27 Şubat 2015
Sayı: KB 2015/08

Kitlelerin devrimci isyanı engel tanımaz!
Sermayenin yasa ve yasaklarına karşı fiili-meşru mücadeleye!
İç Güvenlik Paketi'ne karşı emekçiler sokağa çıktı
Faşist zorbalığa karşı eller şaltere!
Türkiye’nin “eğit-donat” hevesi
‘Kahramanlık destanı’nda IŞİD parmağı
Türk-İş hava boşaltıyor
Yol-İş Genel Kurulu ve gösterdikleri
Haribo’da taşeron sistemi
Polis devleti için grev yasağı
Maltepe’de işgale polis saldırısı
Kamu Emekçileri Forumu işleyiş ve ilkelerini belirledi
Kadın sorunu tarihsel ve toplumsal bir sorundur - H.Fırat
Kürt hareketinin kısır döngüsü ve devrimci çıkış
Troyka'nın paketi Syriza'nın zaferi mi?
Almanya: Refah toplumu masalının sonu
Ev içi emek tartışmaları üzerine
'Kadınlar Özgecan için sokakta'
AKP sorunu çözdü
Üniversitelerde faşist terör!
DLB: 9-13 Mart Berkin Elvan Haftası
Liseli gençlik deneyim kazanıyor
Türkiye'de ol(ama)mak
Nadejda Krupskaya geleceğe ışık tutuyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İç Güvenlik Paketi'ne karşı emekçiler sokağa çıktı

 

İç Güvenlik Yasa Tasarısı mecliste görüşülürken başta KESK’e bağlı sendikalar olmak üzere ilerici ve devrimci güçler eylemler gerçekleştirdi.

İstanbul

İstanbul’da KESK’in çağrısıyla eylemler gerçekleştirildi. 22 Şubat’ta Galatasaray lisesi önündeki eyleme Halkevleri, SDP, ESP, SDH ve Kaldıraç da destek verdi. Basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Hüseyin Özev yaptı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, DİSK İstanbul Temsilciliği ve İstanbul Tabip Odası tarafından 23 Şubat’ta gerçekleştirilen eyleme ilerici güçler de katılım sağladı. Cevahir AVM önünde toplanan kitlenin AKP binası önüne yürümesine izin verilmeyince basın açıklaması Mecidiyeköy Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Ankara

KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısı üzerine 22 Şubat’ta devrimci ve ilerici güçler Sakarya Meydanı’nda toplandı. KESK Ankara Şubeler Platformu adına okunan basın açıklamasında İç Güvenlik Yasası teşhir edildi.

KESK üyelerinin 23 Şubat’ta Konur Sokak üzerinden AKP İl binasına doğru yürüyüşüne polis engel oldu. Toplanma noktasına dönülerek burada yapılan açıklamada, ‘iç güvenlik’ yasa tasarısının aslında AKP’nin korkusundan kaynaklandığı belirtildi.

İzmir

KESK’in çağrısıyla 22 Şubat’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan emekçiler oturma eylemi gerçekleştirdiler. Eylemde Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Sekreteri Bedrettin Demirel konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu 24 Şubat’ta Konak Pier önünde toplanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) önüne yürüdü. Burada İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin açıklamalar yapıldı.

Kayseri

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla 22 Şubat’ta Kayseri Form önünde toplanan kitle Kayseri Meydanı’na yürüdü. Meydanda açıklama yapan KESK Kayseri Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya, İç Güvenlik Yasası’nın polis devleti uygulamalarını genelleştireceğini belirtti. Gençlerin katılımının dikkat çektiği eyleme, Kayseri İşçi Derneği üyesi işçiler ile DGB ve DLB’liler de dövizleriyle katıldılar.

Mersin

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu eylemler gerçekleştirdi.

21 Şubat’ta Özgür Çocuk Parkı’nda toplanılarak AKP Akdeniz ilçe binasına doğru yürüyüşe geçildi.

