18 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/48

  Kızıl Bayrak'tan
   Faşist ablukayı yarmak için!…
  Kürt halkıyla eylemli
dayanışmayı yükseltelim!...
DTP’nin kapatılması ve düzen
güçlerinin timsah gözyaşları
Yeni bir sosyal demokrat
parti arayışı
Ölümlerin gerçek sorumlusu
aynı karanlık odaktır!
  İşçi ölümlerinin hesabını sormak için örgütlü mücadeleyi yükseltelim!
  İş cinayetlerinin sorumlusu barbarlık düzeninden hesap soralım!
  TEKEL işçilerinin Ankara nöbeti sürüyor!.
  Entes direniş güncesi
  Bursa’da “İşten atmalar yasaklansın!
İşsize iş!” forumu
  İşçi ve emekçi hareketinden
  Bir yargısız infaz dosyası daha: Alaattin Karadağ cinayeti
  Karadağ cinayeti dosyası açıklandı...
  Yeraltı nehirlerimizin
asi damarı Alaattin Karadağ’a!
  Erdal Eren eylem ve
etkinliklerle anıldı
  İzmir Devrimci Liseliler Birliği’ne
gözaltı terörü!
  Metal işçileri kurultay kürsüsünde
birliğini ve mücadelesini tartıştı...
  Dünyadan..
  Kopenhag’daki iklim zirvesi emperyalistlerin kirli yüzünü gizlemeye yetmiyor...
  Hillary Clinton Latin Amerika
ülkelerini tehdit etti!
  DTP’nin kapatılmasının
hatırlattıkları -M. Can Yüce
  Yaşasın 19 Aralık direnişimiz!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Erdal Eren eylem ve
etkinliklerle anıldı…

 Faşist cunta tarafından katledilişinin 29. yılında Erdal Eren İzmir, Ankara, Kütahya, İstanbul ve Kayseri’de gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerle anıldı. Erdal Eren’in devrimci kimliğinin vurgulandığı anmalarda mücadele çağrısı yapıldı.

İstanbul’da Erdal Eren anması

Devrimci Liseliler Birliği’nin örgütlediği anma 13 Aralık Pazar günü yapıldı.

Anmaya, Erdal Eren ve Alaattin Karadağ şahsında tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlandı. Erdal Eren ve baş eğmeyen mücadelesinin anlatıldığı giriş konuşmasından sonra anma, tartışma şeklinde devam etti.

Erdal Eren’in kimliğini, ölüme yürürkenki gözüpekliği ve devrimci bir liseli olması konuşmalarda vurgu noktasıydı. Konuşmalarda sık sık Alaattin Karadağ üzerinden anlatımlar yapıldı.

Paralı eğitim saldırılarından F tipi lise uygulamalarına, meslek liselerinde yaşanan sorunlardan eleme sınavları mantığına kadar birçok konu canlı tartışmalar eşliğinde konuşuldu. Liselilerin mücadele etmesinin önemi vurgulandı. Ardından Devrimci Liseler Birliği üzerine tartışıldı.

Anmanın ardından Dersim mitingine katılım sağlandı.

Devrimci Liseliler Birliği, Erdal Eren’in katladilmesinin 29. yılında Erdal Eren’i mücadele alanlarında yaşatacağı sözünü verdi.

Esenyurt’ta Erdal Eren anması

Esenyurt Devrimci Liseliler Birliği (DLB) “Erdal Eren ölümsüzdür! Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!” şiarlı anma etkinliğiyle Erdal Eren’i andı.

Anma öncesideki hazırlıklara yaygın bir şekilde kullanılan davetiyelerle başlandı.

Yapılan toplantılarda Erdal Eren ve geçtiğimiz günlerde ölümsüzleşen “Alaattin Karadağ” yoldaş anlatılarak devletin katliamcı kimliği teşhir edildi.

“Hoşgeldin” şiiriyle başlayan etkinlikte, anmanın anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Ardından Erdal Eren ve Alaattin Karadağ şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşuna geçildi.

Erdal Eren’in darağacına çıkmadan önceki son mektubunun da okunduğu etkinliğe “Ölenlerin Analarına Ağıt” isimli şiirle devam edildi.

