28 Ağustos 2009
Sayı: SİKB 2009/33

  Kızıl Bayrak'tan
  Düzenin “Kürt açılımı” açmazda!
  “Demokratik açılım” tartışmaları Kürt halkına saldırılar eşliğinde sürüyor!
  Emperyalist-kapitalist sistemin haydutları 1-7 Ekim’de Türkiye’ye geliyor.
  Haksız savaşların kiri silinemiyor
Sosyal yıkım saldırılarına
karşı mücadeleye!
Sermaye düzeninin
kolladığı iki katil!
Asemat’ta eylem, Asil Çelik’te
açlık grevi..!
Entes direnişinden
  İşçi ve emekçi hareketinden .
  Sermaye düzeninin Kürt sorununda tarihi çözümsüzlüğü
  Bir sendikalaşma deneyiminin gösterdikleri.
  3. köprü projesi: Yeni bir talan ve
çevre katliamı
  Afganistan’da seçim oyunu
  CIA’ya işkence soruşturması
  İlaç tekelleri insan yaşamını
hiçe sayıyorlar
  “Açılımlar” ve devrimci yurtsever
tutum üzerine
  Din tacirlerinin Ramazan’dan yansıyan görüntüleri
  Bültenlerdern.
  Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!
  Sincan Kadın Hapishanesi’nden
mektup
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!

Taksim’de Zere ve hasta tutsaklar için 2 bin kişi yürüdü

“Güler Zere’ye Özgürlük Platformu”, Güler Zere ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle 21 Ağustos günü Taksim Tramvay Durağı’nda buluşarak Galatasaray Lisesi’ne yürüdü.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, devrimci tutsaklarla dayanışma ve devletin katliamcı kimliğine duyulan öfke öne çıktı. Türkçe ve İngilizce, “Kanser hastası Güler Zere’ye özgürlük! Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!” pankartları ile Güler Zere’nin fotoğrafı ve hasta tutsakların isimlerinin yazılı olduğu dövizlerin taşındığı yürüyüşte marşlar söylendi.

İstiklal Caddesi üzerindeki Hüseyin Ağa Camii önünde oturma eylemi yapan kitle hep bir ağızdan devrimci marşlar söyledi.

Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde “Güler Zere’ye Özgürlük Platformu” adına açıklamayı Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli yaptı. Açıklamada, Zere’nin tedavisinin bir an önce sağlanması için derhal serbest bırakılması istendi. Ardından Yönetmen Sırrı Süreyya Önder kısa bir konuşma gerçekleştirerek, Zere’nin serbest bırakılmasını istediğini söyledi.

Eylem, Hakan Yeşilyurt ve Grup Yorum’un söylediği Gündoğdu marşıyla devam etti.

Av. Taylan Tanay’ın yaptığı konuşma ile eylem sona erdi. Güler Zere’nin sağlık durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Tanay, Zere’nin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Kanser hastası adli tutsak Yılmaz Keskin’in de geçtiğimiz günlerde tahliye edildiğini ancak tahliyesinden bir hafta sonra yaşamını yitirdiğini belirten Tanay, Güler Zere için de aynı akıbetin yaşatılmak istendiğini ifade etti.

Eylemde tüm duyarlı kurum ve kişiler sağlık raporunun tekrar görüşüleceği 27 Ağustos’ta Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu önünde olmaya çağrıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Güler Zere’ye destek büyüyor...

Aralarında sendika ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu birçok aydın, yazar ve sanatçı “Güler Zere için adalet istiyoruz” çağrısıyla 25 Ağustos günü İstanbul Tabip Odası’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamada, 27 Ağustos’ta Adli Tıp Kurumu önünde buluşma çağrısı yapıldı.

Av. Behiç Aşçı’nın okuduğu açıklamada şunlar söylendi: “Adalet istiyoruz! Güler’i iyileştirebilmek için ne kadar şansımız kaldıysa hepsini kullanmak istiyoruz. Ahlakın ve vidanın emrettiğini, hukukun ve bilimin buna izin verdiğini biliyoruz. Güler Zere’yi serbest bırakın!”

Ardından İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen bir konuşma yaparak, idam cezasının kaldırıldığı bir ülkede ölümü seyretme-seyretmeme durumunu tartıştıklarını ifade etti, ATK’nın bilimsellikten ve hekim değerlerinden uzak kararlar aldığını vurguladı.

