29 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/21

Kazanmak için birlik, dayanışma, örgütlü mücadele!
Halk isyanlarından proleter isyanlara doğru
Sendika bürokratlarının paçaları tutuştu!
Bursa’dan gözlemler...
Kimi yönleriyle metal direnişi
Sermayenin kalbine inen balyoz!
Metalde bitmeyen kavga!
Renault’ta mücadele sürecek!
Metal direnişi eylemlerle selamlandı
Dayanışma çağrısı her yerde!
MESS-Türk Metal-polis tezgahı çöktü!
Gebze, İzmir, Mersin ve Kayseri’de protesto
İşçi sınıfının gözü kulağı Bursa’da, Kocaeli’de, Ankara’da, Eskişehir’de! - Av. Zeycan Balcı Şimşek
Fomara’da bir direniş türküsü
"Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!"
Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın işçi-emekçi iktidarı!
Kocaeli'de devrimci faaliyete saldırılar sökmedi
İsraf ve yolsuzluğa çerez parası diyenlerden hesap soralım!
Emperyalist çakalların dansı: Elmau Zirvesi
Dünyada grevler, işgaller, gösteriler sürüyor.
Almanya'da grevler
Nüfuz savaşında kritik günlere doğru
Bir dönem geride kalırken...
Tecavüzcü düzenin "iyi hal" karnesi
Bacasız fabrika; futbol
Onurlu kavgamızın namuslu kalem işçileri
Nurhak şehitlerini mücadelemizde yaşatıyoruz! - B. Bahar
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Metal direnişi eylemlerle selamlandı

 

KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra siyasal güçlerin çağrısıyla gerçekleştirilen eylemlerde metal işçileriyle dayanışma yükseltildi, MİB’e yönelik polis operasyonu da protesto edildi.

İstanbul

KESK üyesi emekçiler ve aralarında Metal İşçileri Birliği’nin de bulunduğu birçok kurum metal işçilerinin sesini MESS önüne taşıdı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun örgütlediği eyleme Metal İşçileri Birliği, BDSP, DGB, DAF, Birleşik Haziran Hareketi, TÜM-İGD, Kaldıraç, İMD ve EMEP katılım gösterdi. Eylemde “Türk Metal’i ezdik sıra MESS’te!”, “Yaşasın Metal İşçileri Birliği!” ve “Metal işçisi yol gösteriyor!” sloganları atıldı.

Mecidiyeköy’den MESS binası önüne gerçekleştirilen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Metal işçilerinin direnişinin selamlandığı ve Türk Metal çetesi başta olmak üzere Memur Sen gibi sendikal çetelerin teşhir edildiği konuşmaların ardından ilk sözü Metal İşçileri Birliği çalışanı aldı. KESK İstanbul Şubeleri adına basın açıklamasını Dönem Sözcüsü Turgut Yokuş okudu.

İzmir

İzmir’de DİSK, KESK ve TMMOB’un çağrısıyla 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen eylemde metal işçilerinin direnişi selamlandı. Eski Sümerbank önünde toplanan kitle İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. MİB üyeleri “Ne TM, ne MESS, ne polis baskısı Dimdik ayaktayız / Metal İşçileri Birliği” pankartı arkasında yürüdü.

İBB önüne gelindiğinde ortak basın metnini DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Ardından KESK ve TMMOB temsilcileri de direnişi selamlayan ve destek olduklarını anlatan konuşmalar yaptılar. Eyleme Metal İşçileri Birliği, DEV TEKSTİL ve DGB’nin de aralarında bulunduğu birçok ilerici ve devrimci kurum katılım sağladı.

 Metal işçileri MESS’e yürüdü

Birleşik Metal İşçileri Sendikası İzmir Şubesi, metal direnişini selamlamak, metal işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için 22 Mayıs’ta MESS’in İzmir’deki temsilciliği önüne yürüdü.

