3 Temmuz 2015
Sayı: KB 2015/26

Seçeneksiz düzene ve gerici savaş çığırtkanlığına karşı devrimci sınıf mücadelesini yükseltelim!
AKP güdümündeki sermaye iktidarı savaş tamtamları çalıyor
AKP Suriye Kürdistanı'nı boğmak için savaşa hazırlanıyor! - H.Yağmur
Siyasal krizin ortasında savaş tamtamları
Kürt halkıyla dayanışmaya!
Sendikal bürokrasinin ‘yeni sendika’ hazımsızlığı!
Metal İşçileri Birliği’nden muhasebe
Opsan direnişinin gösterdikleri
Türk Metal çetesi işçi kanı dökmeye devam ediyor!
MİB’den Arçelik LG işçilerine çağrı
“En büyük koalisyonu biz kurduk!”
Kamuda TİS süreci ve icazetçi-bürokratik çizginin ruhsuzluğu
SES MTK'sının gösterdikleri
İşçilerin Birliği Derneği'ne saldırılar ve kapatma davası süreci
DEV TEKSTİL genel kurula hazırlanıyor
BYUAŞ işçileri: Yurdakul’dan hesap soracağız!
Kapitalizmin aynasında Yunanistan bataklığı - A. Engin Yılmaz
Düzen-devrim arafında reformistler: Ya düzene hizmet ya yok oluş!
Ermenistan'da 'Haziran' günleri - M. Ak
Kobanê katliamına protesto
İstanbul'da 2 Temmuz mitingi
Adana, Mersin ve İstanbul'da kamp çağrısı
"Şirretin merkezi AKP'nin medyası"
Kamp Armen için eylemler
"Cezasızlık son bulmalı"
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Adana, Mersin ve
İstanbul'da kamp çağrısı

 

Birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz!” şiarıyla 6-12 Temmuz tarihlerinde İzmir Seferihisar’da gerçekleştirilecek devrimci gençlik kampının çağrısı kampa sayılı günler kala kent ve ilçe merkezlerinde devam etti.

Devrimci Gençlik Birliği (DGB) ve Devrimci Liseliler Birliği (DLB) Adana, Mersin ve İstanbul’da stand faaliyeti, bildiri dağıtımı ve afiş çalışmalarıyla gençliği kampa katılmaya çağırdı.

Adana ve Mersin’de kamp çağrısı

Adana’da Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak vakit geçirdiği Baraj Yolu semtinde ve Akkapı Mahallesi’nde 25 Haziran günü afiş çalışması yapan DGB’liler önceki günlerde de Mersin’in Pozcu, Eğriçam, Karaduvar ve Kazanlı semtlerinde afiş çalışması yürüttü. DGB’liler Pozcu’da yaz kampına çağıran bildirileri ajitasyonlarla dağıtırken 26 Haziran günü Mersin çarşısında afiş çalışmalarına devam etti. DGB’liler ayrıca Mersin Organize Sanayi Sitesi’nde bildiri dağıtarak genç işçileri kampa davet etti. Atölyeleri ve işçilerin yemek yediği lokantaları dolaşan DGB’liler ajitasyonlar ve birebir sohbetlerle genç işçileri DGB yaz kampına katılmaya çağırdı. Sohbetlerde genç işçilerin yaşadıkları sorunlar, yozlaşma ve düzenin sunduğu geleceksizlik üzerinde duruldu. Ayrıca genç işçilere metal direnişi süreci anlatılırken MİB’in de kampta gençlikle buluşacağı ifade edildi.

Polis provokasyonu

Mersin’de Arap Alevi emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Kazanlı Mahallesi’ne DGB yaz kampı bildirilerini dağıtmak için giden DGB’liler polis provokasyonuyla karşılaştı. Bildiri dağıtımı sırasında ekip arabasıyla DGB’lileri durduran polisler DGB’lilere araca binmeleri gerektiğini söyledi. Bu durum karşısında araca binmeyeceklerini söyleyen DGB’lilere kimlik kontrolü dayatan polisler çeşitli yollarla provokasyon yaratmaya çalıştı. DGB’liler Türkçe ve Arapça ajitasyonlarla polislerin bu keyfi uygulamasını halka teşhir etti. “Bu polisler Ali İsmail Korkmaz’ı öldürenlerdir, bu polisler gençlerimizi uyuşturucu bataklığına sürükleyenlerdir” diyerek mahalledeki emekçilere polisleri teşhir eden DGB’lilere emekçiler destek verdi.

Polisin sürekli hakaret ve tehditlerine “Devrimci irade teslim alınamaz!” sloganıyla karşılık veren DGB’liler polis tarafından biber gazı sıkılmayla tehdit edildi. Halkın yoğun tepkisiyle karşılaşan polislerin elinden kimliklerini aldıktan sonra polisler DGB’lilere sokaktan çıkmalarını dayattı. Bir süre daha yaşanan tartışmaların ardından DGB’liler “Biz hiçbir yere gitmiyoruz burada devrimcilerden rahatsız olan varsa söylesin” diyerek emekçilere seslendi. Emekçiler de “Biz devrimcilerden rahatsız değiliz bir rahatsızlığımız olsa dağıttıkları bildiriyi yırtar atardık size mi söyleyeceğiz?” diyerek polise tepkiler gösterdi. Bunun üzerine polisler ekip arabalarına binerek sokağı terk ettiler. Polisler gittikten sonra mahalledeki emekçiler DGB’lileri evlerine davet ederek ikramda bulundular.

