12 Haziran 2015
Sayı: KB 2015/23

Bu düzen sürdükçe kontrgerilla hep olacaktır!
Seçimler bitti, düzenin açmazları sürüyor!
Seçim hileleri ve gösterdikleri!
Emekçi kadınların sorunlarını vekiller çözemez!
Devlet Diyarbakır’da Hizbulkontra’nın iplerini çözdü
HDP’yi daha da ‘ılımlılaştırmak’ için...
15-16 Haziran Direnişi yol gösteriyor...
Madenlerde metal etkisi ve aldatılmışlığa isyan
Çelik-İş: Aman üretim durmasın!
MESS’ten kıyım operasyonu
Yeni sendika için yola çıkıldı
Hedefte metal işçisi ve yeni sendika var
İşçi kurulları: Hareketin avantajı ve handikabı - B. Çağ
7 Haziran seçimleri ve sonrası
Devrimci seçim çalışmamız üzerine
7 Haziran sonrası: Panik, korku, bölünme...
Metal işçisi seçimini yaptı: DİRENİŞ!
G-7 Zirvesi: "Kapitalizm bir yamyamlık düzenidir!"
Sermayenin zirvesine karşı protestolar
İşçi ve emekçiler mücadelede
Satış sözleşmesine izin vermemek için...
Zamanı geçen “hurdaların” tam zamanlı salvoları! - O. Kara*
"'Baskılar ve cezalarınızla' komünist tutsakları yıldıramazsınız!"
Yaz kampında buluşuyoruz!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hedefte metal işçisi ve yeni sendika var

 

Metal hareketi bir gün içinde işten atma saldırılarıyla karşı hamleyi gördü. Fakat bir kez daha Renault işçileri hareketin merkezinde saldırıyı göğüsleyerek büyük bir güç olmaya devam ettiklerini, hareketin zamanla geri çekildiğini düşünenlerin yanıldığını gösterdi. Bu hamlenin yeni sendika kuruluşuna yönelik ilk önemli toplantının üstüne gelmesiyse günün çok kullanılan tabiriyle ‘manidar’!

Çünkü metal işkolundaki patronların asıl korkusu işçilerin mevcut hareket halini güvenceleyecek ve yeni hareketlere hazırlayacak taban örgütlenmesi yapısını esas alan yeni sendikal anlayışın hazırlığıdır. Diğer tüm sosyal ve sendikal kazanımlar zaman içinde tırpanlanabilir, Türk Metal ya da diğer bürokratik sendikal yapılarla işçiler üzerinde icazetçi/işbirlikçi anlayışlar yeniden kontrolü sağlayabilirler. Bugün Çelik-İş’in Tofaş’ta zemin bulmasının Ford Otosan’da metaldeki iki sendikaya da üyelik girişimlerinin ortaya çıkmasının nedeni işçilerin gücüne ve örgütlenmesine güveni başaramaması nedeniyle kendine sendikal bir güvence aramasıdır. Renault gibi daha güçlü yerler acele etmeme çağrısı yaparken bu fabrikalar üyeliklerini yaparak kendilerini güvence altına aldıklarını düşünmeye zorlandılar. Patron baskısının da daha yoğun olması bu sistematik yönlendirmenin zemini yapılmak istendi.

Metal işçisi seçimini yaptı, sermaye de!

Fakat yeni sendika tartışmasının etek kemiğe bürünme adımı olan 7 Haziran’daki toplantı sermayenin korkularının gerçek olmaya başlaması anlamına geldi. Bunun böyle okunduğu yerde, işten atma saldırılarının birbirini takip etmesinin tesadüfle açıklanamayacak kadar planlı bir hamle olduğunu gösteriyor.

7 Haziran günü herkes seçim sonuçlarını beklerken metal işçileri de kritik bir toplantı ile yeni sendika gerekliliğini/yapılabilirliğini değerlendirdi. Direnişe geçen ve hareketin merkezini oluşturan çok sayıda fabrikadan işçinin bir araya gelmesiyle ilk adım atıldı. Bundan sonrası hareketin seyri içerisinde daha da netleşecektir. Bu büyük buluşmanın etkisinin fabrikalarda yansıması ve yeni sendika ile mevcut sendikal bürokrasinin değer kaybedeceğinin bilinmesiyle sermaye de bir seçim yaptı, işten atma saldırısına başladı. Küçük ölçekli ya da merkez fabrikalarda görülen bu işten atma saldırıları karşısında üretimi durdurmayı deneyenler, Şahince’de olduğu gibi çok çaba sarf edenler de oldu. Fakat Renault işçilerinin çıkışına kadar anlamlı bir karşı duruş başarılamadı.

Patronlar işten atma ve temsilcileri tanımama adımları ile hareket karşısında yeni bir saldırı konumu aldı. Fakat ORS işçileri, temsilcilerini tanımayan patrona karşı hareketin ilk yeni eylemini başlattı. ORS işçileri geceyi de büyük bir kararlılıkla geride bıraktı, taleplerinin ve birliğinin arkasında durdu.

