İçindekiler:

29 Kasım 2021
Sayı: KB 2021/Özel-42

“Restorasyon” ve sol hareket
Düzenin temsilcileri derman olabilir mi?
Asgari ücret mücadele gündemidir
Kur krizi
Körfez şeyhlerinin ayağına düştüler
CHP ve TÜSİAD’ın “Kürt açılımı”
Asgari ücret için çağrılar
Sokaklarda “istifa” sesleri…
Engels, oportünizm ve devrim - A. Eren
Sinbo direnişinde 25 Kasım
Dardanel işçilerine: “Yaparsa işçiler yapar!”
Kadınlar 25 Kasım’da sokaklarda...
Frankfurt’ta 25 Kasım
Avrupa’da pandemide 4. dalga
Burkina Faso’da Fransa karşıtı eylemler
İsviçre’de halk oylaması
Wuppertal’de coşkulu Engels eylemi
Beyaz Adam’ın “adaleti”
Eğitim hayatımızı mahvedenlere karşı...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret için İstanbul’da mücadele çağrıları

 

“Sömürü, rant, talan, savaş düzenine karşı birleşelim! İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret için mücadeleye!” şiarı ile çağrı yapan kurumlar 26 Kasım günü, Bakırköy Belediyesi’nde grevdeki Belediye-İş üyesi işçileri ziyaret etti. Ziyaretin ardından 18 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek eyleme çağıran bildirilerin dağıtımı yapıldı.

Bakırköy Marmaray çıkışında buluşan bileşenler “Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerinin yanındayız! Yaşasın sınıf dayanışması!” pankartı açıp, “Sömürü, rant, talan, savaş düzenine karşı birleşelim!”, “Düşük ücret, yüksek vergi politikasına son!”, “Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın!”, “Asgari ücret görüşmeleri halka açık yürütülsün!”, “İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret için mücadeleye!” dövizleri taşıdılar. Grev alanına kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirildi.

2 Aralık’ta Çalışma Bakanlığı İl Bölge Müdürlüğü önüne

Grev alanında bileşenler adına grev selamlandı. Grevci işçiler 2 Aralık’ta Çalışma Bakanlığı İl Bölge Müdürlüğü önünde gerçekleşecek eyleme davet edildi.

Ziyaretin ardından Bakırköy Marmaray çıkışında 18 Aralık 18:00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşecek eyleme çağrı yapan bildiriler dağıtıldı. Bildiri dağıtımı Kaymakamlığın bir ay eylem-etkinlik yasağı bahane gösterilerek keyfi bir şekilde polisler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Bileşenler 24 Kasım Çarşamba günü sabah işe gidiş saatlerinde Avcılar ve Altunizade Metrobüs çıkışında bildiri dağıtımı yaptılar.

 

 

 

 

 

İzmir’de “İşçi-Emekçi Buluşması” çağrıları

 

İzmir’de gerçekleştirilecek “İnsanca ve onurlu bir yaşam için, işçi-emekçi buluşması” çağrıları emekçilere ulaştırılıyor.

Ekonomik krizin derinleştiği her gün işçi ve emekçilerin açlık ve sefalete sürüklendiği bir dönemde 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücret belirlenecek.

İlerici, demokrat, devrimci kurum, sendika, siyasi partilerin 12 aralıkta düzenleyeceği “İşçi-Emekçi Buluşması” çağrıları devam ediyor. 

25 Kasım Perşembe sabahı Halkapınar metro çıkışında “İnsanca ve onurlu bir yaşam için, işçi emekçi buluşması!” çağrısı olan bildiriler ajitasyon konuşmalar eşliğinde dağıtıldı.

DİSK Genel İş Sendikası’nın Basmane’de yaptığı eylemde bildiriler dağıtılarak Genel-İş üyesi işlere çağrı yapıldı.

27 Kasım saat 17.00’de Buca Şirinyer İzban çıkışında bildiriler emekçilere ulaştırıldı.

12 Aralık’ta Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00’te gerçekleştirilecek işçi emekçi buluşmasına çağrı yapıldı.