza olmaya!
Ankara'da Greif etkinliği hazırlıkları
Karayolu işçisi taşeronluk, özelleştirme ve sendikal ihanet kıskacında!
Syriza: Gelmekte olan sınıf mücadelelerini engellemenin yeni adresi
Yunanistan’a komünizm bu kış gelmez!
Çözüm gerçek bir devrimde!
Yemen iç savaşın eşiğinde!
Dünya işçi ve emekçi eylemlerinden…
On binler Kobanê’nin kurtuluşunu kutladı
“Devletin istediği modelde birliğe ihtiyacımız yok”
8 Şubat mitingine giderken...
Paşabahçe Grevi: Fabrikadan kente, direnişten geleceğe
Emekçi Kadın Komisyonları ve Greif deneyimi
‘Tarihi başarı’dan tarihi bir gün
DGB MYK Ocak ayı toplantısı
Devrim Okulları kavgaya hazırlıyor
MEB’e yürümek isteyen DLB’lilere polis terörü
Hasta tutsak Evrim Erdoğdu’dan mektup
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

MEB’e yürümek isteyen DLB’lilere
polis terörü

 

Milyonlarca öğrencinin karne aldığı 23 Ocak’ta, “Devletin karnesinde katliam var! Karnesini alamayan çocuklar için MEB’e yürüyoruz!” şiarıyla Ankara’da Yüksel Caddesi’nden MEB’e yürümek isteyen DLB’lilere polis saldırdı.

Yüksel Caddesi’nde toplanan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne yürümek isteyen Devrimci Liseliler Birliği (DLB), çevik kuvvet tarafından engellendi.

Polis barikatını protesto eden devrimci liseliler bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra sloganlarla polis barikatına yürüyerek karnelerini fırlattılar.

DLB’lilere azgınca saldıran sermayenin kolluk güçleri 10’u aşkın devrimci liseliyi işkence yaparak gözaltına aldı. Polisin darp ederek gözaltına almaya çalıştığı 15 yaşındaki bir DLB’li fenalık geçirdi. Bunun üzerine liseliyi yere fırlatan çevik kuvvet polisleri baygın halde yerde yatan liseliye yardım etmek için toplananlara tehditler yağdırdılar.

Eylemi takip eden muhabirimiz de bu duruma tepki gösterdiği için darp edilerek gözaltına alındı. Ayrıca bir polisin tutumunu protesto eden bir DGB’li ve bir BDSP’li de gözaltına alındı. Çocuk şubeye götürülen DLB’liler ailelerinin gelmesiyle serbest bırakıldılar. Kalanlar da saat 23.00 sularında serbest bırakıldılar.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Barikatlarınızı tanımıyoruz!

 

Devletin karnesinde katliam var! Karnesini alamayan çocuklar için MEB’e yürüyoruz!” şiarıyla dün Ankara’da Yüksel Caddesi’nden Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek isteyen yoldaşlarımızı polis barikat kurarak engellemek istedi. Ankara’da oluşturulan baskı ortamına ve tüm meydanların basın açıklamalarına, eylemlere kapatılmak istenmesine karşı “barikatlarınızı tanımıyoruz” diyen DLB’liler eylemlerine devam etmek isteyince polis yoldaşlarımıza azgınca saldırdı.

Sermayenin kolluk güçleri 10’u aşkın devrimci liseliyi işkence yaparak gözaltına aldı. Polisin darp ederek gözaltına almaya çalıştığı 15 yaşındaki bir DLB’li fenalık geçirdi. Yerde yatan yoldaşımıza yardım etmek isteyen emekçilere polis tehditler yağdırdı.

Tüm bu gözaltı terörüne, yapılan işkencelere karşı DLB’liler “Düzene karşı devrim” kararlılığı ile bir adım bile geri atmadılar.

Bizler, darağaçlarına korkusuzca yürüyenleri unutmadık.

İdam sehpasını tekmeleyen Erdal Eren’i unutmadık.

Kafası pres makinesine sıkışarak ölen çocuk işçi Ahmet Yıldız’ı unutmadık.

Stajda elektrik akımına kapılarak can veren Oğuzhan Çalışkan’ı unutmadık.

269 gün komada direnen Berkin Elvan’ı unutmadık.

Havan mermisiyle bedeni paramparça edilen Ceylan Önkol’u unutmadık.

12’sinde bedenine 13 kurşun sıkılarak katledilen Uğur Kaymaz’ unutmadık.

Cizre’de öldürülen kardeşlerimizi unutmadık.

Ali İsmail’e atılan son tekmeyi unutmadık.

Karnesini alamayan her çocuk için eylemdeydik.

Kurşunlara dizilen, bombalarla bedeni paramparça edilen, Haziran Direnişi’nde katledilen, sömürü çarklarında ezilen her çocuk için eylemdeydik.

Barikatlarınız, gözaltılarınız, işkenceleriniz, katliamlarınız bizi yıldıramaz! Mücadelemizi çocukları katleden sermaye düzenini yıkana kadar sürdüreceğiz.

Devrimci Liseliler Birliği
24 Ocak 2015


 

 

 

DLB Kartal’da karneleri yaktı


DLB’liler, kapitalist sistemin anti-bilimsel, dinci-gerici eğitim sistemine karşı “Bu sistemin verdiği karneyi reddediyoruz!” şiarıyla 23 Ocak’ta etkinlik gerçekleştirdi.

Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde saygı duruşu ile başlayan etkinlik, DLB adına yapılan bir konuşma ile sürdü. Ümit Altıntaş’ın Tek Renk Kızıl adlı öyküsünün tiyatral olarak okunmasının ardından yapılan müzik dinletisinde Büyü, Bize Ölüm Yok, Ellerinde Pankartlar parçaları izleyenlerin eşlik etmesiyle coşkuyla söylendi. Etkinlik “dinci-gerici eğitim sistemine karşı mücadele alanlarına örgütlenmeye” çağrısıyla bitirildi.

Karneleri yaktık, sıra düzende!

Etkinliğin ardından Bankalar Caddesi girişinde “Devletin karnesinde katliam var! Katliam: Pekiyi, Sömürü: Pekiyi, Gerici Eğitim: Pekiyi, Devrimci Liseliler Birliği” yazan Erdal Eren’in, Berkin Elvan’ın, Uğur Kaymaz’ın, Ceylan Önkol’un, Oğuzhan Çalışkan ve Ahmet Yıldız’ın fotoğraflarının olduğu ozalit ve DLB flamaları ile yürüyüşe başlandı.

“Staj sömürüsüne son, dinci-gerici eğitim istemiyoruz’’ diyen ajitasyonlar ve “Karneler düzenin gelecek bizim!”, “Karneleri yaktık sıra düzende!” sloganlarıyla yürünerek, İntiba’nın önüne gelindiğinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, staj sömürüsünde katledilen liselilere, 4+4+4 ve dinci-gerici eğitime, Cizre’de devletin katlettiği çocuklara ve işçi cinayetlerine vurgular yapılarak örgütlenme ve mücadele etme çağrısı yapıldı.

Ardından karneler yakılarak, slogan ve alkışlarla eylem devam etti. Çevredeki emekçilerin ilgiyle izlediği eylem halaylar ve türkülerle sonlandırıldı.

Eylemin ardından hep birlikte Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’ne geçilerek eylemin ve gündemin değerlendirilmesi yapıldı.

Kızıl Bayrak / Kartal

 
§