Etkinlikte BDSP adına yapılan konuşmanın ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi Şiir Atölyesi şiirler sundu.

Serbest kürsü bölümünde ise liseliler ve genç işçiler düşüncelerini aktardılar. Yapılan konuşmalardaki ortak vurgu, Erdal Eren’i sahiplenmenin mücadeleyi sürdürmek olduğu ifade edildi.

Esenyurt İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu da türkü ve şiirleriyle etkinliğe katkı sundu. Anmaya liseli ve işçi 40 kişi katıldı. 

İstanbul Devrimci Liseliler Birliği


 

Erdal Eren mezarı başında anıldı

Erdal Eren 13 Aralık günü liselilerin gerçekleştirdiği ortak eylemle Ankara’da mezarı başında anıldı.

Karşıyaka Mezarlığı’nda biraraya gelen kitle, “Devrim şehitleri ölmez, devrim davası yenilmez!” pankartı arkasında sloganlarla yürüyüşe geçti.

Liseli genç komünistler anmaya kızıl bayraklar, “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim için Devrimci Liseliler Birliğinde örgütlenmeye!”, “Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!”, “Liselilerin Sesi” dövizleri ile katıldı.

Yürüyüş boyunca devrimci iradenin teslim alınamayacağı vurgulandı. Okunan basın metninde devletin katliamlarının devrimci mücadeleyi engelleyemeyeceği belirtildi.

Anmada, Aydın Erdem ve Ceylan Önkol unutulmazken, “Ceylan Önkol ölümsüzdür!” ve “Aydın Erdem ölümsüzdür!” sloganları hep bir ağızdan haykırıldı.

Yaklaşık 120 kişinin katıldığı anma, basın metninin okunmasıyla son buldu.

Anmaya Dev-Lis, Dev-Genç, Liseli Ekim Gençliği, Liseli Öğrenci Birliği, Liseli Hareket, Marksist Liseliler ve Yurtsever Cepheli Liseliler katıldı.

Eyleme BDSP de destek verdi.

 

Liseli Ekim Gençliği Erdal Eren’i andı

Mezar anmasının ardından saat 14.00’te Kızılay’da Mustafa Suphi Kültür Merkezi’nde Liseli Ekim Gençliği Erdal Eren için anma etkinliği düzenledi.

Etkinlik Erdal Eren şahsında tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından bir liseli Erdal Eren’in devrimci kimliğini anlatan ve bugün bizlere düşen görevleri tanımlayan bir konuşma yaptı.

Ekim Gençliği adına yapılan konuşmada, Erdal Eren’i anmanın onun mücadelesini daha da büyütmek anlamına geldiği söylendi.

Etkinlik, Mamak İşçi Kültür Evi çalışanının verdiği müzik dinletisi ile devam etti. Erdal Eren’i anlatan “Büyü” türküsü hep birlikte söylendi.

Etkinlik, Devrimci Liseli Birliği’ne katılma ve çalışmalarına destek verme çağrısıyla sona erdi.

Ankara Liseli Ekim Gençliği


İzmir’de anma etkinliği

Devrimci Liseliler Birliği ve İzmir’deki çeşitli okullardan katılım sağlayan liselilerin örgütlediği anma 11 Aralık günü Tüm Bel Sen’de yapıldı.

Anma, Erdal Eren şahsında tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasında sermaye düzeninin saldırıları sıralandı.

Meslek liselerinin yeni sömürü alanları olduğunun vurgulandığı konuşmada, liseli gençliğin bu mücadeleyi büyütmek zorunda olduğu belirtildi.

Erdal Eren’nin son mektubunun okunduğu anma, Devrimci Liseliler Birliği adına yapılan konuşmayla devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından serbest kürsüye geçildi. Bu bölümde liseli öğrencilerin yaşadıkları sorunlara değinilerek çözüm önerilerine yönelik tartışmalar yapıldı.


 

İzmir’de basın açıklaması

Devrimci Liseliler Birliği, İzmir’de gerçekleştirdiği eylemle Erdal Eren’i andı. Eylemde “Erdal Eren mücadelemizde yaşıyor, yaşatacağız! / Devrimci Liseliler Birliği” pankartı açıldı. Erdal Eren’in yaşamından ve yakalanma sürecinden bahsedilen açıklamada faşizme karşı yükselen muhalefet vurgulandı. Egemenlerin bu muhalefeti bastırmayı hesaplayarak Erdal Eren’i asmayı seçtikleri ifade edildi.

“En son Diyarbakır’da üniversiteli gencin öldürülmesi, İstanbul’da devrimci faaliyet esnasında Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesi, 12 Eylül cuntasının “demokrasi” yaftası adı altında sürdürülmesi demektir.” sözleriyle devlet terörü teşhir edildi. Son olarak açıklama Erdal Eren’in sözleriyle bitirildi.

Devrimci Liseliler Birliği / İzmir

 

Kayseri Genç-Sen Girişimi’nden anma

Kayseri Genç-Sen Girişimi, Kayseri İşçi Kültür Evi’nde Erdal Eren anması düzenledi. Anma, Erdal Eren şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Ardından Erdal Eren’in katledilmesini ve devrimci kimliğini anlatan bir konuşma yapıldı.

Anma bir Genç-Sen’linin şiir ve müzik dinletisiyle devam etti. Son bölümde ise Genç-Sen Girişimi’nin öznesi olan üniversite öğrencileri söz aldı. Erdal Eren’in yiğitçe ölümü kucaklamasının önemi ve Erdal Erenlerin mücadelesine sahip çıkmanın örgütlü mücadeleyi yükseltmekten geçtiği dile getirildi. Genç-Sen çalışması üzerine de tartışma yürütülen anmada Genç-Sen Girişimi’nin, özellikle ikinci öğretimde okuyan öğrencileri ezen ulaşım, beslenme, barınma vb. sorunlara karşı mücadele etmesi gerektiği belirtildi. Anmaya 40 kişi katıldı.

 

Kütahya

Erdal Eren Kütahya Eğitim-Sen’de anıldı. Emek Gençliği’nin düzenlediği, Ekim Gençliği ve Öğrenci Kolektifleri’nin de katıldığı etkinlik, tiyatro oyunu ve sinevizyon gösterimi ile başlarken, Erdal Eren’in son mektubu okundu.

Panelde ise Türkiye’nin 12 Eylül’e nasıl sürüklendiği ve 12 Eylül’ün Türkiye’ye getirdiklerine değinildi.

Etkinlik, yitirilen bütün devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından sona erdi.

Kütahya Ekim Gençliği

 

 

 

Ekim Gençliği’nden
Alattin Karadağ anmaları

İTÜ’de Karadağ anılıyor

TKİP militanı Alaattin Karadağ yoldaşla ilgili materyaller geçen hafta İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi’nde, bu hafta ise Maçka Kampüsü’nde kullanıldı.

Kullanılan materyallerde Alaattin Karadağ’ın sınıf bilinçli, devrimci, komünist bir işçi olduğu, aynı zamanda TKİP’in seçkin bir üyesi olduğu vurgulandı. Devletin infazı tam da bu sebepten yaptığı, Alaattin Karadağ’a yapılan bu saldırının onun şahsında tüm devrimcilere ve işçi emekçilere yapıldığı belirtildi.

İTÜ Ekim Gençliği

 

Eskişehir’de devrimci faaliyet

Anadolu Üniversitesi’nde Alaattin Karadağ’ın katledilmesi üzerinden yürütülen devrimci faaliyet sürüyor.

Hafta boyunca süren faaliyette sermaye devletinin yaptığı katliamlar ve devrimci mücadeleye yönelik baskı ve terörü öğrenci gençliğe anlatıldı. Devrimci mücadelenin sona erdirilemeyeceği vurgulandı.

Özellikle fakültelerde Kızıl Bayrak’ın son sayısının satışı yapıldı. Alaattin Karadağ’ın polis tarafından infaz edilerek katledilmesi ve devrimci bir işçi olmasının insanları etkilediği gözlendi.

Çalışmanın son gününde ise üzerinde “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” yazılı olan ve Alaattin Karadağ’ın neden katledildiğinin anlatıldığı duvar kağıtlarıyla donatılan pankart açıldı.

Genç komünistler, devrimcilere yönelik sürdürülen faşist terörün cevapsız kalmayacağını dosta düşmana gösteriyorlar.

