1 Nisan 2016
Sayı: KB 2016/13

Karanlığa ışık, sessizliğe çığlık olmak için 1 Mayıs'a!
Yoksulun can güvenliği için değil, sermayenin mal güvenliği için!
“Yılmadık, yılmayacağız!”
Kirli savaş ve direniş aralıksız devam ediyor
Çocuklar ancak sosyalizmde özgür olabilir!
Eğitim kurumlarında cinsel taciz
Yeraltından Sesler Mart ayı değerlendirmesi
Sermayenin asgari ücret hazımsızlığı devam ediyor
Beşiktaş Belediyesi’nde direniş sürüyor
Sermaye işçi sınıfının en ufak moral kazanımına acımasızca saldırıyor!
“Hep beraber bu mücadeleyi büyütelim”
“Haykırmaya devam edeceğiz; aşağılık sömürü düzeni son bulana kadar!”
Haklı olan biziz! Korkumuz yok!”
DGB II. Genel Kurul sonuç bildirgesi
“Barbarları bekle”miyoruz, Tek yol devrim!
Gençlik Kızıldere şehitlerini andı
Kızıl Bayrak'ı güçlendirmek, devrim davasını güçlendirmektir
Mülteciler üzerinden kirli pazarlıklar ve vizesiz geçiş aldatmacası
Rojava ve Kuzey Suriye Federasyonu üzerine - D. Yusuf
Fransa’da grev ve eylemler
1 Mayıs’ta alanlara!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gericiliğin barbarlığına karşı...

“Barbarları bekle”miyoruz,
Tek yol devrim!

 

Neden bu beklenmedik şaşkınlık, bu kargaşa?
(Nasıl da asıldı yüzü herkesin!)
Neden böyle hızla boşalıyor sokaklarla alanlar,
neden herkes dalgın dönüyor evine?
Çünkü hava karardı, barbarlar gelmedi.
ve sınır boyundan dönen habercilere göre,
barbarlar diye kimseler yokmuş artık.”
(Barbarları beklerken, Kavafis)

Patlayacak bombanın haberini bekledi toplum, barbarları bekler gibi. Yakınından gelecek tecavüz haberinin korkusuyla, bugün kim vurulacak diye bekledi. Hangi arkadaşım işten atılacak diye bakındı etrafına. Ev kirasının zamanının gelmesini, faturaların artan yükünü ve sonunda kesilişini elektriğinin, suyunun, doğalgazının... Çocuğunun okulundan gelecek makbuzunu, diplomasını bekler gibi bekledi. Sınırlardan gelen haberleri bekledi, hangi sularda kim boğulmuş diyerek. Düşürülen uçakları izledi, insanların birbirlerini boğazlamalarını seyretti.

Tecavüzü örgütleyen sisteme karşı

Ekmek azaldı, sopa çoğaldı. Gelecek için kurulan toz pembe hayaller vahşi kapitalizmin dişlileri arasında parçalandı. Eğitim kurumlarından gelen haberler sistemin tüm pisliğini açığa çıkarıyor.

“Dindar ve kindar nesil” yetiştirme projesi uygulanırken, sermaye devleti eğitim kurumlarından akan irinlerini gizleyemiyor. Eğitim kurumları tam da burjuva ahlakın aynasına, birer taciz-tecavüz kurumlarına dönmüş durumda. İlkokullara kadar inen tacizlerin, tecavüzlerin gösterdiği tek bir şey var; bu pisliği tüm kurumları ile birlikte kapitalizm üretiyor. Ensar Vakfının MEB ile olan protokolü bunun en somut göstergesidir. Ensar Vakfı ile yapılan protokolde “değerler eğitimi”nin bu vakıf tarafından verilmesi imzalanmıştır. Neyin değerlerini öğretecekleri çok açıktır. 45 öğrencinin cinsel istismar haberinin yanına eski vakıf başkanın cinsel istismar suçundan ceza almış olması da devlet erkanının neden bu vakfa sahip çıktığının açık bir göstergesidir.

Eğitim sisteminin gericileştirilmesine yönelik adımların hızlandırıldığı bir süreçte cami ile okullar birleştiriliyor, cuma genelgesi ile saatler değiştiriliyor, müfredatın içeriği tamamen sorgulamayan, biat eden bir nesil yetiştirmeye uygun hale getiriliyor. Cihatçılık övülüyor, tiyatro adı altında küçücük çocuklar sistemin istediği bir nesil olarak yetiştiriliyor. Tüm bu dinci-gerici politikalarla yetiştirilen nesil, IŞİD olarak karşımıza çıkıyor.

Toplumda ve eğitim sisteminde açığa çıkan kokuşmuluğun tek bir çözümü var: Devrim! Katiller ve tecavüzcüler yetiştiren, iğrenç, aşağılık sistemi yıkmak için liseliler olarak örgütlenmeli, Devrimci Liseliler Birliği olarak örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz. Çünkü barbarlığı bize yaşatan bu sisteme karşı ancak birliğimizin gücüyle karşı durabiliriz.

Devrimci Liseliler Birliği

 

 

 

 

İÜ’de özel güvenliklerden afiş provokasyonu

 

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) Beyazıt’taki merkez kampüsünde devrimci ve ilerici gençlik faaliyetine yönelik saldırılar 29 Mart’ta devam etti.

Kampüs içinde Öğrenci Kolektifleri tarafından yapıştırılan stickerları bahane eden özel güvenlik, okulda devrimci ve ilerici gençlik örgütlerine tüm afişlerin indirilmesi dayatmasında bulundu. Öğrenci Kolektifleri ve FKF’li öğrenciler afişleri indirmeyi kabul ederken, Devrimci Gençlik Birliği’nden öğrenciler afişleri indirmeyecekleri belirttiler. Bu tutum üzerine saldırıya geçen özel güvenlikler DGB afişlerini indirdi.

DGB’liler de siyasal faaliyete yönelik saldırıları teşhir eden konuşmalar yaptılar. Bu sırada, üniversitede “afiş yasağı” bahanesiyle yapılan saldırılara rağmen AGD gibi gerici yapıların afişlerinin asılı durduğu gözlemlendi. DGB’liler bu durumu öğrencilere teşhir ederek gericiler tarafından asılan afişleri indirdiler.

Üniversite içinde DGB'lilerin yanına gelen yaklaşık 15 kişilik AGD'li grup ise "Bir daha afişleri indirirseniz bedelini ödersiniz" diyerek tehditte bulundular. Bunun üzerine DGB'liler çevredeki öğrencilere AGD'lilerle özel güvenliklerin işbirliğini teşhir eden konuşmalar yaptılar.

 

 

 

 

 

Meslek liseliler 23 Nisan’da buluşuyor!

 

Kapitalizmin vahşi çarkları arasında ezilen meslek liseliler, sermaye baronlarının hedefi olmaya devam ediyor. Aralarında KOÇ Holding gibi tekellerin bulunduğu kapitalist şirketler, “kalifiye işgücü yetiştirme” adı altında meslek liselerine yöneliyor. Bu liselerde öğrenim gören öğrencileri, daha lise sıralarından itibaren sömürü çarkları arasına alıyor.

Örneğin, yakın dönemde meslek liselerine yönelik strateji planı hazırlayan Koç Holding, “Meslek lisesi memleket meselesi” ve “İşin başında uzmanı olmalı” söylemleriyle meslek liselerine yönelik özel bir çalışma yürütüyor.

Meslek liseli DLB’liler buluşmaya çağırıyor

Sermayenin meslek liselerine yönelik saldırılarına karşı çalışmalarını sürdüren ve örgütlenme faaliyeti yürüten Devrimci Liseliler Birliği (DLB) de 23 Nisan’da tüm meslek liselileri bir araya gelmeye çağırdı.

“Anlatılan senin hikayendir” şiarıyla yola çıkan meslek liseli DLB’liler, 23 Nisan Cumartesi günü sorunlarını tartışmak ve birlik olmak için buluşacaklar.

Meslek liselilerin buluşmasında şu gündemler ele alınacak:

* Meslek liselerinde eğitim

* Meslek liselerinde sömürü

* Meslek lisesi neden memleket meselesi?

* Meslek liseliler birlik olursa...

Meslek liseli DLB’liler, tüm meslek liseli arkadaşlarını 23 Nisan’daki buluşmaya çağırıyorlar.

İletişim: 0537 969 26 63


 
§