8 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/18

Düzen cephesinin açmazları ve sınıf hareketinin birikimleri
Sendikal bürokrasiyi aşmak için taban iradesi!
Metal işçisi Türk Metal’i fabrikalardan temizliyor!
Türk Metal çetesi işçilere saldırdı!
‘Maceracılar’ Bursa’da! - B. Çağ
Metal işçileriyle dayanışma açıklamaları
Bu kavgada biz de varız!
“Sandıkta hür” 1 Mayıs’ta “makul şüpheli!”
Taksim 1 Mayısı’na tutuklama terörü
“Fabrikalardan, meydanlardan geleceğiz!”
“Özgür basın susturulamaz!”
Ankara’da bağımsız sosyalist aday tanıtım toplantısı
"Çözüm süreci" ve Kürt hareketinin çıkmazı
Baskı politikalarına mücadeleyi büyüterek cevap vereceğiz! - Av. Zeycan Balcı Şimşek
Seçimler: Vaatler ve gerçekler
Seçimler ve devrimci sınıf faaliyeti
Ne seçim, ne meclis...
Taşeron köleliğine son vermek için...
Öncü karayolu işçilerinin Ankara toplantısının gösterdikleri! - Haydar Baran (*)
555İ - T. Kor
Dünyada ve Avrupa'da 2015 1 Mayısı ve devrimci sorumluluk
Alman burjuvazisi grevdeki makinistleri hedef gösteriyor
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
Devrimci önderler Bakırköy'de anıldı
ODTÜ'de geleneksel 'Devrim Yürüyüşü' gerçekleştirildi
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Fabrikalardan, meydanlardan geleceğiz!”

 

İstanbul 3. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı İpek Bozkurt’un tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan sosyalist adaylar, işçi sınıfının bağımsız devrimci programını fabrikalara, emekçi mahallelerine taşımaya devam edeceklerini duyurdular. Sosyalist adaylar, baskı ve tutuklamaların devrimci mücadeleyi engelleyemeyeceğini, işçi sınıfının kızıl bayrağını daha güçlü dalgalandıracaklarını vurguladılar.

Ankara 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Melek Altıntaş:

İşte, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan devlet terörü... İşçi sınıfının kanı ve canı pahasına kazandığı 1 Mayıs’ı kendi tekeline almak isteyen, kendi izin verdiği sınırlarda kutlanmasını salık veren dinci gericilik bir kez daha Taksim iradesi ile alanlara çıkan emekçilere saldırmış, yüzlercesini gözaltına almış ve sonucunda da İstanbul 3. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı İpek Bozkurt’un da aralarında olduğu 24 kişiyi tutuklamıştır.

İşte, bugün Bursa’da metal işçisine ihanetçi Türk Metal çetesinin saldırganlığı… İşçilerin öz örgütü olan sendikaları kendileri için rant kapısına çeviren bu ihanet şebekesi bugün kendisine karşı ayağa kalkan işçilere, bu onurlu ayağa kalkışı takip eden Kızıl Bayrak muhabirlerine saldırmıştır.

Her iki saldırı da ne tesadüftür, ne de beklenmedik gelişmelerdir. Çöküşü hızlanan düzen kendi ömrünü uzatabilmek için bir kez daha zulmünü arttırmaktadır. Siyasal alanda dinci gericilik, sendikal alanda ise sendikal bürokrasi sallanan saltanat koltuklarını baskı ve terörle korumaya çalışmaktadır.

Ancak nafile… Ne bugün için dinci gericiliğin temsilciliğini yaptığı sermaye düzeni, ne de sendikal ihanet şebekeleri işçi sınıfının yükselen mücadelesini engellemeyi başaramayacaklar.

İşçi sınıfının eşitlik ve özgürlük mücadelesi güçlenerek devam edecek. İşçi sınıfının devrimci programı fabrikalar başta olmak üzere işçi sınıfının olduğu her alanda yankılanmaya devam edecek.”

İzmir 2. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Muharrem Subaşı:

İşçi sınıfının bağımsız sosyalist adayı olarak, seçimleri sandıkta hesaplaşmanın yeri olarak değil, işçi sınıfının devrimci seçeneğinin fabrika fabrika, havza havza örgütlenmesinin yeri olarak görüyor ve Taksim iradesini selamlıyorum. Bu mücadele ne baskılarla, ne tutuklamalarla ne de gözaltılarla yıldırılacak bir mücadeledir. Bizler sesimizin gücünü milyonlarca işçi ve emekçinin haklı davasından alıyoruz. Sesimizi kısmaya çalışanlar ancak yaklaşan sonlarını geciktirebilirler.

