29 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/21

Kazanmak için birlik, dayanışma, örgütlü mücadele!
Halk isyanlarından proleter isyanlara doğru
Sendika bürokratlarının paçaları tutuştu!
Bursa’dan gözlemler...
Kimi yönleriyle metal direnişi
Sermayenin kalbine inen balyoz!
Metalde bitmeyen kavga!
Renault’ta mücadele sürecek!
Metal direnişi eylemlerle selamlandı
Dayanışma çağrısı her yerde!
MESS-Türk Metal-polis tezgahı çöktü!
Gebze, İzmir, Mersin ve Kayseri’de protesto
İşçi sınıfının gözü kulağı Bursa’da, Kocaeli’de, Ankara’da, Eskişehir’de! - Av. Zeycan Balcı Şimşek
Fomara’da bir direniş türküsü
"Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!"
Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın işçi-emekçi iktidarı!
Kocaeli'de devrimci faaliyete saldırılar sökmedi
İsraf ve yolsuzluğa çerez parası diyenlerden hesap soralım!
Emperyalist çakalların dansı: Elmau Zirvesi
Dünyada grevler, işgaller, gösteriler sürüyor.
Almanya'da grevler
Nüfuz savaşında kritik günlere doğru
Bir dönem geride kalırken...
Tecavüzcü düzenin "iyi hal" karnesi
Bacasız fabrika; futbol
Onurlu kavgamızın namuslu kalem işçileri
Nurhak şehitlerini mücadelemizde yaşatıyoruz! - B. Bahar
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kocaeli'de devrimci faaliyete
saldırılar sökmedi

 

Kocaeli’nin pek çok ilçesinde devrimci seçim faaliyetini yaygınlaştıran sınıf devrimcileri, 24 ve 25 Mayıs’ta devrimci seçim faaliyeti sırasında kolluk güçlerinin saldırısına uğradı.

Diloavası’nda seçim standına saldırı

24 Mayıs’ta Dilovası merkezde stand açan ve merkeze bağlı sokaklarda seçim bildirgelerinin dağıtımı ve afiş çalışması yürüten sınıf devrimcileri polisin keyfi engellemesiyle karşılaştı. Mahalle arasında dağıtım yapan iki sınıf devrimcisinin önü sivil araçla kesilerek bildirgelerin yasal olmadığı, izin alınmadığı gerekçesiyle sınıf devrimcileri karakola götürülmek istendi.

Kendi iradeleriyle araca binmeyen BDSP’liler darp edilerek araca zorla bindirildi ve karakola götürüldü. Diğer taraftan iki resmi ve bir sivil araç Dilovası merkezde açılan standa gelerek rutin GBT uygulaması yaptıklarını ve kimlikleri görmek istediklerini söylediler. Standda bulunan Kızıl Bayrak gazetesinin, seçim bildirgelerinin yasal olmadığını, stand açılması için izin alınmadığını söyleyerek standı devirmeye ve yayınları almaya çalıştılar. Bunun üzerine standın önüne geçilerek hiçbir materyalin verilmeyeceği belirtildi. Çıkan arbedede polis biber gazına sarılarak 3 tüp biber gazıyla sınıf devrimcilerini etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bir sınıf devrimcisi polis aracına zorla bindirildi. Çevrede toplanan emekçilerin sahiplenmesiyle polis araçları kapılarını bile kapatmaya fırsat bulamadan hızlıca kaçtı. Yoğun biber gazından etkilenen devrimcilere çevreden destek geldi. Emekçiler ve HDP Dilovası ilçe başkanı ve üyeleri de gelerek standı yeniden kurmaya yardım ettiler ve faaliyet sürdürüldü.

Karakola götürülen 3 sınıf devrimcisi polis tarafından darp edildi ve sözlü tacize maruz kaldı. Bir kadın devrimciye ayrıca sözlü tacizde bulunuldu. Karakolda işlemler sürerken faaliyet sürdürüldü ve Dilovası merkezde gerçekleşen polis saldırısıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Sonrasında BDSP’nin Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan alanda, işçi ve emekçilere seslendi ve saldırıyı kınadı.