Sendika binası önünde toplanan metal işçilerinin önü Basmane Meydanı’nda polis barikatıyla kesildi. Barikat, slogansız-pankartsız ve işçileri ikiye bölerek, dörderli gruplar halinde polis eşliğinde yürünmesi koşuluyla kaldırıldı. MESS binası önüne dağınık bir şekilde giden işçiler MESS önüne gelindiğinde birleşti ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Aliağa

Aliağa Eğitim Sen Temsilciliği 21 Mayıs’ta basın açıklaması düzenledi. MİB de alana “Ne TM, ne MESS, ne polis! Dimdik ayaktayız” yazılı pankartı ve flamaları ile katıldı. Alana “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganı ile giren MİB’lilere emekçiler alkışlarla destek verdi. Eğitim Sen adına yapılan açıklamada metal işçisinin direnişi selamlandı ve sahiplenildi.

Mersin

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 21 Mayıs’ta dayanışma eylemi yapıldı. Özgür Çocuk Parkı için çağrı yapılan eyleme sınıf devrimcileri toplanma alanına belli bir mesafeden sloganlarla ve dövizlerle yürüyerek geldi.

BDSP, DEV TEKSTİL ve DGB tarafından “Hepimiz MİB’liyiz, hepimiz metal işçisiyiz!”, “Diren metal gençlik seninle!”, “Greif’ten metale direniş sürüyor!” şiarlı dövizler taşınırken aynı içerikte sloganlar atıldı.

Adana

Adana’da KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası tarafından 21 Mayıs’ta düzenlenen eylemle “Direnen metal işçilerinin yanındayız” denildi. İnönü Parkı’nda yapılan eylemde basın metni okunmadan önce MİB üyelerinin gözaltına alınmasına değinilerek “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz!” sloganları atıldı. 

Manisa

Manisa’da ilerici kurumların çağrısıyla 21 Mayıs’ta Manolya Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Manolya Meydanı’nda toplanan Eğitim Sen, SES, Petrol-İş, BDSP ve EDBP bileşenlerinin çağrısına olumlu yanıt veren Birleşik Metal-İş Sendikası, eyleme katılım sağlamadı. Bu durum, eylemde yapılan konuşmayla dile getirildi.

Aydın

KESK Aydın Şubeler Platformu, Sevgi Yolu’nda 21 Mayıs’ta gerçekleştirdiği eylemle direnişi selamladı. Eylemde KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı Ali Gün yaptı.

Basın açıklamasında MİB’e yönelik gözaltıların metal işçilerinin birliğine, mücadele azmine ve kararlılığına bir saldırı olduğunun altı çizilerek gözaltına alınan MİB üyelerinin serbest bırakılması talep edildi.

Ankara

KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısı üzerine 21 Mayıs’ta Sakarya Meydanı’nda bir araya gelindi. Eyleme BDSP, DGB, Kaldıraç ve MİB destek verdi. 

Basın açıklamasında KESK Şubeler Platformu’nun metal işçilerinin haklı, onurlu ve meşru direnişini selamladığı ifade edildi.

KESK Şubeler Platformu metal işçilerinin onurlu direnişine yönelik tüm taleplerin derhal kabul edilmesi çağrısını yükselterek metal işçisi ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini ilan etti.

Mamak’ta eylem

Mamak’ta devrimci ve ilerici kurumlar metal işçilerinin direnişiyle dayanışma amacıyla 23 Mayıs’ta eylem gerçekleştirdi. BDSP, AKADER ve Halk Cephesi’nin örgütlediği eyleme Ankara Anarşi İnisiyatifi ve Halkevleri de destek verdi. Tuzluçayır Meydanı’nda sloganlarla başlayan eylem kurumlar adına yapılan konuşmayla devam etti. Konuşmada metal işçilerinin direnişine selam gönderildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-İzmir-Mersin-Adana-Manisa-Aydın-Ankara


 
§