Kartal

Kartal’da DGB ve DLB’liler Bankalar Caddesi’nde stand açarak gençleri ve emekçileri kampa çağırdı. Yaygın bir şekilde bildiri dağıtan genç devrimciler açtıkları masada müzik dinletisiyle birlikte bileklik satışı yaparak kamp için destek topladılar.

Sefaköy-Bakırköy

İstanbul Sefaköy’de merkezi noktalara kamp afişlerini asan DGB ve DLB’liler Sefaköy metrobüs ve Armoni Park çevrelerini afişlerle donattı.

28 Haziran’da ise Bakırköy’de kampa çağrı yapan broşürler dağıtıldı. Pek çok liseli ve üniversiteli ile kamp üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Ayrıca Bakırköy Meydanı ve İncirli Caddesi’nde kampa çağrı yapan stickırlar kullanıldı.

Küçükçekmece DLB ise kamp için son hazırlık toplantısını 30 Haziran’da gerçekleştirdi. Toplantıda kamp programına dair bilgilendirme yapıldı ve kamp öncesi son hazırlıklar planlandı.

Ayrıca İncirli Caddesi, Bakırköy Özgürlük Meydanı ve dershaneler sokağına DGB ve DLB imzalı kampa çağrı yapan afişler ve DLB imzalı yazılamalar yoğun olarak yapıldı.

Kadıköy

Sivas Katliamı’nın 22. yıldönümünde Kadıköy’de yapılan mitingin tüm güzergahı kampa çağrı afişleriyle donatılırken Kadıköy Boğa’da toplanan DGB’liler kamp broşürleri ve yazılamalarla kitleye seslendikten sonra mitinge katılım sağladı.

Akşam saatlerinde ise Kadıköy Mühürdar Caddesi’nde masa açılarak kamp broşürleri dağıtıldı. Masada kampa destek için davetiye ve bileklik de satıldı. Masa kapatıldıktan sonra sokaklar dolaşılarak çevredekilere ve kafelerde oturanlara broşür dağıtılarak bileklik satıldı.

Kızıl Bayrak / Adana - Mersin- İstanbul

 

 

 

 

İzmir’de üniversite öğrencilerine baskı

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, üniversitede yaşadıkları baskılara dikkat çekmek için 27 Haziran’da İHD İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Ezgi Toker, bir yıldır öğrencilerin özellikle yurt ve evlere dönen öğrencilerin yol güzergahında sivil polislerin tacizine uğradıklarını söyledi. Toker, öğrencilerin polisin ajanlaştırma dayatmasına maruz kaldıklarını anlattı.

13 Mayıs’ta Soma Katliamı’nın yıldönümünde etkinlik yaptıkları için 22 öğrenci hakkında üniversite yönetiminin disiplin soruşturması açtığını söyleyen Toker, yaptıkları eylemlerin “terörize” edildiğini ifade etti. Anayasal hak olan ‘ifade özgürlüğü’nün gasp edildiğine işaret eden Toker, üniversite ortamında yaşanan bu durumun endişe ve öfke yarattığına vurgu yaptı.

Toker, son olarak şunları söyledi: “Faşizmi aratmayan hiçbir baskı ve antidemokratik uygulamalar bizi geleceğimizi şekillendirmekten, bizim olana sahip çıkmaktan bizi alıkoyamaz. Yaptığımız her şeyin arkasındayız. Tüm kamuoyunu ve yaşadığımızın coğrafyanın halklarını bizimle dayanışmaya ve desteğe çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

 

YDG’den tutuklama protestoları

 

Şırnak Cizre’de gözaltına alınan Yeni Demokrat Gençlik okurları “örgüt üyeliği” gerekçesiyle 28 Haziran günü tutuklandı.

YDG okurları Elif Kaya, Yetkin Kılıç, Turan Cankılıç ve Fatih Hatayoğlu’nun tutuklanarak Şırnak T Tipi Hapishanesi’ne gönderilmeleri İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.

Ankara

30 Haziran günü YDG’nin çağrısı ile bir araya gelen ilerici, devrimci kurumlar Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. YDG’lilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yapılan eylemde, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da 15 YDG’liye ‘terör örgütü’ suçlamasıyla soruşturma açılması da protesto edilirken “Hukuku ve kendi koymuş oldukları yasaları tanınamazlıkta sınır tanımayan TC devleti, demokratik hak arama mücadelesinin de önünü tıkamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul

Sarıgazi’de Çağrı Market önünde toplanan kitle Demokrasi Caddesi’ne gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şunlar söylendi: “Bizler bir kez daha haykırıyoruz. Kobanê’de saldırdınız bizler savunduk. Sivas’ta yaktınız, bizler savunduk. 4 YDG’li okurumuza yapılan hukuksuzluğun, keyfiyetin son verilmesi için derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Eyleme BDSP, DHF ve DGH destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Ankara

 
§