Renault fabrikasındaysa gece vardiyasında yine bir işçinin kartı basmadı. Yeni işten atma hamlesi de hareketin önünde kutup yıldızı olan Renault işçilerinin üretimi durdurma eylemiyle kırıldı.

Renault işçisi yol gösteriyor!

Hareketin merkezine gelen bu işten atma saldırısı Şahince, Ford Otosan, Türk Traktör ve diğer işten atma saldırılarının yaşandığı fabrikalara da yeni bir örnek sundu. Birliği güçlü, taban iradesinin yansıtılabildiği Renault’ta saldırılar boşa düşürülüyor. Bu, sadece iş durdurarak üretimden gelen gücün kullanılmasının önemini değil, esasında tabandaki tüm işçilerin birliğinin yaratacağı etkiyi de gösteriyor. Üretimi durduran fabrikalar arasında işten atma saldırısına karşı başka sendikalara koşmayan, yeni sendikayı tartışan, birliğini bozmayan, Türk Metal’in son kırıntıları panolardaki açıklamaları ortadan kaldırıp, temsilciliğini işçilerden uzaklaştıran Renault işçileri yeni güne harekete güç katarak başladı.

ORS işçilerinin ve Renault işçilerinin eylemleri metal hareketinde yeni sendikanın yakıcılığını, yeni dönemin mücadelesinde bu mevziinin kurumsallaşmasının önemini de işaret ediyor. Sermayenin saldırı altında tutarak önünü almaya çalıştığı, yeni sendikayı gündemlerinden çıkarmaya çalıştığı metal işçileri ise yolunu yürüyor. Hedefte hareket halindeki metal işçileri kadar yeni sendikanın ruhu da var. Fakat hareket şu ana kadar direniş ve ileri çıkışlarıyla bu saldırılara kolayından teslim olmayacağını gösterdi. Renault işçilerinin deneyimleri ile göstermeye de devam edecektir.

 

 

 

 

MİB: "Rüşvete kanma!"

 

İşten atılan öncü işçilere Çelik-İş bürokratları tarafından başkanlık rüşvetinde bulunulduğunu belirten MİB, Tofaş işçilerine şu çağrıda bulundu:

BAŞKANLIK RÜŞVETİNE KANMA, HEMEN GENEL KURULLARIN TOPLAMASINI, TEPEDEN TIRNAĞA YÖNETİCİLERİN YENİDEN SEÇİLMESİNİ İSTE, BAKALIM NE OLUYOR?

“Pazarlamacı aidat simsarları öncü işçi arkadaşlarımıza başkanlık teklifi yapıyorlar... Rüşvet vaadediyorlar.. İşte arkadaşlar bu çürümüş sendikalarda işler böyle yürüyor. Seni böyle satın almaya kalkanlar yarın sana verdiği koltukları da elinden alır, saltanatını kurup yeni TM olup çıkarlar...
Bunun için inanmıyorsan şöyle bir test yap ve bunlara de ki:
BİZ TEPEDEN TIRNAĞINA KADAR İŞÇİLERİN YÖNETTİĞİ BİR SENDİKA İSTİYORUZ!
DE Kİ, BEN SANA GEÇECEKSEM DERHAL GENEL KURULUNU TOPLA YÖNETİM EN AŞAĞIDAN EN YUKARIYA DEĞİŞSİN! TÜZÜĞÜNÜ DE DEĞİŞTİR! FABRİKALARDA SÖZ, YETKİ, KARAR HAKKI İŞÇİDE OLSUN! AİDATLAR 2 SAATE DÜŞSÜN...
BAKALIM KABUL EDİYORLAR MI?
Ediyorlarsa buyrun hep birlikte bu sendikalara geçelim...”


 

 

 

 

Otomotivin devlerine grev darbesi

Otomotiv sektöründe 15 Mayıs’tan itibaren yaklaşık iki hafta boyunca Renault, Tofaş, Ford başta olmak üzere çeşitli fabrikalarda yaşanan grevler otomotiv kapitalistlerinin belini büktü. Grevlerden ana sanayinin yanı sıra yan sanayi de etkilendi.

Otomotiv Sanayii Derneği’nin Mayıs ayı verilerine göre, toplam otomotiv sanayi üretimi, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 13 düşüşle 88,069 adede, otomobil üretimi de yüzde 18 düşüşle 52,339 adede geriledi.

Sektörün toplam ihracatı da Mayıs ayında yüzde 28 azalarak 59,098 adet, otomobil ihracatı yüzde 30 azalarak 36,570 adet olarak gerçekleşti.

Sektörün Ocak-Mayıs döneminde toplam pazarı yüzde 51 artarak 364,960 adet olurken, bu dönemde toplam ihracat yüzde 7 artışla 393,656, toplam üretim de yüzde 19 artarak 543,213 adet oldu.

 
§