Sınıf devrimcilerinin alınmasıyla birlikte faaliyet sona erdi.

İzmit’te de polis saldırısı

25 Mayıs’ta devrimci seçim faaliyetini Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’e taşıyan sınıf devrimcileri, Halkevi durağı civarında afiş yaptıkları sırada polis saldırısına uğradı. Azgınca saldıran polis, sınıf devrimcilerini ters kelepçe yaparak gözaltına aldı. Gözaltına alınan sınıf devrimcileri akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.

Doğan: Korkularını büyüteceğiz!

Polis saldırılarına ilişkin açıklama yapan Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan, “Korkularını büyütmeye, sokaklarda olmaya devam edeceğiz” dedi. Doğan açıklamasında şunları ifade etti:

“Fabrikalarında işçilerin oluk oluk kanı akıtılan, sokaklarında kadına yönelik şiddetin kol gezdiği, zehirli atıkları, baz istasyonları vb. ile çevre kirliliğinin, kanser vakalarının yoğun olduğu Kocaeli’nin her bir noktasında işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürt halkının örgütlü mücadelesini yükselteceğiz.

Sermaye partileri yeni Soma’lar, yeni Torunlar yaratmak istiyor. Onlar Kürt illerinde kan dökmek istiyor. Onlar yeni Özgecanlar’ın yaşanmasına göz yumuyor. Onlar gençliği geleceksiz bırakıyor. Onlar bizlerin birlikte hareket etmesinden korkuyor.

Korkuları olmaya, korkularını büyütmeye devam edeceğiz! Sokaklar bizimdir!

Tek yol DEVRİM ve devrime giden yol SOKAK’lardan geçer!”

Kızıl Bayrak / Kocaeli

 

 

 

 

 

Çayırova’da aday tanıtım etkinliği

 

Sınıf devrimcileri 23 Mayıs’ta Çayırova’da aday tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Sermaye partilerini teşhir eden konuşmayla başlayan etkinlikte milletvekilleri ve patronlar arasındaki ilişkiyi teşhir eden bir tiyatro oyunu sergilendi. Ardından ise BDSP Temsilcisi ve Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan aldılar.

BDSP temsilcisi Türkiye’de gerçekleşen seçimlerin demokrasi aldatmacası olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında mecliste belirlenen yasaların sermayeye hizmet ettiğini belirtti.

BDSP temsilcisi, düzen yıkılana kadar mücadelenin şart olduğunu ve metal işçilerinin eylemlerle elde ettikleri kazanımların bir mücadelenin ürünü olduğunu vurguladı.

Konuşmanın devamında düzen partilerinin ve reformist solun işçi ve emekçileri seçim vaatleri ve parlamentarist hayallerle düzene yedeklediği anlatıldı. Diğer yandan da geçmişin devrimci partilerinin bugün meclisten medet umdukları vurgulandı.

Devrim programında birleşelim”

Sosyalist aday Mehmet Doğan ise konuşmasına 23 yıldır işçi olduğunu ve Feniş Alüminyum’da direnişçi bir işçi olduğunu söyleyerek başladı. İşçi sınıfının yaşadığı sorunları kendi yaşadığı örneklerle de açıklayan Doğan, Feniş patronunun da eski bir milletvekili olduğunu söyledi.

Doğan, aynı zamanda mecliste işçi ve emekçilerin haklarını gasp eden yasaların çıkartıldığını ifade etti.

Mehmet Doğan burjuvazinin bin bir türlü oyunlarına rağmen grevi devam ettiren metal işçilerinin yolundan yürünmesi gerektiğini de vurgulayarak işçi ve emekçilerin seçimlerde düzen partilerinin vaatlerine kanmaması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda reformist solun da çözüm yolu olarak meclisi işaret göstermesinin hayallerle emekçileri kandırmak olduğunu ifade ederek sermaye devletinin değirmenine su taşındığını ifade etti.

Mehmet Doğan’ın ardından soru-cevap kısmına geçilerek sorular cevaplandı. Ardından ise İbrahim Kaypakkaya şahsında Mayıs şehitleri için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Gebze

 
§