Anadolu Üniversitesi Ekim Gençliği

 

 

 

Aydın Erdem anıldı

Diyarbakır’da polis kurşunuyla katledilen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem için Ege Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nde eylem ve etkinlikler düzenlendi.


Kocaeli’de Aydın Erdem anması

Devrimci, demokrat, yurtsever öğrenciler, Kürt halkıyla dayanışmak ve katledilen Aydın Erdem için basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında Aydın Erdem’e sıkılan kurşunun onun şahsında tüm gençliğe, Kürt halkına sıkıldığı ifade edildi.

“Aydın yoldaş ölümsüzdür! / Yurtsever, devrimci, demokrat gençler” pankartının açıldığı eylemde, “Kürdistan faşizme mezar olacak!”, “Kürdistan goristan jibo faşistan!’’, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Şehit namırın!’’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasına yaklaşık 150 öğrenci katıldı.

KOÜ Ekim Gençliği


Ege’de Aydın Erdem anıldı

 İlk eylem 10 Aralık Perşembe günü YDGM tarafından, ikincisi ise 11 Aralık Cuma günü Ekim Gençliği, EHP Gençliği, Ekmek ve Özgürlük, ÖGD, SGD ve YDG tarafından gerçekleştirildi.

YDGM tarafından başlatılan yürüyüş, Ziraat fakültesi çıkışında durduruldu. Çevik kuvvetle herhangi bir çatışmaya girmeyen grubu çevik kuvvet takip etti. Kafeye giren 6 öğrenci gözaltına alındı.

11 Aralık Cuma günü Edebiyat Fakültesi içerisinde kısa bir yürüyüşün ardından okunan basın metninde Kürt hareketine yönelik baskılar ve PVSK ile polise verilen sınırsız yetkiler teşhir edildi.

“Tıpkı, Baranlar, Uğurlar, Enesler, Ceylanlar, Alaattinler gibi Aydın Erdem’in de katili devlettir. Biz, devrimci, demokrat, yurtsever, ve yüreği kardeşlikten yana atan üniversite öğrencileri olarak Diyarbakır’da katledilen kardeşimiz Aydın Erdem’in faillerinin derhal bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz!” denildi. Eylem sırasında “Aydın Erdem ölümsüzdür!”, “Ceylan Önkol, Aydın Erdem, Aleksis, Alaattin Karadağ yaşıyor!”, “Katil polis üniversiteden defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Eşitlik, kardeşlik, Kürt ulusuna özgürlük!” sloganları atıldı.

Basın açıklaması bittiği esnada Edebiyat Fakültesi’nin önüne biriken sivil polisler yapılan konuşmayla teşhir edildi. Aynı zamanda polislere de alanı boşaltmaları için 5 dakikaları olduğu söylendi. İki dakika içinde alanın boşalmasıyla eylem sona erdi.

Ege Üniversitesi Ekim Gençliği



Çukurova YDGM’den saldırılara karşı eylem

 Çukurova Üniversitesi’nde 10 Aralık’ta dersler boykot edildi. R1 çimliklerinde toplanan kitle Kürtçe ve Türkçe türkü ve marşlarla bekledi.

“Şehide aşitiye AYDIN ERDEM” pankartı açılarak R1’den Fen-Edebiyat Fakültesi’ne doğru yürüyüşe geçildi. Slogan atarak bekleyen kitlenin yemekhaneye doğru yürüyüşe geçtiği sırada polis müdahale ederek yürüyüşe izin vermeyeceğini söyledi.

Kitle tekrar R1’den geçerek yemekhaneye doğru yürüdü. Yemekhane önüne gelindiğinde tüm devrim şehitleri ve Aydın Erdem anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Yapılan açıklamada, son dönemde artan faşist saldırılar hatırlatılarak bu saldırıları yapanlardan hesap sorulacağı belirtildi. Basın metninin okunmasının ardından kitle tekrar R1’e doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. Ancak polisin tekrar müdahele ederek artık eylemin devam etmesine izin vermeyeceğini söylemesiyle kitle dağıldı.

Eyleme SGD, YDG, DGH, Gençlik Cephesi, ÇÖDER, ÖGD, Öğrenci Kolektifleri destek verdi.

Çukurova Üniversitesi Ekim Gençliği