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz! İşçi sınıfının bağımsız sosyalist adayı İpek Bozkurt bugün tutuklanmış olabilir. Bağımsız sosyalist adaylar olarak, onun da savunduğu, işçi sınıfının bağımsız devrimci programını fabrikalara, emekçi mahallelerine taşımaya, işçi sınıfının kızıl bayrağını daha güçlü dalgalandırmaya devam edeceğiz.”

Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan:

Sermaye, Taksim iradesini yok etmeye çalıştı ama bu sene bir kez daha Taksim iradesi kazandı. Sermaye, iç güvenlik paketleri ile baskıyı artırmak böylelikle işçi sınıfına dönük hak gasplarını kolayından hayata geçirmek istiyor. Fabrikalardan yükselen tepkiler, Bursa’daki metal işçilerinin ortaya koyduğu kararlılık gibi örnekler işçilerin sesini kolayından kesemeyeceklerini gösteriyor.

Korktukları için saldırganlıklarını her geçen gün daha da artırıyorlar. Bizler onların korkularını büyütmeye devam edeceğiz. Bizler seçim oyununu bozmak için bulunduğumuz her yerde işçi sınıfının kurtuluş programını dile getiriyor, devrimci sınıf faaliyetini büyütüyor ve sokakların sesini yükseltiyoruz. Yasaklarınız, tutuklama terörünüz, yasalarınız işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları engelleyemeyecek! Fabrikalardan, sokaklardan, meydanlardan geleceğiz ve düzeninizi yıkacağız!”

 

 

 

 

Tutuklama ve saldırılar
protesto edildi

 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), İstanbul 1 Mayısı’nda yaşanan polis terörünü eylemlerle protesto etti.

İstanbul’da eylem

2 Mayıs akşamı Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirilen eylemde BDSP adına yapılan konuşmada devletin yasak ve ‘iç güvenlik paketi’nin işçi ve emekçileri sokaklara çıkmaktan alıkoyamadığı belirtilerek işkence ile gözaltına alınan yüzlerce kişinin bir an önce serbest bırakılması gerektiği kaydedildi.

BDSP adına okunan basın açıklamasında ise işçilerin biriken öfkesine karşı baskı ve saldırı politikalarının devam ettiğine dikkat çekilerek “Yasakların, baskı ve terörün sökmediğini ve sökmeyeceğini bir kere daha gördük” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kitlelerin Taksim iradesini kıramayan sermeye devletinin devreye gözaltı terörünü soktuğu ve yüzlerce kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara’da protesto

Ankara BDSP, 1 Mayıs’ta gözaltına alınan Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı İpek Bozkurt’un tutuklanmasını ve Bursa’da Türk Metal çetesinin işçilere yönelik saldırısını 5 Mayıs’ta protesto etti.

Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirilen eylemde, faşist baskı ve terörün sökmeyeceği ilan edilerek tüm işçi ve emekçiler 1 Mayıs tutsağı İpek Bozkurt’la dayanışmaya çağrıldı.

Eylemde yapılan basın açıklamasında emperyalist kapitalizmin dünya ölçeğinde içine sürüklendiği ekonomik darboğaz ile krizlerin faturasını Ortadoğu başta olmak üzere emekçi halklara kan kusturarak kıtalar arası katliam ve sömürü politikaları ile her ulustan, işçilere, emekçilere, gençlere ve kadınlara ödettiği gerçeği teşhir edildi. Grevlerde, işgallerde, Taksim 1 Mayıs’ından Bursa’da Türk Metal ağalarına karşı direnen metal işçisinin yumruklarında direnişin boy verdiği ifade edildi.

Basın açıklaması şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Asalak patronların ve emek düşmanlarının yüzüne tüküren, Soma’nın katillerinin, Özgecan’ın tecavüzcülerinin hesabını sormak üzere başkaldıran işçiler ve emekçiler, sermayenin yasalarını işgal işgal, grev grev, sokak sokak parçalayarak iktidara yürüyor! Selam olsun direnenlere, İpek Bozkurt’a, selam olsun Bursa’ya!”

Kızıl Bayrak / İstanbul - Ankara


 
§