Sloganlarla yürüyen kitlenin önü AKP binasına yaklaşıldığında TOMA’lar ve çevik kuvvet tarafından kesildi. Tartışmalar sonucunda çevik kuvvet polisi biraz geriletilirken, basın açıklaması AKP’ye yakın bir noktada okundu. 

22 Şubat’taki oturma eyleminde platform adına açıklama yapan Yılmaz Bozkurt, İç Güvenlik Paketi ile birlikte OHAL ve sıkıyönetim uygulamalarının geri geleceğine vurgu yaptı ve polis devleti uygulamalarının artacağını belirtti.

23 Şubat’ta Özgür Çocuk Parkı’nda toplanarak AKP Akdeniz İlçe Binası’na doğru yürüyüşe geçildi. AKP önüne yaklaşıldığında polisler ve TOMA’lar tarafından emekçilerin önü kesildi.

Polis barikatı önünde yapılan açıklamada AKP’nin İç Güvenlik Paketi’yle neyi amaçladığı anlatıldı. Eyleme BDSP ve DGB de destek verdi.

Bursa

Bursa’da sendikalar ve demokratik kitle örgütleri Bursa Adliyesi önünde 24 Şubat’ta eylem gerçekleştirdi. ÇHD’li avukatların, TÜMTİS üyesi direnişçi Mepar işçilerinin de katıldığı eylemde sendikalar, meslek örgütleri ile ilerici ve devrimci kurumlar da yer aldı. ÇHD’li avukatlar adliye içinden çıkarak eyleme katılırken ÇHD Bursa Şube Başkanı Fazilet Karaözbek tarafından yapılan açıklamada, İç Güvenlik Yasası’nın içeriği hakkında bilgi verildi.

Manisa

KESK Manisa Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Manolya Meydanı’nda eylem gerçekleştirildi. Eylemin ardından, çıkarılması planlanan yasa alkışlar ve ıslıklar eşliğinde protesto edildi. Eyleme BDSP de destek verdi.

Kocaeli

Kocaeli’de DİSK ve KESK Bölge Temsilcilikleri bir araya gelerek Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgürlüklerin kısıtlanması ve Türkiye’nin polis devletine dönüştürülmesinin amaçlandığına dikkat çeken DİSK ve KESK üyelerine siyasal güçler de destek verdi.

Diyarbakır

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu’nun Yenişehir Belediyesi önünde toplanarak başlattığı yürüyüşe DTK, HDP, DBP ve belediye eşbaşkanları da destek verdi. Yürüyüşün ardından kitle AKP Yenişehir ilçe binasına siyah çelenk bırakmak istedi. KESK’lilere polis engel olunca, ilçe binasının karşısındaki parkın girişine siyah çelenk bırakıldı. Yürüyüşün ardından açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Medeni Tutşi yaptı.

Dersim

KESK Dersim Şubeler Platformu Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. KESK üyelerinin yanı sıra Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ve halk da eyleme destek verdi. Açıklamada KESK adına konuşan Hasan Ölgün, yasa tasarısının TBMM’de görüşülmeye başlandığını belirterek, yasa geri çekilinceye kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bolu

KESK Bolu Şubeler Platformu’nun Akbank önünde gerçekleştirdiği eyleme Sosyalist Kamu Emekçileri ve DGB de destek verdi. Eyleme Bolu’daki ilerici kurumlar da katılım sağladı.

Bartın

Bartın’da 24 Şubat’ta siyasi parti, sendika ve platformlardan oluşan Demokrasi Güçleri bileşenleri, tasarıyı protesto etmek için AKP İl binasına yürüdü. AKP önünde ortak açıklamayı KESK Bartın Şubeler Platformu Sözcüsü İsmet İpçi yaptı. İpçi, paketin açık bir şekilde yükselen toplumsal muhalefete ve özgürlük mücadelesine saldırı amacı taşıdığını söyledi.


 
§