Ardından KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Dursun Doğan bir konuşma gerçekleştirdi. Tecridin sadece hapishanelerde gerçekleşmediğini, tüm toplumun tecrit politikasıyla teslim alınmaya çalışıldığını ifade etti.

Erkan Baş ve Tecrite Karşı Sanatçılar’dan Ruhan Mavruk’un konuşmalarının ardından basın toplantısı sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Bursa’da Zere’ye özgürlük! 

Bursa’da Güler Zere ve diğer hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle 20 Ağustos günü Osmangazi Metro İstasyonu önünden Kent Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Burada yapılan açıklamada, “Hastanelerde onlarca devrimci tutsak tedavileri geciktirildiği için ölümle pençeleştiği halde tahliye edilmezken, işkenceci-katliamcı Arif Doğanlar, İbrahim Şahinler, halka karşı suç işlemiş generaller ve 14 yaşındaki kız çocuklarına tacizde bulunan sapıklara kadar sağlık nedenleri gerekçe gösterilerek birer birer tahliye edilmektedir.” denildi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi sırasında tiyatro oyunu sergilendi ve hep bir ağızdan marşlar söylendi.


Bursa’da tabutlu protesto

Güler Zere ile ilgili raporun Adli Tıp Üst Kurulu’nda tekrar görüşüleceği 27 Ağustos öncesi Bursa Güler Zere’ye Özgürlük Platformu yürüyüş gerçekleştirdi.

Saat 18.30’da Fomara Meydanı’nda yapılan açıklamada Güler Zere ve hasta tutsakların sesini yayma sözü verildi.

Açıklamanın ardından oturma eylemine geçildi. “Güler Zere’ye özgürlük!”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!” sloganlarının atıldığı eylem boyunca Bursa’daki emekçilere mücadele çağrısı yapıldı.

Oturma eyleminin ardından Haşim İşcan Caddesi üzerindeki AKP İl Binasını önüne kadar yürünerek bina önüne tabut bırakıldı.

Kızıl Bayrak / Bursa


Adana: “Güler Zere’ye özgürlük!”

Güler Zere’nin serbest bırakılması talebiyle 21 Ağustos günü Adana’da eylem gerçekleştirildi.

5 Ocak Meydanı’nda toplanan kurumlar, yolun bir kısmını trafiğe kapatarak İnönü Parkı’na doğru yürüyüşe geçtiler. İnönü Parkı’na gelindiğinde yapılan açıklamada, ağızlarını her açtıklarında “demokrasi” havarisi kesilenlerin, “demokratik açılım”lardan bahsedenlerin hapishanelerine bakıldığında nasıl bir demokrasinin olduğunun görüleceği ifade edildi.

Güler Zere’nin sağlık durumuna da değinilerek, Zere’nin gün gün ölüme gittiği, bunun sorumlularının siyasi iktidar, Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı ve ilgili savcılar olduğu dile getirildi. Açıklamanın ardından kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Adana


Ankara’da “Zavar’a özgürlük!” eylemi

Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu tarafından Ankara’da başlatılan 5 günlük açlık grevi 20 Ağustos günü Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla son buldu.

Açıklamadan önce kısa bir tiyatro gösterimi ile şiir dinletisi gerçekleştirildi. Tel örgülerin arkasında hasta tutsaklardan Güler Zere ve Erol Zavar canlandılarak adalet talebinde bulunuldu.

Ardından basın açıklamasına geçildi. Erol Zavar’ın eşi Elif Zavar’ın okuduğu basın açıklamasında, ağır hasta tutsakların tecrit koşullarında ölüme mahkum edilmesine karşı bir mücadele başlatıldığına, bunu herkesin duyduğuna ancak yetkililerin duymadığına dikkat çekildi.

Destek için gelen DTP milletvekili ise şunları söyledi: “Hasta tutsakların içerde tutulmalarına göz yummak işkenceye ve cinayete göz yummak demektir. Adli Tıbba ve herkese sesleniyoruz: Cinayetleri durdurun. Daha önce bu hakkınızı kullandınız şimdi de kullanın.”

Konuşmanın ardından, hasta tutsakların ölüme mahkum edildiğini anlatmak amacıyla, Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu üyeleri tarafından giyilen beyaz önlükler yırtılarak çıkarıldı.

Açıklamaya KESK Genel Merkezi de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara